Katsaus LePyn kauteen 2014 - 2015

Juniorijoukkueet

Kaudella 2014 - 2015 LePyssä oli 17 juniorijoukkuetta – pariton määrä sen vuoksi, että Pojat 2003 ja 2004 yhdistyivät syksyllä yhdeksi joukkueeksi. Kevätkaudella joukkueet pelasivat 25 eri sarjassa, joista yksi oli valtakunnallinen (C-tytöt olivat jälleen SM-sarjassa). Aluefinaaleihin osallistuttin kauden päätteeksi kahdeksassa sarjassa: A- ja C-tyttöjen 2001 I divisioonissa, C-poikien 01 ja 02 sekä tyttöjen 2005 II divisioonissa ja C01-tyttöjen ja -poikien sekä T03:n III divisioonissa.

Elokuisen EHBT-turnauksen jälkeen A-pojat pelasivat syksyn voitokkaasti Eteläisen alueen II divisioonaa: 12 ottelusta tuli 12 voittoa. Kevääksi 2015 joukkue ilmoittautui I divisioonaan. Alkusarjan kahdeksasta ottelusta joukkue sai 3 voittoa, ylemmän jatkosarjan viisi ottelua päättyivät tappioihin. A-pojat osallistuivat kevään aikana myös Lahden pääsiäisturnaukseen. Elokuussa osallistutaan jälleen EHBT-turnaukseen. 

A-tytöt aloittivat kauden 2014 - 2015 EHBT:ssa (pronssia Fun-sarjasta) ja osallistuivat SM-karsintoihin, minkä jälkeen he pelasivat syksyn Eteläisen alueen I ja II divisioonia. Syksyllä alueen sarjoissa hävittiin vain yksi ottelu. Kevätkaudella 2015 joukkue keskittyi I divisioonan peleihin. Niissä saldona oli 6 voittoa, 2 tappiota ja runkosarjan voitto.  Final foureissa voitettiin ensin välierässä Honka Green 44-40. Loppuottelu hävittiin tiukan taistelun jälkeen Wartti Basketille, mutta hopeamitalit olivat hieno palkkio hienosti sujuneesta kaudesta. Joukkue päätti yhteisen taipaleensa toukokuun puolivälissä Göteborgin Basketball Festivalissa. Ensi kaudella osa pelaajista jatkaa LePyn A- ja B-tyttöjen harrasteryhmässä ja osa jatkaa pelaamista tavoitteellisemmin LePyn ja PuHun yhteisjoukkueessa Ringsidessa. Elokuussa mennään EHBT:hen kahdella joukkueella, kilpa- ja Fun-sarjoihin.

B-pojat pelasivat syksyn Eteläisen alueen I ja III divisioonaa. Ykkösessä alkusarjassa tuli 1 voitto ja 1 tappio sekä syksyn sarjassa 7 ottelusta 7 tappiota. Kolmosessa pelattiin 11 ottelua, joista saldona oli 3 voittoa ja 8 tappiota. Kevätkausi 2015 pelattiin II ja III divisioonia. Kakkosessa loppusijoitus oli kahdestoista ja kolmosessa alemman loppusarjan neljäs. Tammikuussa osallistuttiin kahdella joukkueella Ricoh-turnaukseen Vantaalla, ja elokuussa osallistutaan EHBT-turnaukseen. Viime elokuussa EHBT:stä saatiin pronssia Fun-sarjasta.

B-tytöt osallistuivat syksyllä I ja II divisiooniin. Ykkösessä tuli 2 voittoa ja 4 tappiota, kakkosessa 3 voittoa ja 5 tappiota. Kevät jatkettiin ainoastaan ykkösdivisioonassa, missä joukkue sijoittui kuudenneksi. Joukkue voitti tammikuussa kultaa Ricoh-turnauksen haastajasarjassa, ja pääsiäisenä se osallistui kahdella joukkueella turnaukseen Berliinissä, tuomisina neljäs ja kuudes sija. Elokuussa osallistutaan jälleen EHBT-turnaukseen.

C-poikien suuri joukkue pelasi syksyn 01- ja 02-poikien I ja III divisioonia. 01-poikien I divisioona toimi SM-karsintasarjana. Joukkue saavutti sarjassa 1 voiton ja 9 tappiota, ja ryhmä jatkoi keväällä 01-poikien II divisioonassa. Kevätkauden päätteeksi pojat saivat sarjan kultamitalit kaulaansa. 01-poikien III divisioonassa tuli syksyllä 5 voittoa ja 2 tappiota. Ryhmä jatkoi keväällä samassa sarjassa ja voitti runkosarjan (6 voittoa ja vain 1 tappio). Aluefinaaleissa voitettiin ensin HyPo 53-52, mutta LoU jouduttiin tunnustamaan voittajaksi finaalissa. Mitalit siis tästäkin sarjasta kauden päätteeksi!

02-poikien I divisioonassa syksyn kaikki 7 peliä hävittiin, ja kevääksi joukkue siirtyi II divisioonaan. Siellä voitettiin runkosarja, ja aluefinaaleista tuotiin kotiin pronssia. 02-poikien III divisioonan syksy oli aluksi haastava, mutta joulun lähentyessä pelit paranivat. Sarjassa tuli syksyllä 1 voitto 7 ottelusta. Kevät jatkettiin samassa sarjassa, loppusijoitus seitsemäs. Sarjojen lisäksi C-pojat osallistuivat tammikuussa Ricoh-turnaukseen neljällä joukkueella.

Pääsiäisenä 2015  02-pojat oli kutsuttu epävirallisiin PM-kilpailuihin, Scania Cupiin Södertäljeen. Turnauksesta tuli historiallisesti hopeaa! Lisäksi 01- ja 02-pojat osallistuvat pääsiäisenä Norrköpingin Stadium Basket Cupiin. P02 sijoittui sarjassaan pronssille ja P01 neljänsiksi. Toukokuun alussa 02-pojat osallistuivat vielä JBT-turnaukseen Turussa, loppusijoitus oli kahdeksas.

Elokuussa C-pojat osallistuvat EHBT-turnauksessa P02-kutsusarjaan sekä saman ikäluokan kilpa- ja fun-sarjoihin.

C-tytöt pelasivat syksyn 01-tyttöjen SM-karsintasarjana toiminutta I divisioonaa ja selvittivät tiensä jo toista kertaa peräkkäin SM-sarjaan: syksyn sijoitus oli sarjakolmonen 8 voitolla ja vain 2 tappiolla. SM-sarjassa sijoitus oli kolmastoista tai neljästoista. C-tyttöjen joukkue pelasi myös 01-tyttöjen III divisioonaa, missä kertyi syyskaudella 4 voittoa ja 5 tappiota. Kevätkaudella joukkue pelasi Eteläisen alueen 01-tyttöjen I ja III divisioonaa. I divisioonassa runkosarjasta tuli 5 voittoa ja 2 tappiota. Aluefinaaleissa voitettiin ensin välierässä Wartti, mutta finaalissa jouduttiin taipumaan EBT:lle. Hopeamitalit olivat hieno päätös kaudelle! Kolmosessa oltiin runkosarjan kakkosia, aluefinaaleista tuotiin kotiin pronssimitalit.

Pääsiäisenä joukkue oli C-poikien tavoin kutsuttu Scania Cupiin. Tytöt lähtivät turnaukseen hakemaan kovia pelejä ja kansainvälistä kokemusta. Tiedossa oli, ettei vastaan tulisi yhtään helppoa vastustajaa. Tytöt pelasivat turnauksessa seitsemän kovatasoista ottelua, joista vain yhdestä tuli voitto. Se riitti turnauksen 8. sijaan. Sijoitus oli hyvä, kun tietää missä seurassa painittiin. Vastassa oli selkeästi isompia ja vahvempia pelaajia. Turnauksen tasosta kertoo myös se, että paras suomalainen joukkue, PeKa, sijoittui kolmanneksi. LePy oli toiseksi paras suomalainen joukkue häviten PeKalle vain kahdeksan pistettä. Toukokuussa joukkue osallistui vielä Ruotsissa Spirare Cupiin.

Elokuussa 02-tytöt osallistuvat EHBT-turnauksen kilpasarjaan.

Pojat 2003 – 2004 pelasi syksyllä 2014 kolmea eri sarjaa. 03-poikien I divisioonassa tuli kuudesta ottelusta 6 tappiota; saman ikäluokan III divisioonassa voittoja tuli 2, tappioita 5. Kevätkauden 03-ikäluokka pelasi I, II ja III divisioonaa, missä sijoitukset olivat kymmenes, kymmenes ja seitsemäs. Nollakolmoset osallistuivat kolmella joukkueella myös Ricoh-turnaukseen ja yhdellä joukkueella KTP:n kutsuturnaukseen 28.3. Pyhtäällä. Yhdellä joukkueella osallistuttiin myös Simabasketiin 1.-3.5.

04-pojat pelasivat sekä syksyn että kevään III divisioonaa, missä kauden päätteeksi sijoituttiin kuudensiksi. Joukkue osallistui myös maaliskuussa Perniön Pikkujättiturnaukseen sekä toukokuun alussa Simabasketiin.

Elokuussa nollakolmoset osallistuvat EHBT-turnauksen kilpa- ja fun-sarjoihin; P04 osallistuu fun-sarjaan.

Kuva: Matti Putkonen.

Tytöt 2003 osallistuivat EHBT-turnaukseen kahdella joukkueella ja pelasivat sen jälkeen kaudella 2014 – 2015 kahta sarjaa. Yhdeksän joukkueen ykkösdivarisarjassa joukkue sijoittui syksyllä neljänneksi ja keväällä kuudenneksi. Kolmosdivarissa syksyllä tyttöjen sijoitus oli kolmas viiden joukkueen sarjassa, ja keväällä sijoitus oli toinen. Kolmosdivarin aluefinaalipeleissä joukkueen oli kuitenkin tyytyminen neljänteen sijaan. 

Tammikuussa Tytöt 2003 osallistuivat Ricoh-turnauksen ikäluokkansa fun- ja kilpasarjoihin. Kilpasarjassa sijoitus oli seitsemäs. Alkulohkon ykkösinä joukkue oli lähellä mitalipelejä, mutta jatkosarjan ensimmäisen pelin 3 pisteen tappio pudotti LePyn pelaamaan sijoista 5 - 8. Fun-sarjassa sijoitus oli yhdeksäs. Tyttöjen viimeinen minityttökausi päättyi 12 tytön turnausreissuun Tampereelle. Tampereelta haettiin jo ensi kautta varten pelituntumaa isoihin koreihin osallistumalla C-tyttöjen (01 - 02) sarjaan. Sarjassa pelasi kahdeksan joukkuetta. LePy sijoittui omasta mielestään hieman yllättäen alkulohkossaan toiseksi ja päätyi suoraan pronssiotteluun. Mitalit matkasivat kuitenkin tällä kertaa Hyvinkäälle.

Uusi kausi 2015 - 2016 on jo polkaistu käyntiin C-tyttöjen (2002 - 2003) infotilaisuudella, ja harjoittelu uuden valmentajan ja uusien joukkuekavereiden kanssa on jo käynnistynyt. Elokuussa ollaan valmiita EHBT-turnauksen kilpasarjan peleihin!

T04-joukkue aloitti kauden EHBT- turnauksella, ja sarjapeleihin lähdettiin pelamaan I divisioonassa. Tarkoitus oli pelata myös III divisioonassa toisella joukkueella, mutta tämä peruuntui, koska joukkueita ei kyseisessä sarjassa ollut riittävästi. Tammikuussa pelattu Ricoh-turnaus ja siellä koetut tappiot sekä kilpa- että haastajasarjassa sytyttivät kipinän niin pelaajissa kuin valmentajissakin: "Pelejä ja harjoitusta tarvitaan lisää ja suunta on voittoja kohti!"

Kevätkaudella 04-tytöt pelasivat I ja II divisioonassa. Pelejä tuli tuplasti lisää, ja kaikki pelaajat pääsivät kokemaan onnistumisen hetkiä sarjapeleissä. II divisioonassa loppusijoitus oli viides ja I divisioonassa kymmenes. Hienoja hetkiä, paljon koreja, tarkkoja syöttöjä, tiukkaa puolustusta... tyttöjen joukkuepelaaminen kehittyi kevätkaudella paljon, ja tästä on hyvä jatkaa.

Kauden päätteeksi pelattiin vielä Tampereella Namika-turnauksessa. Mitalit jäivät tällä kertaa saamatta, vaikka tytöillä oli mitalin kiilto silmissä ja vuosi sitten Turussa voitettu kulta mielessä. Kevään aikana joukkue on saanut vahvistusta, kun kaksi tyttöä siirtyi 03-joukkueesta oman ikäluokan joukkueeseen. Lisäksi 4 - 5 uutta tyttöä on käynyt treeneissä ja osoittanut kiinnostusta koripalloa kohtaan!

Kesällä 04-tytöt ovat menossa Delfin-turnaukseen Tampereelle, ja elokuussa pelataan taas EHBT:ssä. Kesällä heitetään paljon koreja ja kerätään merkintöjä kesäpassiin heittohulinoiden merkeissä!

Pojat 2005 pelasivat I ja II divisioonia. Ykkösessä syksyn saldo oli 2 voittoa ja 4 tappiota, kevään yhteensä 2 voittoa ja 7 tappiota. Kakkosessa syksyn kuudesta pelistä saatiin 2 voittoa, ja kevät pysyttiin myös tässä sarjassa, loppusaldona 5 voittoa ja vain 3 tappiota! Joukkue osallistui tammikuussa myös Ricoh-turnaukseen Vantaalla, mistä molemmat joukkueet toivat mitalit kotiin: Orange hopeaa ja White pronssia. Pojat osallistuivat vielä lisäksi Perniön Pikkujättiturnaukseen maaliskuussa, Simabasketiin vappuna ja Sherwoodin Iloiseen Mikroturnaukseen äitienpäiväviikonloppuna!

05-tytöt pelasivat syksyn ikäluokkansa I ja II divisioonia. Ykkösessä pelattiin 4 peliä, joista 2 voittoa; kakkosessa tuli kuudesta ottelusta 2 voittoa. Kevät jatkettiin ykkösessä, missä saatiin alkusarjasta 7 ottelusta 5 voittoa. Loppusarja B:ssä voitettiin 4 ottelua viidestä ja sijoituttiin toisiksi. Joukkue pelasi kevään myös kahdella joukkueella kakkosdivisioonassa, missä Oranssi selvitti tiensä aluefinaaleihin. Lopullinen sijoitus sarjassa oli neljäs.

Ricoh-turnaukseen suunnattiin kolmella joukkueella, joista yksi pelasi 04-tyttöjen sarjaa. Näistä joukkueista Sininen toi kotiin T05-haastajasarjan pronssimitalit. Tytöt osallistuivat myös kahdella joukkueella Perniön OP-Pikkujättiturnaukseen. Elokuussa pelikausi alkaa EHBT-turnauksen kilpa- ja fun-sarjan peleillä.

Pojat 2006 pelasivat syksyn II divisioonaa. Ohjelmassa oli 5 tiukkaa peliä, joissa tuloksena 4 tappiota ja yksi tasapeli Klaukkalaa vastaan. Kevätkausi pysyttiin samassa divisioonassa mutta kahdella joukkueella, joiden sijoitukset sarjassa olivat kuudes ja kymmenes.

Tytöt 2006 pelasivat syyskauden 2014 kahdella joukkueella II divisioonaa. Kevääksi 2015 muodostettiin T06-sarjaan ensimmäisen kerran kaksi eri divisioonaa. LePyn tytöt pelasivat kahdella joukkueella I ja II divisioonissa, yksi molemmissa. Omat onnistumiset ja hyvä meininki oli tärkeintä. Joukkueella oli myös sarjan parhaat kannustajat, toimitsijat ja tietty kotiotteluiden buffa, joka oli kotimatseissa paikalla satoi tai paistoi…  

Jos sarjasijoituksista haluaa puhua, niin joukkue sijoittui kätevästi sarjataulukon keskiosiin. I divisioonassa loppukausi oli nousujohteinen, mutta pääsy Final Fouriin jäi tasapisteissä keskinäisen ottelun häviön vuoksi valitettavasti väliin.

Kevätkausi kruunattiin Järvenpään Simaturnauksessa, johon osallistuttiin yhdellä joukkueella. Huikeasti kehittynyt peli ja yksi jatkoaikavoitto huikean kannustuksen tukemana palkittiin finaalipaikalla ja hopeamitalilla yhdeksän joukkueen turnauksessa.

Vuoden aikana tytöt ovat kasvaneet urheilijoina, kavereina ja joukkueena. Valmennus on ollut huippua Sanderin, Nellan ja Riinan johdolla unohtamatta apuapuvalkkuina toimineita reippaita vanhempia!

Elokuun EHBT-turnaukseen mennään pelaamaan sekä kilpa- että fun-sarjaan.

Tytöt 2006 ovat valmiita kauteen 2016-2016, vastustajat varokaa!!!

07 – 08-tytöt ja -pojat eivät syksyllä 2014 pelanneet sarjaotteluita. Tytöt 2007 pelasivat kaksi harjoitusottelua Namikaa vastaan, ja keväällä pelattiin lisää vastaavia. Pojat 07-joukkue ilmoittautui kevääksi 2015 supermikrosarjaan, missä se saalisti kahdeksasta ottelusta viisi voittoa ja sijoittui neljänneksi. Joukkue on myös ilmoittautunut EHBT-turnaukseen.

T08-joukkuessa toistakymmentä tyttöä opetteli innolla koripallotaitoja ja sai samalla paljon uusia kavereita. Kuljettaminen onnistuu jo hienosti molemmilla käsillä, syötöt löytävät perille, heitot saatetaan matkaan vilkutuksen kera ja onpa lay-upin askeliakin opeteltu. LePyn supermikroturnauksessa pidettiin hauskaa koko perheiden voimin, ja tytöt skorasivat otteluissa ensimmäiset pelitilannekorinsa. Kesällä pomputellaan pihalla ja tuskin maltetaan odottaa, että salit taas kesän jälkeen aukeavat.

Kaikki 07- ja 08-joukkueet osallistuivat huhtikuussa LePyn Supermikroturnaukseen.

Aikuisjoukkueet

Kaudella 2014 - 2015 LePyllä oli 12 aikuisten joukkuetta, joista kaksi oli harrastekorisryhmiä.

LePyn miesten joukkue päätti kautensa tyylikkäästi neljän ottelun mittaiseen voittoputkeen, mikä riitti nostamaan joukkueen lopullisen sijoituksen kolmanneksi Eteläisen alueen III divisioonan A-lohkossa. Lohkon tiukkuutta kuvaa se, että jo parikin lisätappiota olisi suistanut joukkueen  sarjataulukossa sijalle kahdeksan. Sijoittumista kolmossijalle voidaan pitää vähintäänkin tyydyttävänä saavutuksena muutaman heikommin sujuneen kauden jälkeen. Syy parantuneisiin otteisiin on ilman muuta ennen kauden alkua toteutettu LePy Orangemenin ja F.U.T:n  yhteenliittäminen. Myös Kasper Kepsun paluu joukkueen valmentajaksi edesauttoi osaltaan  joukkueen kehittymistä.

Kuva: Veikko Rantio

Edellisellä kaudella perustettu nuorisojoukkue LBG ja veteraanien Balls jatkoivat V divisioonassa. LBG oli syksyn pelien jälkeen hienosti A-lohkon nelosena (6 voittoa, 3 tappiota). Kevään peleistä kertyi keskimmäisessä F-lohkossa 6 voittoa ja 4 tappiota, sijoitus lohkossa neljäs. Balls päätti syyskauden B-lohkon viitosena (5 voittoa, 4 tappiota) ja kevään F-lohkon yhdentenätoista (1 voitto, 9 tappiota).

Faijojen ensimmäinen kausi IV-divarissa oli haastellinen. Sarjapaikka säilytettiin niukasti. Käytännössä kaikki sunnuntaivuorot pelattiin kotipelejä, eikä varsinaisia harjoitusvuoroja keväällä ollut kuin muutama. Koko kauden korien tekeminen oli hankalaa, ja kokoonpano vaihteli pelistä toiseen. Ensi vuonna jatketaan ja toivotaan mukaan muutamia uusia pelureita.

Äijien kuntokorisjoukkue Rookies ei tapojensa mukaan pelannut sarjaa.

Faijat kaudella 2014 - 2015.

Naisten puolella edelliskauden 1995 ja 1996 syntyneet A-tytöt perustivat uuden joukkueen, Black Horsen, joka pelasi Eteläisen alueen III divisioonaa. Syksyn saldona 2 voittoa ja 7 tappiota, keväällä lukemat olivat toisinpäin (7 voittoa, 2 tappiota). Samaa divisioonaa, tosin eri lohkoa, pelasi myös naisten joukkue, joka muutti nimensä Oivaksi ja keräsi syksyn aikana 6 voittoa ja 3 tappiota. Keväällä voittoja ja tappioita tuli kumpiakin 5.

Helat ja Momsit jäivät pelaajapulan takia pois sarjoista, joissa olivat edellisinä kausina pelanneet. Helat pelasivat yhden harjoitusottelun ja Momsit viisi, minkä lisäksi Momsit järjestivät huhtikuussa 2015 Moms-turnauksen, johon osallistuivat myös Tampereen Pyrinnön ja Pakilan Visan korismammat. Myös naisten harrastekorisryhmä Puumat pelasi ainakin kolme harjoitusottelua kauden aikana. Momsit ja Puumat osallistuivat joulukuun 2014 puolivälissä Susi Training Centerissä pidettyyn M.U.T.S.I.’14 -leiriin, jossa oli mukana mammakorisharrastajia myös HNMKY:stä, Hongasta ja EBT:stä. Naisissa jatkoivat myös ikinuoret Ladyt.

Mammapalloilijat ja uran ensimmäiset turnausmitalit!