Kesäleiri 2010 Vierumäellä

LePy-leiri Vierumäellä 9. - 12.8.2010

Maanantaiaamuna 9.8. pienet ja isot LePyläiset kokoontuivat Leppävaaran hallille jo ennen kahdeksaa. Hallilla kaikki ilmoittautuivat tulleiksi, ja tunnelma oli jännittynyt ja väsynyt. Pian päästiinkin pakkaamaan laukut busseihin, ja bussit lähtivät aikataulun mukaisesti kello 8.15 liikkeelle kohti Vierumäkeä.

Busseissa leiriläiset alkoivat selkeästi heräillä ja into ja äänentaso nousivat sitä mukaa. Bussimatka sujui leppoisasti, ja Vierumäelle saavuttiin kauniissa auringonpaisteessa ennen kymmentä.
Kaikki leiriläiset veivät aluksi laukkunsa varastoon säilytykseen, sillä huoneet saatiin vasta kahdelta. Ensimmäisenä kokoonnuttiin auditorioon alkuinfoa varten. Sen jälkeen vanhemmat LePyläiset pääsivät jo ensimmäisiin harjoituksiin ja pienemmät suunnistivat katsomaan Vierumäen ympäristöä.

Maistuva lounas syötiin kello 12, jonka jälkeen pienimmillä leiriläisillä oli vapaa-aikaa reilu tunti, vanhemmilla hiukan enemmän. Vapaa-ajan jälkeen alkoivat iltapäivän treenit, joissa harjoiteltiin ahkerasti mm. syöttelyä ja lay-up -tekniikkaa. Urheiluhallissa oli todella kuuma, joten monien mielestä treenit tuntuivat melko rankoilta. Onneksi treenien jälkeen päästiin omiin huoneisiin suihkuun ja viettämään aikaa ennen kuin oli päivällisen aika.

Iltaohjelmana oli maanantaina letturanta, jossa uitiin ahkerasti, vietettiin aikaa yhdessä ja syötiin lettuja mahan täydeltä. Letturannan jälkeen olikin jo nukkumaanmenoaika. Nukkumaan mentiin väsyneinä ja innokkaina uuttaa päivää odottaessa.

Tiistaiaamuna herättiin aikaisin aamupalalle, joka syötiin jo tutussa Kaskela-ravintolassa. Klo 9.00 alkoivat pienempien LePyläisten harjoitukset, joissa käytiin läpi mm. syöttelyä liikkeestä ja paikallaan. Harjoitukset jatkuivat ulkona ulkopelien ja -leikkien merkeissä. Tämän jälkeen oli vapaa-aikaa.

Vanhempien leiriläisten harjoitukset alkoivat klo 10.15 ja niiden jälkeen oli maittavan lounaan aika kello 12. Lounaan ja vapaa-ajan jälkeen taas treenattiin klo 14 alkaen, nuoremmat ensin, sitten vanhemmat. Iltapäivän harjoituksissa oli aiheena hyökkääminen. Tehokkaiden treenien jälkeen oli pian taas päivällisen aika.

Iltaohjelmana oli tällä kertaa frisbeegolfrata. Laji oli joillekin tuttu, mutta suurimmalle osalle se oli aivan uusi. Pelaaminen oli hauskaa ja haastavaa, mutta pelin sisälle pääsi nopeasti. Frisbeegolfissa kilpailtiin pareja vastaan, ja monet saivat loistavia lopputuloksia. Innokkaimmat frisbeegolfaajat pääsivät kiertämään radan kaksikin kertaa. Iltapalan jälkeen väsyneet leiriläiset pääsivät nukkumaan ja valmistautumaan seuraavaa leiripäivää varten.

Keskiviikkoaamuna oli taas aikainen herätys, ja mini-ikäiset pääsivät treenaamaan puolustusta ja levypalloja Sinin ja Tumpin opastamina. D-, C-, ja B-junioreiden aamu oli hieman rauhallisempi: he saivat kuunnella Anssin pitämän luennon ravinnon vaikutuksesta kehittymiseen. Luennon jälkeen nuoret pääsivät kuitenkin treenaamaan, ja treeni-intoa näytti vielä löytyvän useimmilla pelaajilla oikein kunnolla.

Leiriläiset yhteiskuvassa.

Keskiviikkona jäi lounaan ja iltapäiväohjelman väli hieman lyhyemmäksi kuin muina päivinä, sillä iltapäivällä aloitettiin leiripelit. Joukkueet oli jaettu sekajoukkueisiin, niin sukupuolta kuin ikäluokkaa myöten. Tosin minit pelasivat pieniin koreihin ja vanhemmat isoihin. Pelit olivat todella tiukkoja ja jännittäviä, ja oli ilo katsella kuinka hyvin eri joukkuelaiset pelasivat yhteen.

Pelien jälkeen juniorit olivat aika väsyneitä mutta odottivat innoissaan vielä tulossa olevia leiriolympialaisia. Leiriläiset jaettiin kymmeneen eri joukkueeseen, ja olympialaiset olivat valmiina aloitettaviksi. Rasteja oli kaikkiaan kymmenen. Osaan rasteista tarvittiin yhteistyötä, osaan nopeutta ja toisiin älyä!

Hienosti onnistuneitten olympialaisten jälkeen leiriläiset kävivät nopeasti hakemassa rantapyyhkeet ja uikkarit, ja sitten siirryttiinkin rantaan saunomaan ja nauttimaan iltapalaa. Vikana iltana hiljaisuus oli puoli tuntia myöhemmin kuin muuten eli kello 22.30. Rankan päivän jälkeen suurin osa leiriläisistä nukahti lähes heti, osa taas hieman myöhemmin.

Torstaiaamuna leiripelit aloitettiin jo kello 9.00. Pelaajista huomasi että raskas leiri oli tehnyt tepposet, eikä peli sujunut kaikilta aivan niin hyvin kuin keskiviikkona. Silti jokainen peli oli hienoa katseltavaa, ja aivan varmasti jokainen tsemppasi ihan loppuun asti!

Leiripelit pelattiin sekajoukkueina.

Pelien jälkeen juniorit kävivät pakkaamassa viimeiset tavarat ja siirsivät matkalaukut aulaan odottamaan bussia. Lounaan jälkeen Kalle kertoi leirin palkitut pelaajat ja jakoi palkinnot heille sekä leiripelien voittajajoukkueille ja olympialaisten voittajille. Bussia jouduttiin hetki odottamaan palkintojenjaon jälkeen, mutta kun bussiin vihdoin päästiin, ainakin suurin osa valmentajista simahti uneen raskaan leirin jälkeen.

Karla Viinikainen, Rosa Silvennoinen ja Sofia Olin

B-tytöt 96, valmentajat Jussi ja Anu ja leirimaskotti Hertta.

Leirin palkitut 2010


PuolustajaHyökkääjäTsemppariFair playIlopilleri
B-tytötAnna HuldinHenriikka SavinenVilma LiikonenLaura LöytömäkiInka Viiri
C-tytötRiina PesonenJenni ViitasaloAnni TuominenJenna RautamäkiEmma Holmsten
D-tytötEssi TuominenMilla SyrjäläGabriela JaskowiakVilma SeppäläCassandra Gustafsson
B-pojatTommi HytönenTuomo HolopainenJuho KuismaNiki AarnioAapo Häkkinen
C-pojatTuure ManninenAleksi TadicEmil VilosTero RäsänenAli Zein
D-pojatTom SaarnimoMarkus RautasaloRoope KemppainenEetu SaikkalaAxel Olin