Unified

Unified-joukkue kaudella 2020-2021.

LePy järjestää Unified-koripallotoimintaa

Unified-koripallossa kehitysvammaiset urheilijat ja vammattomat partneripelaajat pelaavat samoissa joukkueissa. Kentällä yhdessä joukkueessa pelaa samaan aikaan kolme urheilijaa ja kaksi partneria. Partnerit eivät saa olla dominoivassa roolissa kenttätapahtumissa. Partnereiden tärkein tehtävä on rakentaa tilanteita ja toimia esimerkkinä. 

Unified-koripalloa pelataan tavallisen koripallon säännöillä. Peliaika otteluissa on 4x8 minuuttia. Unified-toiminnassa eri-ikäiset tytöt/naiset ja pojat/miehet harjoittelevat ja pelaavat samassa ryhmässä.

Suomeen Unified-koripallo rantautui Euroopan komission tukeman Special Olympics -nuorisohankkeen voimin 2010 ja tällä hetkellä Unified-koripallojoukkueita löytyy kymmenestä eri koripalloseurasta. LePy käynnisti toiminnan vuonna keväällä 2017.

LePyssä toiminta on jaettu kahteen ryhmään: oranssiin ja siniseen. Oranssi ryhmä koostuu jo pidempään mukana olevista pelaajista. Ryhmään voivat tulla yläkouluikäiset ja aikuiset. Sininen ryhmä on enemmän aloittaville ja enemmän perustaitoja harjoitteleville. Siniseen ryhmään voi tulla mukaan myös peruskouluikäiset, jotka pystyvät toimimaan ryhmässä.

Molemmat ryhmät harjoittelevat tiistaisin Lintumetsän koululla (Lintumetsäntie 10, Espoo). Sininen ryhmä klo 17-18 Lintumetsä ja oranssi ryhmä klo 18-19.

Mukaan tarvitset sisäliikuntavarusteet: sisäkengät, shortsit/verkkarit sekä t-paidan. Jos sinulla on pallo, niin ota se mukaan. Treeneissä on myös lainapalloja.

Mukaan otetaan urheilijoita, partnereita, valmentajia ja taustahenkilöitä. Mikäli olet kiinnostunut, niin ota rohkeasti yhteyttä.

Unified-joukkueen pelaajien kausimaksu on 400 euroa, joka laskutetaan kahdessa osassa: syksy 200 euroa ja kevät 200 euroa. Partnereiden kausimaksu on 50 e kaudelta, joka on LePyn jäsenmaksun suuruus.

Jos et ole varma, onko koripallo oma lajisi, niin tule rohkeasti kokeilemaan. Kaikki voivat tulla kokeilemaan kaksi kertaa maksutta.

Lisätietoja saa joukkueenjohtajalta, joten olkaa rohkeasti yhteydessä!

Tervetuloa mukaan!

Valmentajat

Maija Ylösmäki 050 375 6056maija.ylosmaki#gmail.com
Sari Vahersalmi041 507 8444vahersalmisari#gmail.com

Joukkueenjohtaja

Kirsi Rasinen050 586 9193kirsi.rasinen#kolumbus.fi
 

Harjoitusvuorot 23.8.2021 - 6.5.2022

PäiväAikaPaikka
Tiistai17.00 - 18.00Lintumetsän koulu
Tiistai18.00 - 19.00Lintumetsän koulu

Mitä harjoituksiin tarvitaan mukaan?

Unified-koripallon säännöt selkokielellä ja kuvitettuna

Tapahtumat