LePy koulutti 30 toimihenkilöä ensiavun ja teippauksen saloihin

15.12.2015

Ensiksi tutustuttiin teoriaan.
Ensiksi tutustuttiin teoriaan.
Kantalukon kiemuroita.
Kantalukon kiemuroita.
Nilkan kompressioside.
Nilkan kompressioside.
Oppia otettiin myös kaverilta.
Oppia otettiin myös kaverilta.

Torstai-iltana Lintumetsän koululla käytiin läpi tuhti paketti urheilijan traumaperäisistä vammoista, urheilijan ensiavusta ja kuntoutuksesta sekä yleisimmistä teippauksista. Mukana oli 30 seuran valmentajaa, joukkueen taustahenkilöä ja vanhempaa. Ainakaan kouluttajan ammattitaidon puutteesta ei oppi ollut kiinni, sillä kouluttajana oli Suomen kokenein urheilufysioterapeutti Seppo Pehkonen, joka on toiminut useita vuosia Suomen miesten korismaajoukkueen sekä Suomen Olympiajoukkueen fysioterapeuttina kuusissa Olympialaisissa.

Kun teoria vamman synnystä ja hoidosta oli käyty läpi, siirryttiin käytäntöön. Kurssilaiset pääsivät sitomaan nilkkoja ja ranteita sekä teippaamaan toistensa raajoja. Asiaa oli niin paljon, ettei neljä tuntia meinannut riittää mihinkään. Aika kuitenkin lensi siivillä ja neljän tunnin koulutuksen jälkeen LePyllä oli 30 entistä parempaa taustahenkilöä toimimaan apuna nuorten kehittämisessä.

Kiitos loistavalle kouluttajalle sekä innostuneelle ja aktiiviselle ryhmälle! Seuraava koulutus järjestetään tammi-helmikuussa. Aiheena silloin nilkka- ja polvivammojen ennaltaehkäisy sekä kinesioteippaus. Lisätietoja näiltä sivuilta lähempänä.