Unified

twitter ja Instagram: #lepyunified

LePyn Unified-joukkue kaudella 2019-2020

LePy järjestää Unified-koripallotoimintaa

 

Unified-koripallossa kehitysvammaiset urheilijat ja vammattomat partneripelaajat pelaavat samoissa joukkueissa. Kentällä yhdessä joukkueessa pelaa samaan aikaan kolme urheilijaa ja kaksi partneria. Partnerit eivät saa olla dominoivassa roolissa kenttätapahtumissa. Partnereiden tärkein tehtävä on rakentaa tilanteita ja toimia esimerkkinä. Unified-koripalloa pelataan tavallisen koripallon säännöillä. Peliaika otteluissa on 4x8 minuuttia. Unified-toiminnassa eri-ikäiset tytöt/naiset ja pojat/miehet harjoittelevat ja pelaavat samassa ryhmässä.

Suomeen Unified-koripallo rantautui Euroopan komission tukeman Special Olympics -nuorisohankkeen voimin 2010 ja tällä hetkellä Unified-koripallojoukkueita löytyy yhdeksästä eri koripalloseurasta. LePy käynnisti toiminnan kymmenentenä koripalloseurana Suomessa.

LePyn Unified-koris harjoittelee kerran viikossa tiistaisin klo 19.00-20.00 Lintumetsän koululla (Lintumetsäntie 10, Espoo). 

Mukaan tarvitset sisäliikuntavarusteet: sisäkengät, shortsit/verkkarit sekä t-paidan. Jos sinulla on pallo, niin ota se mukaan. Treeneissä on myös lainapalloja sekä halutessasi voit ostaa treeneissä pallon 10 eurolla itsellesi omaksi.

Mukaan otetaan urheilijoita, partnereita, valmentajia ja taustahenkilöitä. Mikäli olet kiinnostunut, niin ota rohkeasti yhteyttä.

Unified-joukkueen pelaajien kausimaksu on 500 euroa, joka laskutetaan kahdessa osassa: syksy 250 euroa ja kevät 250 euroa. Parnereiden kausimaksu on 50 e kaudelta, jolla katetaan sarjatoiminnan kuluja.

Jos et ole varma, onko koripallo oma lajisi, niin tule rohkeasti kokeilemaan. Kaikki voivat tulla kokeilemaan kaksi kertaa maksutta.

Lisätietoja saa joukkueenjohtajalta, joten olkaa rohkeasti yhteydessä!

Tervetuloa mukaan!

Yhteystiedot

 

TehtäväNimiPuhelinnumeroSähköposti
Valmentaja Maija Ylösmäki 050 375 6056maija.ylosmaki#gmail.com
Valmentaja Sari Vahersalmi041 507 8444vahersalmisari#gmail.com
JoukkueenjohtajaKirsi Rasinen050 586 9193kirsi.rasinen#kolumbus.fi

 

Harjoitusvuorot 19.8.2019 - 17.5.2020

 

PäiväAikaPaikka
Tiistai18.45 - 20.00Lintumetsän koulu

 

 

Mitä harjoituksiin tarvitaan mukaan?

Unified-koripallon säännöt selkokielellä ja kuvitettuna

PDF-tiedostoHaapala_Janita ja Ketonen_Anni.pdf (1.7 MB)
Haapala & Ketonen, 2019.

Tapahtumat