LePyn miesten joukkueen syyskausi 2015

22.12.2015Joulu tulla jollottaa, ja miesten joukkueen syyskausi kolmosdivarissa on sopivasti paketissa.

Ottelut sujuivat urheilupiireistä tutuilla prosenttiluvuilla ilmaistuna fifty-sixty. Eli hävittiin viisi ja voitettiin kuusi matsia.

Leppävaaran hallissa kotiyleisöä hemmoteltiin tänä syksynä totuttua useammalla voitolla. Kotona otettiin viidestä ottelusta neljä voittoa. Paljolti entisistä Korisliigan pelaajista koostuva vantaalaisjoukkue FC Passe oli ainoa vierailija, joka pystyi nappaamaan sarjapisteet Leppävaarasta.

Vierasvoitot haettiin Espoonlahdesta ja Järvenpäästä.  Sijoitus sarjataulukossa on neljäs joulutauolle lähdettäessä. Sarja on kuitenkin niin tasainen, että suhteellisen korkeasta sijoituksestamme huolimatta putoamispeikkoa ei suinkaan ole vielä karistettu kannoilta. Kevään otteluihin riittää siis panosta ja jännitettävää vielä ihan riittävästi.

Itse olen positiivisesti yllättynyt siitä, että viimevuotisesta melkoisen muodonmuutoksen kokenut joukkueemme on näinkin korkealla sarjataulukossa. Syksyn kolme ensimmäistä peliä eivät näyttäneet ollenkaan rohkaisevilta, varsinkin kun vanhoista pelaajista Ilkka Hietanen ja Marko Raatikka eivät sittenkään olleet enää joukkueessa mukana. Mutta aika nopeasti nuoret tulokkaatkin saivat pelinsä kulkemaan, ja jo nyt neljän nuorisokaartin pelaajan tehoindeksi huitelee hienosti 0,40 tuntumassa.

Vanhemmista konkareista tehokkain on ollut jälleen kerran Mikko Eloranta  indeksilukemallaan 0,77. Seuraavina vanhusten kerhon tehotilaston kärkipäästä löytyvät sitten Antti Karppinen, Robin Ranta sekä Joonas Sarasti. Peleissä valmentajina ovat vuorotelleet Kasper Kepsu sekä vammojaan parantelevat Jussi Kilpelä ja Olli Torkkeli.

Kevätkausi aloitetaan vieraissa Helsingin Urheilutalossa 9.1.2016 ottelulla Seamenia vastaan. Ensimmäinen kotiottelu Leppävaaran hallilla on lauantaina 16.1.2016 klo 10.15 KY-koria vastaan.

Toivottavasti yhä useampi LePyläinen pääsee hallille seuraamaan miesten vauhdikkaita otteluita!  Varsinkin nyt, kun joukkueessa on tavallista runsaammin LePyn omia kasvatteja.

Netissä miesten joukkueen edesottamuksia seurataan osoitteessa vekaran.blogspot.fi.

Veikko Rantio