Pääsiäisturnaukset 2015

A-pojat osallistuivat Lahdessa pääsiäisturnaukseen. Joukkueen loppusijoitus oli yhdeksäs.

B-tytöt matkasivat Berliiniin pääsiäisturnaukseen. Pelikuvia reissusta ei saatu, vaikka molempien joukkueiden loppusijoitukset olivat oikein hyvät: neljäs ja kuudes.

B-tytöt

C-pojat olivat kolmella joukkueella Ruotsissa. P01 ja P02 osallistuivat Stadium Basket Cupiin Norrköpingissä. P02 sijoittui sarjassaaan pronssille ja P01 neljänsiksi.

C-pojat

Ruotsin Södertäljessä järjestettiin pääsiäisenä seurajoukkueiden epävirallinen PM-turnaus Scania Cup. Kutsun turnaukseen olivat saaneet LePyn C-tytöt (2001–2002) sekä Pojat 2002 -joukkue.

Perinteinen Scania Cup on järjestetty jo 30 vuoden ajan. Ihan pikkuturnauksesta ei ole kyse, sillä siihen osallistui noin 150 joukkuetta. Kutsun saaminen oli jo sellaisenaan harvinaista, sillä tiettävästi tämä oli ensimmäinen kerta kun LePy oli kutsun turnaukseen saanut.

C-tytöt lähtivät turnaukseen hakemaan kovia pelejä ja kansainvälistä kokemusta. Tiedossa oli, ettei vastaan tulisi yhtään helppoa vastustajaa. Tytöt pelasivat turnauksessa seitsemän kovatasoista ottelua, joista vain yhdestä tuli voitto. Se riitti turnauksen 8. sijaan. Sijoitus oli hyvä, kun tietää missä seurassa painittiin. Vastassa oli selkeästi isompia ja vahvempia nuoria naisia. LePyn tytöt osoittivat kuitenkin puolustuksen ja taistelutahdon merkityksen, jonka myös vastustajat huomasivat. Turnauksen tasosta kertoo myös se, että paras suomalainen joukkue, PeKa, sijoittui kolmanneksi. LePy oli toiseksi paras suomalainen joukkue häviten PeKalle vain kahdeksan pistettä.

Turnauksen upein juttu oli LePyn Pojat 2002 -joukkueen menestys. Joukkue lähti kauden päätavoitteeseensa hyvin valmistautuneena. Jo lohkopeleissä näki, että turnaukseen oli tultu pelaamaan tosissaan. Lohkokakkosena joukkue sai vastaansa puolivälierissä HNMKY:n. Tiukan alun jälkeen LePyn joukkuehyökkäys tuotti tulosta, eikä voittajasta ollut kenellekään epäselvyyttä. Välierässä LePy kohtasi Tanskan BK Amagerin. Tasaisen jännittävä taistelu päättyi lopulta LePyn viiden pisteen voittoon, ja LePy eteni finaaliin.

Finaali pelattiin aikaisin pääsiäisaamuna. Vastassa oli jälleen Solna Vikings, jolle LePy oli hävinnyt alkulohkossa kahdeksalla pisteellä. Edessä olisi kokokentän prässi. Se ei kuitenkaan pysäyttänyt LePyä. Suurempi ongelma oli jännitys. Scania Cupin finaalitapahtumat ovat näyttäviä. Pelaajaesittelyt, kuulutukset, musiikki, satapäinen yleisö ja palkintojenjakoseremoniat ovat kokemuksia, jotka jokainen finaaleissa pelannut muistaa loppuelämänsä. Ei siis ollut ihme, että pojilla polvet tutisivat ja pallo poltti käsissä. Ohiheittojen määrä ja menetykset päästivät Solnan karkumatkalle. Eron kiinniottaminen oli työlästä, mutta piste pisteeltä ero kapeni. Aika kuitenkin loppui kesken, ja Solna vei voiton lukemin 49-40. LePylle hopeaa loistavan taistelun tuloksena.

LePy voi olla ylpeä pojistaan. Hopea yhdestä arvostetuimmista koripalloturnauksista on saavutus, josta voidaan olla ylpeitä. LePy oli ikäluokan paras suomalaisjoukkue. Tämä lupaa hyvää ensi vuoden C-poikien SM-taistoihin.