Kausijulkaisu 2005 - 2006

Puheenjohtajan tervehdys kausijulkaisusta

”Munkin joukkueen nimi on LePy”, huudahti eräs pikkupoika tohkeissaan katsellessaan miesten joukkueen harjoituksia viime kesänä. Siihen hetkeen mahtui juniorityön koko tarkoitus. Tuli mieleen lapsen tarve kuulua johonkin ja olla siitä ylpeä, esikuvien merkitys, mahdollisuus oppia sosiaalisia ja liikunnallisia taitoja, onnistumisten ja epäonnistumisten kautta kasvaminen ja paljon muuta, mitä joukkueurheilu voi parhaimmillaan antaa. Ennen kaikkea ajattelin meidän ohjaajien ja muiden aikuisten vastuuta lapsen kasvun tukemisessa ja vilpittömyyden säilyttämisessä. Vastuu on valtava ja se koskee kaikkia lasten kanssa toimivia. Hallilla tapaamani pikkupoika oli aidosti ylpeä joukkueestaan. Samanlaisella ylpeydellä voivat LePy-aktiivitkin kaiken toiminnan keskellä pysähtyä katsomaan seuraansa. Iäkäs ja perinteikäs seuramme voi hyvin ja kehittyy koko ajan.

LePy:n toimintasuunnitelman painopistealueet tälle kaudelle ovat harrastajapohjan vahvistaminen juniorijoukkueissa sekä valmennustoiminnan ja Internetsivujen kehittäminen. LePy:n jäsenmäärä kasvoi viime kaudella noin 30 prosenttia, mikä tarkoitti joukkueiden täydentymistä ja joidenkin aukkojen paikkaantumista nuoremmissa juniori-ikäluokissa. Tälläkin kaudella jäsenmäärä näyttää kasvavan. Seuran kasvaminen ei voi olla tavoite kasvamisen itsensä vuoksi, mutta optimaaliseen rajaan asti sillä on välinearvoa muita tavoitteita toteutettaessa. Harrastajapohjan riittävä vahvuus on edellytys sille, että voimme tarjota pelaajille kunkin taito- ja tavoitetasoa vastaavaa toimintaa. Tätä kohti olemme menossa. Jäsenten viihtyvyys seurassaan ja toiminnan hyvä laatu ovat luonnollisesti kaiken taustalla vaikuttavat tavoitteet.

Valmennustoiminnan kehittämisen lähtökohta on, valmentajan kehittymishalun ohella, valmentajien yhteistyö. Tästä syksystä eteenpäin LePy:n valmentajat kokoontuvatkin säännöllisesti yhteen ajatustenvaihtoa varten. Tilaisuuksissa jaetaan laji- ja kasvatustietoa, puidaan ongelmatilanteita, kehitetään joukkueiden välistä yhteistyötä ja käydään läpi ajankohtaisia asioita. Ylipäätänsä kehitetään seuratoimintaa ja kasvatetaan me-henkeä. Valmentajan on tärkeää ja helpottavaa huomata, ettei hän ole yksin ajatustensa kanssa, vaan voi saada tukea ja käytännönkin apua muilta. Valmentajan hyvinvointi ja jaksaminen heijastuu suoraan joukkueelle.

Toimintasuunnitelman kolmas kohta, seuran Internetsivut, on varsin hyvällä mallilla. Tavoite tehdä sivuista toimiva tiedotuskanava sekä jäsenistölle että ulospäin on pitkälti toteutunut. Sivut täydentyvät ja kehittyvät jatkuvasti, siitä kiitos aktiiviselle ja innokkaalle tiedotustiimillemme.

Pelaajat, valmentajat, yhteyshenkilöt, muut taustajoukot ja johtokunta: Suuri kiitos aktiivisuudestanne, Me olemme Leppävaaran Pyrintö. Lämmin kiitos toimintamme tukemisesta myös taloudellisen panoksensa antaneille.

Iloista ja antoisaa kauden jatkoa kaikille seuran toimijoille. Uudet pelaajat ja taustajoukot, tervetuloa mukaan!


Salla Niemi-Konkari

puheenjohtaja,
Leppävaaran Pyrintö ry.