Summer Camp 2011

Täpötäysi leiribussi ja Marikan auto starttasivat Leppävaaran liikuntahallilta maanantaiaamuna 8.8. Ilmassa oli jännitystä ja odotusta, mutta pian bussissa alkoi vapautunut puheensorina ja musiikki.

Matka Vierumäelle kesti noin 1,5 tuntia. Perillä vietiin tavarat säilöön, käytiin läpi leirin säännöt  ja vaatteiden vaihdon kautta aloitettiin ensimmäiset treenit. Maanantain ohjelmassa oli kaksi koristreeniä, joiden lisäksi majoituttiin, ruokailtiin ja vietettiin vapaa-aikaa. Treeneissä keskityttiin syöttöihin ja erilaisiin pysähdyksiin sekä käännöksiin. Iltatarkistuksessa yhdentoista maissa käytävät olivat hiljenneet – ilmeisesti harjoitukset olivat väsyttäneet LePyn juniorit.

Tiistaiaamuna noustiin aikaisin treenaamaan. Pienet aloittivat jo yhdeksältä heittotreenin, ja isommat tulivat harjoittelemaan tämän jälkeen. Iltapäivällä vettä tuli kuin Leppävaaran liikuntahallissa, mutta juuri ennen treenin alkua sade lakkasi ja pääsimme ulos aloittamaan treenin ennen salivuoroa. Junnut taisivat olla kesäterässä, sillä alkuhölkkien jälkeen eräs uhkasi valmentajille soittavansa ”Mannerheimille”.

Sisällä keskityimme tällä kertaa ulkopelaajan taitojen treenaamiseen. Pienen illallis- ja suihkutauon jälkeen kokoonnuimme pihalle, missä joukkueet jaettiin iltarasteja varten. Kaikki pääsivät kisaamaan oman ikäkausijoukkueensa kanssa. Rasteilla piti muun muassa esittää näytelmä, keksiä kannatushuuto, laatia leiritapahtumista kertovan iltapäivälehden kansi ja johdattaa sokkona kulkevaa ryhmää olkapäästä ohjaten. 00-tytöt kunnostautuivat sokkorastilla törmäämällä neljään puuhun. Kisan voitti B-tyttöjen joukkue. Palkintojenjaon aikana kaikki saivat vielä mukaansa leiripaidat ja iltapalaa, minkä jälkeen suunnattiin taas nukkumaan.

Keskiviikkoaamu alkoi tuttuun tapaan treenillä. Nämä olivat viimeiset koristreenit, ja niiden jälkeen päästiin lounaan kautta viettämään ansaittua vapaa-aikaa. Valmentajan tarkkailun mukaan vapaa-aika kului joko salissa pelaillen, karkkia syöden tai kavereiden huoneissa hengaillen. Iltapäivällä kokoonnuimme leiriolympialaisia varten, ja joukkueet jaettiin niin, että ikäluokat oli sekoitettu. Rasteilla piti muun muassa juosta Joonas-maraton, kantaa vettä rätissä, heitellä käpyjä ja suorittaa ketteryysrata.

Reippailun jälkeen illalla meitä kutsui leirisauna ja uimaranta. Tytöillä oli hieman varustautumisvaikeuksia, minkä vuoksi ennen lähtöä järjestettiin vielä ”housujen hakumatka” sekä ”pikkuhousujen hakumatka”. Saunassa ja uimassa kaikki viihtyivät hyvin, vaikka vesi alkoi olla jo elokuisen viileää. Osa ei olisi malttanut lähteä järvestä ollenkaan. Saunan jälkeen paistettiin makkaraa ja palattiin huoneisiin lepäämään ja keräämään voimia viimeisen aamun leiripelejä varten.

Leiripelit alkoivat torstaiaamuna heti yhdeksältä. Minikoreihin pelatuista peleistä kolme päätyi tasapeliin. Niiden jälkeen minit siirtyivät seuraamaan isojen pelejä. Finaalin voittajajoukkue kohtasi valmentajien joukkueen jännittävässä näytösottelussa, jonka lopputulos jäi kaikille epäselväksi :)

Lopulta pistettiin tavarat kasaan, käytiin syömässä lounas ja palattiin hallille päättämään leiri. Puheiden jälkeen palkittiin jokaisesta ryhmästä yksi pelaaja: Minien palkinnon sai Gabriela Jaskowiak, C-ikäisistä palkittiin Markus Lehti, B-tytöistä Jenni Viitasalo ja A - B -pojista Matias Meisalo. Junnut kävivät kättelemässä ja kiittämässä valmentajiaan, minkä jälkeen tavarat kannettiin bussiin. Viimeistään tässä vaiheessa kaikille oli selvinnyt, että Moilasella on seitsemäntoista susikoiraa ja epäselvyyttä oli vain siitä, kuka Moilanen on.

Valmentajan näkökulmasta leiri sujui hienosti: leiriläiset huolehtivat itsestään ja tavaroistaan, käyttäytyivät hyvin ja tulivat toimeen yli ikärajojen. Erityisesti A-pojat ansaitsevat kiitoksen loistavista hermoistaan ja pienempien huomioimisesta. Pientä noottia tuli tyttöjunioreille loppusiivouksesta, mutta sitä on luvattu harjoitella kotona ensi vuotta varten. Vierumäen olosuhteet olivat hyvät ja ruoka oli maukasta. Erityisesti valmentajien lempiruoaksi muodostuikin turnauksen aikana ”Paljon”. Kysyttäessä leiriläisiltä olisi leiri saanut jatkua kahdesta viikosta vuoteen, joten hauskaa meillä oli taas kerran!

Tervetuloa Summer Camp 2012 –leirille 6. - 9.8.2012!

Leirin valmentajina toimivat  Anu Karppinen, Anssi Kousa, Saara Myllymäki, Joonas Saariniemi, Sini Tiainen, Jussi Vainio sekä Marika Vilanen.

Saara Myllymäki

Klikkaamalla kuvia saat kuvatekstit näkyviin ja kuvat suuremmiksi.