Kausi 1972 - 1973

LePyn puheenjohtajana toimi Pentti Kämäräinen. Johtokunnan muut jäsenet olivat Kalle Lundsten ja Pentti Kalsola.

Puheenjohtajan katsauksessa asetettiin tähtäin tulevaisuuteen ja korostettiin että koripallojoukkueiden kasvattaminen on pitkäjänteistä työtä: "Ne, jotka yhtäjaksoisen 8 - 10 vuoden harjoittelun jälkeen vielä ovat mukana, ovat seuralle arvokasta pelaajamateriaalia. Näille pojille koripalloilu on pääharrastus. --- Valmentajille 10 vuoden juniorikoulutus merkitsee tuhansien tuntien kärsivällistä opettamista... Tässä työssä vanhempien tuki ja huolenpito on ehdoton edellytys toiminnan onnistumiselle. --- Jotta vanhempien, valmentajien ja pelaajien yhteistyö jatkossa sujuisi vielä paremmin, tarkoitukseni on kutsua kaikki junioripelaajiemme vanhemmat koolle. Tässä kokouksessa voisimme puida yhteisiä asioita ja samalla kehittää koko seuran toimintaa."

Pentti Kalsola myös valmensi miesten edustusjoukkuetta, joka harjoitteli neljästi viikossa Leppävaaran Yhteiskoululla. Junioreita valmensivat Kalle Lundsten, Tero Grönlund, Ari Grönlund, Matti Selenius, Christian Öhman sekä minityttöjä Pia Uotila. Tyttöjen voimistelunohjaajana toimi Helena Seitsamo.

Miesten joukkue pelasi Suomensarjaa. Kotiottelut pelattiin Leppävaaran Yhteiskoululla. Joukkueessa pelasivat kaudella 72 - 73 Pentti Kalsola, Kalle Lundsten, Pekka Rikkilä, Matti Selenius, Pekka Hahle, Jaakko Uotila, Ari Grönlund, Juhani Pohjola, Jaakko Hultman, Tapio Räsänen ja Paavo Tapanainen. Näistä LePyyn palasivat 2 vuotta mestaruussarjassa pelanneet Pentti Kalsola ja Ari Grönlund. LePy kuitenkin putosi kauden päätteeksi Suomensarjasta.

Miesten puolella oli myös perussarjan joukkue "Risala". (Risala on Mäkkylän entinen nimi.) Myös Leppävaarit treenasivat kerran viikossa.

LePyn mikropojat olivat tuolla kaudella syntyneet vuonna 1962 ja sen jälkeen. He sijoittuivat Helsingin piirin sarjassa neljänsiksi.

Minipojat olivat ikäluokkaa 1960 - 1961, C- ja B-juniorit v. 1956 - 1959 ja A-juniorit 1954 - 1955.

Tyttöjen puolella joukkueet olivat minitytöt (1960 ja sen jälkeen syntyneet), vuosina 1958 - 1959 syntyneet C-tytöt, A- ja B- tytöt sekä naiset.

Joukkueet harjoittelivat Leppävaaran Yhteiskoululla, Leppävaaran kansakoululla, Lintuvaaran kansakoululla, Espoon Ammattikoululla, Mäkkylän kansakoululla ja Mäkkylän ruotsinkielisellä kansakoululla.

Varainhankintakeinona LePyllä oli mm. lehtiasiamiehenä toimiminen.

Minitytöt kaudella 1972 - 1973. Takana vasemmalta huoltaja Pia Uotila, Christel Björkman, Ulla Harjula, Monica Sundström, Merja Selonen ja Mirja Kosonen. Edessä Erja Pitkänen, Marja Seitsamo, Anne Kilpiäinen, Raija Rantala ja Hannele Rantala. Minitytöt pelasivat tasoa ylempänä, C-tytöissä, ja vieläpä SM-sarjaa.
Miesten joukkue kaudella 1972 - 1973. Takana vasemmalta Pentti Kalsola, Kalle Lundsten, Pekka Rikkilä, Matti Selenius, Pekka Hahle, Jaakko Uotila ("seisoo varpailla, vain 186-senttinen") ja "sikariportaan" Hans Weirala. Edessä Ari Grönlund, Juhani Pohjola, Jaakko Hultman, Tapio Räsänen ja Paavo Tapanainen.
Pekka "Pato" Rikkilä pettää EKEn puolustuksen. Numero 13 on Matti Selenius ja numero 10 Kalle Lundsten.

LePyn miesten joukkue kävi syyskuussa 1972 ottelumatkalla Tallinnassa, missä kohdattiin Viron mestaruussarjan joukkue EKE-Projekt. Tässä joukkueessa pelasi mm. 4 Viron maajoukkueen pelaajaa.

LePy hävisi molemmat ottelut, ensimmäisen lukemin 90-57 ja toisen, puisella ulkokentällä pelatun, 71-60.

Matka oli kuitenkin joukkueen mielestä hyödyksi, ja Virossa viihtyvyyttä lisäsivät kausijulkaisun mukaan sekä siellä näkyvä Suomen televisio, myös suomalaisten rakentama Viru-hotelli.

Klikkaamalla alla olevia kuvia saat kuvat suuremmiksi.