Kausi 1988 - 1989

Puheenjohtajana oli aloittanut Martti Lepistö. Muut johtokunnan jäsenet olivat Timo Flythström, Pentti Lindgren, Kalle Lundsten, Markku Markkula, Riitta Sipilä ja Ulla Suutarinen.

Wim Weber siirtyi naisten valmentajasta vähäksi aikaa miesten joukkueen valmentajaksi yhdessä Kalle Lundstenin kanssa. Martti Kuisma oli jättänyt miesten joukkueen ja siirtynyt Namikaan. Martti myös pelasi Suomen juniorimaajoukkueessa Jugoslavian EM-turnauksessa syksyllä 1988. Myös pitkät Ruuska ja Rento olivat siirtyneet toisaalle, mutta tilalle tulivat LePyn omat kasvatit Jarmo Gerdt, Timo Sarajisto ja Juha Sarlund. Joukkue pelasi II divisioonassa ja sijoittui jatkosarjansa viidensiksi.

Naisten ykkösjoukkue nuortui kertaheitolla, kun "vanhoista"jatkoivat vain Katriina Rautjärvi (19) ja Jarna Kupulisoja (18). Maakuntasarjaan siirtyneiden naisten (nimellä Helanheittäjät) tilalle tuli 9 B-tyttöä, yksi A-tyttö sekä Porvoosta tullut Maisa Koivisto. Joukkueen tavoitteena oli sijoittua lohkossaan kahden parhaan joukkoon ja päästä I divisioonan karsintoihin. Joukkue tuli lopulta lohkonsa kolmanneksi ja jäi niukasti nousukarsintojen ulkopuolelle. Helat voittivat maakuntasarjassa oman lohkonsa.

Juniorivalmentajina toimivat Matti Konkari, Saulo Kepsu, Jukka Sarén, Juha Kinnunen, Kalle Lundsten, Esko Mäkinen, Kati Manni, Kaisla Löyttyjärvi, Terhi Koskela, Mimma Sipilä, Maisa Koivisto, Katri Tiilikka ja Marina Caravitis.

Katrin ja Marinan valmentamat B-tytöt pelasivat SM-sarjaa. Tuolla kaudella he eivät aivan päässeet loppuotteluihin. Piirisarjassa B-tytöt olivat neljänsiä. He pelasivat myös Lundin turnauksessa ja pääsivät neljän parhaan joukkoon sekä osallistuivat Södertäljen Scania-Cupiin.

Keväällä 1989 pelattiin Tapiolassa B-tyttöjen EM-karsintaturnaus, johon osallistuivat Hollanti, Puola, Tanska ja Suomi. Suomen joukkueessa pelasivat LePystä Kaisa Kepsu ja Mirja Sipilä. Suomi valitettavasti karsiutui kisoista. LePystä oli edustaja myös A-tyttöjen maajoukkueessa: Kati Manni oli mukana voittamassa Suomelle Pohjoismaiden mestaruuden.

Kauden 1988 - 1989 palkitut juniorit

E-junioritMinja Lappalainen, Janne Flythström
D-junioritReetta Suominen, Ville Hiltunen, Miska Alanko
C-junioritHenna Virkkunen, Martti Siniharju
B-junioritMirja Sipilä, Juha Meronen
A-junioritKati Manni, Juha Sarlund

Vuoden Valmentajana palkittiin Matti Konkari.

Basketball Night 1989 pidettiin 14.4.89 Hotelli Arctiassa.

Klikkaamalla kuvaa saat kuvatekstit näkyviin ja kuvat suuremmiksi.