Katsaus kauden 2012 - 2013 peleihin

Kaudella 2012 - 2013 LePyn kahdestakymmenestä juniorijoukkueesta 17 pelasi Eteläisen alueen sarjoissa. Aluefinaaleihin tiensä pelasi kymmenen joukketta: A-tytöt, A-pojat, B-tytöt, B-pojat, Tytöt 2000, Tytöt 2001, Pojat 2001, Tytöt 2002, Pojat 2002 sekä Pojat 2004 - näistä B-pojat ja Pojat 2002 pelasivat kahden eri divisioonan Final Foureissa. Aluefinaaleista tuotiin Leppävaaraan kaksi kultaa, kaksi hopeaa ja 4 pronssia.

LePyn joukkueista nekin, jotka eivät aluefinaaleihin osallistuneet, pelasivat erittäin hyvin sujuneen sarjakauden. Muutamilla jäi aluefinaalipaikka vain parin pinnan päähän.

Turnauksissa käytiin ahkerasti. Kauden aikana osallistuttiin EHBT-turnaukseen Espoossa, Nordea-turnaukseen Kouvolassa, AND1-turnaukseen Salossa, Ricoh-turnaukseen Vantaalla, OP-Pikkujättiturnaukseen Perniössä, Easter-turnaukseen Lahdessa, Simabasketiin Järvenpäässä, JBT-turnaukseen Turussa sekä Ruotsissa Göteborgin Basketball Festivaliin ja Tukholman Spirare Cupiin. Nuorimmat pelasivat LePyn omassa mikro- tai supermikroturnauksessa.

Turnauksista tuotiin kotiin mitaleita, mutta mitaleitakin tärkeämpää olivat ottelut uusia vastustajia vastaan, onnistumiset kentillä ja kenttien ulkopuolella - yhdessä tehdyt turnausmatkat ja niiden hieno tunnelma.

Kauden 2012 – 2013 sarja- ja turnausmenestys oli osoitus siitä, että LePyn viimeaikainen laatuun panostaminen alkaa kantaa hedelmää – tulokset alkavat näkyä jo sarjataulukoissakin mutta ennen kaikkea pelaajien taidoissa sekä pelaajien ja tukijoukkojen LePy-hengessä, joka innostaa huippusuorituksiin.

A-tytöt pelasivat syksyllä 2012 ykkös- ja kakkosdivisioonaa ja keväällä vielä näiden lisäksi naisten kolmosta. Sarjapelejä kertyi kauden aikana 42 kappaletta ennen aluefinaaleita – näistä voittoja 32. Syksyllä tytöt voittivat I divisioonan, saldona 7 voittoa ja 1 tappio. II divisioossa sijoitus oli syksyllä B-lohkon neljäs (4/3).

Kevätkaudella 2013 ykkösdivisioonassa taisteltiin pitkään Final Four -paikastakin, mutta lopullinen sijoitus oli viides; kakkosdivisioonassa tytöt pääsivät aluefinaaleihin. Välieräpeliin Klaukkalaa vastaan lähdettiin vain seitsemällä pelaajalla. Taisto muistetaan puolestatoista erästä ilman vaihtopelaajia, yhdestä pohjekrampista, neljällä viittä vastaan pelatusta melkein koko viimeisestä erästä ja kolmestatoista pisteestä siinä. Tämä oli mahdollista mahtavan tsempin, loistavan joukkuehengen ja kauden parhaan palloiluesityksen ansiosta. Pronssipelissä saatiin vastaan HNMKY. Täysi 12 nimen lista ja valmentajan oranssi kravatti siivittivät tytöt hurjaan alkuun, ja ensimmäinen erä päättyi LePyn 30 pisteen johdossa. Peli LePylle 87-40, ja kausi päätettiin iloiseen mitalipotrettiin.

Elokuun 2012 EHBT-turnaukseen A-tytöt osallistuivat kahdella joukkueella. Kilpasarjan sijoitus oli kahdestoista; fun-sarjassa tytöt saivat pronssia.  Toukokuussa A-tytöt osallistuivat Göteborg Basketball Festivaliin, jossa sijoittuivat 8 parhaan joukkoon.

A-pojat pelasivat koko kauden I divisioonaa. Syyskauden päättyessä sijoitus sarjataulukossa oli toinen.

Kevätkauden sijoitus oli sarjaykkönen, joten välierään saatiin vastustajaksi sarjanelonen HNMKY. Ottelu oli erittäin tasainen, ja vielä 6 sekuntia ennen ottelun loppua LePy johti 3 pisteellä.  Vastustaja ei ottanut aikalisää vaan avasi päätyrajalta oman korin alta. Summerin soidessa kolmonen sisään ja LePyn virhe. Kun vaparikin meni sisään, ottelu päättyi Namikalle 75-76.

Pronssiotteluvastustaja oli Wartti. Ottelu alkoi varsin hermostuneesti, ja Wartti pääsi iskemään muutamalla nopealla kolmosella johtoon. Sitten LePyn hyökkäys löysi jyvän, ja ensimmäinen jakso päättyi 30-20 johdossa. Wartti ei kuitenkaan luovuttanut, vaan tuli mukaan peliin nopealla 10-2 runillaan. Aikalisän jälkeen oli selvää kuka halusi pronssia enemmän, ja puoliajalla eroa oli 20 pistettä. Ottelun MVP:llä Oliver Kaistilla oli puoliajalla kasassa 26 pistettä. Kolmannella jaksolla vapaat heittopaikat hyödynnettiin hyvin, ja eroa oli viimeiselle jaksolle lähdettäessä turvalliset 23 pistettä.

Neljännen jakson alkuun LePy iski symbolisen niitin ottelulle: Joonas Sulonen tarjoili täydellisen syötön Tommi Hytöselle, joka iski niin uskomattoman alley-oopin että myös Wartin penkillä tuuletettiin. Loppulukemat LePylle 94-67, ja upeasti pelattu kausi saatiin päättää mitalipotrettiin!

A-poikien mallisuoritus alley-oopista

B-tytöt pelasivat syksyn 2012  I ja III divisioonaa. Ykkösdivarin sijoitus oli kymmenes ja kakkosen kuudes. Syksyllä osallistuttiin kahdella joukkueella sekä EHBT- että Kouvot-turnaukseen. EHBT:ssä sijoitus oli kilpasarjassa kolmastoista ja fun-sarjassa yhdestoista. Kouvolassa tytöt sijoittuivat sijoille 9 ja 15. Tammikuun lopussa B-tytöt osallistuivat Ricoh-turnaukseen Vantaalla, mistä tuotiin kotiin haastajasarjan hopeamitalit.

Kevätkaudella pelattiin Eteläisen alueen II ja III divisioonaa. Kolmosessa kauden tuloksena oli 5 voittoa ja 5 tappiota, ja Final 4-paikka jäi harmittavasti yhden voiton päähän. Kakkosdivarissa kevätkauden ainoa tappio tuli tyttöjen kauden parhaasta pelistä ja upeasta taistelusta huolimatta välierässä kovaa Keravaa vastaan lukemin 49-59. Pronssiottelu pelattiin HyPoa vastaan. Pronssi lopulta LePylle melkoisen taistelupelin jälkeen lukemin 56-50. B-tytöt päättivät kautensa toukokuun alussa Tukholmassa järjestettävässä Spirare Cupissa, missä osallistuttiin sekä F97- että F98-sarjoihin.

Elokuisen EHBT-turnauksen kilpasarjan kolmannentoista sijan jälkeen B-pojat voittivat syksyllä II divisioonan (kaikki 10 peliä voitettiin) . Kouvolan turnauksessa marraskuussa 2012 B-pojat ylsivät pronssille. Tammikuun 2013 Ricoh-turnauksessa B-pojat sijoittuivat kilpasarjan viidensiksi ja Challenger-sarjan seitsemänsiksi.

Kevätkauden 2013 B-pojat pelasivat sekä I että II divisioonaa.Kakkosdivarin finaalissa LePyn joukkue hävisi lopulta HyPolle ja sai kaulaansa hopeamitalit. Ykkösessä saatiin samoin hopeaa; finaalivastustaja oli ToPo.

B-poikien ykkösdivarin hopeamitalistit.
Kakkosdivaristakin saatiin hopeaa.

C-tytöt 1999 pelasivat syksyllä 2012 ikäluokkansa I ja II divisioonissa. Mukana oli myös 00-tyttöjä. I divisioonassa, joka oli samalla SM-karsinta, sijoitus oli yhdeksäs. II divisioonassa C-tytöt sijoittuivat syksyllä  kolmansiksi (4 voittoa, 2 tappiota).

Elokuisessa EHBT-turnauksessa T99 sijoittui kilpasarjassa sijalle 16. Kouvot-turnauksessa tytöt 1999 sijoittuivat neljänsiksi. T99 osallistui myös Ricoh-turnaukseen tammikuun 2013  lopulla ja sijoittui kilpasarjan seitsemänneksi.

Kevätkauden T99 pelasi Eteläisen alueen I divisioonaa ja sijoittui viidenneksi. Göteborg Basketball Festivalissa tuli hienosti kolmas sija.

Pojat 1999 pelasivat syksyllä I ja III divisioonissa. I divarissa sijoitus oli yhdeksäs ja kolmosessa kahdeksas.  EHBT-turnauksessa joukkue sijoittui kilpasarjan sijalle 19 ja fun-sarjan sijalle 6. Ricoh-turnaukseen P99 osallistui kahdella joukkueella, toinen kilpa- ja toinen haastajasarjaan. Kilpasarjan  lopputuloksena oli kahdeksas sija. Haastajien loppusijoitus oli yhdeksäs.

Kevätkausi 2013 jatkettiin samoissa sarjoissa kuin syksykin. Ykkösdivarissa sijoitutiin yhdenneksitoista ja kolmosessa kahdeksanneksi. Huhtikuussa joukkue osallistui Järvenpäässä pelattuun Simabasket-turnaukseen, jossa sijoittui neljänneksi.

Syksyllä 2012 T00:n II divisioonassa pelasivat 00-tytöt, joiden riveissä vieraili 01-tyttöjä. Nimellä LePy Kirahvit esiintynyt joukkue sijoittui sarjassa seitsemänneksi. Toinen joukkue pelasi nimellä LePy Kengurut vanhempien C-tyttöjen II divisioonaa ja sijoittui kolmanneksi.

EHBT:ssä T00 pelasi T99 fun -sarjaa, missä sijoittui hienosti viidenneksi. Toinen T00-joukkue oli EHBT:ssä 00-tyttöjen fun-sarjan kahdeksas. Kouvolan turnauksessa T00 Kenguruiden sijoitus oli neljäs. T00 Tiikerit päätyivät kahdeksannelle sijalle. Ricohissa tammikuussa 2013 Tytöt 2000 sijoittuivat kilpasarjan viidensiksi ja voittivat kultaa haastajasarjassa.

Kevätkaudella 2013 Tytöt 2000 pelasivat 99-tyttöjen II divisioonaa. Tyttöjen mieletön tsemppi ja voittoputki veivät joukkueen Final Fouriin, josta tuotiin lopulta kultamitalit Leppävaaraan. Toinen 00-tyttöjen joukkue pelasi Kirahvien nimellä 00-tyttöjen II divisioonaa, jossa sijoitus oli yhdeksäs. Sarjapelien päätyttyä T00 osallistui Turussa pelattuun JBT-turnaukseen. Fun-sarjassa sijoitus oli neljäs, ja kilpasarjassa saatiin pronssia.

P00 pelasi syksyllä 2012  kolmosdivisioonaa. Syksyn sijoitus sarjassa oli viides. Syksyn EHBT-turnauksessa joukkue oli kahdeksas. Kevätkaudella joukkue jatkoi kolmosdivarissa, missä sijoittui kuudenneksi. Joukkue osallistui myös Ricoh-turnaukseen sekä toukokuussa Turussa pelattuun JBT-turnaukseen.

Tytöt 2001 sijoittui syksyllä viidenneksi sekä I että II divisioonassa; Kouvot-turnauksessakin sijoitus oli viides, mikä oli nousua EHBT-turnauksen seitsemännestä sijasta. Keväällä 2013 T01 pelasi ikäluokkansa I ja II divisioonaa. Ykkösessä joukkue sijoittui alkusarjan neljänsiksi. Välierä pelattiin Honkaa vastaan.  Honka voitti ottelun 72-26, ja LePy jatkoi pronssiotteluun, jossa vastusajaksi tuli ToPoLa. Ottelu oli erittäin tasainen ja jännittävä, mutta lopulta ToPoLa vei voiton 38-37. Kakkosdivarissa sijoitus oli seitsemäs.

Maaliskuussa 2013 T01 osallistui kahdella joukkueella Perniön Pikkujätti-turnaukseen. Kilpasarjassa tuli hopeaa, ja reservisarjan sijoitus oli seitsemäs. 01-tytöt osallistuivat kahdella joukkueella myös toukokuun alun JBT-turnaukseen. Kotiin tuotiin molemmista sarjoista pronssimitalit!

Pojat 2001 pelasivat syksyn III divaria. Syksyn sijoitus oli kahdeksas. Kevätkausi pelattiin samoin III divisioonaa, missä sijoituttiin neljänsiksi. Joukkue osallistui huhtikuussa 2013 myös Sima-turnaukseen Järvenpäässä. Sijoitus oli kymmenes.

Tytöt 2002 pelasi syksyllä I divisioonaa, jossa sijoittui kahdeksanneksi. II divisioonassa syyskauden sijoitus oli alemman loppusarjan toinen. Joukkue kävi marraskuussa 2012 ensimmäisessä matkaturnauksessaan Kouvolassa, missä sijoittui hienosti neljänneksi. Kevätkaudella 2013 osallistuttiin Ricoh- turnaukseen kahdella joukkueella. Sekä kilpa- että haastajasarjassa sijoitus oli neljäs

Joukkue ilmoittautui kevääksi 2013  I ja III divareihin. I divisioonassa sijoituttiin yhdeksänneksi. III divisioonassa kevätkauden loistavat otteet takasivat joukkueelle aluefinaalipaikan. Joukkueeseen oli tullut kauden aikana uusia pelaajia, jotka vahvistivat joukkuetta entisestään. Runkosarjassa joukkue olikin voittamaton. Aluefinaaleissa tilanne jatkui samana. Semifinaalissa vastaan asettui HNMKY Stadi, joka kaatui murskaavasti lukemin 66-22. Finaalissa joukkue kohtasi HNMKY Pakilan. Tiukka vääntö päättyi LePyn voittolukemiin 47-27.

T02 sai huhtikuussa 2013 kultaa III divarissa.

Pojat 2002 aloitti syyskauden 2012 osallistumalla EHBT-turnaukseen kahdella joukkueella. Toinen joukkueista pääsi pelaamaan mitaleista; loppusijoitus oli neljäs. Toinen joukkue oli kahdestoista. P02 pelasi syksyllä I ja III divisioonaa; I divisioonan joukkue oli sarjassaan kahdeksas (2/6), III divisioonan joukkue taas seitsemäs (2/5).

P02 ennätti loppiaisena 2013  Saloon AND1-turnaukseen, jossa pelasi kahdessa sarjassa. Kilpasarjan sijoitus oli seitsemäs ja Fun-sarjan kahdeksas. Tammikuun lopun Ricoh-turnaukseen P03 osallistui kolmella joukkueella.

Keväällä 2013 pelattiin I divisioonassa ja kahdella joukkueella III:ssa.  Ykkösdivarisssa joukkue pääsi Final Foureihin, missä sijoittui neljänneksi. Kolmosdivarissa tuli pronssia. Huhtikuussa järjestettiin oma MiniBasket-turnaus ja osallistuttiin ToPolan turnaukseen. Toukokuussa käytiin ensimmäisessä ulkomaan turnauksessa, Spirare Basket Cupissa Tukholmassa.

Tytöt 2003 pelasi syksyllä I divisioonaa missä sijoittui viidenneksi (2 voittoa, 4 tappiota). Joukkue osallistui syyskuussa myös LePyn mikroturnaukseen. Keväällä 2013 pelattiinsekä I että II divisioonassa. Ykkösdivarissa sijoitus oli kahdeksas ja kakkosessa viides. Maaliskuussa osallistuttiin Perniön turnaukseen kahdella joukkueella. Perniössä nähtiin historiallinen loppuottelu, kun finaalissa kohtasivat molemmat LePyn T03-joukkueet! 

Kuva: Ross McGill.

Pojat 2003 pelasi syksyn 2012  2 joukkueella II divaria. P03 Live sijoittui A-lohkon kakkoseksi  saldolla 3 voittoa ja 2 tappiota ja Linko B-lohkon seitsemänneksi. Joukkue osallistui myös LePyn mikroturnaukseen syyskuussa 2012. Ricoh-turnaukseen P03 osallistui kahdella joukkueella. Joukkueet kohtasivat turnauksen jumbofinaalissa.

Kevätkausi 2013 pelattiin kahdella joukkueella II divisioonaa. Linko sijoittui lohkonsa neloseksi ja Live viidenneksi. Perniön turnaukseen osallistuttiin kolmena joukkueena: Linko, Live ja Liito. Live oli seitsemäs, Linko neljäs ja Liito toi turnauksesta kultaa.

Kausi 2012 - 2013 oli Tytöt 2004 -joukkueen ensimmäinen sarjakausi. Syksyllä oltiin oman mikroturnauksen jälkeen I divisioonassa, missä sijoitus oli seitsemäs. Kevätkausi jatkettiin samassa sarjassa ja sijoituttiin yhdeksänneksi. Toukokuussa käytiin Turussa JBT-turnauksessa.

Keväällä 2013 sarjapelinsä aloitti II divisioonaan ilmoittautunut P04, joka syksyllä 2012 osallistui LePyn mikroturnaukseen. Joukkue sijoittui kuudenneksi tasaisessa II divisioonassa neljällä voitolla yhdeksästä. Final Four -lopputurnauspaikka avautui kahden joukkueen peruttua osallistumisensa. Lopullinen sijoitus oli neljäs.

Tytöt 2005 osallistui syksyllä 2012 Hongan ja Klaukkalan NMKY:n korisriehoihin ja pelasi harjoitusotteluita Honkaa ja EBT:tä vastaan. Kevätkaudella jatkettiin aktiivista treenausta ja pelattiin lisää harjoitusmatseja. Messukeskuksessa käytiin pelaamassa kovia pelejä pikkuruisella kentällä, ja Klaukkalassakin vierailtin toistamiseen. Joukkue osallistui myös LePyn supermikroturnaukseen huhtikuussa ja KaPon mikroriehaan toukokuussa. Omanikäisiä tyttöjä vastaan pärjättiin hienosti koko kausi, mutta kun vastassa oli 04-tyttöjä tai poikia, jouduttiin vastustajat tunnustamaan paremmiksi. Kesällä jatketaan harjoittelua yhdessä 06-tyttöjen kanssa, ja tuleva kausi avataan heti elokuussa EHBT-turnauksessa. 

Supermikrosarjassa debyyttinsä teki keväällä 2013 LePyn P05-joukkue. Sarjassa sijoitus oli kahdeksas. Joukkue osallistui myös LePyn supermikroturnaukseen.

Tytöt 2006 - 2007 ja pojat 2006 - 2007 eivät kaudella 2012 - 2013 pelanneet sarjaotteluita. Molemmat joukkueet osallistuivat LePyn supermikroturnaukseen.

Aikuisjoukkueista LePyn Naiset voittivat syksyllä lohkonsa III divisioonassa. Syyskauden saldo oli komeasti 7 voittoa ja 1 tappio. Keväällä jatkettiin III divisioonassa, missä pelattiin ylempää D-lohkoa. Kevään peleistä tuli 2 voittoa ja 7 tappiota.

Myös Helat pelasivat III divisioonaa ja sijoittuivat syksyllä lohkossaan neljänsiksi (5 voittoa, 3 tappiota). Kevät pelattiin saman divisioonan E- (keski-)lohkoa. Tuloksena oli 6 voittoa ja 2 tappiota. LePyllä oli siis kevätkaudella Naisten III divisioonassa 3 eri joukkuetta, kaikki eri lohkoissa. LePyn A-tytöt voittivat kaikki F-lohkon ottelunsa.

Moms jatkoi Mammasarjassa missä sijoittui sekä syksyllä että keväällä kakkoseksi. Kaikkiaan kauden aikana pelattiin 20 ottelua joista 11 voitettiin. Kauden aikana tehtiin myös Momsien uusi piste-ennätys yhdessä pelissä, 62 pistettä!

Eteläisen alueen miesten III divisioonassa LePyllä oli kaksi joukkuetta: LePy Orangemen ja FUT. LePy Orangemenin kausi 2012 - 2013 sujui hieman edellistä paremmin. Loppusijoitus sarjassa parani pari pykälää, nyt Orangemen päätyi sijalle seitsemän, otteluiden voitto/tappiolukema 11/11.

F.U.T:n kohtaloksi muodostui putoaminen nelosdivisioonaan.

Balls pelasi V divisioonassa A-lohkossa missä sijoittui toiseksi (14 voittoa, 4 tappiota). Samassa divarissa pelasivat myös sarjaan palanneet LePyn Faijat. He sijoittuivat lohkonsa kolmansiksi (13 voittoa, 5 tappiota).

Rookies ei ole pelannut virallisia sarjaotteluita. Joukkueen ohjelmaan on kuulunut pari harjoitusottelua.