Ringside A-tyttöjen SM-sarjaan!

29.9.2015

LePy ja PuHu ilmoittivat huhtikuussa yhdistävänsä voimansa A-tytöissä ja muodostavansa yhteisen Ringside-nimisen A-tyttöjoukkueen, jonka tavoitteena on pelaaminen valtakunnallisessa sarjassa. Viikonlopun karsintaturnaus ylitti kaikki odotukset, kun joukkue pääsi heti ensi yrittämällä SM-sarjaan.

Ringside pelasi viikonlopun SM-sarjakarsinnoissa neljä peliä. Lauantaiaamun ensimmäinen vastustaja oli Tampereen Pyrintö II. Hermostuneesta alusta huolimatta Ringside johti peliä koko ajan ja voitti lopulta 67-34.

Lauantai-iltana Ringside kohtasi toisen tamperelaisjoukkueen, Raholan Pyrkivän, jonka se oli jo EHBT:ssä voittanut niukahkosti 54-48. RaPy veikin ensimmäisen erän 15-18, mutta toisessa erässä Ringside sai pelinsä kulkemaan, ja puoliajalle mentiin lukemissa 38-29. Loppu olikin sitten Ringsiden näytöstä, ja peli päättyi lopulta lukemiin 82-47. Näin lauantain molemmista pelistä saatiin voitto, ja samalla varmistettiin paikka valtakunnallisessa sarjassa.

Sunnuntain ottelussa Vimpelin Vetoa vastaan olikin sitten isot panokset: voitolla varmistettaisiin SM-sarjapaikka. Ensimmäinen jakso meni vierasjoukkue Ringsidelle 15-23, ja puolivälissä ero oli venähtänyt 11 pisteeseen (29-40). Kolmannella jaksolla Vimpeli sai vain 2 pistettä, ja Ringside kasvatti johtonsa 31-50:een. Viimeinen jakso olikin sitten viimeistelyä, ja peli päättyi Ringsidelle 49-68. SM-sarjapaikka oli plakkarissa!

Sunnuntain iltaottelun 53-90 häviö Helmi Capitalseille ei näin ollen paljoa harmittanut hienosti sujuneen karsinnan päätteeksi.

”Vimpeliä vastaan pelattiin kauden tähän mennessä paras peli”, kommentoi Ringsiden valmentaja Jussi Syrjänen. ”Toteutuksessa on kuitenkin niin hyökkäys- kuin puolustuspäässäkin todella paljon töitä. Joukkuekonseptin lisäksi jatkamme lajin tekniikoiden ja taktiikoiden opettelua koko kauden ajan. ”

A-tyttöjen SM-sarjassa pelaavat kaudella 2015 – 2016 Ringsiden lisäksi Capitals ja Capitals II, ToPo, Honka I ja EBT pääkaupunkiseudulta sekä PeKa Kotkasta, SBG Red I Lahdesta, Pyrintö I Tampereelta ja Catz Lappeenrannasta. Sarja alkaa kahden viikon päästä. Sarjan ottelut tulevat pian näkyviin Koripalloliiton nettisivuille: http://www.basket.fi/sarjat/sarjan_etusivu/?season_id=92285&league_id=11

Vielä kerran onnittelut koko Ringside-tiimille SM-sarjapaikasta!