Katsaus LePyn syksyyn 2012 ja kevääseen 2013

11.1.2013

LePyn joukkueista osa on jo aloittanut kevätkauden pelit, ja ottelut pyörähtävät toden teolla käyntiin tänä viikonloppuna. Tässä lyhyt yhteenveto joukkueiden syyskaudesta ja kevätkauden suunnitelmista ja tavoitteista. Kaikki sarjajoukkueet pelaavat Eteläisen alueen sarjoissa.

A-tytöt voittivat syksyllä I divisioonan, saldona 7 voittoa ja 1 tappio. Tytöt pelasivat myös II divisioonaa, jossa he sijoittuivat B-lohkon neljänsiksi (4/3). Kevätkaudella joukkue pelaa näiden kahden lisäksi Naisten III divisioonaa, joten tytöille on tiedossa paljon pelejä ja uusia haasteita.  Elokuun EHBT-turnaukseen A-tytöt osallistuivat kahdella joukkueella. Kilpasarjan sijoitus oli kahdestoista; fun-sarjassa tytöt saivat pronssia.  Keväällä joukkueen on tarkoitus osallistua johonkin kansainväliseen turnaukseen Euroopassa.

A-pojat pelasivat syksyllä I divisioonaa missä sijoittuivat toisiksi (6 voittoa, 2 tappiota). Keväällä jatketaan samassa sarjassa, missä tavoitteena on pääsy Final Fouriin. Syyskauden alussa pojat sijoittuivat hienosti EHBT:n kilpasarjan hopealle.

B-tytöt pelasivat I ja III divisioonaa. Ykkösdivarin sijoitus oli kymmenes ja kakkosen kuudes. Keväällä pelataan II ja III divisioonissa. B-tytöt osallistuivat kahdella joukkueella sekä EHBT- että Kouvot-turnaukseen. EHBT:ssä sijoitus oli kilpasarjassa kolmastoista ja fun-sarjassa yhdestoista. Kouvolassa tytöt sijoittuivat sijoille 9 ja 15. Seuraava turnaus B-tytöillä on tammikuun lopun Ricoh-turnaus Vantaalla.

Elokuisen EHBT-turnauksen kilpasarjan kolmannentoista sijan jälkeen B-pojat voittivat syksyllä II divisioonan (kaikki 10 peliä voitettiin) ja ilmoittautuivat kevääksi II divarin lisäksi myös ykköseen. Kouvolan turnauksessa marraskuussa 2012 B-pojat ylsivät pronssille.  Ricoh-turnaukseen B-pojat osallistuvat kahdella joukkueella, toinen kilpa- ja toinen challenger-sarjaan.

C-tytöt 1999 ja 2000 pelasivat ikäluokista sekoitetuin kokoonpanoin 99-ikäluokan I ja II divisioonissa. I divisioonassa, joka oli samalla SM-karsinta, sijoitus oli yhdeksäs. Kevätkausi jatketaan näin ollen samassa sarjassa kuin syksylläkin. II divisioonassa C-tytöt sijoittuivat kolmanneksi (4 voittoa, 2 tappiota). T00:n II divisioonassa pelasivat 00-tytöt, joiden riveissä vieraili 01-tyttöjä. Nimellä LePy Kirahvit esiintyvä joukkue sijoittui sarjassa seitsemänneksi ja jatkaa samassa sarjassa kevätkaudellakin. Elokuisessa EHBT-turnauksessa T99 sijoittui kilpasarjassa sijalle 16. T00 pelasi EHBT:ssä T99 fun -sarjaa, missä sijoittui hienosti viidenneksi. Toinen T00-joukkue oli EHBT:ssä fun-sarjan kahdeksas. Kouvot-turnauksessa tytöt 1999 sijoittuivat neljänsiksi samoin kuin T00 Kengurut. T00 Tiikerit päätyivät kahdeksannelle sijalle. Sekä T99 että molemmat T00-joukkueet osallistuvat Ricoh-turnaukseen tammikuun lopulla.

P99 pelasi syksyllä I ja III divisioonissa. I divarissa sijoitus oli yhdeksäs ja kolmosessa kahdeksas. Samoissa sarjoissa jatketaan keväällä. EHBT-turnauksessa joukkue sijoittui kilpasarjan sijalle 19 ja fun-sarjan sijalle 6. Ricoh-turnaukseen P99 osallistuu kahdella joukkueella.

P00 pelasi syksyllä III divisioonaa missä jatkaa keväälläkin. Syksyn sijoitus sarjassa oli viides. Syksyn EHBT-turnauksessa joukkue oli kahdeksas. Kevätkaudella joukkue osallistuu Ricoh-turnaukseen Vantaalla sekä toukokuussa Turussa pelattavaan JBT-turnaukseen.

T01 sijoittui syksyllä viidenneksi sekä I että II divisioonassa; keväällä jatketaan samoissa sarjoissa. Kouvot-turnauksessakin sijoitus oli viides, mikä oli nousua EHBT-turnauksen seitsemännestä sijasta. Keväällä T01 suuntaa ainakin Perniön Pikkujätti-turnaukseen, mahdollisesti toiseenkin myöhemmin keväällä.

P01 pelasi syksyn III divaria missä jatkaa keväälläkin. Syksyn sijoitus oli kahdeksas. Joukkue osallistuu huhtikuussa Sima-turnaukseen Järvenpäässä.

T02 pelasi syksyllä I divisioonaa, jossa sijoittui kahdeksanneksi. II divisioonassa syyskauden sijoitus oli alemman loppusarjan toinen. Joukkue on ilmoittautunut kevääksi I ja III divareihin. Joukkue kävi marraskuussa ensimmäisessä matkaturnauksessaan Kouvolassa, missä sijoittui hienosti neljänneksi. Keväällä osallistutaan myös Ricoh- turnaukseen kahdella joukkueella ja leireillään.

P02 aloitti syksyllä uuden valmennuksen alaisuudessa. Syksyn aluksi joukkue osallistui EHBT-turnaukseen kahdella joukkueella. Toinen joukkueista pääsi pelaamaan mitaleista; loppusijoitus oli neljäs. Toinen joukkue oli kahdestoista. P02 pelasi syksyllä I ja III divisioonaa; I divisioonan joukkue oli sarjassaan kahdeksas (2/6), III divisioonan joukkue taas seitsemäs (2/5). Keväällä pelataan I:ssä ja kahdella joukkueella III:ssa. Ykkösdivisioonan tavoitteena on lopputurnauspaikka keväällä. Kolmosessa pelataan kahdella tasavahvalla joukkueella, ja kaikille syksyllä mukaan tulleillekin pyritään saamaan sopivia pelejä. Tulevana pyrkimyksenä on nostaa toinen näistä joukkueista kakkosdivisioonaan. P02 ennätti jo loppiaisena Saloon AND1-turnaukseen, jossa pelasi kahdessa sarjassa. Kilpasarjan sijoitus oli seitsemäs ja Fun-sarjan kahdeksas. Joukkue osallistuu tammikuun lopun Ricoh-turnaukseen kolmella joukkueella. Myös kevään Spirare Basket Cup Tukholmassa on suunnitelmissa.

T03- joukkueessa on tällä hetkellä 20 urheilullista ja iloista tyttöä. Joukkue pelasi syksyllä I divisioonaa missä sijoittui viidenneksi (2 voittoa, 4 tappiota). Joukkue osallistui syyskuussa myös LePyn mikroturnaukseen. Keväällä pelataan sekä I että II divisioonassa ja osallistutaan maaliskuussa Perniön turnaukseen kahdella joukkueella.

P03 pelasi 2 joukkueella II divaria. P03 Live sijoittui A-lohkon kakkoseksi  saldolla 3 voittoa ja 2 tappiota ja Linko B-lohkon seitsemänneksi. Keväällä joukkueet jatkavat samoissa lohkoissa kuin syksyllä. Ricoh-turnaukseen P03 osallistuu kahdella joukkueella. Myös P03 pelasi LePyn mikroturnauksessa.

T04 pelaa ensimmäistä sarjakauttaan. Syksyllä oltiin oman mikroturnauksen jälkeen I divisioonassa, missä jatketaan myös keväällä.

Sarjapelinsä aloittavat kevätkaudella II divisioonaan ilmoittautunut P04, joka myös osallistui LePyn mikroturnaukseen, ja supermikrosarjassa debyyttinsä tekevä P05.

T05-joukkueessa tyttöjen määrä on kasvanut tasaisesti, ja nyt ringissä on 16 pelaajaa. Syksyllä joukkue osallistui Hongan ja Klaukkalan NMKY:n korisriehoihin ja pelasi harjoitusotteluita Honkaa ja EBT:tä vastaan. Kevätkaudella jatketaan harjoittelua ja pelataan lisää harjoitusmatseja. Sarjaan joukkue ei vielä tällä kaudella osallistu.

T06/07-joukkueeseen on liittynyt 5 uutta tyttöä vuodenvaihteen jälkeen, ja tyttöjä on tällä hetkellä 10 kpl!  Joukkue harjoittelee tällä hetkellä koripallon perustaitoja ja toivottaa kaikki koripalloilusta kiinnostuneet 06-07-tytöt mukaan joukkueeseen.

Myös P06/07-joukkue harjoittelee ahkerasti kevätkaudella ja pelaa mahdollisesti keväämmällä myös jo harjoituspelejä.

Aikuisjoukkueista LePyn Naiset voittivat syksyllä lohkonsa III divisioonassa. Syyskauden saldo oli komeasti 7 voittoa ja 1 tappio. Keväällä jatketaan III divisioonassa, missä pelataan ylempää D-lohkoa. Myös Helat pelasivat III divisioonaa ja sijoittuivat lohkossaan neljänsiksi (5 voittoa, 3 tappiota). Kevät pelataan saman divisioonan E- (keski-)lohkoa. LePyllä on siis kevätkaudella Naisten III divisioonassa 3 eri joukkuetta, kaikki eri lohkoissa.

Moms jatkoi Mammasarjassa missä sijoittui kakkoseksi. Kevät jatketaan samassa sarjassa tuttujen vastustajien kanssa sekä pelataan mahdollisimman monta harjoitusottelua. Reviiri laajenee kevään mittaan myös pääkaupunkiseudun ulkopuolelle.

Eteläisen alueen miesten III divisioonassa LePyllä oli 2 joukkuetta: LePy Orangemen ja FUT. Orangemen pelasi B-lohkoa missä sijoittui seitsemänneksi (5 voittoa, 5 tappiota). FUT pelasi A-lohkoa ja sijoittui yhdeksänneksi 3 voitolla ja 5 tappiolla. Orangemenin kevätkauden tavoitteisiin kuuluvat pelien voittaminen, sarjapaikan aikainen varmistaminen ja FUTia parempi loppusijoitus sarjassa.

Balls pelasi V divisioonassa A-lohkossa missä sijoittui neljänneksi (5 voittoa, 3 tappiota). Samassa divarissa pelasivat myös sarjaan palanneet Faijat. Hekin sijoittuivat lohkonsa neljänsiksi (5/4). Faijojen kevään tavoitteena on kaikkien pelien voittaminen.

Rookies ei ole pelannut virallisia sarjaotteluita. Joukkueen ohjelmaan on kuulunut pari harjoitusottelua. 

Kaikki LePyn sarjamatsit näkyvät LePy pelaa -osiossa. Seuraa myös LePyn Facebookia, siellä kerrotaan myös muista otteluista ja turnauksista!