96-tytöt EHBT-turnauksen FUN-sarjan mestareita!

4.9.2007

96-tytöt tyytyväisinä mitalit kaulassa (klikkaa kuvaa niin näet sen suurempana)
96-tytöt tyytyväisinä mitalit kaulassa (klikkaa kuvaa niin näet sen suurempana)

Lepyn 96-tytöt aloittivat kauden jo perinteeksi muodostuneella EHBT-turnauksella. Turnausta ennen joukkue treenasi kerran viikossa, joten kesälaitumilta oli mukava palata taas koriksen pariin.

Ensimmäinen vastus perjantaina Esport Arenan kentillä oli Pantterit. Joukkueesta ei tiedetty paljoakaan, sillä heitä ei ollut edellisvuonna näkynyt sarjassa. Jo ottelun alkuminuuteilla kuitenkin kävi selväksi, että Lepy määräsi pelin tahdin. Murskavoitto kirjattiin Lepyn hyväksi 30-8, mikä osoitti kesän jälkeen taitojen vielä olevan tallella, mutta sai valmentajat toivomaan, että seuraava peli olisi tiukempi. Vilma Liikonen palkittiin tsempparina mielettömän pallonriistohalunsa ansiosta.

Lauantai aamu alkoi ottelulla EBT:tä vastaan. Alkuun peli näytti pyörivän EBT:n puolustuspäässä ja tauolle mentiinkin Lepyn hyväksi lukemin 11-2. Toisella puoliajalla EBT:n tytöt aloittivat huiman tsemppikirin ja katkaisivat syötön jos toisenkin. Pisteissä he eivät kuitenkaan saaneet meitä kiinni ja ottelu päättyi numeroin 19-12. Koko pelin ajan korille uskaliaasti pyrkinyt Mimmi Kuusisaari palkittiin tsempparina.

Kun mahat oli saatu täyteen ja Esport Arenan ympäristö lekkipihaa ja urheilukauppaa myöten tutkittu, oli seuraavan koitoksen aika. Iltapäivän vastukseksi asettui Honka Poppana. Edelliset pelit eivät näyttäneet painavan Lepyn tyttöjen jaloissa ja voitto tuotiin kotiin selvin numeroin 50-21. Tsempparina palkittiin Elli Torikka napakkojen syöttöjensä ja hienojen kaukoheittojensa ansiosta. Päivän päättyi iloisissa merkeissä, sillä Lepy oli taannut paikkansa loppuottelussa.

Sunnuntaina koitti turnauksen päättävä D-tyttöjen fun-sarjan finaali. Vastaan asettui EBT, joka oli ollut vastuksista selvästi kovin. Kullan kiiltoa silmissämme varjosti ajatus siitä, josko EBT:n tsemppi tuottaisi tällä kertaa Lepyn kannalta kohtalokaan tuloksen. Penkillä oli pientä hermostuneisuutta ilmassa. Jännitys kuitenkin purkautui onneksemme mahtavana tsemppinä ja tauolle mentiin Lepylle lukemin 18-10. Peli ei ollut kuitenkaan vielä pelattu, eikä kahdeksan pisteen johtoon voinut tuudittautua. Toisella puoliajalla Lepyn tytöt ottivat pelin ohjat käsiinsä ja paukuttivat koria korin perään. EBT:n tsempin hiipuessa pelin tulos alkoi olla selvä. Lepy voitti kultaa numeroin 31-16! Finaalin tsempparina palkittiin Inka Viiri, joka välillä meni lattioitakin pitkin tavoitelleesaan palloa joukkueelleen.

Kiitos kaikille tytöille ja vanhemmille kivasta turnauksesta! Tytöt pelasivat esimerkillisen reilusti ja hymyssä suin koko viikonlopun ajan ja tuottivat valmentajilleen paljon ylpeyden aihetta. Tästä on mukava jatkaa kaudelle. Tervetuloa katsomaan pelejämme 2. divisioonassa!

T-96 valmentaja, Emma Karjalainen