LePy 1952 - 1961

1950-luvulla LePyn toiminta jatkui vilkkaana. Yläkentällä eli Vanhallakentällä pelattiin korista kesät talvet aamusta iltaan sekä lentopalloa ja jalkapalloa kesäisin. (Yläkenttä eli Vanhakenttä sijaitsi Huvilatiellä, jonka nimi on nykyisin Sinitiaisentie.) Myös Kepsun kentällä Kulmatie 5:ssä pelattiin.

Yleisurheiluharjoittelu siirtyi vuosikymmenen vaihtuessa uudelle täysimittaiselle urheilukentälle eli Alakentälle nykyisen Gallerian ja terveyskeskuksen kohdalle. LePykin osallistui urheilukentän talkootöihin vuosina 1947 - 1950. Urheilukenttä oli käytössä vuoteen 1983 asti.

Koripallon sisäharjoitukset pidettiin todella pienissä saleissa, ensin Vanhalla kansakoululla nykyisen Leppävaaran liikuntahallin vieressä, sitten Laajalahden ja Lintuvaaran kansakouluilla.

LePy oli kuin yhtä perhettä. Tämä ilmeni erityisen selvästi koriksessa, jossa pelikentillä esiintyivät mm. Uotilat (Ersa, Papu, Make ja Jommu sekä myöhemmin Marja, Liisa ja Jaso), Silvolat (Heka ja Jaska sekä myöhemmin Hilkka, joka pelasi maajoukkueessakin), Saarikosket (Ykä, Santeri ja Ersa) ja Tapanaiset (Pere, Eso, Teemu ja Pate).

Klikkaamalla alla olevia kuvia näet kuvatekstit ja saat kuvat suuremmiksi.

Kuva Espoon 500-vuotisjuhlaleiriltä, ilmeisesti kesällä 1958. Kuvassa on varmaan useitakin Lepyläsiä. Eturivissä oikealta yhdeksäs on Kari (Jusa) Jusslin ja seitsemäs on Jaakko (Jaska) Linkola, nojaten sauvaan. Leirillä opittiin telttaleirin yleisiä tapoja, kuten telttasaunominen, riukulat, teltta-alueen siivoaminen, nuotiolaulut ja leikit, lipunnosto ym.

Lähteet: Saulo Kepsu: Kuvat Kertovat. Leppävaaran Pyrintö 1931 - 1991 sekä Leppävaara-seura.