Kevätjuhla 2022

LePyn kevätjuhlaa 2022 vietettiin torstaina 19.5.2022 Leppävaaran liikuntahallilla iloisissa tunnelmissa. Muutaman vuoden tauko näkyi ja paikalla oli yli 400 Oranssin perheen jäsentä. Juhlassa palkittiin kauden parhaat pelaajat, valmentajat ja joukkueenjohtaja sekä muistettiin erityispalkinnoin seuran toimihenkilöitä.

Pelaajapalkinnot

Pojat U19: Atte Peltonen

Hän on ollut ryhmämme johdonmukaisin pelaaja. Kaikki tietävät, että hän osaa heittää, mutta muut asiat, kuten levypalloilu ja joukkuekavereille paikkojen luominen, tekevät hänestä tärkeän joukkuepelaajan. Hän osaa pelata kaikkia pelipaikkoja. Jatka työntekoa. Tämä on vasta alkua.

Tytöt U19: Maija Helander

Levypallokone. Pelaaja, joka ei koskaan valita ja asettaa aina joukkueen itsensä edelle. Hän on kehittynyt tämän kauden aikana lähes kaikissa pelin osissa ja johtanut joukkuetta omalla esimerkillään. Hyvää työtä Maimai.

Tytöt 2004: Pinja Männynoksa

Ms solidity. Valmentajan luottopelaaja. Aina valmis auttamaan. Joukkueen luottohenkilö. Hän on kehittynyt huomattavasti, ja matka jatkuu, kunhan muistat tehdä töitä. Hyvää työtä Pinsku-Binksu.

Pojat U19 sininen: Aaro Heikkilä

Aaro on kova puolustaja. Häneen voi aina luottaa, että hän on paikalla auttamassa joukkuetovereitaan. Hän suhtautuu erinomaisesti palautteeseen ja ohjeisiin, jos valmennusryhmä kaipaa muutosta peliin, Aaro on paikalla sitä toteuttamassa.

Pojat U17: Aarne Ekonen

Jos joukkueen sydän olisi henkilö, olisi se Aarne. Hänen tuoma energiansa on vertaansa vailla, hän taistelee joka sekunti ja vaatii niin itseltään kuin joukkuetovereiltaan vastuunkantoa. Hän on kehittynyt tällä kaudella valtavasti. Ja tosiaan – hän donkkaa! Hyvää työtä Aarne, teet meistä kaikista parempia.

Pojat 2006: Viljami Raja

Viljami meni koko kauden eteenpäin yksilönä ja joukkuepelaajana. Viljami on pelaaja johon jokainen joukkuekaveri pystyy aina luottamaan. Urheilijana Viljamilla on kaikki ominaisuudet joita valmentaja arvostaa; kyky johtaa, ottaa muut huomioon aina, korkea työmoraali, lahjakkuutta, sekä halu kehittyä ja mennä eteenpäin pelaajana ja ihmisenä. Viljami johti joka päivä treeneissä ja peleissä hyvällä esimerkillä, ja työmoraali pysyi läpi kauden korkeana.

Tytöt 2006: Aura Pikkarainen

My point guard. Hän on ollut hiljainen johtaja koko kauden. Hän harjoittelee melkein joka päivä ja antaa aina kaikkensa. Hänen kasvaneen itseluottamuksensa myötä pelaaminen parani merkittävästi. Jatka työntekoa. Hyvä Auri.

Pojat 2007: Olli Peltonen

Olli Peltonen. Ollilla on hänen persoonassaan ja treenaamisessa sellainen ominaisuus, jota ei voi opettaa; palava tahto ja kyltymätön halu voittaa. Ollin taistelutahto erottaa hänet muista, niissä hetkissä kun paineet ovat kovimmat.

Tytöt 2007: Sofia Lilja

En tiedä, voiko pelaaja olla valmennettavampi. Treeneissä paikalla aina. Keskittyminen on aina korkealla. Yrittää aina parhaansa. Ei koskaan valita. Käyttää kaiken aikansa kehittyäkseen. Valmentaja on todella iloinen saadessaan valmentaa Sofin kaltaista pelaajaa.

Pojat U16 sininen: Ville Melasniemi

Ville on aina iloinen ja pirteä harjoituksissa ja pelissä. Tulee paikalle aina positiivisella asenteella ja voit aina luottaa siihen, että hän innostaa muutkin mukaan harjoitteluun. Pelissä hän on valmis kantamaan suurimman vastuun puolustuksessa. Hänen kovaa työtänsä arvostetaan suuresti.

Pojat 2008: Aaro Sinisalo

Loistava asenne ja fiksu poika. Hän on kehittynyt valtavasti kauden kuluessa. Hän on aina treeneissä, kuuntelee mukisematta valmentajien ohjeita ja antaa aina kaikkensa, mikä näkyy tuloksissa. Aaron käytöstä otteluissa voitaisiin käyttää kylmänviileän määritelmänä.

Tytöt 2008: Silja Timonen

Pelaaja on ottanut kauden aikana huimia harppauksia eteenpäin ja osoittanut pystyvänsä kantamaan vastuuta myös vanhempien sarjoissa. Kiinnostus korista kohtaan näkyy kaikessa tekemisessä ja samalla asenteella kehitystä tapahtuu varmasti myös jatkossa.

MU14S: Aleksi Lehtonen

Aleksi osallistui lähes jokaiseen harjoitukseen ja peliin. Kun valmentaja kysyy ymmärtääkö kaikki mitä tehdään, niin Aleksi on aina valmiina vastaamaan. Hän ei pelkää tehdä virheitä, sillä hän tietää, että niiden avulla opitaan.

Pojat 2009: Eemeli Salo

Eemeli on erinomainen harjoittelija jota ei hidasta epäonnistumiset, sen sijaan hän oppii niistä. Otteluissa Eemeli on lähes aina henkisesti vankka ja pitää muuta joukkuetta koossa sekä penkiltä että kentällä. Hän on joukkuepelaaja, joka yrittää aina joukkueen parasta.

Tytöt 2009: Veronika Nanje

Fiksu ja aktiivinen harjoittelija sekä ennen kaikkea urheilija. Läpi kauden ollut tärkeä palanen peleissä, ja tiukat ottelut saavat syttymään entisestään parempiin suorituksiin: hän haluaa olla paras. Ahkeran harjoittelun ohella pelaaja otti kaudella myös ensiaskeleet valmentajana nuorempien joukkueessa, jossa hän on loistava roolimalli lapsille.

Pojat 2010: Eetu Rautajuuri

Eetu on monella tapaa esimerkillinen pelaaja. Hän antaa aina harjoituksissa ja peleissä 110% panoksensa. Peleissä Eetu kantaa hänelle annetun vastuun summerin soimiseen asti ja on ollut kuluneella kaudella joukkueen kantavia voimia. Eetu huomioi ja tsemppaa joukkuekavereitaan ja luo joukkueeseen hyvää ilmapiiriä.

Tytöt 2010: Maija Kepsu

Ikäluokasta löytyy laajasti tulevaisuuden tähtiä, mutta tämä pelaaja nousi esiin läpi kauden vastuunkantajana, jonka käsiin pallo päätyi tiukoissa paikoissa. Pelaaja on jokaisen ottelun jälkeen kiinnostunut siitä, miten olisi voinut olla vielä parempi. Myös harjoitteluun tämä kolmannen polven LePyläinen suhtautuu samaan tapaan, ja tämä kaikki on nähtävissä kauden mittaan tapahtuneessa kehityksessä.

Pojat 2011: Liam Stahl

Liam on monipuolinen pelaaja, joka on kehittynyt kuluneella kaudella hurjasti pelin eri osa-alueilla. Hän ajaa rohkeasti korille, syöttelee joukkuekavereille, tuo palloa ylös, taistelee irtopalloista ja ottaa levypalloja isompien vastustajien nenän edestä. Tulosta tulee laaja-alaisesti ja aina joukkueen etu huomioiden. Liam on hyvä joukkuekaveri sekä joukkueen ahkerin harjoittelija.

Tytöt 2011: Julia Shepstone

Tämä pelaaja on erittäin innostunut koriksesta. Pelejä ei voi olla liikaa, koulumatkat taittuvat pyörällä ja koriksen lisäksi sopivissa väleissä tulee harrastettua myös muita lajeja. Kentällä tämä pelaaja tekee kaikkensa joukkueen eteen. Hän repii ja raastaa irtopalloja, antaa puolustuksessa kaikkensa ja hyökkäyspäässä löytää vapaat kaverit. Kaikki tämä tapahtuu hymyllä höystettynä, joka painuu mieleen heti ensikohtaamisella.

Pojat 2012: Sisu Hedman

Sisu heittää kuin Susijengin Sasu, kaukaa ja tarkasti. Jos pojan innokkuus harjoittelua ja lajia kohtaan säilyy samanlaisena niin hänelle voi povata valoisaa tulevaisuutta koriksen parissa. Sisu ei tee itsestään numeroa, mutta teot puhuvat puolestaan.

Tytöt 2012: Hanna Malkiewicz

Omatoiminen harjoittelu on tuottanut tulosta, vielä kun isä on sparrannut niin kehityskaari näyttää jyrkästi ylöspäin. Ahkera ja tunnollinen harjoittelija.

Tytöt 2012: Maija Suomalainen

Kova nälkä kehittää itseään ja oppia uutta. Positiivinen muita huomioiva asenne ja myös ahkera ja tunnollinen harjoittelija.

Pojat 2013: Elias Benmergui

Elias on korrekti ja kohtelias nuorimies, joka kuuntelee ja toteuttaa tarkasti mitä harjoituksissa pyritään tekemään. Vauhdikas poika painaa tukka hulmuten nopeisiin hyökkäyksiin eikä jätä vastustajan takamiehiä hetkeksikään rauhaan. 

Tytöt 2013: Tilda Huttunen

Aina iloinen ja pirteä Tilda tuo positiivisuutensa mukanaan joukkueen harjoituksiin ja peleihin. Periksiantamaton tyttö käy ahnaasti kiinni jokaiseen kiistapalloon oli toisena osapuolena kuka tahansa. Tilda pussittaa lay upit nätisti sisään ja osumatarkkuus on hyvä myös kaukoheitoissa. 

Pojat 2014: Vilho Toikka

Vilhoa ei korishait tai mustekalat juuri kiinnosta, kun pitäisi päästä heittämään ”stepbäkkejä” tai ottamaan vastustajasta mittaa. Himotreenaaja ikäisekseen, eikä poikaa meinaa millään saada poistumaan salista treenivuoron loputtua.

Tytöt 2014: Malla Sipilä

Vuoden pelaajapalkinnon kriteerit asetettiin pelaajien johdolla. Valmentajat allekirjoittivat kriteerit. Näin ollen ikäluokan 2014 vuoden pelaajakriteerit ovat: Pelaaja on paljon mukana ja tulee mahdollisimman moniin treeneihin. Hän kannustaa ja auttaa muita. Hän ei kiusaa. Hän tsemppaa paljon vuoden aikana. Vaikkei hän aina onnistu niin yrittää kovasti, ei luovuta. Hän ei mökötä, ei valehtele eikä huijaa. Hän on kaikkien kaveri.

Pojat 2015-2016: Alex Defee

Tässä on aktiivinen kaveri, joka huomioi sekä joukkueen muut pojat että valmentajat. Hän näyttää muillekin hyvää esimerkkiä tekemällä treenit aina täysillä ja innostumalla uuden oppimisesta.

Tytöt 2015-2016: Olivia Nissin

Tämä tyttö tulee aina treeneihin hyvällä tuulella ja reippaalla otteella. Hän ottaa joukkuekaverit hienosti huomioon ja tekee aina parhaansa, sekä treeneissä että peleissä.

Unified Oranssit: Minna Granroth

Kehittynyt koripalloilijana ja otti tällä kaudella mahtiaskeleen. Haluaa tehdä koreja, ja tekee niitä! Oivalsi, että lähempää onnistuu paremmin, ja löytää hienosti tilaa korin alla. Tukijalkakäännöksestä saa koko joukkue ottaa esimerkkiä. Kiitos, että olet osa joukkuettamme!

Unified Siniset: Henna Laulainen

Kehittynyt tällä kaudella koripalloilijana jokaisella osa-alueella. Ilosi onnistumisestasi säteilee koko joukkueelle. Taisi keväällä tehdä korin jokaisessa pelitilanteessa, jossa heitto lähti. Nauttii myös lihaskuntoharjoittelusta. Yleisliikkeessä hän on esimerkki koko joukkueelle, aina jaksaa vielä yhden. Kiitos, että olet osa joukkuettamme!

Erikoispalkinnot

LePyssä palkitaan vuosittain myös esimerkillinen tyttö- ja poikajuniori. Yleisinä kriteereinä on, että pelaaja osoittaa esimerkillisyyttä niin kentällä kuin kentän ulkopuolellakin. Hän hoitaa koripalloharrastuksensa lisäksi myös koulun ja kotiasiat kunnialla.

Kun omistautuu koripallolle, se näkyy. Nämä kaksi pelaajaa ovat tehneet paljon uhrauksia joukkueen menestyksen eteen kuluneen kauden aikana. He ovat molemmat ottaneet valtavia kehitysaskeleita pelin kaikissa osa-alueissa. He ovat molemmat "kasvaneet" aivan edessämme. He ovat pelaajia, jotka saavat jatkuvasti kritiikkiä valmentajiltaan, joten heistä saattaa tuntua etteivät he tee mitään oikein. Mutta he tekevät. Valmentajat vain tietävät, että heillä on mahdollisuus olla vieläkin parempia.

Esimerkillinen poikapelaaja: Akseli Salo

Esimerkillinen tyttöpelaaja: Vilma Loukonen

Vuoden lepyläinen erotuomari: Aaro Heikkilä

Hän kouluttautui II tason erotuomariksi ja viheltää nyt aktiivisesti. Hän on kauden aikana viheltänyt 134 ottelua. Pysyy rauhallisena ja asiallisena. Käytöksellään esimerkillinen monelle kokeneemmallekin tuomarilla.

Vuoden joukkueenjohtaja: Jouni Alin

Joukkueenjohtaja on seuran yksi tärkeimmistä henkilöistä. Hänen tehtävänään on toimia joukkueen koossapitävänä liimana, ottaa jokaisesta uudesta pelaajasta koppi ja sitouttaa vanhemmat yhdessä tekemiseen. Joukkueenjohtaja toimii joukkueen, valmennustiimin ja seuran viestinviejänä. Hyvin hommansa hoitaneen joukkueenjohtajan joukkueessa on hyvä meininki, paljon pelaajia ja todellista tekemisen meininkiä.

Vuoden lepyläinen: Jussi Vallinkoski

Vuoden LePyläinen palkinto myönnetään henkilölle, joka on aina valmis heittäytymään ja auttamaan kun apua tarvitaan, vaikka kyseessä ei ole oma joukkue. Aina iloinen ja positiivinen. Hoitaa tehtävän kuin tehtävän vastuullisesti ja esimerkillisesti.

LePyn henki: Pekka Mannila

LePyn henki -palkinto myönnetään vuosittain henkilölle, joka edustaa kaikella tekemisellään LePyläisyyttä, luo LePyyn yhteisöllistä ilmapiiriä ja henkii pelkkää positiivisuutta.

LePy Unified etsi kuumeisesti syksyllä uutta valmentajaa molempiin Unified-joukkueisiinsa. Kun Pekkaan otettiin yhteys, mietti Pekka asiaa minuutin ja ilmoittautui mukaan. Unified-koripallossa kehitysvammaiset urheilija harjoittelevat ja pelaavat yhdessä vammattomien partneripelaajien kanssa ja tähän valmennustiimiin Pekka lähti ennakkoluulottomasti ja täysillä mukaan.

Kun LePyn miesten joukkue etsi henkilöitä ottelutapahtumien pyörittämiseen sekä tapahtuman tason nostamiseen, mieleen tuli Pekka. Soitto Pekalle ja niin LePyn miesten peleissä oli fillarigrilli pystyssä.

Tällaisia esimerkkejä voidaan kertoa vaikka kuinka paljon enemmän. Pekka, on aina avoin ja aito jokaisessa kohtaamisessa. Pekka on henkilö, johon LePyn henki tiivistyy.

Vuoden LePy-perhe: Saarisen perhe (Katariina, Tuomo, Reko, Okko, Nuutti)

LePyn toiminta perustuu pitkälti vapaaehtoisten innostuneeseen asenteeseen. Seurassa on useita henkilöitä, jotka tekevät töitä lasten ja nuorten harrastuksen eteen. Joskus koko perhe on mukana toiminnassa. LePy-perhe palkinnolla halutaan kiittää sellaista perhettä, jossa useampi perheen henkilö on tehnyt merkittävästi töitä seuran yhteisen kehittämisen eteen.


Tässä perheessä äiti on hallituksessa ja erittäin aktiivinen seuran ja joukkueen kehittämisessä. Isä on aktiivinen toimitsija. Molemmat vanhemmat ovat osallistuneet LePyn harrastekorikseen. Kolme lasta pelaa. Tämän vuoden LePy-perhe on loistava esimerkki aktiivisesta perheestä, jossa kaikki ovat osana Oranssia Perhettä.

Vuoden juniorivalmentaja: Akseli Veiss

Vuoden juniorivalmentajapalkinnon kriteereinä on, että valmentaja on innostava ja osaava sekä valmentaa alle 18-vuotiaita. Hän on loistava esimerkki nuorille valmennettavilleen niin kentällä kuin kentän ulkopuolellakin.

Vuoden juniorivalmentaja on ottanut ison roolin menneellä kaudella. Joukkueen päävalmentajan vaihtuessa vastuu joukkueen yhdistäjänä oli merkittävässä roolissa. Oman kehittymisensä lisäksi hän ottaa vastuuta joukkueensa tekemisestä. Hän on positiivinen ja aina auttamassa, kun tarvitaan apua. Hän osaa käsitellä nuoria poikia jämäkästi isoveljellisellä asenteella.

Vuoden valmentaja: Sander Stahl

LePyn vuoden valmentaja on suurella sydämellä toimiva valmentaja. Hän valmentaa seuran suurinta poikaryhmää sekä on mukana niin aikuisten kuin nuorten harrasteryhmien valmentamisessa. Hän on saanut 2010-2011 ryhmän kasvamaan lähes 30 pelaajalla. Ikäluokan kasvun lisäksi pelaajat ovat kehittyneet ja joukkueet menestyneet. Valmentaja on erittäin innokas kehittymään ja juttelee mielellään koripallosta ja oman toimintansa jatkuvasta kehittämisestä. Hän on pitkän linjan LePy-valmentaja, joka on jo pitkään ollut tärkeä osa seuran ”koneistoa”. Aina ei muista kiittää tai kertoa kuinka tärkeä osa seuraa olet. Kiitos että olet meillä. Teet loistavaa työtä!

Onnittelut kaikille palkituille!