Ricoh 2014

LePy osallistui tammikuussa 2014 Ricoh-turnaukseen Vantaalla 17 joukkueella, jotka pelasivat 16 eri sarjassa. Mukana oli joukkueita 2004 syntyneistä B-nuoriin.

B-pojat osallistuivat ikäluokkansa Challenger-sarjaan, missä hävittiin ensin Turun NMKY:lle ja sitten voitettiin Pantterit. Jatkolohkon ensimmäinen vastustaja oli RaPy, jolle hävittiin, joten turnaus jatkui peleillä sijoista 5 – 8. Seuraava ottelu PuHua vastaan hävittiin niukasti 36-39, mutta viimeinen ottelu Klaukkalaa vastaan voitettiin 40-36, joten loppusijoitus oli seitsemäs.

B-tytötkin osallistuivat haastajasarjaan. Ensimmäisessä ottelussa kaadettiin KorsKu selvin lukemin, mutta toisessa ottelussa Kori-80 vei voiton 8 pisteellä. Jatkosarjassa murskattiin Honka Green 2. Välierässä kaatui Gladan Basket 15 - 50. Loppuottelussa vastaan tuli jälleen Kori-80, mutta tällä kertaa ei ollut epäilystäkään voittajasta. Voitto ja kultamitalit tulivat selvin lukemin 36 - 51.

P00 osallistui 00-poikien haastajasarjaan. Alkusarjassa tuli kaksi melko reilua tappiota, mutta otteluissa sijoista 9 – 12 voitettiin ensin Kouvot lukemin 38-17 ja sitten Pyrintö 40-27, joten loppusijoitus oli yhdeksäs.

P01 sai taas aimo annoksen kokemusta neljässä pelissä. LePyn peliä häiritsivät loukkaantumiset alkupeleissä, ja joukkueen sijoitus oli loppupäästä ensimmäinen. Joukkueen pistelinkona toimi hienosti Joona N, jonka kolmoset ovat hienoa katsottavaa, mutta koko joukkue ansaitsee kehut viimeisestä ottelusta sijoista 5 – 6: pojilla oli mahtava draivi päällä, ja peli hävittiin niukasti vain 2 pisteellä vastustajan saatua vapaaheitoista ratkaisevat korit. Tuohon saakka taidettiin olla johdossa koko ajan. Poikien valmentaja Kalle ylisti joukkuettaan pelin jälkeen: ”Tuollaisella taisteluasenteella me voidaan voittaa mikä joukkue tahansa”.

C-tytöt olivat Vantaalla kolmella joukkueella. T00 osallistui sekä kilpa- että haastajasarjaan, ja T01 pelasi haastajasarjassa. 00-tyttöjen kilpasarjassa Jymy ja Honka veivät voitot LePystä, ja turnaus jatkui peleillä sijoista 9 – 12. Kaksi viimeistä ottelua voitettiin, ja loppusijoitus oli yhdeksäs. Haastajasarjassa T00 voitti aluksi molemmat pelinsä (TikS ja PuHu) ja sitten Hokkibasketin murskalukemin 69-22. Välierässä turnauksen lopulta voittanut Järvenpää oli hitusen vahvempi, ja LePy jatkoi pronssiotteluun TikSiä vastaan. LePy voitti pronssia lukemin 53-47. 01-tyttöjen turnaus alkoi ottelulla Warttia vastaan, mistä tuli niukka 4 pisteen tappio, mutta toinen alkulohkon vastustaja, Hokkibasket, voitettiin 38-10. Seuraava vastustaja oli PeKa, joka eteni välieriin. Ottelussa sijoista 5 – 6 LePy taisteli pisteen voiton Pyrinnöstä ja varmisti sijan 5.

P02-joukkue osallistui Ricohissa sekä haastaja- että kilpasarjaan. Kummassakin sarjassa pelattiin hyviä matseja, mutta mitalipeleihin asti ei puristus tällä kertaa riittänyt. Kilpasarjassa sijoitus oli jo turhankin tuttu viides sija. Haastajasarjassa kahdeksanneksi sijoittuminen oli huima parannus viimevuoden jumbopaikkaan. Hienoa oli kuitenkin huomata, että LePy pystyi otteluissaan pyörittämään selvästi suurempaa pelaajarinkiä kuin suurin osa vastustajista.

Myös T02 osallistui turnaukseen kahdella joukkueella, toinen kilpa- ja toinen haastajasarjaan. Haastajasarjassa sijoitus oli hienon taistelun jälkeen neljäs, ja kilpasarjassa saatiin kultaa.

P03:lla oli hieno koriskoulu Vantaalla. Pelejä oli tarpeeksi jokaiselle, ja taso oli molemmissa sarjoissa varsin hyvä. Haastajasarjassa sekä Live että Linko saivat vastaansa todella kovia joukkueita, mm. Pakilan Visan, joka pelaa sarjaa ykkösdivarissa ja jäi syyskaudella viimeiselle sijalle yhdellä voitolla, erinomaisen hyvä tasomittari siis! Muita kovia joukkueita meitä vastassa olivat mm. HNMKY ja Sykki. Ricoh-klassikon, jäsentenvälisen LIVE - LINKO -koitoksen, voitti tällä kertaa LIVE! Kilpasarjassa pojille tulivat vastaan Eteläisen alueen I divarista HNMKY Stadi, Sykki ja PuHu White sekä kaakosta Karhulan Weikot, jotka kaikki olivat sarjojensa puolivälin tienoilla syyskauden tuloksissa, joten taso oli kova ja tulokset sen mukaisia. Takkiin tuli, mutta etenkin lauantain kolmas matsi oli hienoa katsottavaa. Vastassa PuHu White ja tulos niukka tappio 35 - 33!

T03 osallistui myös sekä kilpa- että haastajasarjaan. Kilpasarjassa hävittiin ensin selvästi BC Nokialle, mutta toisessa ottelussa Namikaa vastaan tuli vain pisteen tappio. Jatkosarjassa rökitettiin ensin KoNMKY/Namika Girls ja sitten EBT, joten loppusijoitus oli yhdeksäs. Haastajasarjassa hävittiin aluksi BC Nokialle ja sitten EBT04:lle, mutta sitten peli alkoi kulkea: LePy – Kori-80 36-6 ja PuHu – LePy 11-41. Loppusijoitus seitsemäs.

T04-joukkueella oli Ricoh-turnauksessa mahtava tsemppi, ja taistelutahtoa löytyi vaikka muille jakaa. Välillä koripallo muuttuikin painiksi, kun tytöt menivät kiistapalloihin LePy-leijonan tahdolla, ja sijoitus 6/12 mikrotyttöjen sarjassa olikin 04- tyttöjen paras turnaus sijoitus koskaan.