Kevätjuhla 2018

Kauden 2017 - 2018 palkitut yhteiskuvassa.

LePyn kevätjuhlaa 2018 vietettiin torstaina 17.5.2018 Leppävaaran liikuntahallilla iloisissa tunnelmissa. Juhlassa palkittiin kauden parhaat pelaajat, valmentajat ja joukkueenjohtaja sekä muistettiin erityispalkinnoin seuran toimihenkilöitä.

Kuvia kevätjuhlasta LePyn Facebookissa. Kuvat: Kimmo Kataja.

Klikkaamalla kuvia saat kuvat suuremmiksi.

Vuoden pelaajat

A-pojat: Benjamin Sutton

Hyväkäytöksinen, urheilullinen, taitava, joukkueen sisäinen johtaja.

A-tytöt: Vilja Laitakari

Pelaaja on aina paikalla. Hän tekee harjoituksissa ja peleissä aina parhaansa. Hän pelaa joukkueelle ja vielä vapaana korin allakin pyrkii syöttämään. Hän on kehittynyt kauden aikana valtavasti. Hän on jo nyt hyvä puolustuspäässä, mutta hänellä on mahdollisuus kehittyä erinomaiseksi puolustajaksi ja heitontorjujaksi. Hänellä on jatkuvasti halu oppia uutta, mikä kuuluu kysymyksissä, onko mahdollista tulla harjoittelemaan extra-harjoituksia.

A-tytöt harraste: Hanna Johansson

Vuoden pelaaja on ylivoimainen 1 vs 1 pelaaja, joka pystyy ratkaisemaan otteluita niin kaukaa kuin läheltä.

B-pojat: Patrick Parve

Pelaaja on aina paikalla. Hänellä on erinomainen kyky oppia ja omaksua asioita. Hän on pelinrakentaja, joka tekee muista pelaajista parempia. Hänen pelikäsityksensä ja kyky syöttää ovat erityislaatuisia. Hän on kehittynyt kauden aikana valtavasti.

B-pojat harraste: Pyry Mannila

Joukkueen avainhahmo niin kaaren takaa kuin korin alla. Kilparyhmä-ainesta tahtoessaan.

B-tytöt: Meri Kanerva

Pelaaja on aina paikalla. Hänellä on positiivinen asenne harjoitteluun ja toimimiseen joukkueen kanssa. Hänellä on erinomainen kyky oppia ja omaksua asioita. Hän pyrkii toteuttamaan annetut ohjeet parhaansa mukaan. Hän on kehittynyt todella paljon taidollisesti sekä pelinjohtajana kauden aikana.

B-tytöt harraste: Anni Tenhunen

B-tytöissä vuoden pelaaja on pelaaja, joka oli aktiivinen harjoituksissa ja antoi kaikkensa myös peleissä.

C-pojat: Leo Regner

Osoittaa johtajuutta. Tekee aina oikein, vaikka valmentaja ei valvo. Pitää joukkueen kasassa. On aina paikalla, vaikka olisi loukkaantunut.

C-pojat harraste: Markus Melander

Joukkueen kapteeni ja henkinen johtaja, rohkea ja oppivainen.

Tytöt 2004: Elle Sirva

Yksi ikäluokan aktiivisimmista pelaajista. Aktiivisuus on suoraan näkynyt myös kehityksenä, joka on ollut kauden aikana huimaa. Seuran harjoitusten lisäksi käy vielä Pohjois-Haagassa urheiluluokkaa, joka on hyvä asia matkalla koripalloilijaksi.

Tytöt 2005: Fiona Vigell

Ikäluokan aktiivisin harjoittelija, joka on osoittanut kauden aikana hienoa kiinnostusta koripalloa kohtaan. Tietää harjoituksissa vastauksen useimpiin kysymyksiin ja tekee myös omalla ajallaan asioita kehityksensä eteen.

C-tytöt harraste: Laura Joesoo

Hän otti tärkeää roolia yhteishengen rakentamisessa, kun kahdesta ikäluokasta lähdettiin syksyllä kokoamaan yhtä yhtenäistä C-tyttöjen harrastejoukkuetta. Hän suhtautuu aina asioihin positiivisesti ja toteuttaa pyydetyt asiat sekä pelikentällä, treeneissä että kentän ulkopuolella. Pelikentällä hän kantaa pelinrakentajan vastuun ja tsemppaa joukkuekavereita. Hän nauttii luottamusta koko joukkueen keskuudessa, mistä osoituksena myös kapteenin titteli tyttöjen keskinäisessä kapteeniäänestyksessä. 

Pojat 2006: Onni Kauppinen

Pelaaja on ehdottomasti joukkueensa aktiivisin harjoittelija. Hän ei koskaan häiritse muiden harjoittelu omalla käytöksellään. Hän yrittää aina parhaansa tehdäkseen juuri niin kuin valmentaja sanoo. Hänen käytöstapojen rinnalla muiden tavat kalpenevat. Hän on kohtelias nuori herra.

Tytöt 2006: Henna Leinonen

Hänellä nälkää oppia uutta ja tarmoa soveltaa oppimaansa peleissä. Ottaa kaikki muut ympärillään huomioon ja nostattaa positiivisen energian määrää. Saanut pelaamiseensa kauden aikana uuden vaihteen päälle.

Pojat 2007: Jan Petman

Pelaaja on vuosi vuodelta kasvanut yhä esimerkillisemmäksi joukkueen johtohahmoksi. Hän vaatii muita harjoittelemaan yhtä kovaa kuin itse ja tekee sen positiivisesti. Pitkään tehty kova työ palkitaan kehittymisellä. Se taas näkyy peleissä, kun vastuuta tulee lisää ja haastavissa tilanteissa onnistuu yhä useammin.

Tytöt 2007: Ilona Pirttimäki

Yksi ikäluokan aktiivisimmista harjoittelijoista. Ottanut kauden aikana suuria askeleita kehityksessä ja innostus koripalloon on kasvanut todella paljon. Hänen kiinnostus koripalloon näkyy myös harjoituksien ulkopuolella toisten pelien katsomisella ja omalla ajalla heittelemisellä.

Pojat 2008: Chong Gao

Yksi ikäluokan aktiivisimmista harjoittelijoista. Harjoituksissa asenne harjoitteluun on joukkueen parhaimmistoa. Hän pyrkii aina tekemään kaiken niin hyvin kuin pystyy ja se näkyy myös kehityksessä. Peleissä ja harjoituksissa myös positiivinen asenne kaikkeen tekemiseen on yksi tärkeimmistä valinta syistä.

Tytöt 2008: Saana Turunen

Pelaaja on mieletön harjoittelija, kiistapallojen voittaja ja Irtopallojen metsästäjä. Lisäksi hän on mahtava joukkuekaveri ja valmennettava.

Pojat 2009: Oskar Hiljander

Pelaaja on kehittynyt paljon kauden aikana niin puolustuksessa kuin hyökkäyksessäkin. Hän käy aktiivisesti treeneissä ja peleissä. Hän on kaikkien kaveri. Pelaaja pelaa jokaisen pelitilanteen loppuun asti eikä luovuta.

Tytöt 2009: Tuulia Piiroinen

Hän on aktiivisesti mukana treeneissä ja tekee kaikki harjoitteet huolella loppuun asti. Pelaaja tsemppaa kavereita niin treeneissä, pelikentillä kuin treenien ulkopuolellakin. Hän on kaikkien kaveri.

Pojat 2010: Viljami Intke

Pelaaja on hiljainen työmyyrä, joka ei häiritse muita. Keskittyy harjoitteluun eikä koskaan käyttäydy niin että häntä pitäisi torua. Hänen kova harjoittelunsa tuottaa tulosta ja samalla peleissä tulee enemmän onnistumisia.

Tytöt 2010: Minttu Kivistö

Pelaaja kuuntelee ja toteuttaa. Hän omaa ikäisekseen huimaa peliälyä ja käsitystä koripallosta. Hän harjoittelee kovaa ja pelaa sen mukaisesti, eli kovaa.

Pojat 2011: Eemil Pohjaranta

On iloinen ja kiinnostunut lajista. Yrittää parhaansa ja tsemppaa myös muita. On innoissaan mukana treenissä eikä lannistu, vaikka ei heti osaa.

Tytöt 2011: Irja Komi

Aina iloinen ja tekee täysillä. Keskittyy annettuihin ohjeisiin ja on mukava muille joukkuelaisille. On osallistunut kauden aikana mahtavasti treeneihin.

Unified: Mikko Rintamäki

Vuoden unified-pelaajan läsnäoloprosentti kauden kaikissa tapahtumissa on puhtaat 100%. Sen lisäksi, että hän on aina paikalla, hän on aina ajoissa, hymyssä suin ja kohtelias. Vuoden pelaaja haluaa oppia uutta ja tekee vaativammatkin harjoitteet rauhassa ja ajatuksella, osallistuu aina kaikkeen ja kokeilee rohkeasti uutta. Tämän ansiosta hän on kehittynyt kauden aikana huimasti. Kun pelaajalta kysyy, mistä hän on tykännyt tai mikä on ollut mukavinta, on vastaus aina "kaikki". Tämän pelaajan uskomme todella myös tarkoittavan sitä. Vuoden pelaaja luo hyvää henkeä ympärilleen ja saa kaikki paremmalle tuulelle.

Erityispalkinnot

LePyssä palkitaan vuosittain myös esimerkillinen tyttö- ja poikajuniori. Yleisinä kriteereinä on, että pelaaja osoittaa esimerkillisyyttä niin kentällä kuin kentän ulkopuolellakin. Hän hoitaa koripalloharrastuksensa lisäksi myös koulun ja kotiasiat kunnialla.

Esimerkillinen poikapelaaja: Robin Pihlström

Kannustava ja tukee kavereita. Hoitaa oman ruutunsa, mutta näkee samalla muiden pelaajien edun. Aina tekee harjoituksissa parhaansa. Pyrkii tekemään aina parhaansa harjoituksissa ja otteluissa. Hoitaa kentällä ja kentän ulkopuolella kaiken esimerkillisesti. Loistava kapteeni. Auttaa, tukee ja kannustaa kaveria kaikessa.

Esimerkillinen tyttöpelaaja: Ida Räty

Pelaaja on joka harjoituksissa, peleissä ja tapahtumissa aina paikalla. Hänen on joukkueensa kapteeni, joka huomioi koko joukkueen. Hän hoitaa oman ruutunsa ja auttaa muita hoitamaan omansa. Hänellä on hyvä asenne harjoitteluun ja toimimiseen joukkueessa. Hän tekee harjoituksissa aina parhaansa. Hänen laadukas harjoittelunsa näkyy pelaajana kehittymisessä.

Vuoden esimerkilliset nuoret seura-aktiivit 

Koripalloseuran tehtävä on kasvattaa nuoria koripallopelaajiksi. Seuran tehtävä on kasvattaa myös muita toimijoita koripalloyhteisöömme, kuten toimitsijoita, valmentajia ja erotuomareita. Tänäkin vuonna meillä on ollut mukana loistavia seuran omia kasvatteja, jotka ovat ansioituneet eri tehtävissä seuran sisällä oman pelaamisensa ohella. Pyydänkin lavalle seuraavaksi kolme seura-aktiivia, jotka ovat aloittaneet tällä kaudella ohjaamisen ja valmentamisen LePyssä. Tervetuloa

Aini Pikkarainen, Pyry Mannila ja Juho Merojala

Vuoden LePyläinen erotuomari: Emerita Mashaire 

LePyn tehtävä on kasvattaa myös erotuomareita. Kaikilla B-ikäisillä ja vanhemmilla junioreilla on mahdollisuus suorittaa erotuomarin peruskurssi LePyn kustantamana. LePy kannustaa ja tukee uusia erotuomareita ottamalla heidät osaksi LePyn järjestämiä turnauksia.

Tänä vuonna palkinto mene eniten pelejä viheltäneelle juniorituomarille, joka on uskottava ja rohkea erotuomari.

Tulevaisuus palkinto: Unified-valmennus Sini Tiainen-Salonen ja Saara Myllymäki

LePyn tulevaisuuspalkinto on palkinto, jolla halutaan kiittää ja kunnioittaa henkilöitä työstä, jonka tulokset luovat LePyn tulevaisuutta ja rakentavat LePyn arvopohjaa. Tänä vuonna palkinto jaetaan kahdelle henkilölle, jotka ovat täysin nollasta käynnistäneet uuden moniarvoisuutta lisäävän toiminnan eli Unified-koripallon. Unified-koripallossa kehitysvammaiset urheilijat ja vammattomat partneripelaajat pelaavat samoissa joukkueissa. Kentällä yhdessä joukkueessa pelaa samaan aikaan kolme urheilijaa ja kaksi partneria. Kiitoksena toiminnan käynnistämisestä ja vakiinnuttamisesta osaksi LePyn perustoimintaa palkinnon saa Sini Tiainen-Salonen ja Saara Myllymäki.

Erityispalkinto 

LePyn näkyvyydestä vastaa pitkälti hallituksen aktiivit ja joukkueiden some-vastaavat. Pelkkä kirjoittelu ei kuitenkaan tuo haluamaamme näkyvyyttä. Kaikkien tarinoiden takana on tärkeä olla myös kuvia. Seuralla on useita loistavia aktiiveja, jotka näkevät vaivaa ja tuovat joukkueita esille erilaisissa kanavissamme. Seurassa on kuitenkin kolme henkilöä, jotka tekevät enemmän kuin vain oman joukkueen postauksia. Niinpä haluammekin tänä vuonna kiittää kolmea kuvauksen ammattilaista, jotka laittavat viikoittain useamman tunnin valokuvien ja videoiden postaukseen ja sitä kautta vaikuttavat merkittävästi seuramme näkymiseen. Pyydänkin nyt lavalle nämä kolme ansiokasta duunia tekevää herraa: Kimmo Kataja, Jussi Männynoksa ja Ilkka Nurmi.

Vuoden joukkueenjohtaja: Pasi Laakso

Joukkueenjohtaja on seuran yksi tärkeimmistä henkilöistä. Hänen tehtävänään on toimia joukkueen koossapitävänä liimana. Hänen tehtävänsä on ottaa jokaisesta uudesta pelaajasta koppi ja sitouttaa vanhemmat yhdessä tekemiseen. Joukkueenjohtaja toimii joukkueen, valmennustiimin ja seuran viestinviejänä. Hyvin hommansa hoitaneen joukkueenjohtajan joukkueessa on hyvä meininki, paljon pelaajia ja todellista tekemisen meininkiä.

Tänä vuonna vuoden joukkueenjohtajaksi on valittu pitkänlinjan uranuurtaja, joka on saanut joukkueeseensa uutta iloista meininkiä. Hän on pitänyt joukkueen kasassa valmentajavaihdoksista huolimatta. Kaikki vanhemmat ovat tyytyväisiä hänen toimintaansa. Valmennustiimin tuomat kielihaasteet on hoidettu kunnialla. Tämä kaveri hoitaa kaiken mistä sovitaan ja vähän enemmänkin.

Vuoden LePyläinen: Lauri Parikka

Tämä henkilö on pelannut koko ikänsä LePyssä. Hän on pelaamisen ohella toiminut seuran juniorivalmentajana viimeiset neljä kautta. Hän on ollut oman joukkueensa kapteeni. Hän on osallistunut seuran kesäleirille neljän peräkkäisenä kesänä kesäleiriohjaajana. Hän on aina käytettävissä, kun häneltä pyytää apua. Viimeisin valloitus oli aikuisten harrasteryhmän vetäminen, josta vanhemmilta rouvilta tuli paljon palautetta. Vuoden lepyläinen on kaikille lepyläisille loistava esimerkki nuoresta, vastuullisesta koripalloseuran tuotoksesta.

LePyn henki: Tapani Yrjölä

Vuoden LePyläinen on henkilö, joka on toiminut seurassa jo useamman vuoden – pääasiassa oman lapsensa joukkueen ympärillä.  Hän on aina ollut kiinnostunut koko seuran toiminnasta, mutta viime vuosina lähtenyt mukaan myös muihin seuran toimintoihin. Viime kaudella hän toimi LePyn ja PuHun yhteistyöjoukkue Ringsiden joukkueenjohtajana, vaikka oma lapsi ei kyseisessä joukkueessa pelannutkaan – luonnollisesti ollessaan liian nuori ja väärää sukupuolta. Vuoden LePyläinen on positiivinen, harkitseva, aikaansaava, luotettava ja ennen kaikkea hän näkee mikä maailmassa on tärkeää ja mikä ei. Vuoden LePyläinen on korvaamattoman tärkeä Ringsiden joukkueenjohtaja Tapani Yrjölä.

Vuoden LePy-perhe: Kanervat

LePyn toiminta perustuu pitkälti vapaaehtoisten innostuneeseen asenteeseen. Seurassa on useita henkilöitä, jotka tekevät töitä lasten ja nuorten harrastuksen eteen. Joskus koko perhe on mukana toiminnassa. LePy-perhe palkinnolla halutaan kiittää sellaista perhettä, jossa useampi perheen henkilö on tehnyt merkittävästi töitä seuran yhteisen kehittämisen eteen.

Tänä vuonna LePy-perheeksi on valittu perhe, jonka kaikki neljä lasta ovat pelanneet LePyssä. Liikunnallisen taustan omaavat vanhemmat ovat aikuisiällä aloittaneet myös oman koripalloharrastuksensa LePyssä. Isä pelaa Rookies-joukkueessa ja äiti on LePy Moms joukkueen kantavia voimia. Oman pelaamistensa lisäksi äiti toimii seurassa joukkueenjohtajana. Isä on vakionäky videokameran kansa tai kuuluttamassa otteluita. Jos Marika tarvitsee apua, vaikka sadan pallon pumppaamiseen, niin tästä perheestä löytyy ideat ja apu. Neljästä lapsesta kaksi on vielä aktiivisesti mukana toiminnassa. Vuoden LePy perhe on Kari, Pia, Sini ja Meri Kanerva.

Vuoden juniorivalmentaja: Annika Markkula

Vuoden juniorivalmentajapalkinnon kriteereinä on, että valmentaja on innostava ja osaava sekä valmentaa alle 18-vuotiaita. Hän on loistava esimerkki nuorille valmennettavilleen niin kentällä kuin kentän ulkopuolellakin.

Tänä vuonna vuoden juniorivalmentajaksi on valittu valmentaja, jonka asenne tekemiseen on esimerkillinen. Kun hänen kanssaan sopii asioista, niin kaikki lupaukset on pidetty. Hän osaa suunnitella oman ajankäyttönsä, mikä on nuorille kovin haasteellista näinä päivinä. Hän hoitaa valmennustehtävänsä vastuullisesti ja innostavasti. Hänellä on halu kehittyä valmentajana.

Vuoden valmentaja: Niko Kirjonen

Vuoden valmentaja valinta oli tänä vuonna erittäin helppo. Tämä valmentaja on toiminut seurassa vasta muutaman vuoden, mutta jo nyt omaksunut seuran arvot ja halun olla osana seuran kehittämistä. Hän on vastavalmistumassa liikuntaneuvojaksi. Lisäksi hän on suorittanut kaudella II tason valmentajakoulutuksen. Hän on oma-aloitteinen itsensä kehittäjänä. Hän janoaa tietoa, kyseenalaistaa omaa tekemistään ja asettaa tavoitteita kaikelle tekemiselleen. Hän välittää kaikista pelaajistaan. Hän jaksaa kuunnella jokaista ja keskustella kaikkien vanhempien kanssa. Hän positiivinen ote ja pilke silmäkulmassa tekeminen näkyy joukkueissa loistavana joukkuehenkenä. Vuoden valmentaja on Uudenkaupungin lahja Leppävaaralle.