LePy perustaa U19 ikäluokkaan tyttöjoukkueet

27.3.2020

LePyn A-tyttöjen joukkue hajosi viime kauden päätteeksi ja kuluvalla kaudella LePyllä ei ole ollut A-tyttötoimintaa. LePy perustaa ensi kaudeksi kaksi A-tyttöjen ryhmää (s. 2002-2004): LePy oranssi ja LePy sininen. 

Suomessa on suuri pelaajapula tyttö- ja naispuolella. Tämä näkyy kaikissa seuroissa ja kaikilla sarjatasoilla. Useista eri syistä johtuen tytöt lopettavat koripalloharrastamisen aikaisemmin kuin pojat. Olemme harmissamme, sillä meistä myös tytöt ja naiset voivat jatkaa harrastustaan omien tavoitteidensa mukaisesti huolimatta opiskelusta, töistä, kaverisuhteiden ylläpitämisestä tai muista harrastuksista. Kaikki tulisi pystyä sovittamaan yhteen.

Jotta saamme useamman tyttöpelaajan pidettyä mukana koriksessa, haluamme kokeilla jotain uutta. Ratkaisumme ei ole uusi, mutta toivottavasti tehokas. Vastaus on joustavuus.

Harjoitusryhmien jakamisessa tavoitteena on aina ollut saada saman motivaatiotason omaavat pelaajat harjoittelemaan samaan ryhmään. Harjoitusten määrä on ollut ratkaisevin tekijä. Jos haluaa harjoitella enemmän, niin kuuluu kilparyhmään ja jos vähemmän niin harrasteryhmään. Kilparyhmissä oletuksena on ollut halu pyrkiä eteenpäin urallaan. Joukosta on matkalla tippunut pelaajia, jotka ovat taitavia, treenaavat hyvin, mutta eivät välttämättä tavoittele ammattilaisuutta. Harrasteryhmään on ollut vaikea lähteä, kun tällaiset pelaajat ovat tottuneet harjoittelemaan kovaa ja usein.


Mitä teemme jatkossa erilailla? 

Oranssi toiminta

Jokainen pelaaja saa valita haluaako harjoitella 2, 3 vai 4 kertaa viikossa. Ja kun harjoituksiin tullaan, niin silloin treenataan tosissaan. Kaikki harjoitukset suunnitellaan niin, että mukaan on helppo tulla, niissä opitaan edelleen uutta, mutta ennen kaikkea niissä hyväksytään, että pelaajalle koris ei välttämättä ole kaikkein tärkein asia maailmassa. Oranssia ryhmää vetää Nigel Moore apunaan Tuomo Holopainen. Joukkue ilmoittautuu U19 ikäluokan SM-karsintoihin tavoitteenaan pelata valtakunnallista sarjaa.

Sininen toiminta

Sinisen ryhmän vastuuvalmentaja on Tuomo Holopainen. Siniselle ryhmälle tarjotaan harjoituksia kahdesti viikossa ja joukkue pelaa aluesarjaa. Innokkaimmille tarjotaan mahdollisuus myös kolmanteen harjoitukseen näin halutessaan.


Ovatko tasoerot ryhmissä suuria? 

Toki se on mahdollista. Koostuuhan ryhmä kolmen eri ikäluokan pelaajista (s. 2002-2004). Mutta me uskomme, että joukkueurheilun yksi tärkeimmistä opeista on tulla kaikkien kanssa toimeen. Jos siis haluamme lisätä joustavuutta harrastamisen suhteen, on meidän oltava joustavampia myös harjoitusryhmän suhteen.


Kiinnostuitko, eli haluatko tulla pelaamaan LePyn U19 joukkueeseen ensi kaudeksi?

Kaikki koripallotoiminta on nyt tauolla. Heti, kun se on mahdollista (toivottavasti jo toukokuussa, mutta mahdollisesti vasta elokuussa), järjestämme perinteiset avoimet harjoitukset oranssille ryhmälle ja aloitamme harjoittelun. Jos sinua kiinnostaa tulla kokeilemaan, niin toivomme, että tulet avoimiin harjoituksiin mukaan. Mikäli virusepidemia sallii, niin ryhmälle tarjotaan harjoituksia läpi kesän, sisältäen mahdollisen omatoimisen jakson. On täysin oma päätöksesi, kuinka usein olet mukana.

Sinisen ryhmän osalta harjoitukset käynnistyvät elokuussa. Toivomme kuitenkin, että kaikki kiinnostuneet laittaisivat viestiä, jotta osaamme arvioida ryhmän koon ja sen myötä harjoitusten määrän.

Jos sinulla on kysyttävää, niin ole rohkeasti yhteydessä.


Terkuin,

Marika Vilanen
marika.vilanen@lepy.fi
044 567 0777

Nigel Moore
nigel.moore@lepy.fi
041 369 1258

Tuomo Holopainen
tuomo.holopainen@lepy.fi
045 139 3495