OP-Pikkujätti 2013

Kolme LePyn joukkuetta osallistui 16. - 17.3.2013 Perniössä pelattuun OP- Pikkujättiturnaukseen. Tällä kertaa Perniöön matkasivat Tytöt 2001 sekä Tytöt ja Pojat 2003.

Turnauksessa nämä 3 joukkuetta esiintyivät 7 eri joukkueena: Tytöt 2001 olivat ilmoittautuneet minityttöjen kilpa- ja reservisarjaan; Tytöt 2003 pelasivat mikrojen kilpasarjassa nimillä LePy  Ukkonen ja LePy Myrsky; Pojat 2003 osallistuivat mikropoikien reservisarjaan tutuilla nimillä LePy Live ja LePy Linko sekä kolmantena LePy Liito.

Perniöstä kotiin tuotiin kaksi kultaa ja kaksi hopeaa, mutta mitaleitakin tärkeämpää olivat hyvät pelit uusia vastustajia vastaan, vastuusta ja onnistumisista saatu itseluottamus, LePyn oranssiperheen mahtava kannustus, yöpyminen leirioloissa parhaiden kavereiden kanssa, kisadisko – todellinen reissuturnausfiilis!

Kuva: Matti Putkonen.

Pojat 2003:n ensimmäinen reissuturnaus

Pojat 2003 lähtivät Perniöön jännittyneinä, olihan kyseessä poikien ensimmäinen yön yli -turnaus. Matkustimme bussilla yhdessä Tytöt 2001 -joukkueen kanssa. Valmennusjohto oli jakanut 22 poikaa tasaisesti kolmeen eri joukkueeseen, joilla pelasimme reservisarjaa: Linko, Live ja Liito.  Ensimmäiset pelit olivat onneksi vasta kello 11 lauantaiaamuna, joten ehdimme majoittautua ennen pelien alkua.

Lauantaina kaikilla joukkueillamme oli kolme ottelua. Vastassa oli uusia joukkueita Varsinais-Suomen alueelta sekä BCNokia. Ensimmäisessä ottelussa kohtasivat Live ja Liito; tasaväkisen ottelun voitti Liito kymmenellä pisteellä. Heti perään Linko voitti LoUBasketin suurinumeroisesti. Tämän jälkeen oli lounas, hyvin maistuvaa kanapastaa.

Illan peleissä Liito eteni voitosta voittoon, kun taas Live hävisi Vilppaalle parillakymmennellä pisteellä ja harmittavasti PeU:lle vain kahdella pisteellä. Linko puolestaan hävisi BCNokialle mutta voitti hienosti iltapelissä TuNMKY:n. Alkuperäinen tarkoitus oli osallistua illalla kisadiskoon, mutta sekä huoltajat että pelaajat olivat sen verran väsyneitä, että päätimme jäädä majoituskoululle keräämään voimia sunnuntain peleihin.

Välierä sunnuntaina oli LePyn keskinäinen trilleri. Alkulohkon voittaja Liito oli hätää kärsimässä hurjaa Linkoa vastaan. Näki, että mikään sopupeli ei ollut kyseessä, vaan pojat taistelivat viimeiseen saakka. Liito hivuttautui johtoon, mutta Linko nousi vielä ottelun lopussa ja pääsi yrittämään tasoitusta viimeisessä hyökkäyksessä. Liito eteni kuitenkin finaaliin pisteen erolla.

Pronssipelissä Linko pelasi hienosti BC Nokiaa vastaan, jolle oli hävinnyt alkulohkossa 14 pisteellä. Nyt jouduimme taipumaan seitsemällä pisteellä, vaikka johdimme puoliajalla parilla pisteellä. Emme vain jaksaneet nopeasti liikkuvaa BCNokiaa vastaan.

Live puolestaan oli ollut kovimmassa alkulohkossa, jossa pelasivat finaalipari ja viidenneksi sijoittunut Salon Vilpas. Mainittakoon, että Live tosiaan hävisi hopeajoukkue PeU:lle alkulohkossa vain kahdella pisteellä! Sijoitusottelussa Liven pojat olivat ylivoimaisia LoUBasketia vastaan ja sijoittuivat sijalle seitsemän.

Liito pelasi loistavan finaalin PeU Basketia vastaan, ottelu oli jännittävä ja tasainen, mutta ottelun kestäessä Liito karkasi vastustamattomasti turnausvoittajaksi yhdeksän pisteen erolla!

Pojat käyttäytyivät ja toimivat heti alusta pitäen mallikelpoisesti niin kentällä kuin sen ulkopuolella. Herkkuja syötiin vasta otteluiden jälkeen illalla. Sunnuntaina viimeiset ottelumme loppuivat jo kello 14:n aikaan, joten menimme kaikki syömään paikalliseen pizzeriaan. Ravintolan omistaja tuli oikein ottamaan kuvan meistä. Hieman epäselväksi jäi, oliko se kultamitalien vai täysien ravintolapöytien vuoksi.

Kiitokset pelaajille, sekä huoltajille Katriinalle, Sharonille, Nishtmanille, Jukalle ja tietty päävalmentaja Jonelle avusta turnauksessa!

Anssi Lauha

Kuva: Matti Putkonen.

Tytöt 2001 osallistuivat viimeiseen Pikkujätti-turnaukseensa kahdella joukkueella.

Tytöt 2001:n neljättä ja viimeistä Perniön turnausta oli odotettu kuumeisesti jo useita viikkoja. Lauantaiaamuna lähdimme matkaan bussilla yhdessä 03-poikien kanssa. Menomatka sujui yllättävän rauhallisesti, vaikka tyttöjen ideat koskien ak:n tulevia häitä olivat hetkittäin varsin levottomia. Nähtäväksi vielä jää, saavatko tytöt ”häätreenit” ja pääsevätkö kuvaan, jossa morsiamella on hääpuku ja tytöillä peliasut :D

Perniössä majoituimme hyvinkin tutussa toimintakeskuksessa. Kaiken hyvän lisäksi myös muurahaisongelma oli edelleen talossa. Tässä välissä tätä ei kuitenkaan ehditty jäädä ihmettelemään, sillä kilpajoukkueen piti kiirehtiä lounaalle ja reservijoukkueen ensimmäiseen peliinsä PeU:ta vastaan. Peli olisi ollut aivan voitettavissa, mutta tällä kertaa PeU hyötyi pienestä kotisalistaan ja nappasi lopulta voiton. Kilpasarjassa nähtiin ehkä koko kauden parasta korista, kun joukkuepelin ja loistavan puolustuksen ansiosta voitimme Pyrintö Redin selvästi. Kilpasarjan pelin kanssa samaan aikaan reservi pelasi jo toisen ottelunsa turnauksessa, tällä kertaa Salpaa vastaan. Homma hoidettiin hienosti kotiin, mikä tarkoitti sitä, että pelit jatkuivat vielä lauantaina. Ennen tätä molemmat joukkueet ehtivät kuitenkin hieman levähtää ja viettää yhteistä aikaa majapaikassaan.

Reservissä olimme siis lohkokakkosia eli saimme vastaamme toisen lohkon ykkösen, Hongan. Honka oli tällä kertaa isompi ja taitavampi, mutta helposti emme periksi antaneet. Peli oli tähänastisista paras. Kilpasarjassa alku FoAa vastaan takkusi pahasti, mutta lopulta LePy voitti jälleen selvästi. Päivän pelit olivat paketissa ja valmistautuminen diskoon sai alkaa. Diskoon lähti noin puolet joukkueesta, ja muut jäivät majapaikalle kikattamaan ja työllistämään Anua lettien teossa. Bilehileet puolestaan saivat tanssia odottamansa hitaat ja olivat diskoon tyytyväisiä. Ak nukahti luultavasti jälleen kerran ensimmäisenä, mutta muualta tulleiden tietojen perusteella tytötkin rauhoittuivat pian.

Sunnuntaiaamuna jouduimme pitkään jonottamaan aamiaista, minkä seurauksena olimme jo myöhässä päästessämme vihdoin hallille. Siellä tarkistimme pelisalin ja kauhuksemme totesimme, että meidän pitäisi olla Yhteiskoululla, mistä juuri lähdimme. Alkuverryttely tarkoitti siis mäkijuoksua (onneksi alas :) takaisin. Onneksi järjestäjä ja vastustaja olivat ymmärtäväisiä, ja vaikka saavuimme paikalle 7.53, saimme reilun 10 minuuttia aikaa juosta vielä pallojen kanssa. Aamulenkki oli myös herättänyt tytöt, sillä HyPo joutui jo alkuminuuteilla toteamaan LePyn selvästi paremmaksi. Näin kilpasarjassa päästiin juhlimaan lohkovoittoa. Reservissä vastaan asettui KaPo. Peli oli hyvin tasainen, ja onnistumisia nähtiin molemmilla joukkueilla. LePyn tyttöjä sulkeminen ja levarit eivät kuitenkaan kiinnostaneet, mikä tarkoitti KaPon voittoa.

Kilpasarjan välieräpelissä koettiin surkuhupaisia hetkiä, kun ”sentterimme” yrittivät puolustaa PeKan 183-senttistä (onneksi vasta koriksen aloittanutta) tyttöä. Muilta osin olimme kuitenkin kovempia, mikä tarkoitti finaalia ja jälleen kohtaamista Pyrintö Redin kanssa. Reservin viimeinen peli TuRi 02:ta vastaan hoidettiin alusta asti kunnialla, joten turnaus voitiin päättää hyvään yhteispeliin ja 7. sijaan (joukkueita 12). Niinpä tytöt pääsivät hyvillä mielin syömään pizzaa ja katsomaan finaalia.

Finaali pelattiin täysmittaisella kentällä esittelyineen ja selostuksineen. Peli oli hyvin tasainen, ja johtaja vaihtui tiuhaan tahtiin. Isolla kentällä jalat väsyneenä prässimme ei enää purrut, ja onnistumisetkin jakaantuivat vain muutamalle pelaajalle. Finaali oli lähinnä kahden pelaajan kaksintaistelu, mikä harmitti valmentajia jopa enemmän kuin karvas kahden pisteen tappio: alkusarjassa nimittäin pelasimme joukkuepeliä, eikä vastustajan taitavin tyttö päässyt loistamaan. Tytöille tappio oli iso pettymys. Kyyneleet virtasivat lähes joka pelaajan kasvoilla, eikä mitalikuvan ottamista uskaltanut edes ehdottaa. Onneksi pizza ja lupa vihdoin syödä karkkia hieman paransivat mieltä.

Molemmat joukkueet pelasivat viisi peliä kuudella pelaajalla. Kaikille siis riitti peliaikaa, vastuuta ja onnistumisia. Eräs reservin tytöistä teki enemmän pisteitä kuin kaudella yhteensä. Turnaus oli erittäin onnistunut, ja tytöt käyttäytyivät jälleen mallikkaasti. T01 kiittää turnausjärjestäjää neljän vuoden yhteistyöstä ja toivoo, että muut LePyn joukkueet jatkavat hienoa perinnettä.

Turnauslaulut tällä kertaa:

Saku sammakon sävelellä:

”LePy White menee tänään pappilaan, ahaa, ahaa, LePy White menee tänään pappilaan, ahaa ahaa, LePy White menee tänään pappilaan, sillä..

Siiri menee naimisiin Justinin kaa /

Eme menee naimisiin Koben kaa /

Matsku menee naimisiin Lebronin kaa,

ahaa, ahaa, ahaa. ”

ja Robin Puuttuvaan palaseen on täysin uudet sanat, mutta ak osaa vain osan kertsistä:

”Yh-yh-yhtäkkiä syötän Sonjalle ja se tekee kolme pistettä. Yh-yh-yhtäkkiä syötän Emmalle ja se tekee kolme pistettä. Se täytti puuttuvat pisteet, se täytti puuttuvat pisteet.”

- Sini :)

Klikkaamalla kuvia saat kuvat suuremmiksi.

Tytöt 2003 esiintyivät Perniössä nimillä LePy Ukkonen ja LePy Myrsky. Myrsky voitti oman alkulohkonsa ja eteni suoraan välieriin. Ukkonen oli lohkonsa kakkonen ja jatkoi karsintalohkossa, missä rökitti ensin PeU Basketin ja sitten FoKoPon. Näin molemmat LePyn joukkueet olivat välierissä. Myrsky hoiteli FoAn ja Ukkonen JäNMKY:n, joten mikrotyttöjen sarjassa nähtiin historiallinen finaaliottelu, kun vastakkain oli kaksi LePyn joukkuetta! Finaalissa karsintalohkon kautta tiensä finaaliin taistellut Ukkonen oli vahvempi ja vei voiton, kun Myrskyn oli tyytyminen hopealle.

Klikkaamalla kuvia saat kuvat suuremmiksi.