LePyn B-tytöt menestyivät Espanjassa

28.4.2011

Kapteenit turnauksen avajaisissa.
Kapteenit turnauksen avajaisissa.
Rantalentiksellekin oli aikaa.
Rantalentiksellekin oli aikaa.
Voittoisat B-tytöt turnauksen jälkeen.
Voittoisat B-tytöt turnauksen jälkeen.

LePyn B-tytöt osallistuivat pääsiäisen alla kahdella joukkueella Barcelonan lähellä Malgrat de Marissa pelattuun turnaukseen. Nimillä LePy Orange ja LePy White esiintyneet joukkueet menestyivät turnauksessa mainiosti: LePy White oli lopputuloksissa viides, ja LePy Orange voitti koko 16-vuotiaiden tyttöjen sarjan!

17 B-tyttöä, 3 valmentajaa ja huoltajana toiminut Simo Silvennoinen matkasivat sunnuntaina 17.4. Espanjaan Barcelonan lähellä Malgrat de Marissa pelattuun Germans Aldea -turnaukseen.

Maanantaina 18.4. turnaus käynnistyi avajaisilla, joissa kapteenit kantoivat joukkueen kylttejä. Jokaisen osallistujamaan kansallislaulu soitettiin, ja tunnelma oli katossa. Tunnelman ja avajaiset kruunasi turnauksen avausottelu, jossa LePy Orange pelasi paikallista joukkuetta vastaan satojen silmäparien edessa. Valmentajien oli turha huutaa kentalle ohjeita: ei siinä huutomyrskyssä kuullut yhtaan mitään. Matsi hoidettiin kuitenkin nätisti noin 30 pinnan voitolla.

Pelikulttuuri Espanjassa muistutti Suomen "siistiin koripalloon" tottuneita tyttöjä lajin fyysisestä puolesta: jo ensimmäisen matsin alusta lähtien tytöt huomasivat, että taklauksia satelee, ja käsille sai lyödä aika lujaa ennen kuin vapariviivalle päästiin.

Tiistaiaamuna LePy White avasi turnauksen pelaamalla katalonialaista joukkuetta vastaan. Vastus oli huomattavasti maanantaista kovempi. Tytöt voittivat alun haparoinnin jälkeen noin 10 pistettä.  Avausmatseista voitot molemmille joukkueille - tästä oli hyvä jatkaa!

LePy White joutui erittäin kovaan alkulohkoon ja pelasi hienosti voittamalla 2 matsia neljästä. Espanjassa pelaaminen on fyysistä ja intensiteetti korkealla. Turnaukset aikana vaihdot tehtiin lennosta, eikä pelikatkoilla palloa annettu tuomarin kautta, vaan pelaajat saavat juosta nopeita sydämensä kyllyydestä. Tytöt saivat hyvää oppia siitä miten tempo-peliä pelataan Espanjan malliin!

LePy Orange voitti oman alkulohkonsa kaikki pelit ja pääsi loppujen lopuksi finaaliin toisen lohkon voittanutta ranskalaista Val d'Albret'a vastaan. Katsomossa tyttöjämme kannustettiin villisti Let's go LEPI let's go -huudoin, ja lopulta Orange voitti tiukan matsin numeroin 43-38!

Pelien valissä uima-allas ja kilometrejä pitkä beachi tarjosivat oivat rentoutumismahdollisuudet. Lisäksi Malgratissa järjestettiin samaan aikaan muutama muukin turnaus, joten seuraelämä oli ilmeisen vilkasta...

Pelien päätyttyä aikaa oli vielä tutustua Barcelonan kaupunkiinkin. Nähtävyyksistä mieleen jäivät Sagrada Familia ja tietenkin La Rambla.

Tytöt palasivat sunnuntaina 24.4. kotiin väsyneinä mutta ilmeisen tyytyväisinä reissuunsa. Myös valmentajilla ja huoltojoukoilla oli antoisa matka Espanjan aurinkoon!

LePyn B-tytöt suosittelevat turnausta myös muille joukkueille. Pelisalit olivat kohtuullisen hyvät ja joukkueiden taso hyvä. Kahdelle joukkueelle rakennettu otteluohjelma oli juuri sopiva viikon mittaiselle reissulle. Ikimuistoiseksi reissun teki uusia entuudestaan tuntemattomia maita ja joukkueita vastaan pelattujen pelien lisäksi kymmenet uudet ystävät sekä saamamme kutsu lähteä ensi vuonna Portugaliin turnaukseen!