Vuoden 2009 turnausraportteja

Nordea-turnaus 2009

LePyn T99 Blue ja Orange, T97, P99 ja P97 osallistuivat Nordea-turnaukseen marraskuun lopulla 2009.

P99 toi turnauksesta pronssia. Alla Eero Erä-Eskon raportti.

Yhdeksän, kahdeksan, seitsemän, kuusi. Ei tämä ole lähtölaskentaa, vaan syksyn Nordea- turnaukseen osallistuneiden joukkueiden määrä, joka väheni syystä eli toisestakin koko ajan. P99-sarjan otteluohjelmaa muutettiin turnauksen alla lähes päivittäin, ja välillä ihmetytti, perutaanko koko turnaus, vai päästäänkö sittenkin matkaan. Onneksi päästiin.

Torstaina turnausohjelma lopulta vahvistettiin, ja perjantaina joukkue lähti kohti Kouvolaa. Ajokeli ei ollut mukavin mahdollinen, mutta perille päästiin ajallaan ennen ensimmäistä ottelua, joka alkoi jo klo 21:00 :)
Matkaväsymystä pojilla ei ollut, sillä avausvoitto PuHusta saatiin luvuin 39-26.

Jatkossa turnaus eteni tappioiden ja voittojen vuorotahtiin. HNMKY:lle tappio 31-36, voitto Kouvoista 35-13, tappio Huutlakersille 35-18 ja lopuksi voitto Kori-80:stä 54-31. Ja tuon viimeisen pelin viimeinen jakso kannattaa erityisesti mainita yhtenä joukkueen parhaista suorituksista kautta aikojen. Ajatelkaa tätä: viiden minuutin mittainen pelijakso LePylle luvuin 30-0! MAHTAVAA PELIÄ!

Turnauksen voitti Huutlakers, hopeaa HNMKY:lle ja pronssia LePylle.

Kokonaisuutena turnaus onnistui hienosti. Ensimmäisen kerran ryhmä oli yhdessä muutenkin kuin vain treeneissä tai peleissä. Koulumajoitus ja yhdessäolo koko viikonlopun ajan teki hyvää joukkuehengelle ja antoi pojille mahdollisuuden tutustua toisiinsa entistä paremmin. Samoin valmentajat oppivat pojista uusia asioita, ja ennen kaikkea pojat oppivat lisää koriksesta tämän toimintaviikonlopun aikana. Eikä turnaus pelkkää korista ollut. Mukavan lisän arkiseen menoon toi yhteinen illallinen paikallisessa Rossossa. Kyllä ruoka maistui hyvältä. Ja tietenkin kenties traditioksi muodostuvan kädenväännön mestaruuden aikuisten sarjassa voitti ylivoimaisesti Jari! Pojat vasta vähän treenailivat tätä äijien laija, mutta kyllä yksi tästäkin porukasta nousi esiin - Pyry on näemmä ennenkin vääntänyt muutakin kuin pyykkiä kuivaksi.

Kertakaikkisen mukava kokonaisuus tämä viikonloppu oli. Ja erityisen mukavaa oli että niin moni vanhemmistakin ehti mukaan poikia kannustamaan.

Kiitos kaikille!

Eiköhän lähdetä ensi vuonna uudestaan...

P99 sai pronssia Nordea-turnauksessa marraskuussa 2009.

LePyn P97 kävi hakemassa arvokasta turnauskokemusta Kouvolan Nordea-turnauksesta.

Reissu oli hauska ja hyödyllinen, vaikka pelimenestys jäi vaatimattomaksi. Valmentaja Heikki Mikola raportoi:

LePyn 1997-pojat lähtivät reissuun ns. hybridijoukkueella, jossa mukana oli sekä Sinisen että Oranssin joukkueen poikia, 2 valmentajaa + 2 huoltajaa. Perjantaina kohti Kouvolaa startanneeseen bussiin saimme mieluisaksi matkaseuraksi myös LePyn C-tytöt, jotka myös majoittuivat samalla Tornionmäen koululla, aivan Mansikka-Ahon kupeessa.

Aikataulu ei missään vaiheessa ollut turhan tiukka, ja omia pelejä sekä bussikyytiä Kuusankoskelle odotellessa oli aikaa istua myös koripallokatsomossa. Majoituskoulun läheinen sijainti mahdollisti B-poikien varsin vauhdikkaiden otteiden seuraamisen Mansikka-Ahon urheiluhallilla. Moni pojista olikin ihmeissään pari kolme vuotta vanhempien pelaajien tekniikasta ja taidoista, ja toivottavasti myös katsomosta käsin omaksuttiin hyviä vinkkejä omaan pelaamiseen ja tärkeitä koriksen periaatteita. Isompien poikien peleissä mentiin päästä päähän vauhdilla, ja myös kuljetus palloon vilkaisematta onnistui monilta B-ikäisiltä jo aikuisten ammattilaisten tapaan.

C-poikien turnaus pelattiin läpi kolmessa lohkossa, ja sunnuntaina sijoitusotteluissa ratkottiin lopulliset sijat. Pelien taso oli sarjaotteluihin verrattuna kova, ja saimmekin viikonlopun aikana kohdata monia Korisliiga-seurojen juniorijoukkueita 97-ikäluokasta. Paremmiksi viikonlopun aikana todettiinkin Hongan, Kouvojen, Puhun, Lappeenrannan NMKY:n ja EBT:n C-poikajoukkueet, eikä voiton makuun reissussa päästy. Tärkeimpänä asiana menestys turnauksessa ei missään vaiheessa ollutkaan, ja hyvien muistojen lisäksi saivat kaikki pojat varmasti arvokasta kokemusta kovista ja tiivistahtisista turnauspeleistä.

Vaikka voittoa ei mistään ottelusta C-pojille irronnutkaan, oli yritys kentällä pääosin esimerkillistä, eikä vastustajia päästetty helpolla. Teknisesti taitavammat vastustajat tekivät kuitenkin selväksi myös sen, että pelkällä yrityksellä ei enää näissä peleissä menesty, mikä toivottavasti näkyy myös LePyn harjoittelussa jo lähitulevaisuudessa.

Energiaa tankattiin ruuan muodossa ehkä yli tarpeidenkin, ja myös Nipan grillin lista tuli ainakin osalle tutuksi! Kaikki energia mitä yhteensä 13 matkalla ollut poikaa uhkui ulos päin ei (ehkä lyhyiden jaksojen takia) jäänyt pelikentälle, ja usein pelin jälkeen bussissa oltiinkin kaikkea muuta kuin väsyneitä edeltäneestä ottelusta. Kovimmat pelit ja otteet nähtiinkin majoituskoulun liikuntasalin iltapeleissä lauantaina. Yritystä riitti vielä pitkän turnauspäivän jälkeenkin, eivätkä korintekoa ainakaan helpottaneet muutamat seassa pyörineet varttuneemmat lähemmäs 100-kiloiset pelaajat.

Kertaakaan ei porukka päässyt viikonlopun aikana varsinaisesti väsähtämään, ja kun meteli tai jutut hetkeksi hiljeni, piti Jeremias "human beatbox" Koukkunen puolestaan tahtia yllä, eikä meininki päässyt laantumaan.

Kiitos mukana jaksaneille Jounille ja Sepolle!

Helat voitti Savonlinassa OTB-turnauksen Fun-sarjan kultaa heinäkuussa 2009.