Mitä LePyn valmentaja tekee kesällä?

17.7.2014


Muutama viikko sitten kerroimme, miten LePyn jojon kesä kuluu. Tällä kertaa valotamme hieman LePyn valmentajan kesäkuukausien ohjelmaa. Haastattelimme B-poikien valmentajaa Tuomo Holopaista.

Aivan kuten pelaajan ja joukkueenjohtajankin, myös LePyn valmentajan kesälomaan kuuluu paljon korista. Tuomo kertoo: ”Kesäloma alkaa yleensä hieman ennen juhannusta, kun pelaajat päästetään omatoimisen harjoittelun jaksolle viimeisten yhteisten treenien jälkeen. Omatoimisen harjoittelun ohjelmien laatiminen onkin yksi valmentajan alkukesän urakoista.”

LePyssä kaikki päävalmentajat tekevät kesän aikana ensi kautta varten toimintasuunnitelmat, jotka käydään syksyllä yhdessä toiminnanjohtajan ja joukkueenjohdon kanssa läpi. Kausisuunnitelmasta selviävät viikkokohtaisesti joukkueen harjoittelusisällöt sekä peli- ja turnausaikataulut. ”Pelaajiin ja joukkueeseen on ehtinyt kuukauden tai pari tutustua, jos he eivät vielä entuudestaan ole tuttuja. Sen pohjalta valmentajan täytyy miettiä, mitä tulevalta kaudelta haluaa. Kun ajatuksia alkaa olla valmiina, on hyvä aika muodostaa joukkueelle runko kausisuunnitelmasta, jota lomien loputtua vielä yhdessä muun joukkueenjohdon kanssa hioo”, kertoo Tuomo ja jatkaa, että kesällä on lisäksi hyvää aikaa kehittää tietämystään koriksesta esimerkiksi monissa eri-ikäisten maaotteluissa.

Valmentajan kesään kuuluu myös muuta kuin korista: ”Koska valmentajan kausi on pitkä ja joskus raskas, kesälomalla on myös tärkeää saada ajatukset irti koriksesta, jotta jaksaa tehdä jälleen 11 kuukautta täydellä tarmolla töitä. Loman aikana ei tarvitse päivittäin olla vetämässä treenejä, joten aikaa jää hyvin omille harrastuksille. Omalla kohdallani kesätyö on saanut hyvin ajatukset pois koriksesta”, kertoo Tuomo.