Kimmo Järvisen tervetuliaispuhe

Tervetuloa Leppävaaran Pyrinnön 80-vuotisjuhlaan. Viisi vuotta sitten tässä samassa salissa juhlittiin seuran 75-vuotista taivalta, ja ajattelin luoda katsauksen siihen, mitä sen jälkeen on tapahtunut. Vielä tarkemmin katsaus kohdistuu siihen kolmivuotisjaksoon, jona nykyinen seuran hallitus on tehnyt seuratyötä.

Keväällä 2009 tapahtui suuri miehistön vaihto, kun aikaisemmat hallitusjäsenet Kallea lukuun ottamatta jäivät vaihtopenkille lepovuoroon. Uuteen hallitukseen valittiin Joonas Uotila ja vielä ylimääräisessä kevätkokouksessa itseni lisäksi Rami Talme, Mikko Sädevuori, Pekka Häkkinen ja Tiina Kuusisaari. Tällä tiimillä lähdimme liikkeelle, ja tästä joukosta löytyy edelleen hallituksen ydinjoukko. Vaikka lajitaustaa ei monillakaan ollut, lähdimme rohkeasti jakamaan vastuualueita ja tutustumaan seuraan sekä yhdessä miettimään että mihinkähän sitä tuli lupauduttua. Saimme kiitettävästi apua ja perehdytystä muilta seura-aktiiveilta käytännön asioihin, mutta alusta asti oli selvää, että edessä olisi iso savotta ja paljon työtä. Seuran toiminta oli paljolti joukkueiden valmentajien sekä aktiivisten yksilöiden kannattelemaa toimintaa, ja väsymystä oli nähtävissä monella rintamalla.

Loppuvuodesta 2009 alkoi kuin tilauksesta Koripalloliiton Seuraava askel -seurakehitysohjelma, johon päätimme lähteä mukaan. Vaikka vuosi oli raskas ja vaati kaikilta hallituksen jäseniltä sitoutumista ja viikonloppuja muun harrastustoimen ohella, loi tämä ohjelma pohjan sille kehitystyölle, jota lähdimme LePyssä rakentamaan. Kirjallisena tuotoksena syntyi seuran toimintakäsikirja, ja muiden toimintaan liittyvien parannusten ansiosta saamme tänään vastaanottaa Sinettiseura-tunnuksen.

Ehkä näkyvimpiä asioita, joita matkan varrella olemme tehneet ovat kuitenkin seuran ilmeen uudistus, uudet verkkosivut ja voimakas panostus tiedottamiseen, jäsenrekisteri, uusi logo ja uusia asuja valmentajille sekä LePy Shopin tuotteiden uusiminen. Lisäksi olemme halunneet vahvistaa seuran tunnusväriä, oranssia, josta meidät tunnetaan ja huomataan.

Vuosi sitten järjestettiin ensimmäinen mikroturnaus, joka sai jatkoa tänä syksynä, vaikka Leppävaaran liikuntahalli oli remontissa. Kiitos vielä kerran järjestäville joukkueille ja pelaajien vanhemmille. Näitä emme olisi pystyneet ilman yhteistä ponnistusta järjestämään. LePy on tunnettu hyvästä seurahengestä, ja aina kun on tarvittu yhteistyötä ja vastuunkantoa, niin yleensä aina myös on löytynyt joku, joka on hoitanut seuran ja joukkueiden asioita. Ja tässä olemme. Seuramme Leppävaaran Pyrintö on pysynyt elinvoimaisena jo 80 vuotta, ja se on juhlimisen arvoinen suoritus.

Seuran tiedottaja Tiina Kuusisaari on koko juhlavuoden kerännyt tarinoita ja dokumentteja seuran historiasta ja julkaissut näitä seuran verkkosivuilla. Siellä on monta mielenkiintoista tarinaa ja paljon kuvia, jotka pysyvät nyt seuran arkistossa kaikkien luettavana ja rakentavat arvokasta pääomaa seuraa edelleen kehitettäessä.

LePyssä on hyvä harrastaa. Seuran toiminnassa otetaan harrastajat huomioon, ja kaikille pyritään tarjoamaan oman tasoista valmennusta ja harrastustoimintaa. Vaikka pääpaino panostuksissamme onkin junioritoiminnassa, koemme voimakkainta kasvua aikuisten harrastepuolella. Olemme juuri aloittaneet suuren suosion saaneet aikuisten harrasteryhmät sekä miesten että naisten puolella vastaamaan tähän kysyntään.

LePyssä on kaikkien hyvä harrastaa. Olemme avoin ja monikulttuurinen seura ja toivotamme kaikki koripallosta kiinnostuneet tervetulleiksi ikään tai taitotasoon katsomatta. Koripallo yhdistää ja meillä on useita esimerkkejä aikuisjoukkueista, joiden pelaajat tapaavat toisiaan ja tekevät yhdessä asioita kentän ulkopuolellakin.

Olemme tehneet historiamme suurimman taloudellisen satsauksen palkatessamme seuralle päätoimisen toiminnanjohtajan tekemään seurakehitystyötä kanssamme. Meillä on tuleville vuosille kaksi päätavoitetta: seuran jäsenmäärän kasvattaminen sekä valmennuksen laadun kehittäminen. Jotta onnistuisimme näissä, meidän pitää lisätä seurajohtoisuutta toiminnassamme, mutta jo tähän mennessä tehdyt uudistukset ovat saaneet varsin positiivisen vastaanoton, ja tavoitteemme on myös, että LePyssä olisi vielä parempi harrastaa.

Näillä sanoilla toivotan kaikki tervetulleiksi Leppävaaran Pyrinnön 80-vuotisjuhlaan.