AND1-turnaus 2013

LePyn Pojat 2002 AND1-turnauksessa Salossa

P02 avasi kevätkautensa ”perinteiseen” tapaan AND1-turnauksella. Tavoitteena oli saada pelituntumaa ennen sarja-avauksia sekä pitää hauskaa kavereiden kanssa. Tämä oli pojille ensimmäinen turnaus uuden valmennuksen alaisuudessa, joten jännittävä reissu oli tiedossa.

Loukkaantumiset ja sairastumiset verottivat joukkueen iskukykyä, niin pelaaja- kuin valmennuspuolellakin. Lauantaiaamuna päästiin kuitenkin reissuun Anssin, Tommin ja 18 pelaajan voimin.

Kilpasarjassa pelit alkoivat jo aikaisin, ja Salohallilla vastaan tuli kivikova TUNMKY Bulls. Vuotta vanhemmat turkulaiset veivät selvän voiton, kuten myös seuraavassa ottelussa KTP -02. Sunnuntain sijoitusotteluissa Anssi tsemppasi joukkueen uuteen lentoon, ja kahdessa matsissa kaatuivat KlaNMKY sekä trillerin jälkeen yhdellä pisteellä LoU Basket. Lopputulemana kaksi voittoa ja kaksi tappiota kokeiluluontoisella kokoonpanolla. Erityisesti joukkueesta loistivat Arttu, joka turnauksessa pystyi koko ajan nostamaan tasoaan, sekä ensi kertaa kilpasarjassa esiintyneet Vinski ja Elias, jotka yllättivät jopa Coach Anssin positiivisesti.

Fun-sarjassa Meritalon koululla tuli ensin vastaan Salpa, jonka kanssa käyty tiukka ottelu päättyi  kuitenkin niukkaan tappioon. Päivän muut ottelut Vilpasta ja HNMKY:tä vastaan olivatkin sitten koulutusluonteisia tapahtumia ja päättyivät selviin tappioihin. Sunnuntain sijoitusotteluissa pojat paransivat tahtia. Aamupelissä Vaasan Salama oli vielä liian kova, mutta viimeisessä pelissä KlaNMKY:tä vastaan taisteltiin voitosta viime minuuttiin asti. Tommin aikalisistä ja aktiivisesta pelinohjauksesta huolimatta voitto lipui Klaukkalalle parilla korilla. Kokonaisuutena nousujohteinen turnee, vaikka voittoja ei tullutkaan. Joukkueen parhaimmistoon kuului Juuso, joka teki koreja niin vapareista kuin kaarelta, levypalloista ja lay-upeista. Myös Ossi loisti nopeudellaan ja pallovarmuudellaan ja saikin monesti palkintoja korien muodossa. Joukkueen suurin onnistuja oli kuitenkin eittämättä Niklas, joka ensimmäisessä turnauksessaan nousi ratkaisupelaajien joukkoon.

Joukkueen valvonnasta vastasivat isävalmentajat Pekka O. ja Pekka M. sekä jojo Tero. Jälkeenpäin tuntui, että tämä oli ensimmäinen turnaus isojen poikien kanssa. Pojat käyttäytyivät kaikissa tilanteissa hienosti, pelitilanteiden ulkopuolella ei aikuisten tarvinnut ääntään korottaa. Joukkueen turnauskokemus näkyi selkeästi poikien itsenäisenä toimintana. Näille kavereille ei tarvi tulla äitien enää nauhoja sitomaan.

Kiitokset kaikille pelaajille, koutseille ja vanhemmille hienosta turnauksesta.

JoJo Tero

Vaikka muuten pidettiin hauskaa, matseihin mentiin tosissaan. Koutsien Anssi ja Pekka avauskokoonpanossa Make, Antti, Arttu, Pyry ja Rafin.