Puheenjohtajan tervehdys LePy-lehdessä

Koris on nyt in!

Tämän voivat kaikki urheilua viimeisen vuoden aikana seuranneet helposti todeta ja allekirjoittaa. Koripallon MM-kisat saivat hienosti huomiota osakseen, ja tuhannet suomalaiset kisoihin Bilbaoon matkustaneet fanit loivat ilmiön, jota ihmeteltiin laajasti ulkomaiden lehdistössä.

Vahva fanipohja auttaa meitä menestymään myös koripallon kansainvälisistä tapahtumista päättävissä yhteistyöelimissä ja parantaa näkyvyyttämme myös ensi syyskuun EM-kisoissa. Silloin kaikilla faneilla on uusi tilaisuus päästä kokemaan mahtava fiilis ja kannustaa Susijengi entistä parempaan menestykseen.

Ilmiöllä on toinenkin ulottuvuus. Kaikki menestyvät lajit ovat hyvin esillä myös mediassa, ja tällä kaudella on korisbuumin innoittamana netissä lanseerattu uusi KorisliigaTV. Netistä näkee useimmat ottelut suorana, ja sieltä voi katsoa yksittäisiä otteluita kertamaksulla sekä kausikortilla oman suosikkijoukkueen otteluita tai kaikkia runkosarjan otteluita. Tuotto menee kotimaisen huippukoripalloilun hyväksi.

LePyssä jatkuu vahva kasvu. Pelkän kasvun tavoittelu ei kuitenkaan riitä hyvälle seuralle, vaan selkeämpiä tavoitteita kaivataan voimavarojen suuntaamiseksi. Harrastamisen puitteista käymme keskustelua sekä Espoon kaupungin  että muiden lisää isoja saleja tarvitsevien seurojen kanssa. Kasvavana seurana meille lienee vielä tässä vaiheessa kumppanuusmalli paras ratkaisu uusien tilojen osalta. Viime kausi oli meille korisbuumin takia poikkeuksellisen suotuisa, joten taloutemme on kunnossa.

Saliongelman eteen on helppo tehdä työtä, mutta se miten paljon kansalliselle huipulle tähtääviä junioreita seurastamme löytyy ja toisaalta kuinka suurelle osalle riittää laadukas harrastustoiminta, ovat asioita, joissa meidän täytyy kuunnella jäsenistöä. Seuran hallitus käy kauden aikana strategiatyössään keskustelun tulevasta suunnasta ja sitä pohjustaen selvittää myös pelaajien ja heidän vanhempiensa näkemykset toivotusta kehityssuunnasta.

Kaikkein nuorimpien ikäluokkien toiminnan käynnistämisessä olemme löytäneet toimivat menetelmät, ja ilahduttavan moni perhe löytää lajin pariin jo vanhempi-lapsi-korisryhmissä.

Aika menee nopeasti, ja onkin ollut mukava nähdä entisten koriskoululaisten kehittyvän taitaviksi pelaajiksi. Mielenkiinnolla odotankin, milloin seuraava LePyn kasvatti pelaa Korisliigassa tai jopa Euroopan kentillä.
Jännittävää ja tapahtumarikasta koriskautta!

Kimmo Järvinen
Puheenjohtaja