Kevätjuhla 2020

LePyn perinteistä kauden kevätjuhlaa ei pystytty tänä keväänä järjestämään vallitsevasta tilanteesta johtuen. Se ei kuitenkaan estänyt parhaiden palkitsemisia. Kauden 2019-2020 palkitsemisseremonia järjestettiin perinteisesti Leppävaaran liikuntahallilla - tällä kertaa ulkona. Onnittelut kaikille palkituille!

Erityispalkinnot

LePyssä palkitaan vuosittain esimerkillinen tyttö- ja poikajuniori. Yleisinä kriteereinä on, että pelaaja osoittaa esimerkillisyyttä niin kentällä kuin kentän ulkopuolellakin. Hän hoitaa koripalloharrastuksensa lisäksi myös koulun ja kotiasiat kunnialla.

Esimerkillinen poikapelaaja: Akseli Salo

Turning from a little boy into a young man right in front of my eyes. One of the most versatile players I have seen. Playing positions 1-5 and defending them just as well, Akseli can and has done whatever required to help the team compete. He accepted the challenges from coaches and we were definitely hard on him as a player. Played effectively in U19 and U17 games- 2 and 4 years older, and dominated at the U15 level. Earned a chance to become a U16 national team player - we wish him good luck there. Sky is the limit for Mr Salo, good job.

Akseli Salo on esimerkillinen herrasmies niin kentällä kuin kentän ulkopuolellakin. Akseli tervehtii jo kaukaa olisi sitten kyseessä seuran nuorempi juniori tai seuran toiminnanjohtaja. Akseli on pelaamisen ohella ottanut ensiaskeleita myös muissa seuran tehtävissä kuten tilastoinnissa ja ohjaajana toimimisessa.

Esimerkillinen tyttöpelaaja: Essi Mäkelä

Essin harjoittelu on todella esimerkillistä ja hän yrittää aina oman parhaansa. Hän on keskittynyt oppimaan uutta ja pyrkii toteuttamaan asioita mahdollisimman hyvin ja korkealla intensiteetillä. Hän opiskelee Pohjois-Haagan yhteiskoulussa, jonka joukkueessa hän on kaudella pelannut ja harjoitellut oman seuratoiminnan lisäksi. Pelaamisen ohella Essi valmentaa  nuorempia ikäluokkia, joten hänen panostuksensa koripalloon on todella isoa. Hän on myös toiminut kolme vuotta esimerkillisesti joukkueensa kapteenina. Hän ottaa toiminnallaan kaikki huomioon niin kentällä kuin kentän ulkopuolella. Essi on pelaamisen ja valmentamisen lisäksi toiminut LePyn kesäleirillä ohjaajana. Hän on oma-aloitteinen, luotettava ja esimerkillinen ohjaaja ja isosisko leiriläisille. Essillä on aina paikka LePyssä peliuran rinnalla myös valmentajana ja seura-aktiivina.

Vuoden valmentaja: Nigel Moore

LePyn vuoden valmentaja oli tänä vuonna helppo valinta. Hän välittää pelaajistaan, hän tekee kaikkensa pelaajiensa kehittämiseksi, hän haluaa jatkuvasti kehittyä ja hän on kaiken kaikkiaan hyvä ihminen. Tämän kaiken lisäksi hän on valmentanut LePyn Pojat 2005 ikäluokasta joukkueen, joka taistelee tasavertaisesti maan parhaita joukkueita vastaan. Lisäksi valmentaja on ollut Westside-joukkueen toiminnassa alusta asti rakentamassa yhteistyötä ja poikajunioreille väylää kohti huippua. Hän on rakentanut Westside-joukkueesta yhtenäisen ja taitavan joukkueen. Tällä kaudella valmentaja on myös lisännyt osaamistaan suorittamalla Huippukoripallovalmentajatutkinnon. Vuoden valmentaja on pitkän ja menestyksekkään pelaajauran jälkeen ottamassa askeleita kohti huippuvalmentajien joukkoa. Kiitos Nigel, että olet osa oranssia perhettä!

Vuoden juniorivalmentaja: Eetu Saikkala

Vuoden juniorivalmentajapalkinnon kriteereinä on, että valmentaja on innostava ja osaava sekä valmentaa alle 18-vuotiaita. Hän on loistava esimerkki nuorille valmennettavilleen niin kentällä kuin kentän ulkopuolellakin.

LePyn henki: Heli Mäkelä

LePyn henki -palkinto myönnetään vuosittain henkilölle, joka edustaa kaikella tekemisellään LePyläisyyttä, luo LePyyn yhteisöllistä ilmapiiriä ja henkii pelkkää positiivisuutta. Tämän vuoden LePyn henki on LePyn Unified-joukkueen partner-pelaaja. Hän toimii molempien poikiensa joukkueissa aktiivisesti taustajoukoissa, vaikka toinen lapsista piti välivuotta opiskellen Amerikassa. LePyn henki on aina valmis, kun apua pyydetään. Hänet löytää hallilta edustusjoukkueen pelistä ensiapuvastaavana, Karakalliosta mokkapalapelti kourassaan, tai kun LePy Shop on auki, niin hän on tiskin takana auttamassa. Kaikki tämä tapahtuu aina vielä hymyssä suin.

Vuoden lepyläinen: Maija Ylösmäki

Vuoden LePyläinen palkinto myönnetään henkilölle, joka toimii seurassa monessa roolissa ja, jota ilman seura ei olisi se mitä se tänä päivän on eli yhteisöllinen, energinen ja hyväksyvä. Tänä vuonna vuoden LePyläinen palkinto annetaan henkilölle, joka pelaa itse LePy Momseissa, valmentaa LePy Unified-joukkueessa sekä toimii fysiikkavalmentajana MU14 ikäluokassa. Vuoden LePyläinen on innostava, iloinen, oma-aloitteinen ja osaava. Hän haluaa jatkuvasti kehittyä ja oppia uutta. Hän on todella esimerkillinen LePyläinen.

Vuoden LePy-perhe: Shepstonen perhe

LePyn toiminta perustuu pitkälti vapaaehtoisten innostuneeseen asenteeseen. Seurassa on useita henkilöitä, jotka tekevät töitä lasten ja nuorten harrastuksen eteen. Joskus koko perhe on mukana toiminnassa. LePy-perhe palkinnolla halutaan kiittää sellaista perhettä, jossa useampi perheen henkilö on tehnyt merkittävästi töitä seuran yhteisen kehittämisen eteen.

Vuoden 2020 LePy-perheessä kaikki ovat mukana LePyssä. Isä toimii valmentajana molemmissa tyttöjensä ikäluokissa. Perheen äiti on toisen lapsensa joukkueen joukkueenjohtaja. Kun tarvitaan Pikkusudet-turnaukseen mokkapaloja, niin isä leipoo kymmenen pellillistä. Kun joukkueen pelaajat pitää aktivoida vaikka yhteiseen zoom-palaveriin, niin perheen äiti pitää huolen, että kaikki ovat langoilla. Perheen molemmat tytöt pelaavat LePyssä ja ovat esimerkillisiä nuoria kaikessa tekemisessään. Vuoden LePy perhe on isä-Timo, äiti-Sini sekä tytöt Julia ja Sarah Shepstone.

Vuoden joukkueenjohtaja: Jussi Segler

Joukkueenjohtaja on seuran yksi tärkeimmistä henkilöistä. Hänen tehtävänään on toimia joukkueen koossapitävänä liimana, ottaa jokaisesta uudesta pelaajasta koppi ja sitouttaa vanhemmat yhdessä tekemiseen. Joukkueenjohtaja toimii joukkueen, valmennustiimin ja seuran viestinviejänä. Hyvin hommansa hoitaneen joukkueenjohtajan joukkueessa on hyvä meininki, paljon pelaajia ja todellista tekemisen meininkiä.

Vuoden joukkueenjohtajan kanssa on äärimmäisen helppoa toimia. Turnausjärjestelyissä hänen rentous ja itsensä likoon laittaminen on esimerkillistä. Kaikki sujuu hyvin. Hän pitää huolen omasta tontistaan, toimii positiivisella asenteella, on aina valmis auttamaan ja antaa myös rakentavia ehdotuksia toiminnan parantamiseksi. Esimerkillinen jojo.

Vuoden lepyläinen erotuomari: Andrus Tartu

Koripalloseuran tehtävä on kasvattaa myös erotuomareita. Siksi haluamme palkita vuosittain myös erotuomaritoiminnassa kunnostautuneen LePy-taustaisen henkilön.

Andrus viheltänyt LePyläisistä erotuomareista eniten otteluita kaudella 2019-2020. Hän on erittäin sitoutunut tuomaritoimintaan ja aina peleissä paikalla hyvällä asenteella. Hän ottaa aina mukisematta kaikki nimetyt pelit vastaan ja pelaavat joukkueet ovat kehuneet häntä aivan älyttömästi.

Vuoden pelaajat

Pojat U19: Ossi Nurmi

Becoming a point guard is one of the most challenging things to do as a basketball player. Sometimes it feels like the weight of the world is on your back. This young man took on that challenge plus more. He was a motor on the team with the ability to score baskets and get team-mates involved in the game. Became a better defender and a better leader all in the process of practicing hard. Got action in the men’s national league and impressed teammates, coaches and fans with his play. Good job Mr. Nurmi.

Pojat U19 sininen: Pyry Mannila

Aina täysillä ja tosissaan, haluaa oppia ja on sporttinen.

Pojat U17: Patrick Parve

One special type that has the ability to control the game without trying. Knows when to shoot, knows when and how to pass, knows when to drive or get the ball to a certain team mate. Great footwork, crafty and strong. Always positive and always leading by example, Patrick had a pretty good U17 and U19 season. Stayed focused and Improved his shooting from outside- excited to see what the next season(s) bring for him. Mr. Parve, proud coaches here.

Pojat U17 sininen: Matias Tuominen

Joukkueen kapteeni on tehokas kaikilla pelin osa-alueilla, pelin johtajana, ratkaisijana ja puolustajana. Kokemus useasta palloilulajista sekä urheilullisuus ovat Matiaksen valttikortteja.

Pojat U16: Atte Peltonen

He can go left, he can go right, he can finish both ways. He can shoot mid range and from really deep. He can dribble by defenders and sees the floor while creating for his team mates. Rebounds like a center and able to block shots. With a very complete skill set, Atte adds a high basketball iq and understands where to be and when to be there on the court. He improved so much throughout this season in almost every aspect of the game, mainly his coach-ability. There is a bright future for Mr. Peltonen, proud of him.

Pojat U16 sininen: Eero Alinikula

Joukkuetovereiden ja valmentajien luottopelaaja. Monipuolinen pelimies,joka sijoittautumalla ja oikea-aikaisuudellaan kaappaa levypalloja isompien pelaajien keskeltä.

Tytöt U16: Ona Ticklén

Pelaaja, jolla on selkeät tavoitteet ja halu kehittyä pelaajana. Tekee paljon töitä harjoitusten ulkopuolella ja menneellä kaudella tehty työ näkyi kentällä. Erityisesti menneellä kaudella pelaajan psyykkinen vahvuus kasvoi isoja harppauksia! Toivottavasti into ja palo korikseen säilyy yhtä korkealla kuin se nyt on. Sitä kautta voidaan odottaa valoisia vuosia koriksen parissa!

Tytöt U16 sininen:  Saana Piironen

Aina täysillä ja tosissaan, haluaa oppia ja on sporttinen.

Pojat U14: Andris Tartu

Melkein 100%:n osallistuminen harjoitteluun ja tekee aina myös parhaansa. Pitää hallussaan joukkueen vapaaheittoennätystä 28 vapaaheitolla peräkkäin sisälle.

Pojat U14 sininen: Miko Syrjälä

Herrasmiesmäiset käytöstavat omaava nuori mies. Hän on rehti ja mukava joukkuekaveri, joka treenaa aina hyvällä positiivisella asenteella.

Tytöt U14: Vilma Loukonen

Joukkueen aktiivisin harjoittelija, joka on osoittanut pysyvänsä myös vanhempien valtakunnallisen sarjan vauhdissa. Osallistuu yläkoulussansa aamuharjoitteluun ja tekee hurjasti töitä kehittymisensä eteen. Kova korintekijä, jonka pivotit ja yhden käden syötöt toimivat niin harjoituksissa kuin peleissäkin.

Tytöt U14 sininen: Laura Pärssinen

Yksi joukkueen aktiivisimmista harjoittelijoista, joka ottaa hyvin huomioon joukkueen jokaisen jäsenen. Luo läsnäolollaan positiivista ilmapiiriä harjoituksiin ja osoittaa selkeää kiinnostusta koripalloon. Mieleenpainuvimpana hetkenä kaudelta kylmäpäinen kolmen pisteen heitto summerin soidessa, joka vei joukkueen jatkoajalle. Jatkoajan jälkeen vielä voitto ja juhlat olivat valmiit alkamaan.

Pojat 2008: Juha Hietaranta

Juha on joukkueen aktiivisimpia harjoittelijoita ja kentälle tullessaan Juha on aina valmis antamaan kaikkensa niin harjoituksissa kuin peleissä. Esimerkillinen joukkuepelaaja.

Tytöt 2008: Tia Turtiainen

Tia on yksi joukkueen esimerkillisimpiä harjoittelijoita. Hän on kehittynyt kovan harjoittelun ansiosta huimasti ja innostuneisuus lajia kohtaan on silmiinpistävää.

Pojat 2009: Oskar Hiljander

Oskar on ottanut isoja harppauksia kauden edetessä hyvän harjoittelun tuloksena. On ollut hienoa seurata kuinka Oskarin sisäinen johtajuus on noussut esiin ja kuinka hän johtaa sekä opastaa joukkuekavereitaan oman esimerkkinsä kautta. Kaikin puolin esimerkillinen joukkuepelaaja.

Tytöt 2009: Sofia Igwe

Sofia on yksi joukkueen ilopillereistä ja hänen ollessaan harjoituksissa ei varmasti kenellekään tule tylsää hetkeä. Sofiasta näkee jo kauas kuinka hän nauttii pelaamisesta ja kuinka hän on aina valmis laittamaan itsensä likoon.

Pojat 2010: Peetu Karjalainen

Periksi antamaton supertsemppaaja, jolla on rautainen harjoitusasenne. Monen monet tunnit, jotka Peetu käyttää yksin harjoitellessa, alkavat näkymään jo hurjana kehityksenä.

Tytöt 2010: Inka Helander

Kolmen vuoden ajan on Inka tuonut jokaiseen treeniin ja peliin auringon verran iloa ja hymyä. Kiitos Inka! olet yksi syy, miksi meidän joukkueellamme on ollut niin hauskaa. Olet myös kehittynyt hurjasti koripalloilijana!

Pojat 2011: Oliver Hiljander

Oliver on kehittynyt hurjasti. Hän kuuntelee ja keskittyy treeneissä esimerkillisesti ja on aina valmis harjoittelemaan joukkueen kanssa tai yksin.

Tytöt 2011: Julia Shepstone

Julia on ottanut ison harppauksen vuoden aikana. Hänestä on kuoriutunut todellinen koripalloilija ja koriksen fani. Hän pitää huolen, että jokainen tilanne pelataan aina täysillä loppuun.

Pojat 2012: Oiva Ilonen

Tämä peluri tulee treeneihin huokuen koripalloilun iloa sekä iloista tekemisen meininkiä. Treeneissä hän kuuntelee ja toteuttaa valmentajan ohjeet ja parityöskentelyssä hän valitsee aina lähimmän saatavilla olevan pelikaverin. Pelissä hän ottaa tilan joka hänelle kuuluu mutta syöttää kun on syöttöpaikka. Hän haluaa koko ajan oppia uutta ja treenaa korista myös vapaa-ajalla. Kuinka moni osasi 7-vuotiaana lay-backin?

Tytöt 2012: Miisa Siren

Tämä pelaaja pystyy heittämään paljon koreja mutta syöttää myös pelikaverille, jos toinen on paremmassa paikassa. Hänellä on pituus puolellaan, mutta se saa hänet yrittämään ja harjoittelemaan yhä vain enemmän. Treeniaktiivisuus on siis hyvää tasoa sekä tilastoissa että myös työskentelyssä treenien aikana. Hän on hyvä joukkuekaveri kaikille ja aina kannustamassa pelikaveria.

Pojat 2013-2014: Olavi Pohjoranta

Tämä pelaaja tykkää koriksesta ja haluaa oppia uusia taitoja. Hän tekee treeneissä asiat kunnolla ja tsemppaa peleissä loppuun asti. Nuoresta iästään huolimatta hänellä on joukkue-elämän pelisäännöt ja herrasmiehen käytöstavat hyvin hallussa. Tämä pelaaja ottaa pelikaverit huomioon ja on reilu joukkuekaveri kaikille. Treenien käynnistyminen saa iloista lisäpuhtia, kun 6-vuotias tervehtii valmentajia hymy huulilla heti saliin tullessaan.

Tytöt 2013-2014: Mimosa Rautio

Tämä pelaaja tsemppaa aina täysillä ja toimii reilusti joukkuekavereita kohtaan. Hän tekee treeneissä parhaansa ja kuuntelee valmentajan ohjeet tarkasti, joten koristaitojen kehittyminen onkin ollut todella vauhdikasta. Useamman lajin taitajana hän hahmottaa pelin tapahtumat ja liikkuu peleissä aina oikeaan paikkaan. Hän ymmärtää joukkuepelin olemuksen ja toimii sen mukaisesti sekä peleissä että treeneissä.

Unified-pelaaja: Olli Aarnio

Hän on ahkera ja tunnollinen harjoittelija. Hän kuuntelee ohjeita ja jo seuraavassa suorituksessa toteuttaakin ne. Hän onkin kehittynyt huimasti niin henkilökohtaisissa että joukkuepelitaidoissa kauden aikana. Hän on aktiivinen joukkuepelaaja ja ottaa huomioon joukkuekaverit sekä kentällä että sen ulkopuolella. Hänen innostus koripalloon näkyy kaikessa tekemisessä. Hän on aina paikalla ja jo alkulämmittelyistä lähtien aktiivisesti näyttämässä myönteistä ja tunnollista esimerkkiä.

Unified-partneri: Heli Mäkelä

Hän on ottanut paikkansa perustaitoja harjoittelevien pelaajien kanssa. Hän toimi korvaamattomana apuna innostaessaan ja osallistaessaan pelaajia koripallon taitojen harjoitteluun ja pelaamiseen. Hänen kanssaan ei pääse liian helpolla. Hänellä on taito havainnoida, miten paljon, missäkin tilanteessa, kelläkin pelaajalla on voimavaroja osallistua ja onnistua, ylittää itsensä. Hän auttoi suuntaamaan huomion harjoitteluun sekä teki kauden tavoitteen eli merkityksellisen osallistumisen mahdolliseksi jokaiselle. Hän osallistui myös ilman koripallotaustaa sarjapeleihin partnerina, ja onnistui vakuuttamaan, että partnerin ei tarvitse omata vuosien koripallotaustaa pystyäkseen olla osallisena Unified-toimintaan.