Miehille komea voitto Petäjästä

13.2.2006


LePyn miesten edustusjoukkue esitti sunnuntaina Leppävaarassa kauden parasta peliään ja voitti Petäjän luvuin 94-60.

Vanhoista Hongan mestaruussarjapelaajista koostuva Petäjä on tällä kaudella esiintynyt erittäin vahvasti. Syyskaudella kokeneet ketut veivät LePyä Tapiolassa selvin numeroin. Petäjä onkin sarjassa kolmantena vain neljän tappion rasittamana. Kun LePy vuorostaan taistelee sarjapaikastaan, taisivat Petäjän pelaajat saapua sunnuntaina Leppävaaraan hieman ”takki auki”. LePy tuli vuorostaan otteluun täynnä päättäväisyyttä ja taistelutahtoa.

Ottelun alussa LePyllä oli jälleen kerran vaikeuksia saada pallo koriin helpoistakin paikoista. Petäjä siirtyikin heti 4-0 johtoon. Pikkuhiljaa alkoi kotijoukkue päästä peliin mukaan ja tilanne tasoittui. Ensimmäiselle erätauolle mentiin lukemista 19-16. Toinen neljännes alkoi LePyn kannalta hyvin. Puolustus oli tiivistä ja hyökkäyspeli mallikasta. LePy iski tilaisuuden tullen nopeilla, mutta hyökkäsi muuten järkevästi ja huolellisesti. Tyhmiä ja väkinäisiä ratkaisuja ei tällä kertaa otettu, sen sijaan jaksettiin maltillisesti hakea luonnollisia ratkaisupaikkoja. Etenkin Kalle Ristola oli ensimmäisellä puoliajalla elementissään. Hän haastoi liikkuvuudellaan jatkuvasti Petäjän isoja mutta kankeita miehiä ja pelasi myös erittäin vahvasti puolustuspäässä. Myös Janne Saarme oli tehokas. Tasapainoisella hyppyheitollaan hän nakutti hyvällä prosentilla 10 pistettä. LePy siirtyikin näin ollen kymmenen pisteen johtoon. Puoliajan viimeiset minuutit sujuivat kuitenkin hieman heikommin. LePy sortui rikkomaan ja Petäjä pääsi kaventamaan eroa vapaaheittojen avulla. Puoliajalle mentiin näin tilanteessa 41-37.

Toinen puoliaika alkoi tasaisesti, mutta pian LePy lisäsi eroa hieman yli kymmeneen pisteeseen. Tässä tilanteessa Petäjä otti aikalisän ja siirtyi paikkapuolustukseen. LePyn hyökkäyspeli meni hetkeksi sekaisin ja Petäjä pääsi jälleen kaventamaan eroa pienemmäksi. Kotijoukkueen hyökkäyspeli elpyi kuitenkin nopeasti. Make Haavisto upotti pari kakkosta puolietäisyydeltä ja Kasper Kepsu pari tärkeää kolmosta. Viimeiselle erätauolle mentiin näin LePyn johtaessa taas reilulla kymmenellä pisteellä. Viimeinen neljännes oli sitten LePyn totaalista näytöstä. Ottelukoutsina toiminut Juha ”Juice” Sarlund kierrätti miehistöään erittäin hyvin, joten LePy jaksoi pitää tempoa yllä ja Petäjän pelaajat alkoivat väsyä. Kotijoukkueen puolustus toimi myös mallikkaasti. Avut olivat kohdallaan, levypallopeli oli vahvaa ja 1-1-tilanteissa ei kovin montaa kertaa jääty toiseksi. LePyn isot miehet painivat ansiokkaasti korin alla, pitäen Petäjän tehomiehen ja kakkosdivarin ehkä parhaimman sentterin Niko Toiviaisen hyvin kurissa. Näin joukkue pääsi usein juoksemaan nopeita hyökkäyksiä, joka yleensä on ollut Petäjää vastaan inhottavan vaikeata. Viimeisen neljänneksen hahmo oli Jussi Nikula, joka heitti kymmenen pistettä ja riisti lisäksi pallon kolmesti. Loppuhetkillä kentällä nähtiin myös legendaarinen Juice Sarlund itse, joka esittikin heti kentälle päästyään komean post-liikkeen.

Edellä mainittujen lepyläisten lisäksi on syytä mainita Olli ”Opa” Hirmasto. Vaikka Opan heitto ei oikein pudonnut, niin hän taisteli puolustuspäässä esimerkillisesti. Hirmasto esitti myös ottelun näyttävimmän heiton torjunnan kun vanha maajoukkuetakamies Aleksi Wuorenjuuri yritti ajaa korille. Myös Mikko ”Kippari” Ritala pelasi vahvasti. Hän taisteli hyvin Toiviaista vastaan ja upotti pari tärkeää hypäriä. Aneemisen Petäjän paras oli Miikka Nevasalo.

Seuraavaksi LePyllä on edessä kaksi elintärkeää ottelua. Ensin vierasottelu jumbojoukkue Supereita vastaan ja sunnuntaina 26.2 Leppävaarassa Sykki Seniorsia vastaan.

Pisteet/levypallot:
LePy
: Kasper Kepsu 20/2, Kalle Ristola 14/5, Janne Saarme 14/2, Jussi Nikula 13/1, Markku Haavisto 12/5, Mikko Ritala 6/4, Jussi Somervuo 6/4, Olli Hirmasto 4/5, Markus Konkari 3/2, Juha Sarlund 2/1
Petäjä (pisteet): Miikka Nevasalo 22, Aleksi Wuorenjuuri 13, Niko Toiviainen 11

Miesten II-divarijoukkueen sivuille