B-poikien Easter tournament 29.-31.3.2013

-mitalien kiiltoa-

Majoitus remontoidussa Lahden Cumuluksessa, erittäin runsaat aamiaiset ja hyvä saunatila. Matkat kahdella 9-paikkaisella. Kaksi joukkuetta, yhteensä 14 pelaajaa. Valmentajina Joonas ja matkalle apuun saatu Anssi. Suurimpaan osaan peleistä ehtivät molemmat, samanaikaisissa peleissä joukkueita vuoroteltiin.

FUN-sarja

Sarjaan oli ilmoittaunut lisäksemme viisi joukkuetta, ja sarja pelattiin kaikki kaikkia vastaan. Pelipaikkana Ammattikoulu. Nopeasti kävi ilmi, että sarjassa on neljä koripallojoukkuetta (LePy, Kouvot , Salo/Perniö ja Klaukkala) ja kaksi aloittelevaa koripallokerhoa: Ahvenanmaa ja Lahden koulukerho.

Kouvot piinasi meitä hetken, paikkapuolustusta. 27-45 päättynyttä ottelua ei kuitenkaan missään vaiheessa oltu häviämässä. PeU oli hankalin vastus välillä ylhäältä kiinni käyneellä miespuolustuksella. Lopulta 15p voittoon päättyneen ottelun ratkaisut tapahtuivat vasta toisen jakson loppupuolella. Puoliajalla taisi PeU käydä johdossakin. Klaukkalaa vastaan oli hyökkäyksemme iloisimmillaan. Puolustus yhtyi ilonpitoon ja loppunumeroiksi saatiin LePylle 73-43, joka on aika paljon peliaikaan nähden. Muista peleistä jäi käteen vain Ronin ikävä loukkaantuminen: Klaukkala ja finaali jouduttiin pelaamaan kuudella.

Finaalivastustajaksemme selvisi Kouvot, joka ehkä yllättävänkin selkeästi voitti PeUn. Peli otettiin alusta haltuun, ja ero pysyi selkeänä koko finaalipelin loppuun saakka. Tuloksella 44-23 finaalivoitto ansaitusti LePylle. MVP:n pokkasi Akseli. Hyvin mielenkiintoista olisi ollut nähdä miten tämä ryhmä olisi pärjännyt kilpasarjan alemman nelikon kanssa!

Fun-sarjan mestarijoukkue: Tommi, Matsku, Peso, Leevi, Akseli, Roni ja Roi.

Leevi hyppää aloitukseen alkusarjan pelissä Kouvoja vastaan.

Kilpasarja

Kilpasarjassa oli kahdeksan joukkuetta, kaksi neljän joukkueen lohkoa. Meidän B-lohkossa kohtaamisjärjestyksessä Sertolovo, Lahti-97-valkoinen ja SäyRi. A-lohkossa Lahti-98-1, Lahti-97-lila, JyNMKY ja Pyrintö. Pelipaikkana Urheilutalon B-sali.

Sertolovo näytti fyysiseltä alkulämmittelyssä. Nopeasti kuitenkin kävi ilmi ettei osaaminen ollut poikiemme tasolla ja Sertolovo tekikin ensimmäiset pisteensä vasta jakson lopulla pelin ollessa jo 30-0 meille. Lahti-97-valkoinen perjantai iltapäivällä oli sitten jo toista maata. Voitto kuitenkin selkeästi 32-56 hienon lopun ansiosta. Lauantaina ensimmäisessä pelissä vastassa SäyRi, joka voitettiin 43-65. Vastustajalla yksi pelaaja upotti n. 30p. Välierässä lauantaina iltapäivällä kohdattiin Lahti98. Vaikea peli, joka näytti jo menetetyltäkin, mutta enpä näillä reissuilla ole yhtä iloista joukkuetta nähnyt, kuin sillä hetkellä, kun Make pussitti jatkoajalla voittoon vaadittavan sudden death vaparin!

Finaalissa vastassa Lahti-97-lila, viimeisin Lahden kokoonpanoista. Lahden jokaisessa joukkueessa oli muutama kaveri heidän SM-sarjassa pelaavasta joukkueesta. Lilassa ehkä enimmät minuutit. Finaalin 1. jakson alkupuolisko oli huima: kolkit sisään ja levypalloja haltuun molemmissa päissä. Nopeasti 5-15 meille. Puoliajalle kuitenkin vain 4p johdossa. Poikkeuksellisesti hieno toisen puoliajan alku ja karkumatka tilanteeseen 24-35. Loistavan vaiheen jälkeen viimeisen 14 minuutin aikana saimme vain kolme pistettä aikaan. Lahti vei kullan. Täytyy tähän lainata pelin päätettyä juttelemaan tullutta vanhempaa (ja viisasta) lahtelaismiestä: "kyl parempi joukkue hävis tänään".

Kilpasarjan hopeajoukkue: Oge, Samppa, Aleksi, Tuure, Make, Tero ja Janne.

Pizzat? Kuudella voitolla kahdeksasta ottelusta lauantai-iltaan mennessä ne oli luvattu. 8/0:lla ne lunastettiin. Mamma Maria pizza piti pintansa, mutta hyvänä kakkosena maaliin tuli pasta.

Kiitos Joonas ja Anssi, kiitos Pekka kuskailusta, kiitos pojat! Milloin vaan uudestaan,

-jouni-

Janne ponnistaa finaalin ylösheittoon. 200+ katsojaa, räikät ja vuvuzelat pauhaa.