Kovaa vääntöä Espoossa - LePyn Tytöt 2000 EHBT:ssä

30.8.2011

LePyn 00-tytöt oli jaettu turnausta varten kahteen joukkueeseen: Kengurut taistelivat kilpasarjassa ja Tiikerit fun-sarjassa.

 

Matsit alkoivat heti perjantaina kutkuttavan jännittävällä Honka-trillerillä, jossa Honka White -joukkue lopulta kaatoi meidät seitsemällä pisteellä. Heti perään LePy Tiikerit kohtasi HNMKY Bluen, joka kaatui lukemin 38-14.  Loppuillasta selvisi, että Milla oli sairastunut, joten seuraavana päivänä saatiin onneksi lupa siirtää yksi kenguru tikruihin.

Lauantaina Hennalla vahvistunut Tiikerit voitti kaksi ensimmäistä otteluaan, toisen niukasti ja toisen reippaasti, ja hävisi viimeisen TiKSin ykkösjoukkueelle. Kengurut puolestaan voittivat aamulla Pantterit runsaslukuisesti 37-9, minkä jälkeen oli pitkä tauko ennen illan peliä. Valmentajaa pelotti vastus etukäteistietojen perusteella, mutta tytöt olivat psyykanneet itseään mielettömään taisteluun. Tarjosimme EBT:lle kovan vastuksen alusta loppuun asti, mutta harmilliset 6 pistettä jäi lopussa piste-eroksi. Ottelun intensiivisyys korostui viime minuuteilla, kun joukkueella ei ollut enää vaihtopelaajia Vilman pelattua itsensä aggressiivisella puolustuksella ulos ja Saran loukattua sormensa.

Sunnuntaille lähdettiin siis kilpasarjassa pelaamaan sijoista 5-8 ja Funissa hienosti loppuotteluun, jossa samainen TiKS asettui uudelleen vastaan. Kilpajoukkue kohtasi Hongan toisen porukan, jota lopulta saimme kurittaa lukemin 35-24. Tiedossa oli siis ottelu sijoista 5-6 sekä finaali ja ottelut pelattaisiin samaan aikaan.

Kengurut halusivat kovasti mennä nyt ottamaan voiton Hongasta, mutta taisi alkaa väsymys painaa ja hermostus iskeä, kun kentällä ei uskallettu samalla tavalla kuin edellisen päivän EBT-pelissä. Vastustajan äärimmäisen kova nro 23 aiheutti stressiä vaihtopenkille asti. Toisessa erässä Amandalla paukkui nilkka ja Saraa alkoi sapettaa, mikä johti taas pieniin vaihtamisvaikeuksiin. Taistelimme loppuun asti, mutta Honka iski 9 pistettä enemmän tauluun.

Fun-sarjassa puolestaan joukkue kokosi itsensä uudestaan, Milla löysi taas tiensä sairasvuoteelta paikalle ja revanssi TiKSistä oli parempi peli, mutta edelleen 18 pistettä jäi väliin Tikkurilan eduksi. Tytöt saivat siis lopulta hopeamitalit kaulaansa.

Hienointa oli, että tyttömme ovat kehittyneet äärettömästi viime kaudesta; edellisen vuoden EHBT:ssä emme voittaneet yhtään peliä. Saimme myös vastustajien valmentajilta hyvää palautetta kehityksestä. Kaikki pääsivät pelaamaan paljon ja jokainen koki onnistumisia viikonlopun aikana. Valmentajan päässä surrasivat jo sunnuntaina ajatukset tarpeellisista treeneistä ja heti maanantaina jatkettiin harjoittelua. Kiitokset avuliaille kyyditseville vanhemmille, kaikkensa antaneille pelaajille ja apuvalmentajalle. Tästä on hyvä jatkaa!

Saara

 

Joukkueissa pelasivat:

Kengurut: Vilma, Amanda, Essi, Emilia, Sara, Noora ja Annika

Tiikerit: Gabriela, Tara, Milla, Pihla, Saana, Emma P, Meri ja Henna