Tytöt 2001 Kouvot-turnauksessa

28.11.2012


T01 kävi ensimmäisessä Kouvolan-turnauksessaan.

 

 

T01 lähti Kouvolan turnaukseen ensimmäistä kertaa, ja kaikki 12 pelaajaa olivat jo alkuviikon treeneissä kovin täpinöissään. Siitä huolimatta mukaan taisi tulla kaikki tarpeellinen, ja bussimatkakin sujui yllättävän rauhallisesti.

Ekassa pelissä Kouvoja vastaan oltiin kohtuuhyvin hereillä, ja voitto irtosi suht helposti numeroin 11-32. Pelin jälkeen reippailimme iltapalalle hieman alle kilometrin päässä olevalle koululle, mistä allekirjoittaneen iloksi löytyi tuttuja, mm. LePyn entinen valmentaja Jartsa, joka oli KlaNMKYn poikien kanssa syömässä. Iltapalan jälkeen katsottiin vielä yksi peli ja painuttiin pehkuihin. Valot sammuivat jo ennen kymmentä, ja ainakin allekirjoittanut ja suurin osa tytöistä nukahti lähes saman tien.

Lauantaiaamuna herätys oli julmetun aikaisin, mutta kellojen soidessa 6.30 pahemmilta valituksilta vältyttiin, ja väsymys haihtui viimeistään aamupalalle mennessä. Silti EBT-pelin ensimmäinen erä meni vastustajan juostessa nopeaa, eikä 23-4 tappioasemasta enää kyetty nousemaan. Näin ollen EBT oli selvästi parempi lukemin 23-57.

Pelin jälkeen lähdimme kannustamaan 00-tyttöjä HyPoa vastaan. Kuusaalla asti käyvä bussi ei tyttöjä haitannut, ja yli puolen tunnin bussimatka kului mm. Robinin, Adelen ja Jesse Kaikurannan biisien parissa. Tiikerit uinuivat kaksi ensimmäistä erää ja vaikka lopussa näyttivätkin taistelutahtonsa, vastustaja voitti tiukasti pisteellä.  

Olimme siis oman lohkomme kakkosia ja vastaan asettui Honka Green. Aamupelin tapaan myös tässä ottelussa nähtiin shokkialku. Ekan erän jälkeen Honka vei 17 pistettä, mikä jäi myös lopulliseksi piste-eroksi. Kolme erää mentiin siis täysin tasatahtia ja pelattiin välillä melko mallikastakin koripalloa.

Jo peliä ennen tytöt olivat tutustuneet Pelikarhujen tyttöihin, ja uusien ystävyyssuhteiden ansiosta kiinnostus kisadiscoa kohtaan hiipui yhdeltä sun toiselta. Halukkaat pääsivät kuitenkin tanssahtelemaan, mutta discoilu ei mennyt odotusten mukaan, ja ilmeisesti majoituskoululle jääneiden Talent-ilta oli huomattavasti onnistuneempi.

Sunnuntaina oli jälleen aikainen herätys, ja vastassa heti klo 9 PeKa Blue. Kaverisuhteiden ei annettu pelissä liikaa painaa, ja viimeistään toisessa erässä LePy näytti paremmuutensa. Onnistumisia tuli useille tytöille ja kaikki tsemppasivat täysillä alusta loppuun. Peli päättyi oranssipaitojen selvään 34-17 voittoon.

Myös iltapäivän pelissä vastassa oli PeKa, tällä kertaa se valkoinen. Peli oli aamun matsia tasaisempi, ja hermostuneisuus oli miltei käsin kosketeltavissa. Allekirjoittaneen harmiksi lähes kaikki korit tapahtuivat palloskriinistä, ja vastustajalla ko. tilanteista vihellettiin ainakin viisi hyökkääjän virhettä. LePy voitti lopulta 23-29, mutta aivan tyytyväisiä valmentajat eivät voineet olla. Viime viikko onkin sitten harjoiteltu vapautumista, syöttämistä ja leikkaamista oikein urakalla.

Olimme lopulta turnauksessa viides, mikä oli hyvä, mutta melko odotettukin sijoitus. Viimeisen pelin jälkeen kävimme vielä herkuttelemassa McDonald’sissa ja lähdimme kotia kohti.

Viikonlopun aikana oli ilo huomata, kuinka  hyväkäytöksinen ja reipas joukkue meillä Anun kanssa on. Bussikuskeja kiiteltiin joka kyydistä useampaan kertaan, vastustajilta pyydettiin anteeksi loukkaantumistilanteissa, turnausruoasta ei valitettu ja nukkumaan mentiin kiltisti sovittuna ajankohtana. Myös joukkuehenki oli loistava ja kavereista sekä unohtelijoiden tavaroista pidettiin hyvää huolta.

Viikonlopun hiteiksi nousivat PeKan tytöt, laulaminen bussissa, lettikampaukset, oivallus-ilme ja ystävälliset bussikuskit. Floppeja taas olivat turnausdisco, pelaaminen jälleen pk-seudun joukkueita vastaan sekä hävinneet kisapassit (myös valmentajien). Myös Vanhoja poikia viiksekkäitä –kappale alkoi viikon repeatillä soimisen jälkeen hieman rasittaa.. :D

-sini :)