Kevätjuhla 2017

Kauden 2016 - 2017 palkitut yhteiskuvassa.

LePyn kevätjuhlaa 2017 vietettiin torstaina 18.5.2017 Leppävaaran liikuntahallilla iloisissa tunnelmissa. Juhlassa palkittiin kauden parhaat pelaajat, valmentajat ja joukkueenjohtaja sekä muistettiin erityispalkinnoin seuran toimihenkilöitä.

Kuvia kevätjuhlasta LePyn Facebookissa. Kuvat: Kimmo Kataja.

Klikkaamalla kuvia saat kuvat suuremmiksi.

Vuoden pelaajat

A-pojat: Tommi Mäkinen

Ainoastaan valmentaja pystyy estämään Tommia heittämästä. Parhaimmillaan kuitenkin pitelemätön pelimies.

A-tytöt: Emerita Mashaire

Määrätietoisen harjoittelun laatu parantunut vuodessa paljon. Hänellä on hyvä pelikäsitys ja syöttötaito, sekä lisäksi irtopalloissa auttoi joukkueitaan valtavasti. Hän pelasi kahta valtakunnallista sarjaa koko kauden olleen molemmissa joukkueen vahva tukipilari. Lisäksi hän oli B-tyttöjen SM-sarjan levypallokuningatar 13,9 levypallokeskiarvollaan.

A-tytöt harraste: Sanna Ruuskanen

Aina iloinen, kuuntelee ohjeet ja toteuttaa niitä, kaikkien kaveri ja nostaa joukkuehenkeä positiivisuudellaan.

B-pojat: Elias Kataja

Tunnollinen ja hyvä harjoittelija. Helppo valmennettava ja hyvä joukkuekaveri. Lahjakas heittäjä ja hyvä puolustaja.

B-pojat harraste: Atte Airola

Joukkueen ratkaisuvalmis johtohahmo. Kehittynyt niin taidollisesti kuin henkisesti kauden aikana.

B-tytöt: Matilda Kivilahti

Tunnollinen ja hyvä harjoittelija. Kehittänyt toimimistaan joukkueessa kentällä ja kentän ulkopuolella vuoden aikana valtavasti. Yritteliäs puolustaja joka pelaa jokaisen tilanteen loppuun asti.

B-tytöt harraste: Ada Luukkanen

Kuuntelee ohjeet ja toteuttaa niitä täysillä, esimerkillinen harjoittelija.

C-pojat: Otto Martonen

Hyvä harjoittelija, kelpo kaveri ja hurjasti kasvanut nuorimies, joka tuo kentälle aina niin paljon enemmän kuin vain pelitaitonsa.

C-pojat harraste: Wilmer Eriksson

Ensimmäisen harrastuskauden aikana kehittynyt mukavasti sekä taidollisesti että pelillisesti.

C-tytöt: Ella Rouvinen

Raivokas taistelija, joka kasvattanut kauden aikana omaa taitopankkiaan merkittävästi.

C-tytöt harraste: Matilda Lassila

Pelaaja joka antaa jokaisessa pelissä ja harjoituksissa kaikkensa. Pitää vaatimustason omassa tekemisessään korkealla ja siitä syystä on kehittynyt kauden aikana todella paljon.

Pojat 2005: Tuomo Laakso

Joukkueen todellinen taistelija. Taistelee jokaisen tilanteen loppuun asti ja on mennyt pelaajan huikeasti eteenpäin kauden aikana. Harjoituksissa kuuntelee ja tekee hyvällä asenteella.

Tytöt 2005: Lydia Laukkanen.

Löytyy useimmiten oikeasta paikasta oikeaan aikaan. Vastustajan kauhu molemmissa päissä kenttää.

Pojat 2006: Viljami Raja

Ottanut todella suuria askelia pelaajana kehittymisessä eteenpäin. On näyttänyt harjoituksissa todellista motivaatioita kehittyä, tehdä asioita oikein ja hyvällä asenteella. Myös käytössä kentällä kuin sen ulkopuolella on todella hyvää. Todellinen joukkuehengen luoja ja tsemppari.

Tytöt 2006: Milla Timonen

Välillä kohtaa pelaajia jotka tekevät valmentamisesta valmentajalle helppoa. Tämä pelaaja on sellainen. Tällä kaudella pelaaja päätti tulla paremmaksi koripalloilijaksi ja sitä hänestä tuli! Todella hyvä!

Pojat 2007: Noman Babar

Tämä nopea ja sähäkkä takamies ei kumartele pidempien edessä. Ehdottomasti joukkueen ja ehkäpä sarjansa paras oikeakätinen vasuri. "gym rat 007". Kun asenne ratkaisee, on valinta...

Tytöt 2007: Essi Auvinen

Alkusyksyn jälkeen ollut joukkueen aktiivisin treenaaja. Treeneissä käytös ja asenne on ollut todella mallikelpoista. On joukkuepelaaja, tsemppaa aina kaikkia ja kohteelle jokaista pelaajaa samanarvoisesti. Todellinen joukkuehengen luoja ja tsemppari.

Pojat 2008: Juha Hietaranta

Joukkueen aktiivisin treenaaja ja vaati itseltään harjoituksissa paljon. Vaatimustaso omassa tekemisessä on joukkueen parasta. Käytös treeneissä ja sen ulkopuolella on mallikelpoista ja myös otteet kentällä ovat menneet hurjasti eteenpäin.

Tytöt 2008: Lilja Kivistö

Aina paikalla ja asenne enemmän kuin kunnossa. Todellinen joukkuepelaaja ja kehittynyt huimasti kauden aikana. Heittokin jo melkein yhtä kaunis kuin isällään.

Pojat 2009: Jesse Hirvonen

Jokaisen valmentajan unelma pelaaja. Aina hymy huulilla ja kuuntelee tarkasti valmentajan ohjeet. Vain taivas on rajana tämän kaverin kohdalla.

Tytöt 2009: Wenla Korpi

Tunnollinen harjoittelija. On aina paikalla ja tekee jokaisen asian täysillä. Itseluottamus kasvanut kauden aikana hurjasti ja samalla pelaaminen on noussut taitojen tasolle.

Pojat 2010: Oskari Kulotie

Joukkueensa johtava pelaaja. Ei pelkää kovia kontakteja ja pelaa aina hymy huulilla. Tästä kaverista kuullaan vielä.

Tytöt 2010: Riina Miettinen

Aina valmiina oppimaan uuttaa ja kehitys on ollut sen mukaista. Haluaa aina voittaa ja samalla pelaa myös hienoa joukkuepeliä. Tulevaisuuden nimi.

Erityispalkinnot

Esimerkillinen poikapelaaja: Hugo Gillberg

Esimerkillinen poikapelaaja kohdistuu kaveriin, josta voidaan olla ylpeitä kentällä ja kentän ulkopuolella. Hän on tunnollinen ja hyvä harjoittelija, helppo valmennettava ja hyvä joukkuekaveri. Parhaimmillaan hän on aktiivinen puolustaja ja tarkka kaukoheittäjä. Kentän ulkopuolella hän toimii loistavana esimerkkinä nuoremmille junioreille hyvän käytöksensä sekä koulumenestyksensä ansiosta.

Esimerkillinen tyttöpelaaja: Hanna Koskivaara

Vuoden esimerkillinen tyttöpelaajapalkinto jaetaan tänä vuonna nuorelle, joka on ylpeyden aihe niin kentällä kuin kentän ulkopuolellakin. Hän on tunnollinen, hyvä ja tavoitteellinen harjoittelija. Hän on kiinnostunut lajista ja itsensä kehittämisestä. Hän on todella lahjakas heittäjä. Kentän ulkopuolella hän suhtautuu kaikkeen tekemiseen esimerkillisesti. Nuoremmilla junioreilla on häneltä paljon opittavaa.

Vuoden esimerkilliset nuoret seura-aktiivit 

LePy täytti tänä vuonna 85 vuotta. Seuran monivuotinen taustahenkilö Riitta Sipilä virkkasi ja myi 85 paria villasukkia. Sukkatuotto jaetaan tänään valitsemillemme henkilöille työstä lasten ja nuorten eteen.

Koripalloseuran tehtävä on kasvattaa nuoria koripallopelaajiksi. Seuran tehtävä on kasvattaa myös muita toimijoita koripalloyhteisöömme, kuten valmentajia ja erotuomareita. Tänäkin vuonna meillä on ollut mukana loistavia seuran omia kasvatteja, jotka ovat ansioituneet eri tehtävissä seuran sisällä oman pelaamisensa ohella. Riitta Sipilän sukkatuotuotto käytetään tänään LePyn nuorten seura-aktiivien palkitsemiseen. Pyydänkin lavalle seuraavaksi yhdeksän seura-aktiivia.

Iida Ahonen – valmentanut kaudella Tytöt 2008 joukkueessa.

Tuuli Höysniemi – valmentanut kaudella Tytöt 2008 joukkueessa sekä toiminut LePyn junnuturnauksissa toimitsijana.

Matilda Lassila – valmentanut kaudella Tytöt 2007 joukkueessa

Susanna Lehti – valmentanut kaudella Pojat 2008 joukkueessa

Annika Markkula – valmentanut kaudella Tytöt 2009 ja Pojat 2009 joukkueissa

Lauri Parikka – valmentanut kaudella Pojat 2008, tytöt 2007, sekä Pojat 2005-2006 joukkueissa

Senni Saari – valmentanut kaudella Tytöt 2007 joukkueessa

Benjamin Sutton – valmentanut Pojat 2005-2006 joukkuetta sekä toiminut A-poikien jojona.

Annika Yli-Ketola - valmentanut kaudella Pojat 2008 joukkueessa.

Vuoden joukkueenjohtaja: Saija Koste

Oli homma mikä tahansa, niin hän on aina mukana auttamassa. Tämän naisen toimesta hoituvat joukkueen johtaminen, korispelien tuomarointi ja junnujen kyytiminen. Asioilla on tapana järjestyä vain koska maailmassa on hänen kaltaisiaan ihmisiä. Tarvitsi apua sitten pelaaja, joukkue tai seura, niin häneen voi luottaa!

Vuoden LePyläinen: Anne Leino

Vuoden LePyläinen oli helppo valinta. Tämän rouvan tarmoa voidaan ihailla. LePyn kausijulkaisu on saanut uutta potkua. LePyn kotisivuilla ja paikallismedioissa riittää juttua. Ja kun joulu tulee niin tämä rouva pyörittää LePyn joulupakkaamoa kaiken muun siviilielämän kiireiden keskellä. Vuoden LePyläinen on…

LePyn henki: Ilari Regner

Urheiluseura pyörii joko rahan tai loistavien vapaaehtoisten voimalla. Onneksi seurassamme on näitä loistavia vapaaehtoisia. Ilman tällaisia henkilöitä LePy ei pärjäisi. Tämän vuoden ”Vuoden lepyläinen” on herra, joka puurtaa nuorten eteen, vaikka omat lapset eivät ole mukana joukkueessa. Hän on toiminut apuvalmentajana, kuljettajana, hätäapuna, turnausjohtajana, heittelyvuorojen valvojana, jne, jne. LePyn henki 2017 on…

Vuoden LePy-perhe: Mäkelät

LePyn toiminta perustuu pitkälti vapaaehtoisten innostuneeseen asenteeseen. Seurassa on useita henkilöitä, jotka tekevät töitä lasten ja nuorten harrastuksen eteen. Joskus koko perhe on mukana toiminnassa. LePy-perhe palkinnolla halutaan kiittää sellaista perhettä, jossa useampi perheen henkilö on tehnyt merkittävästi töitä seuran yhteisen kehittämisen eteen.

Tänä vuonna valinta kohdistui perheeseen, jossa jokainen tekee jotain. Lisäksi kukaan ei voi olla tästä perheestä pitämättä.

Perheen isän tuntee kaikki. On sitten LePy-turnaus, LePy-lehtien jako, valmentaja tarvitsee apua tai mikä tahansa ongelma, niin tämä mies rientää apuun. Perheen äiti toimii enemmän taustalla, mutta kun alkaa valokuvaustilaisuus tai joulujuhla, niin hän on pitämässä LePy Shoppia tai vaihtamassa peliasuja junioreille. Joulunaikaan äidin löytää joulupakkaamosta hymy korvissa. Perheen kaksi poikaa pelaavat aktiivisesti. Aina kun seuralla on tarjota vapaa heittelyvuoro, niin koko perhe on heittelemässä. Tämän perheen korisinto ei lopu LePyyn. Perhe valloitti pari vuotta sitten Bilbaon. Uusin valloitus on USA. Ilman tätä perhettä LePy ei olisi LePy! Vuoden LePy-perhe ei kaipaa enempää esittelyitä. Vuoden LePy perhe on Mäkelät (Tero, Heli, Otto ja Sisu).

Tulevaisuus palkinto: Leea Rancken

LePyn tulevaisuus rakennetaan pienissä. Ikäluokkajoukkueet käynnistyvät 6-vuotiaasta alkaen. Mutta LePy järjestää myös toimintaa alle kouluikäisille. LePyn Liikkarit ovat huippusuosittuja ja tulevatkin täyteen aina heti ilmoittautumisten avauduttua. Liikkareiden lisäksi LePy järjestää Perhetöpinöitä yhdessä Espoon kaupungin kanssa 1-2 kertaa kuukaudessa. Alle kouluikäisten toiminnasta on menneellä kaudella vastannut henkilö, jonka iloinen asenne ja korvaamaton työpanos ovat synnyttäneet kipinän LePyn tuleville koripalloilijan aluille. Tulevaisuuspalkinto menee LePyn Liikkareiden ja Perhetöpinöiden vetojuhdalle…

Vuoden LePyläinen erotuomari: Noora Löytömäki

LePy on yksi suurimmista koripalloseuroista Suomessa. Koripalloseuran tehtävänä on pelaajatuotannon lisäksi ”tuottaa” myös erotuomareita. Seuraavassa kategoriassa palkitaan seuran esimerkillinen erotuomari. Vuoden LePyläinen erotuomari on viheltänyt tällä kaudella lähes 50 ottelua. Seuran oma kasvatti, joka oman pelaamisensa ohella on innostunut viheltämään. 

Vuoden juniorivalmentaja: Riina Pesonen

Vuoden juniorivalmentajapalkinnon kriteereinä on, että valmentaja on innostava ja osaava sekä valmentaa alle 18-vuotiaita. Hän on loistava esimerkki nuorille valmennettavilleen niin kentällä kuin kentän ulkopuolellakin.

Vuoden juniorivalmentajapalkinto menee tänä vuonna seuran omalle kasvatille, joka on toiminut kolmen joukkueen apuvalmentajana. Hän on nuoresta iästään huolimatta ammattilainen. Hän janoaa tietoa ja haluaa jatkuvasti oppia uutta. Hän hoitaa tehtävänsä omatoimisesti ja itsenäisesti. Hän on loistava esimerkki nuorille niin kentällä kuin kentän ulkopuolellakin. Hän luo turvallisen ja innostavan ilmapiirin pelaajilleen. Päävalmentajat tappelevat saadakseen hänet tiimiinsä. 

Vuoden valmentaja: Ella Alinikula

Vuoden valmentajan kriteerit perustuvat pitkälti seuran arvoihin. LePyssä järjestetään toimintaa alle kouluikäisistä aina seniori-ikäisiin. Liikutamme kaikenikäisiä ja erilaisilla tavoitteilla mukana olevia lapsia, nuoria ja aikuisia. Harraste- ja kilpatoiminta koetaan seurassa tärkeiksi. Mikä sitten määrittää loistavan valmentajan. Loistava valmentaja on sellainen, jonka valmennettavat ryhmät ovat aina täynnä. Pelaajat haluavat tulla paikalle uudestaan ja uudestaan. Valmennettavissa ryhmissä ei tapahdu lopettamisia. Vuoden valmentaja on pyörittänyt kaudella lähes 100 pelaajan rinkiä. Kerännyt ryhmiltään palautetta ja reagoinut niihin. Vuoden valmentaja asettaa riman korkealle ja tekee kaikkensa yltääkseen aina vain parempiin tuloksiin. Vuoden valmentaja on aina pirteänä oli sitten turnausaamu tai harjoitukset lepakkovuorolla. Hänen ansiostaan vetovoima harrasteryhmiin on tällä kaudella ollut kovempi kuin koskaan ennen. Vuoden valmentaja, iki-lepyläinen, huipputyyppi, Ella Alinikula.

Vielä on yhden palkinnon aika… Kimmo Järvinen

LePy täytti tänä vuonna 85 vuotta ja nousi Suomen kolmanneksi suurimmaksi seuraksi. Seuran merkittävin kehitys on tapahtunut viimeisen 8 vuoden aikana. On tullut vahdin vaihdon aika. LePyä 8 vuotta pyörittänyt puheenjohtaja Kimmo Järvinen on päättänyt jättää puheenjohtajan tehtävät ja siirtyä LePyssä taustajoukkoihin. Kimmo ei ole kuitenkaan jättämässä korista, vaan jatkaa edelleen Suomen Koripalloliiton hallituksen jäsenenä.

Kimmo aloitti seuran puheenjohtajana vuonna 2009. Saman tien LePy osallistui vuoden kestävään Koripalloliiton Seuraava askel –seurakehittämisohjelmaan. Kimmo keräsi ympärilleen aktiivisen, osaavan ja sitoutuneen ryhmän, joka Kimmon johdolla oli valmis ottamaan ison kehitysaskeleen. Kimmo, yhdessä tämän aktiivisen porukan kanssa lähti määrätietoisesti kehittämään LePyä eteenpäin. Kaksi vuotta myöhemmin LePy palkkasi ensimmäisen päätoimisen työntekijän, mistä minä voin olla henkilökohtaisesti erittäin kiitollinen. Vuotta myöhemmin LePystä tuli Sinettiseura. Matka jatkui ja nyt 8 vuotta myöhemmin LePy on noussut Suomen kolmanneksi suurimmaksi seuraksi. Lisenssimäärä on tuplaantunut ja jäsenmäärä kolminkertaistunut. Samalla LePyn talous on vakautettu ja seura toiminnot ovat kasvaneet. Koripallokentässä oranssi perhe tunnetaan laadukkaasta ja merkittävästä työstä suomalaisen ja espoolaisen koripallon eteen tekemästään työstä. Omasta ja seuran puolesta haluamme kiittää Kimmo näistä 8 vuodesta LePyn peräsimessä.