Aluefinaalit 2013

Kaikki LePyn joukkueet pelasivat kaudella 2012 - 2013 Eteläisen alueen sarjoissa, joiden aluefinaalit pelattiin huhtikuussa 2013.

Ensimmäisinä pelattiin III divisioonien Final Fourit, joihin olivat tiensä selvittäneet Tytöt 2002, Pojat 2001 ja Pojat 2002.

Seuraavana viikonloppuna olivat vuorossa kakkosdivareiden aluefinaalit, ja mukana oli peräti viisi LePyn joukkuetta: Pojat 2004, Tytöt 2000, B-tytöt, B-pojat ja A-tytöt.

Huhtikuun kolmantena viikonloppuna pelattuihin ykkösdivisioonien lopputurnauksiin osallistuivat Pojat 2002, Tytöt 2001, B-pojat ja A-pojat.

Pojat 2002 pronssille III divisioonan aluefinaaleissa

Välierässä LePyn pojille tuli vastaan vielä voittamaton Pussihukat. Pojat eivät saaneet parastaan irti, vaikka Jere esittelikin hetkittäin hienoa heittopeliä. Korin alla puuttui kuitenkin viimeinen puristus. Tappio 54-40 selkeästi kokeneempia ja kovempia vantaalaisia vastaan. Jerelle ansaitusti tsemppari.

Pronssimatsiin vastaan tuli Rekolan Urheilijat. Alusta asti oli selvää, että sotakirveet oli kaivettu esille - mitalit kiinnostivat kumpaakin jengiä. Ottelussa vihellettiin yhteensä 41 virhettä, eli peli oli kovaa mutta reilua. LePy oli lähes koko ajan tappiolla, tasoihin päästiin vasta kolme minuuttia ennen loppua. Tällöin vastustajan ykköspelaajalla tulivat virheet täyteen, ja samalla Ossi upotti kaksi vapaaheittoa. Ossille matsista tsempparipalkinto. Loppu taisteltiin joukkueen fanien kannustaessa villisti. Lopputulos 24-20, ja riehakkaissa tunnelmissa palkintojenjakoon.

Isävalmentajista Pekka toimi oranssiksi värjätyssä tukassaan huutosakinjohtajana. Rekolan vanhemmilla oli ihmettelemistä, kun LePy-huuto raikasi, ja aalto kiersi katsomossa!

Palkintojenjaon jälkeen olisi voinut luulla LePyn voittaneen kultaa, kun poikia juhlittiin salamavalojen loisteessa. Lopuksi kauden päättymistä juhlittiin, ei Lintumetsän, vaan Honkahallin pukkarissa mitalit kaulassa. Oli mahtavaa nähdä hallissa kaikki joukkueen kuusi valmentajaa, sekä niitäkin perheitä, joiden omat pojat eivät olleet pelaamassa. Mahtavaa spirittiä!

Tytöt 2002 kultakantaan kolmosdivarissa

Tytöt 2002 -ikäluokka pelasi kauden 2012 - 2013 kahdessa sarjassa: Eteläisen alueen I ja III divisioonaa. Joukkueessa oli yhteensä 20 pelaaja, joten kahdessa divisioonassa pelaamisella haettiin kaikille  sopivan tasoisia pelejä. Turnauksissa taas pelattiin erilaisilla kokoonpanoill, ja ja neljännestä sijasta oli päässyt tulemaan kovin tuttu paikka tälle joukkueelle. Kirkkain mitali puuttui siis vielä.

Kevätkauden loistavat otteet takasivat joukkueelle aluefinaalipaikan III divisioonassa. Joukkueeseen oli tullut kauden aikana uusia pelaajia, jotka vahvistivat joukkuetta entisestään. Runkosarjassa joukkue olikin voittamaton.

Aluefinaaleissa tilanne jatkui samana. Semifinaalissa vastaan asettui HNMKY Stadi, joka kaatui murskaavasti lukemin 66-22. Joukkueen tsemppariksi valittiin huikeasti puolustanut Aino Kokkonen-Lozano. Finaalissa joukkue kohtasi HNMKY Pakilan. Tiukka vääntö päättyi LePyn voittolukemiin 47-27. Ottelun parhaaksi pelaajaksi valittiin joukkueen uusin tulokas Sara Mustonen, joka osoitti läpit urnauksen taistelutahtoa ja esimerkillistä pelinjohtamista.

Joukkueen tiiviydestä kertoo se, että vaikka kaikki eivät päässeetkään aluefinaalien mitalipeleihin, niin lähes koko joukkue oli mukana kannustamassa. Joukkue lanseerasi LePyn voitontanssin, jonka tulemme varmasti näkemään vielä tulevina vuosina uudelleen.

Kuva: Risto Rytkönen.

2001 pojat III divisioonan aluefinaaleissa

01-poikien ensimmäinen sarjakausi omana joukkueena sujui loistavasti. Joukkue tosin hävisi kaikki pelinsä syyskaudella, mutta kevätkaudella oli toinen ääni kellossa. Joukkue otti sarjavaiheessa kuusi voittoa ja sijoittui alkusarjan kolmansiksi.

Aluefinaaleiden välierässä HNMKY-Stadin isokokoiset pelaajat, joista osa pelasi myös I divisioonassa, olivat parempia, joten LePyn poikien tie jatkui pronssiotteluun, missä vastaan tuli Honka.

Honkaa vastaan pojat taistelivat tasaisesti kaksi erää, mutta toisella puoliajalla Honka meni menojaan, ja kauden tuloksena oli neljäs sija. Näin 01-pojat  ylittivät roimasti kauden tavoitteensa. "Tästä on hyvä jatkaa", totesi joukkueen valmentaja Kalle Lundsten.

Kuvassa vasemmalta takaa Kim Paananen, Coach Kalle, Joona Nordlund, Eetu Saikkala, Tim Ristaniemi, Vlad Gheorghiu. Edessä vasemmalta: Leevi Airola, Atte Airola, Alex Pihlström, Riku Pöllänen, Salman Babar.

LePy P04 villillä kortilla II divisioonan Final Four -lopputurnaukseen

LePyn P04-joukkue sijoittui kuudenneksi tasaisessa Eteläisen alueen II divisioonassa neljällä voitolla yhdesästä. Final Four -lopputurnaus jäi yhden voiton päähän, kun sarjassa kolmanneksi, neljänneksi ja viidenneksi sijoittuineilla joukkueilla oli kullakin viisi voittoa. Neljänneksi sijoittunut Pantterit Stars perui osallistumisensa lopputurnaukseen. Paikkaa tarjottiin HNMKY Pakilalle ja heidän kieltäydyttyä LePy P04:lle. Lyhyellä varoitusajalla joukkuueenjohtaja Harri sai kokoon lähes koko joukkueen. 8 innokasta koripalloilijaa lähti hakemaan kokemuksia ja elämyksiä lopputurnauksesta, joka pelattiin hienossa Honkahallissa sunnuntaina 14.4.2013.

Sunnuntai alkoi aikaisin aamulla, kun vastaan marssi Järvenpään Koripalloseura klo 8.30 alkaneessa ottelussa. Unihiekka ei selvästikään hiertänyt silmissä, kun LePyn pelaajat lähtivät taistelemaan sarjan suvereenisti voittanutta joukkuetta. Ennakkoluulottomasti LePyn pelaajat lähtivät pelamaan omaa peliään ja taistelemaan jokaisesta pallosta. Yksi jaksovoitto sarjavoittajasta 19 - 12 on osoitus joukkueen hienosta tsempistä, iloisesta ja peräänantamattomasta peliasenteesta. Lopputulos 59 - 33 oli selvä tappio, mutta selkeä parannus sarjan aikana päättyneeseen 69 - 19 otteluun. Tsempparin ottelusta kävi pokkaamassa nro 4 Joonas, jonka ilo ja tuuletus tsempparista kuvasivat hyvin kuinka hymyssä suin LePy pelasi ja kuinka onnistumisista iloittiin ottelun aikana. Arvoitukseksi jää johtuiko joukkueen selvä tason nousu salaisesta aseesta - sipulinhajuisesta hajuhemmosta - vai valmentaja Tuomon, Annin ja Marikan kevätkaudella vetämistä hyvistä treeneistä . Hajuhemmoa haisteltiin ennen peliä ja tauolla hymy huulilla. Valmentajien treenien neuvot olivat jo osittain siirtyneet osaksi peliä.

Pronssiottelussa vastaan tuli PuHun P-05. Sarjan aikana ottelu oli päättynyt 57 - 2 PuHun voittoon. Ennakkkoluuloton asenne ja tsemppi jatkuivat hienosti pronssiottelussa, vaikka hajuhemmo olikin jäänyt Aatoksen kassiin. Yksi jaksovoitto LePylle, yksi tasapeli ja kaksi jaksovoittoa PuHulle merkitsivät 37 - 24 voittoa PuHulle. Puolustuspeli ja korinteko olivat kehittyneet melkoisesti sarjanaikaisesta ottelusta PuHua vastaan. Tsempparin ottelusta sai joukkueen taisteleva työmyyrä nro 25 Eero, joka tekee otteluissa hartiavoimin töitä joukkueen eteen ja taistelee jokaisesta pallosta vaikka tiikerinloikalla lattian pintaan.

Tunnelma otteluissa oli hieno. Vanhempien äänekkäät LePy, LePy -huudot kannustivat pelaajia hienoihin suorituksiin molemmissa otteluissa. Välillä meteli vanhempien kannustuksen äityessä huippuunsa Nokia-salissa, jossa pelattiin kahta ottelua yhtä aikaa, oli niin kova, ettei tuomarin vihellyksiä kuultu.

Valmentaja Tuomo jakoi tsempparit kaikille pelaajille hienosti menneestä ensimmäisestä lopputurnauksesta ja koko kaudesta. Villillä kortilla saatiin hienoja kokemuksia ja elämyksiä pelikentällä ja katsomon puolella. Varmaa on, että tämä joukkue pelaa vielä monta lopputurnusta ilman villiä korttiakin. Ja eikun treenaamaan...

Kuva: Matti Putkonen.

LePyn C-tytöt kultaa II divisioonan aluefinaaleista

Kevään alussa päätettiin supermikroturnauksen ajankohtaa ja valmentaja Saara totesi, että "14.4 on ihan ok, ei me taideta kakkosdivarin aluefinaaleihin päästä". Ekat pelit oli hävitty, mutta niiden jälkeen alkoikin voittoputki. Pelistä toiseen tsempattiin isompia, kokeneempia vastustajia vastaan ja ansaittiin aluefinaalipaikka.

Final Four -rosterin otettiin 10 vuonna 2000 syntynyttä ja kaksi 99-tyttöä. Vastaan tuli heti välierässä sarjan voittaja, EBT:n 99-joukkue. Valmentaja totesi pelin alkuun, että vastustajan penkillä istuu "enemmän kokemusta, pituutta ja lähes kaikkea muutakin". Pelaajilta toivottiin apinanraivoa tähän koitokseen. EBT johti parhaimmillaan 11 pisteellä, mutta niin vain tytöt punnersivat prässillä ja hyökkäyspään mallikkaalla viimeistelyllä itsensä voittoon! 

Seuraavana päivänä peli oli jo alkanut kun allekirjoittanut pääsi paikalle. Penkillä istuivat 12 pelaajan lisäksi kaikki loput 99-tytöt ja osa 00-tytöistä. Hiuksissa oli oranssia ja sinistä, myös valmentaja Jussilla. Peli eteni tasaisesti, koreja tehtiin molemmissa päissä ja fyysisesti isompaa Sykkiä vastaan erityisesti sulun puute vaivasi. Oma korirengas ei myöskään meinannut löytyä millään. Lopussa saatiin mieletön vaihde päälle: vastustajan syötöt katkottiin, pakotettiin menetyksiin ja omat pallot laitettiin koriin niin kaukaa kuin läheltäkin. Voitto oli LePyn 51-36!

Kiitos tästä kuuluu koko C-tyttöjen porukalle: kauden aikana on treenattu aktiivisesti, annettu kavereille vastusta treeneissä ja opittu mielettömästi uutta. Peleistä oppii, kun voittaa ja häviää tasaisesti. Keväällä kokonaisrekordi kolmesta sarjastamme oli hieman plussalla 18/14. Tällä kertaa aluefinaalipaikka aukesi yhdessä sarjassa. Kauden treenaamisen ja pelaamisen luoma kehitys tulee kuitenkin varmasti näkymään ja jatkumaan tulevilla kausilla. Onkin mielenkiintoista nähdä, mihin kaikkeen nämä tytöt vielä pystyvät.

B-tytöt pronssille II divisioonan Final Foureissa

B-tytöt pelasivat kevätkaudella Eteläisen alueen II ja III divisioonaa. Kolmosdivarissa FInal Four -paikka jäi kahden pisteen päähän. Kakkosdivarissa päästiin aluefinaaleihin, ja kevätkauden ainoa tappio tuli tyttöjen kauden parhaasta pelistä ja upeasta taistelusta huolimatta välierässä kovaa Keravaa vastaan lukemin 49-59. Pronssiottelu pelattiin Hyvinkään joukkuetta vastaan. Pronssia LePylle melkoisen taistelupelin jälkeen lukemin 56-50.

B-pojat hopeaa kakkosdivarissa

B-pojat pelasivat kevätkauden sekä I että II divisioonaa. Pojat sijoittuivat kakkosdivarin alkusarjassa neljänsiksi. Lauantain välierässä pojat voittivat hienosti ylemmän jatkosarjan ykkösen, Sykki Whiten, lukemin 53-59. Sunnuntain finaalissa vastaan tuli HyPo, joka oli omassa välierässään voittanut HNMKY:n reilusti. Loppuottelussa LePyn joukkue hävisi lopulta HyPolle ja sai kaulaansa hopeamitalit. Nämä pelit pelattiin seitsemällä – toinen seitsikko jatkoi seuraavana viikonloppuna ykkösdivarin loppupeleissä.

A-tyttöjen kausi päättyi kakkosdivarin pronssijuhliin

A-tytöt pelasivat syksyllä 2012 ykkös- ja kakkosdivisioonaa ja keväällä vielä näiden lisäksi naisten kolmosta. Sarjapelejä kertyi kauden aikana 42 kappaletta ennen aluefinaaleita – näistä voittoja 32.

Tytöt lähtivät II divarin Final Fouriin sarjataulukon neljänneltä sijalta. Vaihtelevilla kokoonpanoilla kahta sarjaa pelanneen joukkueen valmentaja joutui jakamaan joukkueen kahtia, koska samaan aikaan pelattiin vielä I divarin aluefinaalipaikoista.

Välieräpeliin Klaukkalaa vastaan lähdettiin näin ollen vain seitsemällä pelaajalla. Taisto muistetaan puolestatoista erästä ilman vaihtopelaajia, yhdestä pohjekrampista, neljällä viittä vastaan pelatusta melkein koko viimeisestä erästä ja kolmestatoista pisteestä siinä. Tämä oli mahdollista mahtavan tsempin, loistavan joukkuehengen ja kauden parhaan palloiluesityksen ansiosta. Klaukkala jatkoi sunnuntaiseen finaaliin luvuin 68-42, ja LePy saavutti paikan sunnuntain pronssipelissä, missä saatiin vastaan HNMKY.

Täysi 12 nimen lista ja valmentajan oranssi kravatti siivittivät tytöt hurjaan alkuun, ja ensimmäinen erä päättyi LePyn 30 pisteen johdossa. Peli LePylle 87-40, ja kausi päätettiin iloiseen mitalipotrettiin.

Pojat 2002 myös ykkösdivarin aluefinaaleissa

Pojat 2002 -joukkueen vaiherikas sarjakausi päättyi 20. - 21.4. pelattuun I divisioonan lopputurnaukseen. Välierässä runkosarjan voittaja Honka oli parempi 62-27. Pronssimatsissa PuHua vastaan pojat olivat pitkään johdossakin mutta hävisivät hienon taistelun jälkeen 29-48. Joka tapauksessa pelkästään lopputurnaukseen selviäminen oli joukkueelta hieno saavutus, joka on huomattu Leppävaaran ulkopuolellakin.

Tytöt 2001 I divisioonan aluefinaaleissa

T01-joukkue lähti aluefinaaleihin neljänneltä paikalta, joten jälleen kerran välieräpelissä vastaan asettui alkusarjan puhtaalla pelillä voittanut Honka. Vastassa oli tosiaan  epävirallinen Pohjoismaiden mestari, joka ei ainakaan Suomessa ole allekirjoittaneen tietojen mukaan ikäisilleen kokonaisella joukkueella pelatessaan useaan vuoteen (jos koskaan) hävinnyt. Paineita meillä ei siis ollut; tavoitteena oli pysyä Hongan kintereillä mahdollisimman pitkään ja pakottaa heidät tekemään mahdollisimman paljon töitä. Edellinen kohtaaminen Hongan kanssa oli ollut ensimmäiset 1,5 erää hyvinkin tasainen. Tällä kertaa niin ei kuitenkaan käynyt, vaan Honka teki jo ensi minuuteilla selväksi, kuka peliä vie. LePyn tytöiltä ei sujunut sulkeminen, ja Honka sai tehtyä helppoja koreja korin alta. Toinen suuri ongelmamme oli syöttöpeli, ja Honka pääsi juoksemaan nopeaa. Nopea hyökkäys oli myös kuitenkin myös meidän  ilonaiheemme: syöttöjä nähtiin ajoissa eteenpäin ja yli puolet joukkueen pisteistä tehtiin ylivoimahyökkäyksistä. Lopputulos selvästi Hongalle 72-26 ja LePy pronssiotteluun ToPoLaa vastaan.

Tunnelma ennen pronssipeliä oli kovin jännittynyt. Syykin oli selvä: edelliset kolme kohtaamista ToPoLaa vastaan olivat päättyneet 1-3 pisteen karvaisiin tappioihin, joiden syyt eivät olleet pelitaidoissa, vaan pelaajien (ja ehkä valmentajienkin) mielissä. Alkupelin ajan näytti hyvältä: peli oli rentoa, juoksimme hyvää nopeaa, puolustimme fiksusti ja monet tytöistä kokivat onnistumisia. Toinen puoliaika oli kuitenkin aivan erilainen ja heti, kun vastustaja otti kiinni ja meni ohi, syntyi paniikki. Viimeinen erä pelattiin ihan kipsissä, helpotkin pallot pomppivat ohi korista ja turhautuminen paistoi jokaisen kasvoilla. Viimeiset minuutit pelattiin kuten edellisissäkin kohtaamisissa: jompi kumpi joukkue johti jatkuvasti pisteellä. ToPoLa oli kylmähermoisempi ja upotti mm. 2 vapaaheittoa sisään, kun pelikellossa oli aikaa 11 sekuntia. ToPoLa-kirous ei siis vieläkään murtunut, ja hävisimme pisteellä - jälleen kerran.

Tyttöjen kausi on ollut aikamoista vuoristorataa. Useimmiten peli on näyttänyt todella hyvältä, ja toiminnassa ovat näkyneet ne asiat, joita olemme kauden aikana painottaneet. Osaamista ja kehittymistä on nähty erityisesti 1 vastaan 1 -tilanteissa, kovassa prässissä, nappisyötöissä  ja nopeassa hyökkäyksessä. Kaikki pelaajat ovat kauden aikana  saaneet lisää itseluottamusta ja rohkeutta tehdä omia ratkaisuja - ja tätä kautta paljon onnistumisia. Tytöt ovat kehittyneet kauden aikana huimasti, joukkuehenki on kasvanut ja vastuu jakautunut edelliskausia tasaisemmin.

B-pojat hopealle myös I divisioonan Final Fourissa

B-pojat olivat saaneet hopeaa kakkosdivarista viikkoa aikaisemmin, nyt oli vuorossa toinen puolikas joukkueesta ja ykkösdivarin mittelöt. Välierässä vastustajana oli EBT, joka lyötiin 66-44. Finaalissa vastustajana oli ToPo. ToPo voitti 57-85, joten B-pojat saivat toisen hopeamitalinsa pitkän kauden päätteeksi.

A-pojat pronssille I divisioonassa

A-pojat pelasivat koko kauden I divisioonaa. Syyskauden päättyessä sijoitus sarjataulukossa oli toinen.

Kevätkauden sijoitus oli sarjaykkönen, joten välierään saatiin vastustajaksi sarjanelonen HNMKY. Ottelu oli erittäin tasainen, ja vielä 6 sekuntia ennen ottelun loppua LePy johti 3 pisteellä.  Vastustaja ei ottanut aikalisää vaan avasi päätyrajalta oman korin alta. Summerin soidessa kolmonen sisään ja LePyn virhe. Kun vaparikin meni sisään, ottelu päättyi Namikalle 75-76.

Pronssiotteluvastustaja oli Wartti. Ottelu alkoi varsin hermostuneesti, ja Wartti pääsi iskemään muutamalla nopealla kolmosella johtoon. Sitten hyökkäys löysi jyvän, ja ensimmäinen jakso päättyi 30-20 johdossa. Wartti ei kuitenkaan luovuttanut, vaan tuli mukaan peliin nopealla 10-2 runillaan. Aikalisän jälkeen oli selvää kuka halusi pronssia enemmän, ja puoliajalla eroa oli 20 pistettä. Ottelun MVP:llä Oliver Kaistilla oli puoliajalla kasassa 26 pistettä. Kolmannella jaksolla vapaat heittopaikat hyödynnettiin hyvin, ja eroa oli viimeiselle jaksolle lähdettäessä turvalliset 23 pistettä.

Neljännen jakson alkuun LePy iski symbolisen niitin ottelulle: Joonas Sulonen tarjoili täydellisen syötön Tommi Hytöselle, joka iski niin uskomattoman alley-oopin että myös Wartin penkillä ollut kaveri erehtyi tuulettamaan. Loppulukemat LePylle 94-67, ja upeasti pelattu kausi saatiin päättää mitalipotrettiin!

Katso uskomaton alley-oop tästä linkistä!