Kevätjuhla 2015

Kauden 2014 - 2015 parhaat pelaajat, valmentajat ja toimihenkilöt palkittiin kevätjuhlassa 22.5.2015.

Palkitut yhteiskuvassa.

A-pojat: Santeri Valasvuo

 • Ahkerin harjoittelija

A-tytöt: Vilma Liikonen

 • Tasavarma läpi kauden, joukkueen pelin johtaja, taistelija suurella sydämellä.  Ilopilleri, paitsi aamuisin. Kehittynyt paljon kuluneen vuoden aikana, joka näkyy itsevarmoissa liikkeissä kentällä. Joukkueen suurin jääpussien ja kylmägeelin kuluttaja.

B-pojat: Lauri Parikka

 • Joukkueen paras harjoitusaktiivisuus. Hän on joukkueen luottopelaaja. Kun tarvitaan kori, niin hän on joukkueen go to –player. Hän on joukkueen paras puolustaja. Hän on joukkuepelaaja, joka ei ole koskaan liian itsekäs, tulee kaikkien kanssa toimeen, puhuu joukkueelle ja kannustaa joukkuetovereitaan. Lisäksi hän on loistavassa fyysisessä kunnossa.

B-tytöt: Hanna Johansson

 • Täyttää nykyaikaisen koripalloilijan vaatimukset. Pelaajalla on poikkeuksellista lajinomaista lahjakkuutta ja hän haluaa oppia ja kehittyä jatkuvasti lisää. Viime vuosina hän on kehittynyt valtavin askelin ja on ikäluokkansa parhaimmistoa Suomessa. Halutessaan hänellä on mahdollisuus saavuttaa upeita asioita koripalloilijana.

Pojat 2001: Leevi Airola

 • Tilastoykkönen: eniten pallonriistoja, eniten levypalloja, eniten koriin johtaneita syöttöjä, paras kolmosten heittoprosentti, sekä heittotyyli parhaiden NBA-pelaajien käyttämä.

Tytöt 2001: Annika Yli-Ketola

 • Joukkueen tehopakkaus. Oli kyse sitten levypallosta, korin tekemisestä tai pallonriistosta, niin tämä tyttö taistelee aina viimeiseen asti. Hän on joukkuepelaaja, jonka esimerkillä ikäluokat on ollut helppo yhdistää toimivaksi joukkueeksi. Yksi joukkueen aktiivisimmista harjoittelijoista. Mutta ennen kaikkea pelaaja, joka tulee joka harjoituksiin oppimaan uutta ja vaatimaan valmentajilta kaikkensa antamista. Häntä on ilo valmentaa.

Pojat 2002: Ossi Nurmi

 • Aina paikalla ja kehittymässä. Kiinnostus korista ja urheilua kohtaan ovat johtaneet huimaan kehitykseen viimeisen kahden vuoden aikana. Aloitusviisikon pelaaja, joka on kantanut vastuuta kauden tärkeimmissä otteluissa.

Tytöt 2002: Sini Kanerva

 • Kasvanut vuoden aikana ihmisenä, harjoittelijana ja erityisesti urheilijana. Monipuolinen osaaja, joka on kantanut vastuunsa niin pallontuojana kuin isojen pelaajien puolustajana. Valmentajien luottopelaaja, joka taistelee aina loppuun asti.

Pojat 2003: Niilo Lauha

 • Julmetun ahkera pallotaituri, joka sananmukaisesti tekee ja antaa kaikkensa, jotta joukkue pääsisi tavoitteeseensa. Pelaaja joka oikeasti pystyy piiskaamaan itsensä romahdukseen asti!

Tytöt 2003: Maija Helander

 • Aktiivinen ja innokas harjoittelija, joka kehittyi huimasti kauden aikana. Oli aina auttamassa toista joukkuetta, kun pelaajista oli pulaa kauden aikana, pelaten välillä kaksikin ottelua peräkkäin.

Pojat 2004: Akseli Mäkinen

 • Kun yrittää kovempaa kuin muut, kun tahtoo enemmän kuin muut, ja kun treenaa enemmän kuin muut, niin silloin on "Aksu". Koetapas itse samaa.

Tytöt 2004: Katariina Tanhuanpää

 • Tämä vastuunkantaja imee itseensä uutta oppia sekä valmentajilta että ottamalla matseissa omaan repertuaariinsa vastustajien parhaat liikkeet. Todellinen pikkususi lampaan vaatteissa: Kentän ulkopuolella hyväntuulinen, kohtelias ja vaatimaton ystävä kaikille, mutta kentällä rokottaa raskaasti vastustajaa ja taistelee jokaisesta pallosta viimeiseen vihellykseen asti.

Pojat 2005: Leo Regner

 • Vuoden pelaaja on tunnollinen, ahkera ja muille pelaajille esimerkillinen harjoittelija. Vuoden pelaaja keskittyy aina treeneissä olennaiseen ja harjoittelee täysillä. Joulutauollakin kyseinen pelaaja oli käynyt isänsä treeneissä heittelemässä ja tuli tammikuussa treeneihin mukanaan uusia kikkoja. Kauden aikana kehitystä on tapahtunut hurjasti niin puolustus kuin hyökkäyspäässäkin. Vuoden pelaaja ottaa kaikki joukkuetoverinsa hyvin huomioon ja auttaa tarvittaessa ketä tahansa. Perniön turnauksessa kyseinen pelaaja oli valmis kantamaan omien tavaroiden lisäksi myös joukkuetoverien yöpymistavarat majoituskoululta Perniön liikuntahallille saakka. Tästä pojasta kuullaan vielä varmasti!

Tytöt 2005: Frida Rautanen

 • Huikean kehitysharppauksen kauden aikana ottanut pelaaja, joka on kehityksen lisäksi alkanut selkeästi ottaa koripallon tärkeänä osana omaa arkeaan. On harjoitellut keskiviikon ekstravuorolla läpi kevään. Tekee koreja vaivattoman näköisesti läheltä ja kaukaa ja on tällä kaudella kunnostautunut myös puolustuspäässä. Hänestä harvoin mennään ohi ja usein onnistuu hyvissä riistoissa. Tulee kannustamaan myös muiden peleihin ja on aina valmiina pelaamaan kun kysytään.

Pojat 2006: Neo Karjalainen

 • Keskittynyt ilme kasvoillaan, kuuntelee tarkasti ohjeita, taistelee aina loppuun asti, tulee kaikkien kanssa toimeen, eli on todellinen joukkuepelaaja, josta kuullaan vielä.

Tytöt 2006: Aura Pikkarainen

Täydellinen harjoittelija, yrittää parhaansa, kuuntelee, keskittyy ja oppii. Varma resepti kehittymiselle ja onnistumiselle.

Pojat 2007: Toivo Lauha

 • Lauhojen versio 0.7. Mitä isoveli edellä, sitä pikkuveli perässä. Toki aina kahta kovemmin ja kauheammin. Ärisee ja murisee kaikille, jotka vähänkin katsovat vinoon tai yrittävät viedä Toivon palloa.

Tytöt 2007: Lillianna Piironen

 • Tyttö, joka tuli koriksen pariin syksyllä ja on paistanut intoa lajia kohtaan läpi kauden. Harjoittelee aktiivisesti, keskittyy ja tekee täysillä. Seuraa äitinsä korisharrastusta silmä kovana ja tuo katsoessaan oppimaansa myös omiin treeneihin. Kannustaa muita ja on reilu joukkuekavereitaan kohtaan. Ottaa myös uudet pelaajat esimerkillisesti huomioon ja ohjaa positiivisella esimerkillään muita hyvään suuntaan.

Pojat 2008: Oliver Elo

 • Syksyllä aloittanut, joukkueen yksi ahkerimmista ja aktiivisimmista treenaajista. Tsemppaa aina loppuun asti. Aina ensimmäisenä pallossa. Kun hyökkääjä saa pallon, ei tämä pelaaja anna tuumaakaan vapaata tilaa ja riistää pallon!

Tytöt 2008: Eevi Hedman

 • Syksyllä aloittanut pelaaja joka on mennyt huimia askeleita eteenpäin aktiivisella treenaamisella. Uskomaton taito oppia nopeasti uusia harjoitteita ja soveltaa niitä sitten pelitilanteissa. Aina hymyssä suin treeneissä. Syksyllä pallo ei meinannut osua edes korisukkaan ja nyt pallo lentää jo kauempaakin koriin.

Esimerkillinen poikapelaaja: Jere Leppänen

 • Toiminut ajoittain joukkueen apuvalmentajana sekä vastannut joukkueen oheisharjoittelun vetämisestä. Harjoitteli viime kesänä omalla ajalla kehittyen joukkueen kantavaksi voimaksi. Käyttäytyy esimerkillisesti sekä kentällä että sen ulkopuolella, ja jopa muiden seurojen valmentajat ovat tästä kehuneet. Tyylikäs herrasmies.

Esimerkillinen tyttöpelaaja: Ida Räty

 • Nuoresta iästään huolimatta todellinen esimerkkipelaaja – niin kentällä kuin kentän ulkopuolellakin. Koulussa keskiarvo hipoo kymppiä. Harjoitusaktiivisuus lähes100 prosenttia. Huolimatta nuoresta iästään toiminut joukkueensa kapteenina ja hoitanut homman moitteettomasti. Rohkeudella, omalla esimerkillään ja loistavalla käytöksellään toimii valmentajan oikeana kätenä. Sää kuin sää, jalka tai käsi paketissa, arki tai loma, niin hän on aina paikalla. Kentällä ei nöyristele isompiaan, vaan haastaa rohkeasti niin puolustuksessa kuin hyökkäyksessäkin. Ei valita. Tietää, että tulos on vain itsestä kiinni. Tästä hiilenpalasesta on kuoriutumassa timantti!

Vuoden joukkueenjohtaja: Ninni Nissinen

Tämä joukkueenjohtaja on joukkueen taustalla uurastava äitihahmo, joka ei pidä itsestään meteliä. Hän hoitaa aina kaikki asiat täsmällisesti ajallaan. Hän hoitaa yhteydenpidon seuran ja joukkueen välillä esimerkillisesti. Hän tiedottaa vanhempia selkeillä, ytimekkäillä viesteillä. Hän on joustava ja kärsivällinen jojo, jolla on aina hymy huulilla.

Vuoden LePyläinen: Tarja Räty

 • Superaktiivinen, ihana, helposti lähestyttävä, hoitaa hommansa hymyissä suin, yltiöavulias, tehokas, tomera, todellinen LePyn sielu ja aina messissä kun pyytää apua.

LePyn henki: Tero Mäkelä

 • Joka paikassa tai tapahtumassa missä kyseinen henki vierailee on tunnelma katossa ja hommat toimivat ilman ongelmia. Tämä oranssi energiapakkaus jaksaa olla aina positiivisella tuulella ja levittää LePyn ja koripallon ilosanomaa jokaiselle vastaantulijalle. Koskaan LePyn henki ei ole liian kiireinen koripallo keskusteluille ja sen on saanut oma vaimokin monta kertaa todeta. LePyn hengen tunnuslause: “Moikka koutsi, miten menee?" kaikuu aina kuulijan korvaan kun henki tapaa jonkun seuran valmentajan. A.K.A supermies!

Tulevaisuuspalkinto: Terhi Eloranta:

Nyt jo kolmatta vuotta LePyn lasten liikunnasta vastaava henkilö. Tämä henkilö on nostanut LePyn alle kouluikäisten toiminnan aivan uudelle tasolle. Voiko olla positiivisempaa ihmistä! Aina innokas, täynnä virtaa, uusia ideoita, tsemppaa muita myös valmentajia talven pimeinä iltoina! Huipputyyppi!

Vuoden LePyläinen erotuomari: Jonatan Lygdman

 • Aktiivinen nuori erotuomari, joka on kiinnostunut kehittämään itseään sekä tekemään homman oikein. Aluefinaaliviikonloppuina vakionaama Honkahallilla. On sitten kyse lasten tai vähän vanhempien otteluista, niin tilannetaju, esimerkillisyys ja ryhdikkyys pitää huolen, että ottelutapahtuma on hyvissä käsissä.

 Vuoden juniorivalmentaja: Ella Alinikula

 • Toiminut seuran valmentajana jo useamman vuoden ajan. Hän on luotettava, innostunut ja vastuullinen. Hän ei kysele mitä tästä maksetaan, vaan hoitaa hommansa – välillä jopa kaikkien muiden. Hän on aina vapaaehtoinen auttamaan ja tuuraamaan, kun minä tai seuran muut valmentajat tarvitsevat apua.  Hän on tehnyt  vuodesta toiseen lojaalisti hommia LePylle. Pelaajat tykkäävät hänestä. Vanhemmat luottavat häneen. LePy on ylpeä hänestä.

Vuoden valmentaja: Anssi Kousa

 • Vuoden valmentaja on tehnyt pitkäjänteisesti töitä saman joukkueen kanssa jo useamman vuoden. Pelaajat ovat kehittyneet huimasti. Menneellä kaudella yhteistyö mentor-valmentajien kanssa on tehnyt valmentajasta entistä paremman tiimityöskentelijän. Vaativa, asiantunteva ja kehityshaluinen. Vain itsestä riippuu, kuinka pitkälle hän vielä etenee. Seuran tämän vuoden menestyneimmän joukkueen valmentaja, LePyn historian ensimmäinen Scania Cupin hopeamitalistijoukkueen valmentaja.