EHBT 2013

EHBT-turnaus pelattiin Espoossa 23. – 25.8.2013. Lähes kaikki LePyn juniorijoukkueet osallistuivat turnaukseen: mukana oli 13 juniorijoukkuetta, jotka osallistuivat 18 eri joukkueena 16 sarjaan.

A-tytöt osallistuivat sekä kilpa- että fun-sarjaan. Kilpasarjassa voitettiin ensin Kaaron Roima 44-33, ja sitten hävittiin ToPolle 38-51. Jatkosarjassa tuli ensin vastaan WB Capitals, jolle niukka tappio 48-42. Seuraava vastustaja oli Forssa, joka lyötiin 56-39. Viimeinen peli sijoista 5 – 6 oli Honka I:tä vastaan. LePy joutui taipumaan Hongan taitavien kaukoheittojen edessä, ottelu Hongalle 46-36, ja LePy kuudennelle sijalle.

Fun-sarjassa LePyn alkusarjan vastustajat olivat Honka Green 2 ja SBG Lahdesta. Ensimmäinen ottelu Honka Greeniä vastaan oli äärimmäisen tasainen mutta päättyi harmittavasti Hongan 2 pisteen voittoon. SBG voitti reilummin (57-42). Sijoista 5 – 7 pelasivat LePyn lisäksi Honka Greenin toinen joukkue ja ennalta tuiki tuntematon Mäntän Valo. Ensimmäisessä jatkopelissä Mänttä vei voiton LePystä vain kolmella pisteellä. Viimeisessä pelissä taistelutahtoinen LePy voitti Hongan lopulta kuudella pisteellä ja toi turnauksen viidennen sijan kotiin.

A-poikien pelaajatilanteen varmistuttua oli kilpasarja jo täynnä, joten joukkue osallistui fun-sarjaan. Alkusarjassa rökitettiin PuHu ja Ura Basket; jatkossa kaatuivat Pakila ja Honka Green. Vastustajista ainoastaan Honka pysyi yhden jakson LePyn vauhdissa. Loppuotteluvastustaja oli uudelleen Ura Basket, joka voitettiin lukemin 68-52, ja kultamitalit jaettiin LePylle.

B-tytöt pelasivat kilpasarjassa ja sijoittuivat sijalle 12.

B-pojat osallistuivat fun-sarjaan, jonka alkulohkossa tuli ensin tappio Ura Basketille (53-40) ja sitten voitettiin MaSu 57-33. Jatkosarjassa niukat tappiot Hongalle ja Namika Lahdelle ja lopuksi voitto Oulusta 60-42: loppusijoitus seitsemäs.

C-nuorissa LePyllä oli 7 LePyn joukkuetta. Tytöt 2000 pelasivat kahdella joukkueella, Tiikerit T00-sarjassa, ja Kengurut saman ikäluokan Fun-sarjassa. Tytöt 2001 -sarjassa pelasivat LePyn T01 ja T02. Lisäksi T01 osallistui ikäluokkansa fun-sarjaan.

Tiikereiden peleissä 00-tyttöjen kilpasarjassa LePyn joukkuepeli oli vielä hieman hakusessa, mutta palloa vietiin riistojen jälkeen hyvin eteenpäin ja päästiin juoksemaan nopeita hyökkäyksiä. Viimeinen ottelu TikSiä vastaan oli ajoittain todella hyvää korista, ja sijoitus oli lopulta hienosti viides. T00 fun-sarjassa Kenguruiden kaikissa peleissä oli mieletön yritys ja tsemppi, ja näiden ansiosta pärjättiin muutamissa peleissä myös teknisesti taitavammille vastustajille. Pronssiottelussa todellinen taisteluvoitto SBG:stä (45-27), ja taas tuotiin mitalit Leppävaaraan!

T01-kilpasarjassa 01-tyttöjen ”ToPoLa-kirous” ei vieläkään poistunut, vaan viimeinen peli hävittiin heitä vastaan niukasti (34-36), tällä kertaa jatkoajalla. Lopullinen sijoitus oli kahdeksas. Tytöt 2002 lähti T01-kilpasarjaan hakemaan kovia otteluita ja kokemusta isoista koreista ja saikin ennen sarjakautta viisi kovaa ottelua, joissa riitti vauhtia ja vaarallisia tilanteita. T02 sijoittui lopulta sarjassa kymmenenneksi. T01 fun -joukkue koostui 2001 ja 2002 syntyneistä pelaajista. Jokainen joutui todella ottamaan vastuuta ja tekemään omia ratkaisuja. Hyviä 1 vastaan 1 -tilanteita nähtiin paljon, ja tsemppi oli kohdillaan. Joukkue otti mm. hienon 16- 13 -taisteluvoiton Kori -80:sta, vaikka toinen pelin heitä vastaan hävittiinkin lopulta niukasti (17-18). Loppusijoitus oli kuudes.

Pojat 2000 ja Pojat 2001 osallistuvat ikäluokkiensa fun-sarjoihin. P00:lla oli turnauksessa 4 peliä. Pari ensimmäistä peliä meni vielä yhteispeliä mieliin palautellessa, kolmas peli EBT:tä vastaan oli jo hiukan helpompaa mutta hävittiin lopulta 2 pisteellä. Neljännessä pelissä Honkaa vastaan muistettiin paremmin jo puolustaa, mutta tiukan taistelun jälkeen sekin kääntyi vastustajalle harmittavasti 1 pisteellä. P00:n sijoitus oli yhdeksäs ja P01:n kuudes.

Pojat 2002 osallistuvat sekä P02- että P02 fun-sarjoihin. Kilpajoukkue voitti niin ToPon, Ura Basketin kuin HNMKY Stadinkin hienojen esitysten päätteeksi. Tasaisella peluutuksella lähdettiin myös Honka- ja EBT-matseihin. Paikallisvastustajat olivat kuitenkin vielä liian kovia. Sunnuntaina turnaus päätettiin voittoon, ja tuloksena kovassa sarjassa sija 5/11. Fun-sarjassa LePy hävisi alkulohkossa sarjan finaaleissa lopulta pelanneille Lappeenrannalle ja HNMKY Pakilalle, vaikka jälkimmäisessä pelissä kaaduttiinkin saappaat jalassa. Honka ja Klaukkala voitettiin jatkolohkossa selvästi, ja LePyn lopullinen sijoitus oli seitsemäs.

Nuoremmissa ikäluokissa LePyltä oli mukana ainoastaan tyttöjoukkueita: T03 kahdella joukkueella, T04 sekä T05/06.

Tytöt 2003 oli jaettu kahteen joukkueeseen, jotka olivat perinteiseen tapaan nimeltään Ukkonen ja Myrsky. LePy T03 Ukkonen -joukkueen saldo turnauksessa oli 3 tappiota ja 2 voittoa. LePy T03 Myrsky sai tililleen 4 tappiota ja 1 voiton. Molemmat joukkueet voittivat EBT Blackin, ja LePy Ukkonen oli korin verran (18-16) Myrskyä parempi kun joukkueet pelasivat vastakkain. 17 pelaajaa pääsi turnauspelien makuun ja jokainen tyttö tsemppasi mahtavasti jokaisessa pelissä!

Tytöt 04 olivat ensimmäisessä EHBT:ssään, ja jotkut tytöistä pelasivat ihka ekan pelinsä. Tyttöjen peli oli kehittynyt huomattavasti, tästä antoivat vastustajienkin valmentajat ja vanhemmat positiivista palautetta. Viimeinen peli TikSiä vastaan meni jännäksi jatkoajalla, lopuksi koettiin niukka häviö kahdella pisteellä. Loppusijoitus oli neljästoista, mutta sijoituksista viis, tytöillä oli läpi turnauksen loistava tsemppi, ja pelissä näkyi ahkera kesätreenaus...:)