Unified

LePyn Unified-joukkue kaudella 2023 - 2024

LePy järjestää Unified-koripallotoimintaa

Unified-koripallossa kehitysvammaiset urheilijat ja vammattomat partneripelaajat pelaavat samoissa joukkueissa. Kentällä yhdessä joukkueessa pelaa samaan aikaan kolme urheilijaa ja kaksi partneria. Partnerit eivät saa olla dominoivassa roolissa kenttätapahtumissa. Partnereiden tärkein tehtävä on rakentaa tilanteita ja toimia esimerkkinä. 

Unified-koripalloa pelataan tavallisen koripallon säännöillä. Peliaika otteluissa on 4x8 minuuttia. Unified-toiminnassa eri-ikäiset tytöt/naiset ja pojat/miehet harjoittelevat ja pelaavat samassa ryhmässä.

Suomeen Unified-koripallo rantautui Euroopan komission tukeman Special Olympics -nuorisohankkeen voimin 2010 ja tällä hetkellä Unified-koripallojoukkueita löytyy kymmenestä eri koripalloseurasta. LePy käynnisti toiminnan vuonna keväällä 2017.

LePyssä toiminta on jaettu kahteen ryhmään: oranssiin ja siniseen. Oranssi ryhmä koostuu jo pidempään mukana olevista pelaajista. Ryhmään voivat tulla yläkouluikäiset ja aikuiset. Sininen ryhmä on enemmän aloittaville ja enemmän perustaitoja harjoitteleville. Siniseen ryhmään voi tulla mukaan myös peruskouluikäiset, jotka pystyvät toimimaan ryhmässä.

Molemmat ryhmät harjoittelevat tiistaisin Lintumetsän koululla (Lintumetsäntie 10, Espoo). Sininen ryhmä klo 17-18 Lintumetsä ja oranssi ryhmä klo 18-19.30.

Mukaan tarvitset sisäliikuntavarusteet: sisäkengät, shortsit/verkkarit sekä t-paidan. Jos sinulla on pallo, niin ota se mukaan. Treeneissä on myös lainapalloja.

Mukaan otetaan urheilijoita, partnereita, valmentajia ja taustahenkilöitä. Mikäli olet kiinnostunut, niin ota rohkeasti yhteyttä.

Unified-joukkueen pelaajien kausimaksu on 500 euroa, joka laskutetaan kahdessa osassa. Partnereilta emme peri kausimaksua.

Jos et ole varma, onko koripallo oma lajisi, niin tule rohkeasti kokeilemaan. Kaikki voivat tulla kokeilemaan kaksi kertaa maksutta.

Lisätietoja saa joukkueenjohtajalta, joten olkaa rohkeasti yhteydessä!

Tervetuloa mukaan!

Valmentajat

Jussi Vallinkoski050 373 3254jussi.vallinkoski#gmail.com
Pekka Mannila050 332 5542pekka.mannila#gmail.com

Joukkueenjohtaja

Kirsi Rasinen050 586 9193kirsi#rasinen.com

 

Harjoitusvuorot 21.8.2023 - 17.5.2024

PäiväAikaPaikka
Tiistai17.00 - 18.00Lintumetsän koulu
Tiistai18.00 - 19.30Lintumetsän koulu

Mitä harjoituksiin tarvitaan mukaan?

Unified-koripallon säännöt selkokielellä ja kuvitettuna

Tapahtumat