Kevätjuhla 2024

LePyn kevätjuhlaa vietettiin torstaina 23.5. Leppävaaran liikuntahallilla riehakkaista tunnelmissa. Fiilis oli katossa, kun halli täyttyi Oranssin perheen jäsenistä. Juhlassa palkittiin kauden parhaat pelaajat, valmentajat ja joukkueenjohtaja sekä muistettiin erityispalkinnoin muita seuran toimijoita.

Pelaajapalkinnot

Pojat U19: Atte Peltonen

Kehittynein pelaaja niin U19 kuin miesten pelaajista.

Pojat U19 sininen: Heikki Aleksi Karjalainen

Heikki on ollut jo pitkään joukkueen jäsen. Heikin intohimo koripalloon näkyy aina, kun hän astuu kentälle, sillä hän on aina innokas kehittymään. Hän keskittyminen valmentajan ohjeiden kuuntelemiseen ja syvällinen pelin ymmärtäminen ovat ratkaisevan tärkeitä joukkueemme onnistumisille ja kehitykselle.

Tytöt U19: Vilma Loukonen

Meidän joukkueen kantava voima. Joku, johon valmentaja ja joukkuetoverit tietävät voivansa luottaa. Pahimmillaan jo yksi se riittää auttamaan joukkuetta. Tee koreja kun tarvitaan, syöttä kun tarvitaan, kerää levypalloja kun tarvitaan, kannustaa kun tarvitaan ja puolustaa…

Hyväksyy valmennusta kaikilta valmentajilta. On kasvanut johtajaksi. Ilo saada valmentaa häntä. Vaikka häneltä vaatii paljon, hän vastaa odotuksiin. Olen niin ylpeä hänestä!

Tytöt U19-U16 sininen: Enna Lötjönen

Pelaajan aktiivinen osallistuminen ja hänen toimintansa joukkueen epävirallisena kapteenina ja valmentajan apuna tiedottamisessa on ollut esimerkillistä.

Pojat U18: Aatos Korhonen

Ahkerin harjoittelija ja taistelija peleissä sekä loistava joukkuetoveri

Tytöt U18: Minttu Haavisto

Aina kun mietin, sopiiko jokin asia joukkueen pelaajille, ajattelen tätä pelaajaa ja varmistuu, että kyllä sopii. Pelaaja harjoittelee kirjaimellisesti päivittäin täydellä teholla. Jokainen harjoite 100%, jokainen fysiikkaosio 100%, joka sekunti pelissä 100%. Tämän pelaajan kehittyminen perustuu pelkästään hänen harjoitusasenteeseensa ja on selvää, että hän ansaitsee tämän palkinnon. Hyvää työtä nuori nainen.

Pojat U17: Reko Saarinen

Polven ristisidevammasta huolimatta huolimatta hän tuli jokaiseen harjoitukseen ja jokaiseen peliin kotona tai vieraissa tukemaan joukkuetovereitaan.

Tytöt U17: Silja Timonen

Little one. Johtaa esimerkillään ja kehittyy koko ajan entistä äänekkäämmäksi johtajaksi.

Tulee treeneihin joka päivä ja antaa aina kaikkensa, vaikka hänellä ei olisi paras mahdollinen päivä.

Ahkeran harjoittelun tulokset alkavat näkyä pelissä. Pelaaja pelaa intohimolla ja kun se näkyy, se saa muutkin pelaamaan ja harjoittelemaan kovemmin.

Pojat U16: Julius Liukkonen

Pelaaja, joka ei aloittaessamme yhdessä aina oikein jaksanut keskittyä treeneissä ja jolla oli jo haitallisia maneereita olemassa. Päässyt niistä eroon ja saanut viimeistelyrepertuaariin lisää laajuutta sekä varmuutta. Parhaimmillaan todella tehokas! Difussa vielä peliasentoa matalammaksi, niin hyvä tulee!

Pojat U16 sininen: Tony Ahtola

Tonyn intohimoinen suhtautuminen lajiin on näkynyt huomattavana kehittymisenä tänä vuonna. Hänen kykynsä kiinnittää useiden puolustajien huomio itseensä pelin aikana luo arvokasta tilaa joukkuekavereille. Lisäksi Tony osallistuu aktiivisesti vuoden 2013 poikien joukkueen valmentamiseen, ja nuoremmat pelaajat rakastavat häntä kiinnostavan ja lämpimän persoonallisuutensa vuoksi.

Pojat 2009: Olatomi Tuhkanen

Pelaaja, joka ei koskaan missaa treenejä satoi tai paistoi, sujui tai harmitti. Löytänyt tällä kaudella difussa ajoittain oikein kivaa intensiteettiä! Kehittynyt huimasti kahden kauden aikana. Jos ja kun jaksaa jatkossakin keskittyä oikeisiin asioihin, tulee kasvun myötä kehitys jatkumaan upeana!

Tytöt 2009: Veronika Nanje

Meidän Susi all star pelaaja on erittäin lupaava pelaaja LePyn tulevaisuuden kannalta. Ero sen välillä, onko Veronika kentällä tai sen ulkopuolella meidän joukkueessamme on kuin yö ja päivä.

Tekee kentällä kaikkea ja on noussut ikäluokassaan yhdeksi Suomen parhaista puolustavista pelaajista. En voi olla ylpeämpi hänestä ja hänen jatkuvasta kehityksestään kentällä ja sen ulkopuolella. En malta odottaa, mitä tulevaisuus tuo hänelle.

Pojat 2010: Henri Pihlajamaa

Henri on joukkueensa ahkerimpia harjoittelijoita. Hän on aina treeneissä ja peleissä mukana hurjalla asenteella. Hän on myös mukava joukkuekaveri pelaajille ja koutseille. Kauden aikana Henkka on kehittynyt yhdeksi joukkueen avainpelaajaksi ja uskon, ettei kehitys tule jäämään tähän.

Pojat 2010: Jalo Kormilainen

Mielettömän ahkeralla harjoittelulla hän on joukkueensa kehittynein pelaaja. Kysyvä ja kiinnostunut asenne oikeanlaisella työnteon moraalilla lupaa hyvää ja nousujohteista tulevaisuutta. Parissa vuodessa Jalo on jo raivannut tiensä harrasteryhmästä haastajaryhmien kautta 2010 poikien 1 harjoitusryhmään asti. Seuraavaksi avariin.

Pojat 2010 Sininen: Yarik Moroz

Esimerkillinen ja reipas pelaaja sekä ahkera harjoittelija, joka ei lähde mukaan muiden pelleilyyn, vaan keskittyy omaan tekemiseensä ja harjoittelemiseen.

Tytöt 2010: Frida Palmen

Pelaaja teki töitä ja kehittyi merkittävästi syksyllä. Keväällä hän auttoi kääntämään 2. divarijoukkueen suunnan. Hän hyökkää aktiivisesti koria kohti ja on kehittänyt hyvänä kaukoheittäjänä. Kun pelaaja jatkaa tällaista kehittymistä, tulee hän entistä paremmaksi pelaajaksi.

Tytöt 2010 sininen: Iisa Sippola

Iisa on kehittynyt taitavaksi pallon käsittelijäksi ja pelinjohtajaksi kauden aikana. Iisa on myös osallistunut harjoituksiin, peleihin ja turnauksiin ahkerasti.

Pojat 2011: Liam Stahl

Loistaa taidolla, sähäkkyydellä ja pelinlukutaidolla. Ahkera ja tavoitteellinen harjoittelu alkaa tuottamaan tulosta, kun kentällä näkyy huikeita syöttöjä ja akrobaattisia viimeistelyjä.

Pojat 2011: Kaarlo Juntunen

Kaarlo on aina hymyissä suin viemässä palloja muilta. Ei ole vielä ollut harjoitusta, jossa hän ei olisi saanut mustelmaa, ruhjetta tai puujalkaa... mutta näkisittepä vaan ne muut kaverit. Kaarlo on ehdottomasti joukkueen sisukkain taistelija, jolle luovuttaminen ei ole vaihtoehto.

Pojat 2011 sininen: Oskari Forsman

Pelasi isomman osan kaudesta Sinisessä ryhmässä, mutta hyvällä harjoittelulla ja asenteella nousi eteenpäin seuraaviin ryhmiin. Oskarilla on hyvät käytöstavat ja oikea keskittynyt asenne harjoitteluun. Hän antaa muille rauhan harjoitella ja luo ilmapiiriä, jossa jokaisen on mahdollista kehittyä.

Pojat 2012: Joaqim Stahl

Usein hyökkäyspään taidot mieleen jää. Harvemmin puolustusinto huomiota herättää. Koutsit sitä onneksi osaavat arvostaa. Kun pelaajat eivät vastustajalle anna tilaa. Siinä tämä poika onkin mestari. Hyvän mielen tuoja, kuin kesäfestari. Täysillä hän aina menemään painaa. Palloa muistaa myös pelikavereilleen lainaa. Ei tarvitse valkun pää punaisena heilua. Ilo on katsoa pojan tekemistä reilua. Myös korintekotaidon hän osaa toki. Korisäitien tuleva unelmavävy – Stahlin Joqi.

Tytöt 2012: Anna Saksinen

Joukkueen sielu ja koossa pitävä voima, aina täysillä mukana

Pojat 2013: Elias Swanström

Elias on kehittynyt merkittävästi vuoden aikana. Hän on tehnyt vaikutuksen valmennusstaffiin sitoutumisellaan joukkueeseen sekä pyrkimyksellään huippuosaamiseen harjoitusten aikana. Hänen päättäväisyytensä parantaa joukkueen kommunikointia ja halu antaa aina kaikkensa käytännössä erottuu joukosta.

Tytöt 2013: Sade Siljola

Koripalloilija, joka on ensimmäisistä koristreeneistään alkaen hymyillyt isosti ja silmät loistaen kuunnellut ohjeet ja neuvot. Tältä mimmiltä löytyy se kaikkein tärkein työkalu uuden oppimiseen eli rohkeus kokeilla uutta ja kohdata haasteet. Hän rakastaa voittamista ja tekee kaikkensa välttääkseen tappiot. Käytöksestäkään ei tarvitse huomauttaa, sen sijaan hän saattaa kehottaa kaveriakin kiittämään tai kuuntelemaan. Hän tuo hyvää energiaa, esimerkin ja tähtiSadetta jokaiseen treeniin ja peliin.

Pojat 2014: Aaron Fonselius

Jalat öljytyn Singerin vauhdilla tikkaa. Takataskussa monta temppua ja kikkaa. Repertuaarista löytyy niin shake’n bake. Kuin myös luonteva shot fake. Crossover on vertaansa vailla. Taitaa hän sen Allen Iversonin lailla. Rennon sulavasti hän kentällä kiitää. Vastustajien ohi vaivattomasti liitää. Itsestään ei koskaan numeroa tee. Vaatimattomuus silmiä hivelee. Kasvaako pojasta Susijengiin takamies uus. Sen tulee näyttämään Aaron Fonselius.

Tytöt 2014: Nelli Pöysä

Tytöt 2014 ikäluokan pelaajaa joukkueen muut pelaajat kuvailevat seuraavasti: on reilu, tsemppaa, kannustaa toisia, yrittää parhaansa, ei luovuta, ei myöhästy, on aktiivinen harjoittelija, ja ottaa toiset huomioon. Hyvin kuvattu tytöiltä! Valmentajat ovat samaa mieltä.

Valmentajien mielestä pelaaja on utelias. Hän on innostunut koriksesta, haluaa tietää uusia asioita ja oppia uusia taitoja. Hän kuuntelee, kysyy ja seuraa ohjeita sekä yrittää parhaansa. Tämä kaikki näkyy tsemppinä ja onnistumisina treeneissä ja pelikentällä. Hän kannustaa muita ja on kiva kaveri.

T2014 vuoden pelaaja, tyttöjen äänestyksen pohjalta ja valmentajien valitsemana, on #20 Nelli Pöysä.

Pojat 2015: Luca Paasu

Pelaaja joka harjoittelee ahkerasti ja aina tekee parhaansa harjoituksissa ja peleissä.

Tytöt 2015: Stella Sissonen

Tämä tyttö ansaitsee palkinnon, sillä hän on yksi joukkueemme kauden kehittyneimmistä pelaajista. Hänen kehityksensä on ollut erityisen nopeaa. Hän harjoittelee sitoutuneesti, kuuntelee ohjeita ja osoittaa jatkuvaa halua kehittyä kentällä. Kentän ulkopuolella hän on myös mukava joukkuekaveri, joka kohtelee kaikkia ystävällisesti.

Pojat 2016: Daniel Nyman

Pelaaja joka jaksaa yrittää ja yrittää aina uudestaan. Kehitys kauden aikana ollut merkittävää tästä syystä.

Tytöt 2016: Sylvi Kurvinen

Sylvi on ahkera harjoittelija, joka tulee iloisesti hymyillen niin treeni- kuin pelipaikallekin. Sylvi on kehittynyt vuoden aikana huimasti niin yksilönä kuin joukkuepelaajana. Lisäksi Sylvi on huomaavainen joukkuekaveri.

Pojat 2017-2018: Viktor Sinivirta

Aina paikalla, aina hymyssä suin ja tekee aina täysillä, mitä ikinä harjoituksissa tehdään. Hyvä ja reilu joukkuekaveri, joka moikkaa kaikkia treeneihin tullessa. Aloitti koriksen syksyllä ja kehitystä on ollut valmentajien kesken hienoa seurata. Heitot, jotka eivät yltäneet elokuussa korisukkaan asti ovat muuttuneet jatkuviin pussituksiin kauempaa korista. Pelaaja tsemppaa myös peleissä aina täysiä!

Tytöt 2017-2018: Iisa Salonen

Pelaaja on aina paikalla kaikissa joukkueen tapahtumissa. Pelaaja aloitti syksyllä ja kehitys on ollut huimaa seurattavaa ja hän on aina valmiina harjoittelemaan ja oppimaan uutta. Pitkäjänteinen harjoittelu on tuottanut tulosta ja pelaaja on nykyään yksi joukkueen tarkimmista heittäjistä. Tämän lisäksi pelaaja on saanut paljon rohkeutta pelaamiseen ja onkin aina mukana siellä, missä tapahtuu. Kaiken lisäksi hän on hyvä joukkuekaveri.

Unified Oranssit: Christina Elfsberg

Pelaaja löysi tiensä joukkueeseemme vuoden vaihteessa. Hän on ahkera harjoittelija, jolta ei puutu rohkeutta tehdä omia ratkaisuja kentällä. Hän oppii nopeasti uusia asioita ja iloitsee muiden onnistumisista kuin ne olisivat omia. Joukkuepelaaja suurella sydämellä! Kiitos Christina, kun kuulut joukkueeseemme!

Unified Siniset: Mikko Känsälä

Pelaaja tulee aina hymyssä suin treeneihin ja tarkistaa ensimmäisenä, ettei lihaskuntoa ole unohdettu treenien ohjelmasta. Tällä kaudella Mikosta on tullut rohkea pallon riistäjä, ja riistoista Mikko lähtee ennakkoluulottomasti hyökkäämään pallon päätyessä usein koriin. Mikko ilahduttaa valoisalla persoonallaan ja lauluillaan koko joukkuetta. Kiitos Mikko, että kuulut joukkueeseemme!

Erityispalkinnot

LePyssä palkitaan vuosittain myös esimerkillinen tyttö- ja poikajuniori. Yleisinä kriteereinä on, että pelaaja osoittaa esimerkillisyyttä niin kentällä kuin kentän ulkopuolellakin. Hän hoitaa koripalloharrastuksensa lisäksi myös koulun ja kotiasiat kunnialla.

Nuorempien ja vanhempien pelaajien tulisi ottaa näistä kahdesta mallia. Heillä on mieletön työmoraali ja he antavat valmentajien valmentaa heitä. He ovat molemmat tähtiä, jotka ovat hiljakseen alkaneet loistaa. Mahdollisuudet ovat vaikka mihin, kunhan motivaatio tehdä töitä säilyy. Heistä kuullaan vielä

Esimerkillinen poikapelaaja: Samuel Timgren

Tämä pelaaja on jokaisen valmentajan ihanne pelaaja. Hän on aina paikalla. Hän antaa aina kaikkensa. Hän ei masennu vastoinkäymisistä, vaan näkee ne kehitysmahdollisuuksina. Hän ei valita vaan hoitaa velvollisuutensa, niin kentällä, kuin sen ulkopuolellakin. Lisäksi hän on reilu joukkuekaveri. Hänestä kuullaan vielä.

Esimerkillinen tyttöpelaaja: Ava Quarshie

Ei ole esimerkillisempää pelaajaa tai henkilöä kuin hän. Hän ei ole esimerkki vain nuoremmille ja vanhemmille pelaajille kentällä, vaan myös sen ulkopuolella. Hän harjoittelee hyvin ja tekee ina parhaansa. Hän huolehtii ensin aina muista ennen itseään. Hän käsittelee erittäin hyvin vastoinkäymisiä. Siitä esimerkkinä, kuinka hän on pystynyt voittamaan vammat ja kuntoutumiset uransa aikana. Hän ei valita, vaan hän hymyilee ja hoitaa asiansa.

Vuoden lepyläinen erotuomari: Patrick Odenwall

Koripalloseuran tehtävä on kasvattaa myös erotuomareita. Siksi haluamme palkita vuosittain myös erotuomaritoiminnassa kunnostautuneen LePy-taustaisen henkilön.

Vuoden erotuomari on luotettava ja jämäkkä tuomari, joka on valmis viheltämään monipuolisesti eri sarjatasojen pelejä. Erikoismainintana se, että on viheltänyt paljon myös Unified-pelejä. Kauden 2023-2024 aikana hän on viheltänyt 77 ottelua.

Vuoden joukkueenjohtaja: Terhi Liukkonen

Joukkueenjohtaja on seuran yksi tärkeimmistä henkilöistä. Hänen tehtävänään on toimia joukkueen koossapitävänä liimana, ottaa jokaisesta uudesta pelaajasta koppi ja sitouttaa vanhemmat yhdessä tekemiseen. Joukkueenjohtaja toimii joukkueen, valmennustiimin ja seuran viestinviejänä. Hyvin hommansa hoitaneen joukkueenjohtajan joukkueessa on hyvä meininki, paljon pelaajia ja todellista tekemisen meininkiä.

Vuoden joukkueenjohtaja on jojoillut kahdessa ikäluokassa. Hän on hoitanut haastavia sosiaalisia tilanteita erinomaisesta. Hän välittää pojista, tekee kaikkensa joukkueen valmentajan eteen sekä toimii yhteistyössä vanhempien kanssa joukkueen toiminnan kehittämiseksi.

Vuoden LePyläinen: Ella Alinikula

Vuoden LePyläinen on tehnyt merkittävästi töitä LePyn eteen. Hän valmentaa kahta seuran joukkuetta, hän toimii LePyn naisten taustatiimissä ja hän on osallistunut pelaajarekrytointiin muun muassa vetämällä koriksen näytetunteja Leppävaaran alueen eskareille. Aina iloinen ja esimerkillinen vuoden LePyläinen on Ella Alinikula.

LePyn henki: Nigel Moore

LePyn henki -palkinto myönnetään vuosittain henkilölle, joka edustaa kaikella tekemisellään LePyläisyyttä, luo LePyyn yhteisöllistä ilmapiiriä ja henkii pelkkää positiivisuutta.

Aina valmis auttamaan, oli sitten kyse kollegan sparraamista, oman lapsen joukkueen auttamisesta tai pelaajien kehittämisestä. Tekee työtä suurella oranssilla sydämellä. Yksi syy, miksi Lepy on niin mahtava korisseura näinä päivinä!

Vuoden LePy-perhe: Kulotiet: Kari, Päivi Nora, Oskari, Eemeli

LePyn toiminta perustuu pitkälti vapaaehtoisten innostuneeseen asenteeseen. Seurassa on useita henkilöitä, jotka tekevät töitä lasten ja nuorten harrastuksen eteen. Joskus koko perhe on mukana toiminnassa. LePy-perhe palkinnolla halutaan kiittää sellaista perhettä, jossa useampi perheen henkilö on ollut aktiivisesti mukana osana Oranssia perhettä.

Tässä perheessä kaikki kolme lasta pelaavat LePyn joukkueissa. Isä toimii joukkueenjohtajana sekä vanhempivalmentajana, äiti on aktiivinen joukkueen taustoissa, lisäksi tytär-Nora valmentaa.

Vuoden juniorivalmentaja: Anna Lehtovirta

Vuoden juniorivalmentajapalkinnon kriteereinä on, että valmentaja on innostava ja osaava sekä valmentaa alle 18-vuotiaita. Hän on loistava esimerkki nuorille valmennettavilleen niin kentällä kuin kentän ulkopuolellakin.

Valmentaja on ollut jo useamman vuoden mukana eri-ikäisten junnujen valmennuksessa. Hän on oman pelaamisen ohella valmentanut useammassa eri seuran joukkueessa. Hänen esimerkillinen, innostava ja ohjaava ote toimintaan on arvostettavaa.

Vuoden valmentaja: Jenni Laaksonen

Valmentaja tekee oman kiireisen työnsä ohella kaikkensa nuorten poikien kehittämiseksi. Hän ei päästä pelaajiaan helpolla, mutta välittää ja vaatii kaikilta joukkueen ja seuran toimijoilta paljon, jotta pojat saavat parhaat mahdolliset olosuhteet kehittymiseen. Vaativa, äänekäs ja itsensä likoon laittava valmentaja vie joukkueensa ensi kaudeksi 16-vuotiaiden poikien SM-sarjaan.

Muut palkittavat

Unified valmentajat Maija Ylösmäki, Pekka Mannila ja Sari Vahersalmi

Sari Vahersalmi ja Maija Ylösmäki

Unified-toimintaa on viimeiset kolme vuotta pyörittänyt kaksikko, joka siirtää kapulan nyt seuraavalle. Haluamme kiittää tätä valmennuskaksikkoa ansiokkaasta työstä Unified-toiminnan eteen. He ovat tehneet pyytettömästi töitä Unified-toiminnan eteen niin LePyssä kuin koripallokentässä. Heidän panoksensa toimintaan on ollut korvaamatonta. Päästämme heidät nyt hetkeksi huilimaan. Toivottavasti näemme teidät taas jonain päivänä osana Oranssia perhettä! Iso kiitos Sari Vahersalmi ja Maija Ylösmäki.

Mikko Eloranta

LePyläinen ikoni, miesten 3. divisioonajoukkuetta jo vuodesta 2005 edustanut Mikko "Candy" Eloranta on päättänyt lopettaa poikkeuksellisen mittavan pelaajauransa. Tämä Leppävaaran Pyrinnön oma kasvatti aloitti LePy uransa Kalle Lundstenin vetämissä harjoituksissa jo lähes 30 vuotta sitten. Miesten 3. divisioonajoukkueessa Mikko on pelannut 19 kauden ja 335 ottelun ajan. Hän on toiminut joukkueen pelaajana, valmentajana, vetäjänä ja esimerkkinä nuoremmilleen jo kahden vuosikymmenen ajan. LePy haluaa kiittää Mikkoa merkittävästä urasta oranssipaidassa!