T2002 Ricohissa 2013

Pieni askel pelaajille, mutta iso askel joukkueelle!

LePyn T2002-joukkue osallistui Ricoh-turnaukseen kahdella joukkueella. Toinen osallistui ikäluokkansa kilpasarjaan ja toinen challenger-sarjaan.

Challenger-sarjassa joukkue kohtasi lohkossaan Tampereen Pyrinnön, Hongan sekä HNMKY:n toisen joukkueen. Pyrintö oli kasvanut roimasti "Pohjois-Suomen’" auringossa, joten LePyllä ei ollut sanaa sanottavana ensimmäisessä ottelussaan. Lohkon muut joukkueet LePy kaatoi mallikkaasti taistellen itsensä semifinaaleihin. Siellä vastaan asettui Klaukkalan NMKY, joka oli tällä kertaa taitavampi. Pronssiottelussa LePy taisteli viimeiseen asti mutta hävisi lopulta pronssin muutamalla pisteellä HNMKY:n toiselle joukkueelle.

Kilpasarjassa oli mukana viisi joukkuetta. Kaikki vastustajat kohdattiin kerran, minkä jälkeen pelattiin vielä sijoitusottelut. LePy aloitti kahdella tappiolla häviten ensin TikSille ja sitten PuHulle. Hongan ja Wartti Basketin kaaduttua LePy oli selvittänyt tiensä  pronssiotteluun. Vastassa oli toistamiseen Wartti Basket. Wartti Basket tuli kuitenkin otteluun latautuneena ja taisteli itselleen pronssimitalit. LePyn oli tyytyminen neljänteen sijaan myös kilpasarjassa.

Vaikka mitaleita ei turnauksesta tullutkaan, joukkue osoitti jälleen kuinka se on mennyt joukkueena eteenpäin. Kahdessa sarjassa pelaaminen antoi kaikille pelaajille mahdollisuuden onnistumisiin, ja niitä tulikin roimasti. Jokainen pelaaja oli joukkueelleen tärkeä.

Selkeitä edistysaskeleita joukkue on ottanut hyökkäykseen lähdöissä sekä perushyökkäyksessä. Aina kun joukkue pelasi joukkueena, syntyi upeita paikkoja ja eri pelaajat pääsivät vuorotellen avopaikkoihin. Pientä keskittymistä viimeistelyihin, niin tätä joukkuetta ei pysäytä enää mikään.

Puolustuksessa nähtiin mielettömiä venymisiä ja uhrautumisia. Taidettiin nähdä joukkueen historian ensimmäiset hyökkääjän virheetkin kovan puolustuksen tuloksena. Niistä kova joukkue tunnistetaan.

Vaikka turnaus olikin naapurikaupungissa, niin kyllä reissu kannatti tehdä. PuHulle iso KIITOS loistavasti järjestetystä turnauksesta. Ei heitä suotta ole valittu Suomen parhaaksi urheiluseuraksi.

Lisäksi ISO kiitos taas vanhemmille, jotka tukevat ansiokkaasti joukkueen matkaa kohti seuraavia isompia haasteita. Joukkueen aikatauluissa pysyminen, urheilijan terveellisestä ravitsemuksesta huolehtiminen ja otteluissa kannustaminen voisivat toimia esimerkkinä kaikille muille joukkueille. Teidän kanssa on mahtava tehdä matkaa!

Marika