Kevätjuhla 2023

LePyn kevätjuhlaa 2023 vietettiin torstaina 25.5.2023 Leppävaaran liikuntahallilla iloisissa tunnelmissa. Tunnelma oli jälleen katossa, kun paikalla oli yli 400 Oranssin perheen jäsentä. Juhlassa palkittiin kauden parhaat pelaajat, valmentajat ja joukkueenjohtaja sekä muistettiin erityispalkinnoin seuran toimihenkilöitä.

Pelaajapalkinnot

Pojat U19: Anttu Muukkonen

Anttu on kehittynyt hienosti kauden aikana ja on noussut yhdeksi joukkueen tärkeimmistä puolustuspelaajista. Hänen taistelutahtonsa kentällä ja voittamisen halu tekevät hänestä pelaajan, johon voit luottaa aina.

Pojat U19 sininen: Eero Alinikula

Eero on ollut korvaamaton osa koripallojoukkuettamme, tarjoten vahvaa tukea ja kannustusta joukkuetovereilleen. Hänen positiivinen asenteensa ja sitoutumisensa tiimityöhön ovat hienoja esimerkkejä muille tiimin jäsenille.

Tytöt U19: Lumi Höysniemi

Epäitsekkäin pelaaja, joka ei tiedä olevansa tähti. Ei voi korostaa liikaa hänen omistautuneisuutta joukkueelle ja sitä, kuinka hän on kehittynyt. Aina treeneissä ja antaa aina kaikkensa joukkueen puolesta. Aina motivoitunut jopa päivinä, jolloin hän on suosikkipelaajani, jolle huutaa. Olen niin ylpeä tästä nuoresta naisesta ja odotan innolla, mitä tulevaisuus tuo tullessaan hänelle kentällä ja sen ulkopuolella.

Tytöt U19-U16 sininen: Chen Qianzhe

Qianzhe on osallistunut aktiivisesti harjoituksiin ja osoittanut esimerkillistä kiinnostusta kehittymiseen koripallossa tämän lisäksi Qianzhe on hyvä joukkuetoveri ja tukee muita harjoituksissa.

Pojat U17: Joel Andersson

Joelin tällä kaudella tuoma vertaansa vailla oleva työmoraali on nostanut hänet kaikissa tilastoissa uusiin lukemiin, erityisesti levypallojen osalta. Joel on esimerkki kovasta työstä ja hän on joukkuetovereidensa rakastama yksilö.

Tytöt U17: Sofia Righini

Olen melko varma, että tämä pelaaja on LePyn paras puolustava pelaaja. Salamannopeat kädet ja vaistot  ovat asioita, joita et voi opettaa. Hän on motivoitunut ja ahkera. Sofia on myös parantanut jokaisessa kategoriassa. Hän on taistelija ja toipuu pettymyksistä paremmin kuin kukaan, jonka olen nähnyt. Mikä ilo valmentaa tätä tyttöä. Hyvää työtä Sofia!

Pojat U16: Samuel Timgren

Kun pelaaja tulee ensimmäisenä sisään ja lähtee viimeisenä ulos, on selvää, että hän kehittyy urheilijana. Samuel on ollut paineen alla koko kauden ja on säilyttänyt nöyrän asenteensa. Hän on innokas oppimaan, mikä on inspiroinut koko ryhmää kehittymään.

Pojat U16 sininen: Noh ”Salim” Aburafass

Salimin positiivinen asenne ja halukkuus auttaa joukkuetovereitaan ovat olleet suuri etu joukkueellemme. Hänen omistautumisensa harjoitteluun ja kehittymiseen kentällä on huomattu ja sitä arvostetaan kaikkien toimesta.

Tytöt U16: Lotta Uljua

Lotta tulee töihin, tekee työnsä eikä koskaan valita. Hänestä on tullut yksi joukkueensa parhaista heittäjistä, pallonkäsittelijöistä ja parhaista puolustajista. Mutta se ei ole mikään yllätys, sillä hän harjoittelee joka päivä ja tekee aina parhaansa. Olen niin ylpeä hänestä. Jatka samaan malliin Lotta!

Pojat U15: Aaron Ylhäisi

Pelaaja, joka on koko kauden ajan käynyt tunnollisesti harjoituksissa ja kuuntelee aina ohjeet hyvin sekä pyrkii tekemään parhaansa sekä kentällä että kentän ulkopuolella! Kehittynyt tästä syystä kauden aikana selkein askelein! Saanut myös kentällä tarvittavaa röyhkeyttä pikkuhiljaa lisää! Keep up the good work!

Tytöt U15: Sade Tuhkanen

Joukkueessa, jossa kaikki pelaajat ovat kehittyneet kaudella merkittävästi, Sade erottuu edukseen, sillä hän on tehnyt suurimman kehitysloikan. Aina hymyilevä, eikä koskaan huonolla tuulella. Sitoutunut harjoituksiin ja peleihin, positiivinen eikä pelkää tehdä virheitä. Hän kestää kritiikin erittäin hyvin ja nousee aina takaisin taistelemaan. Olen varma, että hänestä tulee vielä tähti!

Pojat U14: Ville Muhamiriza

Pelaaja, jota ei alkukaudesta näkynyt harjoituksissa kovinkaan ahkerasti, mutta joka on kauden aikana löytänyt itsestään täysin uuden vaihteen ja jälkikin on sen mukaista! Taitava harhauttaja ja rohkea yleispelaaja! Lisääntyneiden treenimäärien myötä kehittynyt harppauksin!

Pojat U14 sininen: Shawn Etonge Ndebele Joseph

Shawnin iloinen ja energinen läsnäolo joukkueessa on tehnyt hänestä arvokkaan jäsenen. Hänen tarttuva hymynsä ja hauskanpito tuovat aina positiivista tunnelmaa harjoituksiin ja peleihin.

Tytöt 2009: Maria Berg

Kaikki ikäluokan tytöt ovat työskennelleet kovasti tällä kaudella, mutta jälleen kerran, meidän on valittava yksi. Sitoutumisesi joukkueeseen ja ahkera työmoraalisi ovat olleet joukkueellemme ratkaisevassa asemassa.

Tytöt U14 sininen: Eedit Rantala

Eedit on osallistunut aktiivisesti niin harjoituksiin kuin otteluihin ja on osoittanut poikkeuksellista positiivisuutta otteluissa ja harjoituksissa. Eedit on myös kehittynyt koripallossa aimo harppauksin kauden aikana.

Pojat 2010: Kaapo Järvinen

Hurjan kehittymisen lisäksi, hän on ennen kaikkea positiivinen ja reilu kaveri sekä omille joukkuekavereille että vastustajille. Joukkueen sytyttäjä, joka pystyy hetkessä muuttamaan pelin rytmin nollasta sataan.

Pojat 2010 Sininen: Eelis Nykänen

Esimerkillinen harjoittelija, hyvällä asenteella. Kauden aikana taitoja on kertynyt jo mukavasti ja nyt kehitys jatkuukin tulevalla kaudella Kilpaporukassa.

Tytöt 2010: Lotta Jämsen

Onnittelut upeasta kovasta työstäsi tällä kaudella. Sitoutumisesi tiimiin, positiivisuutesi ja innokas oppimishalu ovat auttaneet paitsi sinua, myös sinun joukkuetovereitasi kehittymään joka päivä. Jatka samaan malliin Lotta!

Pojat 2011: Martin Uibos

Kartsin kovin ”salirotta”. Aina paikalla jos pääsee pelaamaan. Isolla sydämellä korista diggaavaa korishullu. Maralla on vain kaksi vaihdetta. Täysillä ja aivain loppu. Mara tunnetaan myös joukkueen kovimpana ampujana.

Pojat 2011 sininen: Joel Heinonen

Ahkera ja tunnollinen harjoittelija. Hän on aina paikalla ja jokaisessa pelissä sekä harjoituksessa yrittää parhaansa. Moitteeton herrasmiehen alku.

Tytöt 2011: Milka Katainen

Tämä pelaaja on tehnyt kovasti töitä kaudella. Sitoutuminen joukkueeseen, kova puolustus ja halu auttaa kaikkia, joukkuetovereita sekä valmennustiimiä on ollut uskomatonta!

Pojat 2012: Oliver Forsberg

Pojan silmät kirkkaina loistaa, 
crossareita taiten toistaa.
Heitossa kaunis joutsenen kaula, 
hypärit hän kaukaa naulaa.
Step backit, jump hookit hallussa on, 
treeni-into aivan mahdoton.
Kehitys ollut on huimaa, 
eikä koskaan ilmettä tuimaa.
Vaan lauhkea kuin tyyni meri, 
sellainen on Oliver Forsberg.

Tytöt 2012: Veronica Sharma

Tuulennopea laituri, jolta löytyy skillsejä puolustajan ohittamiseen rutkasti, jos ei point guardin syötöstä pääse yksin läpi.

Pojat 2013: Eemeli Kulotie

Eemelin hyvä huumori ja kyky pitää asiat kevyinä ovat olleet erittäin arvostettuja hänen joukkuetovereidensa keskuudessa. Hän on aina valmis tuomaan hymyn kaikkien kasvoille ja auttamaan hauskan ilmapiirin luomisessa joukkueessa.

Tytöt 2013: Ina Wang

Vauhtia, voimaa ja taitoa, 
intoa lajiin aitoa.
Periksi hän harvoin antaa, 
joukkuetta harteillaan kantaa.
Kaasun kun hän pohjaan laittaa, 
kentänmitan hetkessä taittaa.
Tahdollaan koreja vääntää, 
otteluita voitoksi kääntää.
Kuka on tuo vastustajien piina, 
noh, tietenkin Wangin Ina.

Pojat 2014: Aleksi Vankka

Nyt on kyseessä sellainen vauhtiveikko, 
jonka taistelutahto ei todellakaan ole heikko.
Pallot hän vastustajilta ottaa pois, 
samanlaista tsemppiä jokaiselta toivois.
Ja kun lay uppi-treeni alkaa, 
niin tämä poika painaa täyttä jalkaa.
Jotkut tykkäävät vain nettiä selata, 
tämä poitsu tahtoisi treeneissä pelata.
Ja vaikka koutsilla olisi ollut päivä rankka, niin suupielet hymyyn saa Aleksi Vankka.

Tytöt 2014: Sigrid Auer

T2014 tyttöjen mielestä vuoden pelaaja: on kiva kaveri ja reilu pelaaja, voi olla kaikkien pari, tulee iloisena treeneihin, yrittää parhaansa ja yrittää kovasti, ei kiukuttele kun ei osaa, keskittyy ja noudattaa ohjeita. Tämän vuoden T2014 pelaaja on sitoutunut harjoittelija, tekee mitä pyydetään ja jos ei heti osaa, niin yrittää kunnes oppii. Hän tsemppaa joka treeneissä ja menee juomatauoiltakin tekemään omatoimista harjoittelua. Hän on ottanut ison harppauksen koristaidoissa ja omaa lisäksi hyvät kaveritaidot.

Pojat 2015: Julius Öfversten

Ehdottomasti joukkueen kehittynein pelaaja. Treeneissä Julius on keskittynyt hyvin ja tehnyt harjoitteita tunnollisesti. Julius on kehittynyt tasaisesti koko kauden ajan, mutta viimeisissä peleissä Julius järjesti kyllä superyllätyksen valmentajille ja katsojille pelaamalla viisaasti, taidokkaasti sekä erittäin rohkeasti.

Tytöt 2015: Eeva Ervasti

Tämä tyttö on reippauden ilmentymä. Hän katsoo silmiin, juttelee, hymyilee ja on aina valmis leikkiin ja kujeiluun ennen treenejä. Mutta kun treenit alkavat, hän kuuntelee ohjeet, keskittyy ja toteuttaa mitä pyydetään. Peleissä hän yrittää aina parhaansa ja kannustaa myös muita. Hän on joukkuepelaaja, joka huomaa joukkuekaverin sekä pelikentällä että kentän ulkopuolella.

Pojat 2016-2017: Akseli Pätynen

Akseli on joukkueen luottopelaaja, hän treenasi ja pelasi erittäin tasaisesti ja varmasti koko kauden. Akseli on itsevarma ja periksiantamaton pelaaja, joka osaa kunnioittaa muita sekä ottaa muut huomioon.

Tytöt 2016-2017: Alissa Niskakoski

Tässä on tyttö, joka on aina aurinkoisella tuulella. Treeneissä hän yrittää aina parhaansa ja ottaa parikseen aina lähimmäksi osuneen joukkuekaverin. Peleissä hän uurastaa ja kantaa vastuuta kaikissa tilanteissa: nappaa pallon vastustajalta, tuo pallon ylös ja syöttää jos kaveri on paremmassa paikassa tai tekee korin jos itse osuu hyvään paikkaan. Aurinkoiseen tyyliinsä hän iloitsee kaikkien onnistumisista.

Unified Oranssit: Mikko Rintamäki

Mikko on yksi LePy Unified joukkueen alkuperäisiä urheilijoita, kahdeksan vuoden takaa. Mikosta kehittyi kauden aikana taistelijaksi, joka hioi tärkeitä yksilötaitoja vastustajan harmiksi, tiukan puolustuksen, nopeat siirtymiset kentän päästä toiseen, vahvan levypallopelaamisen ja väsymättömän sinnikkyyden taistella tilanteet loppuun asti, vaikka oikeasti ei enää jaksa.

Unified Siniset: Victor Rosenlunf

Victorilla on rohkeutta uskaltaa vaikka jännittää. Hän treenasi syyskauden sinisten joukkueessa. Kevätkaudella Oranssit kaipasivat vahvistusta turnauksiin ja Victor puki rohkeasti peliasun päälleen ja pelasi huikeat ensimmäiset viralliset pelinsä Special Olympic -sarjassa. Omaa joukkuetta et vielä keväällä halunnut jättää, onhan kyseessä mahtijoukkue sekin. Toivomme näkevämme sinut syksyllä Oranssien treeneissä, koska Oranssit tarvitsevat sinua edelleen.

Vuoden partner-pelaaja: Harriet Gullsten

Harriet on huikea esimerkki siitä, miten yhdistettäessä hieno laji ja heittäytyminen uuteen saavutetaan paljon hyvää. Harriet hyppäsi mukaan sinisten joukkueen partneriksi perheenjäsenen tutustuttaessa hänet koripallon hienouksiin. Harrietin löytää treeneissä nostattamassa fiilistä alkulämmittelyssä, tahdittamassa lihaskuntotreenejä sekä haastamassa urheilijoita pelin aikana parempiin suorituksiin. Harrietin koripallotausta on tämän kevään mittainen, mutta joukkueemme sydämen laajuinen. Kiitos, kun ryhdyit arvokkaaseen rooliin Unified-joukkueen partneriksi.

Erityispalkinnot

LePyssä palkitaan vuosittain myös esimerkillinen tyttö- ja poikajuniori. Yleisinä kriteereinä on, että pelaaja osoittaa esimerkillisyyttä niin kentällä kuin kentän ulkopuolellakin. Hän hoitaa koripalloharrastuksensa lisäksi myös koulun ja kotiasiat kunnialla.

Nuorempien ja vanhempien pelaajien tulisi ottaa näistä kahdesta mallia. Heillä on mieletön työmoraali ja he antavat valmentajien valmentaa heitä. He ovat molemmat tähtiä, jotka ovat hiljakseen alkaneet loistaa. Mahdollisuudet ovat vaikka mihin, kunhan motivaatio tehdä töitä säilyy. Heistä kuullaan vielä.

Esimerkillinen poikapelaaja: Viljami Raja

Hän on uhrannut koripallolle enemmän tunteja ja kilometrejä kuin kukaan LePyn pelaaja. Todellinen kapteeni, joka on halunnut tehdä joukkueestaan kilpailukykyisemmän sekä paremmin harjoittelevan. Samalla hän on taistellut tiensä vanhempien poikien kokoonpanoon. Pelaaja, johon jokainen valmentaja voi luottaa ja jolla voi olla suuri vaikutus missä tahansa joukkueessa.

Esimerkillinen tyttöpelaaja: Essi Mäkelä

Mitkään sanat eivät riitä kuvailemaan tätä pelaajaa. Luotettava, positiivinen, suloinen, ahkera, rehellinen, vain muutamia ominaisuuksia mainiten. Voi vain kuvitella, kuinka ylpeitä hänen vanhempansa ovat kasvattamastaan lapsesta. Ja nyt koripallosta. Kapteenimme on kestänyt roolinsa täysin. Johtaa puheellaan ja esimerkillään. Hän on kirjaimellisesti mennyt tämän kauden läpi vasenkätisenä loukkaantumisten takia, eikä ole koskaan valittanut. Hän tuntee joukkueen tavan toimia, hän tekee aina parhaansa ja on aina paikalla!

Vuoden lepyläinen erotuomari: Anttu Muukkonen

Koripalloseuran tehtävä on kasvattaa myös erotuomareita. Siksi haluamme palkita vuosittain myös erotuomaritoiminnassa kunnostautuneen LePy-taustaisen henkilön.

Tämä erotuomari on aloittamassa erotuomariuraansa pelaajauransa rinnalla viheltäen kaudella 66 ottelua. Hän on hoitanut tehtävänsä tunnollisesti. Ei yhtään poissaoloa eikä myöhästymistä, mikä on tuollaisella ottelumäärällä jo aika harvinainen suoritus. Hänellä on laaja ymmärrys pelistä. Anttu on todella kohtelias henkilö, joka tekee peleistä helppoja pelata kaikille pelaajille.

Vuoden joukkueenjohtaja: Satu Edelman

Joukkueenjohtaja on seuran yksi tärkeimmistä henkilöistä. Hänen tehtävänään on toimia joukkueen koossapitävänä liimana, ottaa jokaisesta uudesta pelaajasta koppi ja sitouttaa vanhemmat yhdessä tekemiseen. Joukkueenjohtaja toimii joukkueen, valmennustiimin ja seuran viestinviejänä. Hyvin hommansa hoitaneen joukkueenjohtajan joukkueessa on hyvä meininki, paljon pelaajia ja todellista tekemisen meininkiä.

Tämän vuoden LePyn joukkueenjohtaja on todellinen puuhanainen. Hän pyörittää yli 50 pojan ja yli sadan vanhemman koneistoa. Hän tukee joukkueensa valmennusta, joukkueen valmentajan ollessa kiireinen oman palettinsa kanssa. Tämä joukkueenjohtaja on onnistunut luomaan ympärilleen toimivan ydintiimin, jonka kanssa hän vie koko revohkaa eteenpäin. Kaiken tämän hän vielä tekee oman kiireisen siviilielämänsä ohessa, vapaaehtoisesti ja aina hymyillen. Vuoden joukkueenjohtaja on Satu Edelman.

Vuoden lepyläinen: Ninni Nissinen

Vuoden LePyläinen tuli mukaan seuratoimintaan oman lapsensa kautta. Aluksi vanhemman roolissa, myöhemmin joukkueenjohtajana. Kun lapsen kilpailullinen pelaaminen loppui, jatkoi tämä henkilö seura-aktiivina toimiston apujoukoissa toimien milloin missäkin roolissa. LePyn miesten joukkueen hakiessa vapaaehtoisia, osallistui tämä henkilö järjestyksenvalvojakurssille ja toimii nyt aktiivisesti LePyn miesten otteluissa järkkärinä. Ja kun oman lapsen joukkue taas etsi joukkueenjohtajaa, nosti tämä henkilö ensimmäisenä kätensä auttaakseen joukkuetta. Vuoden LePyläinen on aina niin iloinen Ninni Nissinen.

LePyn henki: Mirja Sipilä

LePyn henki -palkinto myönnetään vuosittain henkilölle, joka edustaa kaikella tekemisellään LePyläisyyttä, luo LePyyn yhteisöllistä ilmapiiriä ja henkii pelkkää positiivisuutta.

Tämän vuoden LePyn henki on todellinen superwoman. Hän on pitkänlinjan lepyläinen aina omista pelivuosista tämän päivän aktiiviseuratoimijaksi. Tällä hetkellä hän toimii LePyn Tytöt 2014 joukkueen joukkueenjohtajana ja kuuluu seuran hallitukseen. Hän oli mukana LePyn miesten joukkueen taustatiimin käynnistäjänä ja ottaa nyt isoa roolia naisten taustatiimin rakentajana. Hän on henkilö, jolla riittää virtaa auttaa aina kun apua tarvitaan. Hän ideoi ja kehittää sekä luo positiivista ilmapiiriä kaikkialle missä hän vaikuttaa. Ilman tätä supernaista LePyn toimisto olisi aivan pulassa.

Vuoden LePy-perhe: Rautajuuren perhe (Jukka, Annukka, Lenni, Eetu sekä Leevi)

LePyn toiminta perustuu pitkälti vapaaehtoisten innostuneeseen asenteeseen. Seurassa on useita henkilöitä, jotka tekevät töitä lasten ja nuorten harrastuksen eteen. Joskus koko perhe on mukana toiminnassa. LePy-perhe palkinnolla halutaan kiittää sellaista perhettä, jossa useampi perheen henkilö on ollut aktiivisesti mukana osana Oranssia perhettä.

Tässä perheessä isä on toiminut Pojat 2010 joukkueen valmentajana jo useita vuosia. Nyt hän on laajentanut toiminta-aluettaan myös Pojat 2014 valmennustiimiin. Perheen äiti toimii Pojat 2014 joukkueen rahastonhoitajana sekä auttaa seuran toimistoa hallinnon monimutkaisissa päivittäisasioissa. Perheen kolmesta pojasta kaksi pelaa LePyssä. Kolmaskin poika Leevi on nähty jo katsomossa kannustamassa Oranssia perhettä, joten liekö seura saamassa kohta myös hänet jäsenekseen. Tämän vuoden LePy-perhe on loistava esimerkki aktiivisesta perheestä, jossa kaikki ovat osana Oranssia Perhettä.

Vuoden juniorivalmentaja: Ville Mäkilä

Vuoden juniorivalmentajapalkinnon kriteereinä on, että valmentaja on innostava ja osaava sekä valmentaa alle 18-vuotiaita. Hän on loistava esimerkki nuorille valmennettavilleen niin kentällä kuin kentän ulkopuolellakin.

Nuori valmentajanalku on vastuullinen ja kannustava. Hymy kasvoilla hän ohjaa pieniä tulevaisuuden pelaajia uransa alkuun. Ja omasta nuoresta iästään huolimatta hän hoitaa tehtävänsä vastuullisesti ja esimerkillisesti.

Vuoden valmentaja: Lee Ho Fung

LePyn vuoden valmentaja on ennen kaikkea esimerkillinen henkilö. Hänen asenteensa kehittää jokaista yksilöä taidoista tai iästä huolimatta on ihailtavaa. LePyn vuoden valmentaja on innostava, osaava, mutta kuitenkin nöyrä. Hän haluaa oppia koko ajan lisää ja hän haastaa perinteisiä tapoja jatkuvasti. Tällä hetkellä hän suorittaa Koripalloliiton II tason koulutusta. Seuralle hän on korvaamaton henkilö. Sen lisäksi että hänen työnsä on seuralle korvaamatonta, hän hoitaa tehtävän kuin tehtävän ammattitaidolla, omatoimisesti ja luotettavasti.

Onnittelut kaikille palkituille!