Kausi 2023 - 2024

LePyn hallituksessa 8 jäsentä ja puheenjohtaja: Matti Salo (pj), Kristian Hiljander, Rami Lindström, Kalle Lundsten, Tero Mäkelä, Katariina Saarinen, Mirja Sipilä, Teemu Ylhäisi ja Aida Zahic.

Seuralla oli henkilöstöä 8 henkilöä: toiminnanjohtaja Marika Vilanen, seuran valmennuksen kehittäjä Tomi Kaminen, seurapäällikkö Tero Mäkelä sekä päätoimiset valmentajat Angel de Juan Jausas, Nigel Moore, Jarkko Pokkinen, Sander Stahl ja Akseli Veiss. 

LePyn jäsenmäärä oli kauden 2022-2023 päättyessä 1041. LePyn lisenssimäärä oli kauden päättyessä 815, mikä teki LePystä Suomen kolmanneksi suurimman koripalloseuran lisenssimäärillä mitattuna Helsingin NMKY:n (1544) ja Tapiolan Hongan (1162) jälkeen sekä PuHu Junioreita edellä (736).

School's Out Camp järjestettiin 5.-9.6.2023 Leppävaaran liikuntahallilla. LePy palkkasi 19 nuorta Espoon kesäsetelillä kesäleiriohjaajiksi. Osallistujia oli 144 lasta, 19 kesäseteliohjaajaa, 6 valmentajaa ja 2 muuta työntekijää.

LePy järjesti yhteistyössä FC Barcelonan kanssa neljä kolmen päivän leiriä Leppävaaran liikuntahallissa ja Viherlaakson koululla. Osallistujia oli yhteensä 300.

Harjoittelu Kameleontenissa aloitettiin 15.8.2023. Hallissa on Espoon parhaat saliolosuhteet (parketti ja korimäärä). LePy vuokraa hallista kaksi täysmittaista salia kaikkina arki-iltoina eli yhteensä 44 h/vko. Joulukuun alusta myös kuntosaliharjoittelu päästiin aloittamaan Kameleontenissa. Kameleontenin lisäksi LePy harjoittelee Leppävaaran liikuntahallilla sekä yhdeksällä koululla, joissa LePyllä on vielä 146 treenituntia viikoittain. 

Seuran toimisto muutti Kameleonteniin. Tämä mahdollistaa yhteistyön muiden hallikäyttäjien kanssa. Lisäksi toimisto on nyt siellä missä LePyn toimintakin pyörii.

Syksyn koriskouluun 14.-16.8.2023 Lintumetsän koululla osallistui 160 lasta.

Seuran valokuvaustilaisuus järjestettiin 20.9.2023 Lintumetsän koululla. Joukkue- ja yksityiskuvien lisäksi tilaisuudessa jaettiin 2014 ja nuoremmille ikäluokille treeniasut. Jojot, valkut, rahikset, hallitus saivat kausituotteena LePyn baseball-takit.

Seurassa järjestettiin kaikille halukkaille mahdollisuus osallistua Ensiavun peruskurssin (EA1) suorittamiseen. 28 valmentajaa, jojoa tai muuta joukkueen taustahenkilöä suoritti kurssin.

LePyn Pikkusudet-turnaus järjestettiin 16.-17.9.2023 ikäluokille 2014 ja 2015. Mukana oli 56 joukkuetta.

Aloitimme maksuttoman harrastekoriksen kerran viikossa torstaisin Perkkaan koululla ala- ja yläkouluikäisille tytöille ja pojille yhteistyössä Espoon kaupungin kanssa.

Aikuisten harrastekoris on täydessä käynnissä. LePy tarjoa neljänä iltana toimintaa aloittaville ja vähän pelanneille aikuisille. Perhekorista järjestetään kerran viikossa alle kouluikäisille, jotka liikkuvat yhdessä vanhempiensa kanssa.

LePy vieraili Suur-Leppävaaran alueen kouluissa ja päiväkodeissa vetämässä näytetunteja alakoulu- ja eskari-ikäisille. Mahdollisuutta tarjottiin 40 koululle ja päiväkodille. Vierailimme 29 koululla ja kohtasimme noin 3500 lasta.

Oranssi perhe rahasto perustettiin lokakuussa. Nyt yrityksillä ja yksityishenkilöillä on mahdollisuus tukea vähävaraisten perheiden harrastusta lahjoittamalla varoja LePyn Oranssi perhe -rahastoon. LePy sai Läpimurtosäätiöltä merkittävän summan tukea lasten ja nuorten harrastusmahdollisuuksien varmistamiseksi. Lisäksi LePy palkittiin Olympiakomitean Tähtiseurojen kannustestipendillä.

LePy tarjosi influenssarokotukset kaikille seuran valmentajille marraskuussa 2023. Urheilijan ensiapu ja teippaus -kurssi järjestettiin 12.12. Kameleontenissa kaikille halukkaille valmentajille ja joukkueen taustahenkilöille. Osallistujia oli reilu 30.

LePyn joulujuhla järjestettiin perinteisesti Leppävaaran liikuntahallilla 14.12. Ohjelmassa oli kisailuja LePyn joukkueiden välillä, LePy shop ja tietenkin joulupukki. Valmentajien ja taustahenkilöiden pikkujouluja vietettiin ravintola Mezzassa 14.12. Paikalla oli 35 seura-aktiivia, joita kiitettiin joululahjoilla.

LePyn toiminnassa on syyskaudella ollut mukana 1 toiminnanjohtaja, 1 seurapäällikkö, 1 valmennuksen kehittäjä, 5 päätoimista valmentajaa, 9 vapaaehtoista hallituksen jäsentä, 75 valmentajaa sekä 62 vapaaehtoista joukkueenjohtajaa ja rahastonhoitajaa.

LePyllä on sarjatoiminnassa mukana Koripalloliiton valtakunnallisissa sarjoissa kaksi aikuisten joukkuetta ja 8 nuorten joukkuetta. Eteläisen alueen sarjatoiminnassa LePyllä on mukana 5 aikuisten ja 36 nuorten joukkuetta. Lisäksi LePyllä on kaksi Unfied-joukkuetta.

LePyssä on järjestetty syyskaudella yhteensä 1808 harjoitukset. LePy on pelannut syyskaudella 473 ottelua, joista 262 on kotiotteluita. Vapaaehtoisilla tehtyjä toimitsijatehtäviä on syyskaudella tehty noin 280. Mokkapaloja on syyskaudella myyty arvioilta 2000 kpl.