P2003 Ricohissa 2013

P03 toista kertaa Ricohissa

Pojat lähtivät kahdella tasavahvalla joukkueella (Linko ja Live) kevätkauden aloittavaan turnaukseen. Linko pelasi alkusarjan upeassa salissa Viertolan koulussa ja Live hyvin pienellä kentällä Helsingen koulussa.

Perjantaina Linko pelasi turnauksen lopulta voittanutta Kori-80:a vastaan. Tuomarit sallivat ronskit otteet, mihin pojat eivät olleet tottuneet. Lisäksi Kori-80 oli taidoiltaan ylivertainen, tappio kirjattiin Lingolle 54-9. Live aloitti tappiolla Honkaa vastaan lähes samoin lukemin, 50-12. Myös Honka eteni finaaliin, joten tappiot tulivat todella koville joukkueille.

Lauantaina päiväotteluissa molemmat joukkueet pelasivat aivan uusin ottein PuHun joukkueita vastaan. Molemmissa tuli kovasta yrityksestä huolimatta noin kymmenen pisteen tappiot. Ajoittain peli näytti jo varsin lupaavalta. Alkuillan pelissä nähtiin hurja trilleri Linkon ja HNMKY/Pakilan välillä. Vastustaja oli aavistuksen uhrautuvaisempi, toisaalta Linko pelasi joukkueena hyvin yhteen. Ottelu olisi voinut päättyä lopulta kumman joukkueen voittoon hyvänsä, mutta valitettavasti Linko hävisi 20-22. Live puolestaan pelasi turnauksen kovimmassa alkulohkossa, illan viimeinen vastustaja oli BC Nokia, joka oli päivällä hävinnyt Hongalle vain kolmella pisteellä. BC Nokia tuli ryminällä ja ryskeellä, eikä Livellä ollut mahdollisuuksia, toinen tappio tuli luvuin 59-7. Peli oli kyllä valmentajan silmin huomattavasti tasaväkisempää, mutta BC Nokialta tuntui vain onnistuvan kaikki.

Sunnuntain sijoitusottelut pelattiin taas aivan liian pienellä Helsingen koulun kentällä. Lingon pojat olivat aamulla vielä unessa ja EBT pääsi rankaisemaan lukuisista pallonmenetyksistä aivan liian usein täysin vapaasti ja oikean käden lay-upit upposivat takuuvarmasti. Tappio luvuin 52-16 tiesi jäämistä Jumbofinaaliin. Liven pojat olivat taas aivan eri meiningillä liikkeellä sunnuntaina, mutta niin oli Sykkikin. Peli aaltoili päästä toiseen hurjalla vauhdilla. Sykki oli koko ajan pari pistettä edellä. Tasaisella peluutuksella pelasimme turnauksen parhaan ottelun, vaikka tappio tuli  18-27. Huomioitavaa on uuden aloittaneen pojan Oulan ensimmäinen pelitilannekori tiukassa ottelussa, HIENOA!

Molemmilla joukkueillamme riitti energiaa vielä jumbofinaaliin. Valitettavasti vasta toisiamme vastaan näytimme kovinta taistelua ja aiemmissa peleissä nähty lievä vieraskoreus oli tiessään. Live voitti tiukan ottelun 18-12. Turnaus oli tappioista huolimatta mieluinen kokemus ja pojat lähtivät pää pystyssä kunniakirjojen kanssa kotiin. Seuraava turnaus siintää jo silmissä, kun lähdemme maaliskuun puolivälissä Perniön OP-Pikkujättiturnaukseen.

Anssi Lauha, turnauskoutsi