Tyttöjen päävalmentajat kaudella 2023-2024

21.6.2023

Esittelyssä LePyn tyttöjen päävalmentajat kaudelle 2023-2024. Valmennuksesta löytyy tulevalla kaudella ennennäkemätön määrä niin peli- kuin valmennuskokemusta. Valmennuksessa on paljon pysyvyyttä, mutta penkin takaa löytyy myös uusia kasvoja. Useampi päävalmentaja on myös kasvanut päävalmentajan rooliin toimimalla aiemmin seurassa vastuuvalmentajan tukena. On hienoa huomata, että valmentajat haluavat sitoutua seuraan. Tämä antaa myös pelaajille esimerkin pitkäjänteisestä työstä kehittymisen mahdollistajana. Päävalmentajien tukena on joukko motivoituneita vanhempivalmentajia, joiden määrä kasvaa koko ajan. LePy kasvattaa myös omista junioreistaan tulevaisuuden koutseja, jotka toimivat valmentajina jo oman peliuransa rinnalla.

"Kokenut valmennus, uudet upeat harjoitusolosuhteet ja mahdollisuus pelata koripalloa naisten valtakunnallisella tasolla - LePy pystyy tarjoamaan tulevalla kaudella huimasti paremman kokonaisuuden tyttöpelaajille kuin koskaan ennen" kommentoi LePyn valmennuksen kehittäjä Tomi Kaminen.

LePyn valmennusta kehitetään aktiivisesti, niin sisäisillä kuin Koripalloliiton koulutuksilla. Yhdessä sovituilla valmennuksen linjauksilla pelaajille varmistetaan laadukas polku junioreista aina aikuisten kilpasarjoihin saakka. Seuran kaikilla päävalmentajilla onkin vähintään Koripalloliiton II -tason koulutus. Useampi on jo suorittanut Huippukoripallovalmentajatutkinnon.

LePyn tavoitteena on kehittää pelaajia, mutta samalla myös tarjota mahdollisuuksia kilpailla korkeimmilla sarjatasoilla. Naisten 1-divisioonajoukkue tarjoaa omille junioreille tien aikuisten kilpasarjoihin. 19-vuotiaat tytöt karsivat syksyllä SM-sarjaan. Nuoremmissakin pelataan valtakunnallisissa sarjoissa tai alueen korkeimmilla sarjatasoilla.

"Menestys ei synny hetkessä. Me olemme valinneet linjan, jossa pelaajia kasvatetaan niin, että jokainen pystyy tavoittelemaan omaa huippuaan. Tavoitteena ei ole ainoastaan seuraavan sarjapelin voittaminen" toteaa Kaminen.

LePyn tyttöjen päävalmentajat kaudella 2023-2024.

Nigel Moore - Naiset, U19 ja U16 joukkueet.
Antti Olkinuora - U19, U16 ja U14 siniset joukkueet.
Jari Kolehmainen - Tytöt 2012 joukkue.
Austin Erestain / Kasper Kepsu - U14 joukkue.
Kaisa Lind / Akseli Veiss - Tytöt 2013 joukkue.
Hemmo Kettunen - Tytöt 2014 joukkue.
Jenniina Huuhtanen - Tytöt 2015 joukkue.
Marja Miettinen - Tytöt 2016 joukkue.
Ella Alinikula - Tytöt 2017-2018 joukkue.

Mukaan otetaan koko ajan uusia nais- ja tyttöpelaajia. Jos olet kiinnostunut liittymään joukkoon, niin ole suoraan yhteydessä valmentajaan tai seuran toimistoon (toimisto@lepy.fi).