Miehille tappiot vieraskiertueella

19.2.2009

Make Haavisto dominoi korinalustoja Ravensia vastaan.
Make Haavisto dominoi korinalustoja Ravensia vastaan.
Kepsu ja Konkari mietteliäinä puoliajalla.
Kepsu ja Konkari mietteliäinä puoliajalla.
Juha Latvala hakee puolihookia KaUn puolustuksen keskeltä.
Juha Latvala hakee puolihookia KaUn puolustuksen keskeltä.
Karkkilan Ilonen nakuttaa kolmosen Latvalan naamariin.
Karkkilan Ilonen nakuttaa kolmosen Latvalan naamariin.

LePyn miesten edustusjoukkue kärsi viikolla kaksi vierastappiota. Ensin porvoolainen Ravens oli parempi luvuin 65-57 (34-42) ja lauantaina Karkkilan Urheilijat voittivat luvuin 80-76 (42-31).

Ravens – LePy

 

Ottelu Ravensia vastaan oli rikkonainen ja ajoittain lähes sekasortoinen. LePy lähti otteluun hieman vajaamiehisenä kun runkopelaajista puuttuivat Eloranta, Somervuo, Konkari ja Rantio. Korinaluspelaajia oli normaalia vähemmän, eikä tilannetta helpottanut se että Olli Torkkeli, Jussi Kilpelä ja Make Haavisto joutuivat kaikki ennen pitkää virhevaikeuksiin ja lopulta suihkuun.

 

Ensimmäinen puoliaika oli melko tasainen, mutta LePy hallitsi peliä hienokseltaan. Toisen erän loppupuoliskolla LePy sai nykäistyä hieman enemmän eroa ja puoliajalle mentiin LePyn kahdeksan pisteen johtoasemassa (34-42). Onnistumisia tuli lepyläisille tasaisesti, mutta erityisesti Olavi Goussev pelasi aktiivisesti. Myös Make Haavisto onnistui hyvin ja pelasi korin alla vahvasti. Puolustuspäässä LePy siirtyi toisessa erässä paikkapuolustukseen mikä tuotti vaikeuksia porvoolaisille.

 

Kolmannen neljänneksen alkupuolisko oli tiukkaa vääntöä. LePyn puolustus toimi erinomaisesti eikä Ravens tehnyt kuin kaksi pistettä ensimmäisen reilun kuuden minuutin aikana. Valitettavasti myös Ravens puolusti hyvin ja LePyllä oli suuria vaikeuksia hyökkäyspäässä. Loppujen lopuksi LePy sai aikaiseksi kaksi pistettä koko neljänneksen aikana! Ravens sai neljänneksen lopussa jälleen pelijuonesta kiinni ja onnistui törkkäämään muutaman kolmosen joilla joukkue nousi tasoihin. Neljännes kotijoukkueelle 10-2 ja viimeisellä erätauolla oli tilannen tasan 44-44. Jälkeen päin ajateltuna kolmannen neljänneksen alku oli ottelun kulun kannalta ratkaiseva. LePyllä oli loistava mahdollisuus päästä karkumatkalle mutta joukkue ei onnistunut ottelun ”tappamisessa”.

 

Viimeinen erä oli tasainen. Ravens alkoi hiljalleen päästä hieman niskan päälle ja lepyläiset turhaantuivat yhä enemmän. Myös LePyn valmentaja Kepsu hermostui ja peli ratkesi lopullisesti hänen harkitsemattomaan teknilliseen virheeseensä noin puolitoista minuuttia ennen loppua. Ero venähti sen myötä seitsemään pisteeseen. Tämän sivuston otteluraporteissa ei ole juuri koskaan kommentoitu tuomarityöskentelyä, mutta tällä kertaa on rehellisyyden nimissä todettava että se oli ajoittain hämmentävää. Kaikesta huolimatta ottelu olisi tottakai pitänyt voittaa pelaamalla.

 

Pisteet/levypallot:

LePy: Goussev 19/2, Latvala Juha 8/6, Torkkeli 7/11, Saarme 7/9, Karenniemi 7/3, Haavisto 4/8, Latvala Jyri 3/1, Reunanen 2/0, Kilpelä 0/2, Sarasti 0/1

Ravens (pisteet): Sutela 20, Berglöf 13, Lahtinen 13, Flink 7, Heikkilä 7, Toivanen 5

 

KaU – LePy

 

LePy oli paikalla hyvissä ajoin lauantaina Karkkilassa ja ottelun alku sujuikin erinomaisesti. Ensimmäisen erän puolivälissä tilanne oli 6-14 LePylle. Karkkilan Urheilijat pääsivät parilla kolmosella kuitenkin pian tasoihin, ja erätauolla oltiin lähes tasoissa (17-16). Toisella neljänneksellä Karkkila pääsi noin kymmenen pisteen karkumatkalle. Kotijoukkue oli liikkeellä melko lyhyellä miehistöllä ja pyrki tuttuun tyyliin hanakasti kaukoheittoihin ja korille ajoihin. Karkeasti arvioituna saattoi Karkkilan hyökkäyksistä jopa 2/3 päättyä kolmen pisteen heittoyrityksiin. Vaikka merkittävä osa näistä menikin ohi, oli joukkueen heittoprosentti riittävän hyvä. LePyn suurin ongelma oli korille ajojen puolustaminen, sillä ne edelsivät merkittävää osaa KaUn kolmosia. LePy joutui jatkuvasti auttamaan pallollisen puolustajaa, jolloin Karkkilan miehille tarjoutui mahdollisuus syöttää ulos ja ampua vastapalloon. KaU vei toisen neljänneksen 25-15, joten puoliajalle mentiin tilanteessa 42-31.

 

Kolmannen erän alussa LePy taisteli itsensä lähes tasoihin. Tuolloin nähtiin kuinka pienestä koripallopeli on usein kiinni. Tilannetta 42-36 seuranneessa hyökkäyksessä LePy epäonnistui hyvin rakennetussa heittopaikassaan samalla kun KaU onnistui omassa yrityksessään. KaUn paras pelaaja Jarkko Ilonen upotti kolmosen joka pomppi aikansa koriraudan päällä, mutta päätti lopulta mennä sisään. Nämä kaksi tapahtumaa noin viidentoista sekunnin sisällä johtivat siihen että tilanne ei ollutkaan 42-39, vaan 45-36. Aina on varaa jossitella... Tämän sekvenssin jälkeen tilanne joka tapauksessa kehittyi niin, että kotijoukkue pääsi lisäämään johtoaan. Suurimmillaan se oli 17 pistettä (60-43). LePy ei silti luovuttanut vaan taisteli itsensä kolmannen erän loppuminuuteilla peliin mukaan. Tilanne viimeisellä erätauolla 61-50.

 

Viimeinen neljännes pysyi pitkään tasaisena eikä LePy pystynyt kuromaan eroa umpeen. Noin kolme ja puoli minuuttia ennen loppua eroa oli vielä 12 pistettä (74-62). LePy jatkoi kuitenkin sinnikkäästi taisteluaan. Hyökkäyspäässä kaukoheitot upposivat kohtuullisesti ja joukkue pystyi myös juoksemaan nopeita hyökkäyksiä. Puolustukseenkin alkoi löytyä tarvittavaa aggressiivisuutta. Samanaikaisesti KaUn miehet alkoivat väsymään, mikä näkyi esimerkiksi siinä ettei karkkilalaisista kukaan viitsinyt enää tapella hyökkäyslevypalloista. Reilu minuutti ennen loppua ero oli kaventunut viiteen pisteeseen, mutta KaU onnistui pitämään lepyläiset loitolla ottelun loppuun saakka. Lopputulos siis 80-76.

 

LePyn tehokkain pelaaja oli Olli Torkkeli, joka tehtaili monipuolisella pelillään muhkeat tehot 28/13. Juha Latvala pelasi myös hyvin kuten teki Olavi Goussevkin. Olan kaukoheitot eivät valitettavasti uponneet, mutta hän piti syyskierroksen tehomiehen Henri Huovisen hyvin kurissa ja otti lisäksi 11 levypalloa. LePy ei onnistunut hyödyntämään selkeää pituusylivoimaansa kovin hyvin ja joukkueen isot miehet jäivät Torkkelia lukuun ottamatta pienille tehoille. Toki LePy pystyi hallitsemaan levypallopeliä.

 

Seuraavaksi LePy kohtaa kotonaan Leppävaarassa sarjakärki Kisiksen lauantaina 21.2. klo 17:15. Tervetuloa kannustamaan!

 

Pisteet/levypallot:

LePy: Torkkeli 28/13, Latvala 20/4, Goussev 13/11, Saarme 6/5, Eloranta 3/6, Haavisto 2/10, Rantio 2/0, Kilpelä 1/4, Kallio 1/0

KaU (pisteet): Ilonen 25, Etholén 15, Heino 12, Heinonen 11, Huovinen 9, Nieminen 4, Rinne 4

 

Huom! Katso Veka Rantion koostamat videoklipit otteluista LePyn miesten edustusjoukkueen uudella blogisivulla!

 

http://www.vekaran.blogspot.com/