Kausi 2020 - 2021

LePyn hallituksessa 7 jäsentä: Matti Salo (pj), Lauri Inke, Anne Leino, Kalle Lundsten, Tero Mäkelä, Katariina Saarinen ja Mirja Sipilä.

Seuran toiminnanjohtaja Marika Vilanen.

Päätoimisia valmentajia: Daniel Ingman, Niko Kirjonen, Nigel Moore ja Sander Stahl. Lisäksi osaksi valmentajana ja osaksi hallinnollisena työntekijänä Tuomo Holopainen.

Syksyn koriskouluun 12.-14.8.2020 Lintumetsän koululla osallistui 172 henkilöä.

Seuran valokuvaustilaisuus järjestettiin 23.9.2020 Lintumetsän koululla.


Koronan toinen ja kolmas aalto

Kausi käynnistyi normaalisti. Harjoitukset ja pelit pyörähtivät käyntiin. Sarjatoiminnan edetessä koronan vaikutus toimintaan kasvoi. Aluksi otteluissa piti katsojien pitää maskeja. Sitten yleisö kiellettiin kokonaan. Torstaina 26.11.2020 toiminta pysähtyi kokonaan. Harjoitteleminen ja pelaaminen oli sallittua vain aikuisten ylimmän sarjatason joukkueille. Näin ollen vain Westsiden miesten 1B joukkue jatkoi harjoittelu ja pelaamista.

Joulu-tammikuussa harjoittelu toteutettiin kaikissa ryhmissä ulkona. Monipuolisuutta harjoitteluun toi tammikuun ennätyslumimäärä Espoossa.

Helmikuun alusta harjoittelu sallittiin taas kaikille erityisjärjestelyin. Ryhmäkoot piti olla pieniä, kontakteja piti vähentää ja kaikilla ohjaajilla oli oltava maskit.

Pääkaupunkiseudun koronatilanteen pahentuessa entisestään päätti hallitus tiukentaa rajoituksia entisestään. Maaliskuun alusta alkaen harjoittelu sallittiin vain alakouluikäisille (s. 2008 tai myöhemmin). Ryhmäkokoja pienennettiin edelleen ja kaikkia kontakteja vähennettiin entisestään.

Westsiden miesten 1B-joukkue jatkoi edelleen toimintaansa, kunnes Espoon kaupunki ilmoitti, ettei se anna joukkueelle harjoitusvuoroja 15.3. alkaen. Miesten joukkueella oli jäljellä kaksi runkosarjan ottelua ja täyden mahdollisuudet jatkopeleihin.

Sarjatoiminta päättyi kaikilta joukkueilta kesken. Harjoittelu jatkui 1.5. alkaen kaikissa ikäluokissa pienin rajoituksin. Kesäharjoittelu saatiin toteutettua normaalisti.


Koronan vaikutukset seuratoimintaan

 • Syksyn 2020 perinteinen Pikkusudet-turnaus peruttiin
 • Koulujen näytetuntikiertue syksyltä 2020 peruttiin
 • Aikuisten Joulupallo-turnaus 2020 peruttiin
 • Joulupakkaamo Sellossa peruttiin
 • LePyn joulujuhla peruttiin
 • Toimihenkilöiden joulujuhla peruttiin
 • Talven perinteinen koriskoulu peruttiin
 • Uusille pelaajille tarkoitettu LePyn kaveriviikko peruttiin
 • Kevään 2021 perinteinen Pikkusudet-turnaus peruttiin
 • Kevään 2021 aikuisharrastajien Rantapallo-turnaus peruttiin
 • Seuran sisäiset koulutukset koko kaudelta peruttiin
 • Aikuisten harrastekoris peruttiin keväältä 2021
 • Kauden aikana seurassa lopettin koripalloharrastamisen yli 250 lasta ja nuorta

LePy palkkasi 18 nuorta Espoon kesäsetelillä kesäleiriohjaajiksi.

LePyn perinteinen School's Out Camp järjestettiin 7.-11.6.2021 Leppävaaran liikuntahallilla. Osallistujia oli 115 lasta, 18 kesäseteliohjaajaa, 4 valmentajaa ja 3 muuta työntekijää.

Kaudella tehtiin EBT:n kanssa yhteistyötä Westside-joukkueella, joka pelasi miesten 1B-divisioonassa, alle 19-vuotiaiden SM-sarjassa (s. 2002-2004) sekä 1.divisioonassa (s. 2002-2004), alle 17-vuotiaiden SM-sarjassa (s. 2004) sekä alle 16-vuotiaiden SM-sarjassa (s. 2005-2006) ja 1. divisioonassa (s. 2005-2006). Westside-toiminnasa oli mukana 55 nuorta. Koronatilanteen vuoksi kautta ei pelattu loppuun, joten sijoituksia ei nuorten sarjoissa ratkaistu. Miesten joukkue sai jatkaa pelaamista koronatilanteesta huolimatta sijoittuen lopulta kahdeksanneksi.