Huippuvalmentajat LePyn tukena kaudella 2014 - 2015

LePy panosti kaudella 2014 - 2015 erityisesti valmennuksen kehittämiseen. Seura sai valmennuksen tueksi neljä tunnettua huippuvalmentajaa, jotka toimivat juniorijoukkueiden senior advisoreina.

Vuosikymmenten kokemuksen LePyyn toi Eero Saarinen, 67. Eero on Suomi-koriksen Hall of Famen jäsen. Hän on toiminut useita vuosia miesten, naisten ja nuorten maajoukkueiden valmentajana, minkä lisäksi hänellä on pitkä seuravalmentajaura muun muassa ToPossa, HNMKY:ssä, Panttereissa, TuNMKY:ssä ja KTP:ssa. Eero toimi LePyn B-poikien valmentajien senior advisorina.
 

Juha ”Dallu” Dahlström, 50, on Pääkaupunkiseudun Urheiluakatemian huippu-urheilukoordinaattori. Dallu on HNMKY:n kasvatti, ja hän on valmentanut miesten maajoukkuetta sekä nuorten maajoukkueita. Hän on myös toiminut seuravalmentajana muun muassa HNMKY:ssä ja Porvoon Tarmossa. Dallu toimi LePyn C-poikien ja Tytöt 2003 -joukkueen valmennustiimien senior advisorina.
 

Wartti Basketin kasvatti Riku Punkkinen, 38, on toiminut nuorten maajoukkuevalmentajana. Rikulla on myös pitkä seuravalmentajaura muun muassa Wartissa, KaPossa, PuHussa ja HNMKY:ssä. Riku toimi B-tyttöjen ja minipoikien valmennustiimien senior advisorina.
 

Myös joukon nuorin, 32-vuotias Jussi Syrjänen on jo ennättänyt toimia nuorten maajoukkue-valmentajana. Jussi on Tapiolan Hongan kasvatti, ja hänellä on pitkä seura-almentajaura Hongassa. Jussi toimii C-tyttöjen valmentajien senior advisorina.
 

Näiden huippuosaajien tehtävänä oli vastata kerran viikossa harjoitusten vetämisestä yhdessä joukkueen oman valmennustiimin kanssa. Harjoituksissa keskityttiin tiettyyn teemaan, jota vietiin kauden ajan määrätietoisesti eteenpäin. Tällä senior advisor -toiminnalla pyrittiin kehittämään sekä valmentajia että pelaajia. Senior advisorit eivät osallistuneet otteluvalmennukseen.

Miksi LePy päätyi tällaiseen ratkaisuun?

LePyn valmentajat ovat suorittaneet ahkerasti Koripalloliiton koulutuksia, mutta päivittäisen tekemisen kehittäminen tarvittiin vielä enemmän tukea. Kun LePyn valmentajat ja senior advisorit vetivät harjoituksia yhdessä, saatiin aikaan avoin ja vuorovaikutteinen valmentajien koulutustilanne. Kokeneiden huippuvalmentajien tuomat ulkopuoliset näkemykset antoivat LePyn valmentajille kaivattua perspektiiviä. He tietävät, mitä pelaaminen huipulla vaatii – perusasioiden hinkkaamista kyllästymiseen asti, työntekoa, hikeä ja kyyneleitä.

Myös LePyn pelaajille mahdollisuus oli ainutlaatuinen. LePyllä ei ollut miesten tai naisten joukkueita valtakunnan korkeimmilla tasoilla, mistä syystä monet lahjakkaat pelaajat olivat siirtyneet muihin seuroihin. Huippuosaajien osallistuminen LePyn valmennukseen mahdollisti sen, että myös LePyssä pelaaja voi kehittyä pitkälle ja tavoitella kansainvälisiä kenttiä.

Huippuvalmentajien saaminen mukaan päivittäiseen toimintaan on hankalaa, sillä joukkuevalmennus sitoo helposti kymmeneksi tunniksi viikossa. Siviilityön, perheen ja omien harrastuksien yhdistäminen joukkuevalmennukseen ei ole kaikille helppoa. Huippuosaajia on helpompi saada mukaan, kun työtehtävät rajoittuvat yhdelle päivälle, ja he voivat keskittyä jonkin tietyn osa-alueen  kehittämiseen. Pakettiin eivät kuuluneet  normaaliin joukkuevalmennukseen kuuluvat otteluita täynnä olevat viikonloput, vaan he voivat käyttää viikonloppunsa perheen parissa. Kaikki siis voittivat!