LePyn Pojat 2002 -joukkueen kausi 2012 - 2013

23.4.2013

P02:n sarjakausi sujui erinoimaisesti: sekä I että III divisioonassa Final Fouriin. Edessä on vielä kaksi turnausta ennen kesää.

Pojat 2002 -joukkueen vaiherikas sarjakausi päättyi 20. - 21.4. pelattuun I divisioonan lopputurnaukseen. Välierässä runkosarjan voittaja Honka oli parempi 62-27. Pronssimatsissa PuHua vastaan pojat olivat pitkään johdossakin mutta hävisivät hienon taistelun jälkeen 29-48. Joka tapauksessa pelkästään lopputurnaukseen selviäminen oli joukkueelta hieno saavutus, joka on huomattu Leppävaaran ulkopuolellakin.

Joukkue lähti kauteen kokonaan uuden valmennuksen alaisuudessa. Syksy meni Anssin, Tommin ja poikien tutustuessa toisiinsa. Kauden aikana porukkaan liittyi kymmenkunta uutta poikaa, ja joulun jälkeen saatiin myös Ransu vahvistamaan valmennustiimiä. Syksyllä osallistuttiin I ja III divisiooniin, joissa kumpikin joukkue otti kaksi voittoa.

Kevääksi lisättiin kolmodivariin vielä toinen joukkue, jotta kaikki mahtuisivat pelaamaan. Kevään sarjapelit sujuivat joukkueelta erinomaisesti, ja sekä ykkös- että kolmosdivarin joukkueet selvisivät Final Four-turnauksiin. Kolmosdivarin joukkue saalisti turnauksesta kotiinviemisiksi pronssimitalit.

Kauden aikana osallistuttiin niin EHBT-turnaukseen, Ricoh-turnaukseen kuin  AND1-turnaukseenkin kaikkiin kahdella ryhmällä. Keväällä järjestettiin lisäksi ensimmäinen oma LePyn MiniBasket-turnaus.

Joukkueen kausi jatkuu vielä toukokuun alussa ToPoLa-turnauksessa, sekä Tukholman Spirare Cupissa.

Lopuksi vielä kiitos kaikille pelaajille, valmentajille ja mahtaville tukijoukoille. Etenkin aluefinaaleissa oli mahtavaa nähdä hallissa kaikki joukkueen kuusi valmentajaa sekä niitäkin perheitä, joiden omat pojat eivät olleet pelaamassa.Poikien matseissa on aina hieno tunnelma: fanit kannustavat villisti ja asut, jopa hiuksetkin kertovat, että on kyse oranssiperheestä. Vierasjoukkueiden vanhemmilla on ollut ihmettelemistä, kun LePy-huuto raikaa, ja aalto kiertää katsomossa!

Go LePy!

Tero Mäkelä