Kevätjuhla 2019

LePyn kevätjuhlaa 2019 vietettiin torstaina 16.5.2019 Leppävaaran liikuntahallilla iloisissa tunnelmissa. Juhlassa palkittiin kauden parhaat pelaajat, valmentajat ja joukkueenjohtaja sekä muistettiin erityispalkinnoin seuran toimihenkilöitä.

Kuvia kevätjuhlasta LePyn Facebookissa. Kuvat: Teemu Nymander

Klikkaamalla kuvia saat kuvat suuremmiksi.

Vuoden pelaajat

A-pojat Westside: Robin Pihlström

Hän johti joukkuetta kentällä niin korintekemisessä kuin levypalloissakin. Loistava esimerkki myös kentän ulkopuolella. Joukkueen kapteeni, joka näyttää joka päivä, miten annetaan kaikkensa. Hän ansaitsi täydellisesti joukkueen sekä valmennuksen luottamuksen. Todella hyvää duunia!

A-pojat: Oskar Vanhanen

Oskar on loistava esimerkki siitä, että harrastuksen voi aloittaa myös myöhemmällä iällä, jos vain harjoittelee täysillä ja motivaatio on korkealla. Oskar kehittyi kauden edetessä huimaa vauhtia ja vuoden harrastamisen jälkeen hänestä ei millään uskoisi, että koripalloharrastusta on takana vain yksi kausi. Hyvä Oskar!

A-tytöt U19 SM: Ida Räty

pienistä kolhuista huolimatta aina paikalla, hyvä joukkuekaveri, hyvä harjoittelija, luotettava kapteeni, u17 ja u19 joukkueille tärkeä pelaaja

A-tytöt U19 1-divisioona: Sonja Ursin

aina paikalla, hyvä joukkuekaveri, viime kauden jälkeen teki kovan työn harjoittelussa, mikä kesti koko kauden läpi, luotettava kapteeni

A-tytöt U17 SM: Ella Rouvinen

aina paikalla, hyvä joukkuekaveri, erinomainen puolustuspelaaja, jonka positiivinen vaikutus joukkueen tulokseen ei näy välttämättä tilastoissa, pystyy seuraamaan ohjeita ja toteuttamaan niitä niin harjoituksissa kuin otteluissa, U17 ja U19 joukkueille tärkeä pelaaja

A-tytöt harraste: Julia Karinen

Esimerkillinen joukkuekaveri, hyvä pelisilmä, tunnollinen harjoittelija.

B-pojat Westside: Niko Putkonen

Antoi kaikkensa koko kauden ajan. Yrittää aina parhaansa. Suhtautuu kaikkeen esimerkillisellä asenteella, ei milloinkaan negatiivinen. Kehittynyt kaikilla osa-alueilla kauden aikana ja osoittaa että löytyy motivaatiota jatkaa kehittymistään edelleen.

B-pojat harraste: Rasmus Toro

Rasmus on nopea ja kimmoisa yleispelaaja. Hän pystyy ratkaisuihin sekä läheltä että kaukaa. Levypallot ja torjunnat ovat myös hänen vahvuuksiaan.

B-tytöt: Lumi Höysniemi

Vuoden pelaaja on esimerkillinen harjoittelija, joka yrittää aina harjoituksissa ja peleissä parhaansa. Kova halu kehittyä pelaajana eteenpäin. Esimerkkeinä tästä: hän on osallistunut tällä kaudella yläkoululeiritykseen, jonka lisäksi käy kahdesti viikossa aamulla klo 7.00 omalla ajallaan harjoittelemassa koripalloa. Ehdottomasti yksin kauden kehittyneimmistä pelaajista.

B-tytöt harraste: Matilda Lassila

Vahva pelaaja molempiin suuntiin, hänestä huokuu into ja hän heittäytyy aina täysillä tilanteisiin.

C-pojat 2005: Akseli Salo

Tämä pelaaja oli isossa roolissa sekä hyökkäys että puolustuspäässä. Esimerkillinen myös kentän ulkopuolella. Tehnyt erityisen paljon töitä heiton ja pallonkäsittelyn suhteen, mutta isoin askel tapahtui joukkuepelaamisessa. Ja vaikka valmentajat vaativat enemmän, hän ei painanut päätä alas vaan teki töitä enemmän.

C-pojat harraste: Aatos Korhonen

Aatos nousi vahvan palloilutaustansa ansiosta nopeasti joukkueen luottopelaajaksi. Hyvä pelisilmä, pallonkäsittelytaito ja yritteliäisyys ovat Aatoksen vahvuuksia.

C-tytöt 2005: Lydia Laukkanen

Tytöt 2005 vuoden pelaaja on tällä kaudella kehittynyt pelaajana paljon ja on ollut joukkueen aktiivisin harjoittelija. Hänet myös näkee usein peleissä, joissa hän ei edes itse pelaa. Tämä kertoo kiinnostuksesta koripalloa kohtaan ja onkin varmasti osa kehittymiselle.

C-tytöt 2006: Anna Pakarinen

Tytöt 2006 vuoden pelaaja on tunnollinen, aktiivinen ja positiivinen pelaaja. Joukkueen kehittyneimpiä pelaajia kauden aikana. Ottanut koko ajan rohkeasti uusia rooleja vastaan eikä ole pelännyt vastuuta tai vanhempien kanssa pelaamista.

C-tytöt harraste: Julia Kinnunen

Tämä pelaaja on aloittanut koriksen vasta joitain vuosia sitten, mutta on loistavalla asenteellaan kehittynyt kovaa vauhtia. Pelaaja on aktiivisesti paikalla treeneissä ja peleissä, jonka lisäksi syksyn aikana hän hankki lisäharjoituksia vanhemman ryhmän mukana. Asenteesta pallonriistoissa ja levypalloissa voisi moni pelaaja ottaa oppia.

Pojat 2007: Matias Karlin

Halu treenata intohimoisesti päivästä, viikosta ja kuukaudesta toiseen on jalostanut hänestä vuosien saatossa oman ikäluokkansa huippupelaajan. Kun käy vielä pelaamassa pari vuotta vanhempien kanssa, on valmis kovempiin koitoksiin, mm. pari vuotta vanhempien Susi All Stars -leirille.

Tytöt 2007: Ava Quarshie

Tytöt 2007 vuoden pelaaja on tunnollinen, esimerkillinen joukkuekaveri ja kova harjoittelija. Pelaajalla riittää kärsivällisyys harjoitella ja opetella uutta. Ei odota, että taidot ja oppiminen tapahtuu hetkessä vaan ymmärtää, että harjoittelun ja kärsivällisyyden kautta saavutetaan paras lopputulos.

Pojat 2008: Valtteri Törmä

Hurja kehitys, tinkimätön treeniasenne ja aina kannustavan iloinen asenne.

Tytöt 2008: Lotta Uljua

Tytöt 2008 vuoden pelaaja on tunnollinen, aktiivinen ja taistelija pelikentillä. Pelaa kentällä aina 100 lasissa, eikä jää turhia murehtimaan menneistä tilanteista vaan keskittyy aina seuraavaan tilanteeseen. On ottanut kauden aikana huomia askeleita eteenpäin koripallossa.

Pojat 2009: Jasper Runsala

Jasper on lähes aina iloinen ja hyväntuulinen harjoituksissa. Harjoittelee joka harjoituksessa täysillä ja antaa muille harjoitusrauhan. Pelaajana Jasper meni kauden aikana huimasti eteenpäin mikä ei ole sattumaa, jos harjoittelee yhtä tunnollisesti kuin hän harjoittelee. Valmentajan näkökulmasta Jasperilla on juuri oikeanlainen "pilke silmäkulmassa" jotta harrastaminen on hauskaa, mutta totista! Hyvä Jasper!

Tytöt 2009: Saaga Gahmberg

Saaga aloitti harrastuksen viime syksynä ja on siitä lähtien ollut yksi aktiivisimmista harjoittelijoista ja kehittynyt pelaajana valtavasti. Saaga on aina iloinen ja hyvällä tuulella. Hienoin asia kuitenkin valmentajan näkökulmasta on se, että Saagan tullessa joukkueeseen hän ei puhunut suomea juuri ollenkaan, mutta siitä huolimatta hän pääsi joukkueeseen heti sisään. Hyvä Saaga!

Pojat 2010: Eeli Vartiainen

Aktiivinen harjoittelija ja iloinen vesseli. Singahtelee kentällä nopeammin kuin ajatus ja jos kehitys jatkuu yhtä huimana kuin tällä kaudella voi ensi kaudella muilla olla vaikeuksia pysyä perässä.

Tytöt 2010: Emilia Koskela

Mahtava joukkuekaveri, joka omalla esimerkillään näyttää muille mallia ja antaa aina itsestään parhaan mahdollisen vastustajan pelikavereille. Tuolla asenteella kehittymistä ei voi välttää.

Pojat 2011: Veeti Kaltiainen

Tämä pelaaja on hienoksi esimerkiksi monille seuramme vanhemmillekin koripalloilijoille. Häänestä voi ottaa jokainen mallia, miten harjoituksissa kuunnellaan, ymmärretään, harjoitellaan ja miten paljon voi itse harjoitella kotona.

Tytöt 2011: Matilda Nymander

Tämä pelaaja on hienosti kasvanut kauden aikana monessa asiassa koripallokentällä. Hänestä on kehittynyt esimerkillinen johtaja joukkueeseemme, kylväen pelkoa vastustajiinsa, riistämällä jokaisen pallon minkä vain voi.

Pojat 2012-2013: Antto Lötjönen

Reippaan P2012-2013 joukkueen vuoden pelaaja on aina iloinen ja hyväntuulinen kaveri, joka tekee treeneissä asiat kunnolla ja näyttää pelissä esimerkillistä tsemppiä. Tämä vaatimaton joukkuepelaaja näkee kentän tilanteet ja laittaa syötön eteenpäin, jos kaveri on paremmassa paikassa. Hän on aina oikeassa paikassa oikeaan aikaan ja kaikkien kaveri.

Tytöt 2012-2013: Elsa Boll

Iloisen T2012-2013 joukkueen vuoden pelaaja on sähäkkä tyttö, joka on kaikessa innolla mukana ja tsemppaa kentällä aina loppuun asti. Hän rakentaa joukkueen yhteistä henkeä olemalla kaikkien kaveri ja kannustamalla muita sekä kentällä että vaihtopenkillä. Hän myös organisoi treeneihin pieniä yllätyksiä ja jekkuja, jotka osaltaan vahvistavat tyttöjen kokemusta meidän yhteisestä jengistä.

Unified-pelaaja: Abdulsalam Jumah

Abu on ottanut kauden aikana ison harppauksen koripallotaidoissa ja joukkuepelaamisessa. Hän on kehittynyt erityisesti hyökkäyspään pallottomassa liikkumisessa, heittämisessä ja puolustuspelaamisessa. Hän ottaa ison vastuun omasta harrastamisestaan ja koripallo on hänelle todella tärkeä harrastus, mikä näkyy isona motivaationa osallistua kaikkiin tapahtumiin ja kulkea omatoimisesti treeneihin. Abun panos kentällä ja ikuinen voitontahto antavat myös joukkuekavereille lisää virtaa omaan tekemiseen.

Unified-partneri: Hanna Sipi

Hanna on löytänyt oman paikkansa partnerina. Hän kuuntelee pelaajia ja osaa auttaa jokaista juuri kyseiselle urheilijalle sopivalla tavalla. Hanna on kärsivällinen ja sopivalla tavalla läsnä, antaen tarpeeksi aikaa myös urheilijan omille yrityksille ja sen kautta onnistumisen kokemuksille. Hannan aito kiinnostus urheilijoiden asioita kohtaan on näkyvää ja hän kyselee heiltä aktiivisesti myös muiden harrastusten asioista. Myös ylävitoset, halaukset ja kannustus tulevat oikeissa tilanteissa käyttöön. Hannan kohdalla sekä osaaminen että asenne partnerina toimimiseen ovat hyvin kohdillaan.

Erityispalkinnot

LePyssä palkitaan vuosittain myös esimerkillinen tyttö- ja poikajuniori. Yleisinä kriteereinä on, että pelaaja osoittaa esimerkillisyyttä niin kentällä kuin kentän ulkopuolellakin. Hän hoitaa koripalloharrastuksensa lisäksi myös koulun ja kotiasiat kunnialla.

Esimerkillinen poikapelaaja: Ossi Nurmi

Vuoden esimerkillinen poikapelaaja on todellinen esimerkki kaikille pelaajille niin kentällä kuin kentän ulkopuolellakin. Koulussa hän hoitaa hommansa kunnialla. Hän on kaikkien kaveri. Hän on aina kaikille ystävällinen – niin aikuisille kuin pelitovereilleen. Hän näkee kaikessa ja kaikissa positiiviset puolet. Hän ei huolehdi turhista, mutta tekee aina kaiken täysillä. Koriksessa Hän on aina paikalla. Vapaaehtoinen vuoro – hän on siellä. Heittelyvuoro – hän on siellä. Aina tekemässä töitä tullakseen paremmaksi. Taistelee tiensä kivun ja loukkaantumisten läpi valittamatta. Eikä odota mitään. Vuoden esimerkillinen poikapelaaja on loistava esimerkki valmennettavasta pelaajasta.

Esimerkillinen tyttöpelaaja: Meri Kanerva

LePyn vuoden esimerkillinen tyttöpelaaja on nuoresta iästään huolimatta osoittanut olevansa esimerkki jokaiselle LePyläiselle nuorelle. Hän hoitaa hommansa hyvin niin kotona kuin koulussakin. Koripalloilijana hän on erinomainen lahjakkuus. Hän harjoittelee kaksi kertaa päivässä, hän on aina paikalla, hän on hyvä joukkuekaveri, ja hyvä harjoittelija. Hänellä on äärimmäinen kyky seurata ohjeita ja oppia uutta. Hän on aina positiivinen. Kaudella 2018-2019 hän oli Ringsiden U17 ja U19 joukkueen tärkeä pelaaja.

Vuoden esimerkilliset nuoret seura-aktiivit

Koripalloseuran tehtävä on kasvattaa nuoria koripallopelaajiksi. Seuran tehtävä on kasvattaa myös muita toimijoita koripalloyhteisöömme, kuten toimitsijoita, valmentajia ja erotuomareita. Tänäkin vuonna meillä on ollut mukana loistavia seuran omia kasvatteja, jotka ovat ansioituneet eri tehtävissä seuran sisällä oman pelaamisensa ohella. 

Vuoden LePyläinen erotuomari: Matilda Kivilahti

LePyn tehtävä on kasvattaa myös erotuomareita. Kaikilla B-ikäisillä ja vanhemmilla junioreilla on mahdollisuus suorittaa erotuomarin peruskurssi LePyn kustantamana. LePy kannustaa ja tukee uusia erotuomareita ottamalla heidät osaksi LePyn järjestämiä turnauksia.

Tänä vuonna palkinto mene eniten pelejä viheltäneelle juniorituomarille, joka on uskottava ja rohkea erotuomari.

Vuoden joukkueenjohtaja: Seppo Hietaranta

Joukkueenjohtaja on seuran yksi tärkeimmistä henkilöistä. Hänen tehtävänään on toimia joukkueen koossapitävänä liimana. Hänen tehtävänsä on ottaa jokaisesta uudesta pelaajasta koppi ja sitouttaa vanhemmat yhdessä tekemiseen. Joukkueenjohtaja toimii joukkueen, valmennustiimin ja seuran viestinviejänä. Hyvin hommansa hoitaneen joukkueenjohtajan joukkueessa on hyvä meininki, paljon pelaajia ja todellista tekemisen meininkiä.

LePyn vuoden joukkueenjohtaja on valmis tekemään kaikkensa joukkueensa eteen. Hän on valmentajille tuki ja turva. Hän pitää jokaisesta joukkueensa pelaajasta huolta. Hän ottaa kaikki uudet pelaajat avosylin vastaan. LePyn vuoden joukkueenjohtaja toimii aktiivisesti seuran ja joukkueen välillä.

Vuoden LePyläinen: Sofia Lassila

Hän on sitkeästi harjoitellut itsensä takaisin kentille useiden loukkaantumisten jälkeen eikä luovuttanut, vaikka lääkärikin jo tuomitsi korisuran olevan ohi. Hän oli tärkeä osa SM-hopeamitalille yltänyttä Ringsiden WU17-joukkuetta. Tiiviistä omasta treenitahdistaan huolimatta hän toimii LePyssä valmentajana. Hän on kouluttautunut valmentajana osallistumalla Koripalloliiton valmentajakoulutuksiin. Hän ei hätkähdä hoitaa valmentamista edes englannin kielellä. Hän on aina iloisella mielellä ja mahtava esikuva pienille valmennettavilleen. Hän on aina aurinkoinen ja kun häneltä kysyy miten menee, niin vastaus on aina hymy korvissa – hyvin menee.

LePyn henki: Saija Koste

LePyn henki on huolehtinut kahden joukkueen joukkueenjohtajatehtävistä, vaikka oma tyttö lopetti pelaamisen jo ennen kauden alkua. LePyn henki toimii joukkueiden taustalla huolehtien talkoovuoroista ja aikatauluista. Matseihin hän tulee paikalle, jos vanhemmat tarvitsevat toimitsijakoulutusta tai toimitsijaa ei löydy. LePyn henki auttaa aktiivisesti myös LePyn tapahtumissa vaikkapa LePy-shopin myyntipöydän takana. Hän on aina avulias ja ystävällinen eikä tee töistään numeroa.

Vuoden LePy-perhe: Karjalaiset

LePyn toiminta perustuu pitkälti vapaaehtoisten innostuneeseen asenteeseen. Seurassa on useita henkilöitä, jotka tekevät töitä lasten ja nuorten harrastuksen eteen. Joskus koko perhe on mukana toiminnassa. LePy-perhe palkinnolla halutaan kiittää sellaista perhettä, jossa useampi perheen henkilö on tehnyt merkittävästi töitä seuran yhteisen kehittämisen eteen.

Tänä vuonna LePy-perheeksi on valittu nelihenkinen perhe, jossa kaikki toimivat LePyssä. Perheen isä toimii yhden joukkueen joukkueenjohtajana ja hoitaa toisen joukkueen lenkitykset. C-tyttöjen legendaariset pakkaskauden villasukkalenkit ovat hänen käsialaansa. Hän hoitaa myös monenlaisia extratehtäviä sen enempää asioista numeroa tekemättä. Hän on aina iloisella mielellä ja kannustaa sekä lapsia että aikuisia.

Perheen äiti toimii myös aktiivisesti LePyn taustoissa. Hän on ollut mukana turnausmatkoilla joukkueen valmentajan tukena. Hän on aina positiivisella asenteella joka tilanteessa.

Perheen lapset pelaavat LePyssä ja edustavat ikäluokissa Tytöt 2006 ja pojat 2010.

Vuoden LePy-perhe on Heikki, Soili, Venla ja Peetu Karjalainen

Vuoden juniorivalmentaja: Tuuli Höysniemi

Vuoden juniorivalmentajapalkinnon kriteereinä on, että valmentaja on innostava ja osaava sekä valmentaa alle 18-vuotiaita. Hän on loistava esimerkki nuorille valmennettavilleen niin kentällä kuin kentän ulkopuolellakin.

LePyn vuoden juniorivalmentaja on LePyn oma kasvatti, joka on nuoresta iästään huolimatta toiminut LePyn valmentajana jo useamman vuoden. Hän on kaikkien LePyn valmentajien kärkinimi, kun taistellaan kuka saa hänet valmennustiimiinsä. Häneen voi luottaa. Hän on aina paikalla. Hän hoitaa hommansa ammattitaidolla, laittaa itsensä likoon ja kaikki tämä tapahtuu vielä positiivisella tavalla. Tällaisia valmentajia LePy haluaa lisää.

Vuoden valmentaja: Tuija Höysniemi

LePyn vuoden valmentajan valinta oli helppo. Jos seuran tavoitteena on pelaajamäärän kasvattaminen ja valmennuksen laadun nostaminen, niin yksi nimi nousee heti kaikkien huulille. Tämä valmentaja vaatii itseltään paljon. Hän kehittää jatkuvasti itseään valmentajana. Hän hoitaa hommansa ammattitaitoisesti. Hän välittää jokaisesta lapsesta ja nuoresta. Hän on positiivisuuden huippu.

Näiden kaikkien ominaisuuksien lisäksi hänessä on jotain, mikä on seuralla korvaamattoman arvokasta. Hän kerää ympärilleen jatkuvasti lisää innostuneita ihmisiä. Hän saa nuoret pelaajat innostumaan valmentamisesta. Hän saa pelaajien vanhemmat mukaan yhteiseen tekemiseen. Ja kaiken tämän hän tekee itsensä likoon laittamalla. Ei siis ole ihme, että tämän valmentaja joukkueisiin on tällä kaudella tullut enemmän pelaajia ja valmentajia kuin koskaan ennen mihinkään LePyn joukkueeseen. Tämä valmentaja on LePylle korvaamattoman arvokas!