LePyn C-tytöt kultaa II divisioonan aluefinaaleista

17.4.2013


Kevään alussa päätettiin supermikroturnauksen ajankohtaa ja valmentaja Saara totesi, että "14.4 on ihan ok, ei me taideta kakkosdivarin aluefinaaleihin päästä". Ekat pelit oli hävitty, mutta niiden jälkeen alkoikin voittoputki. Pelistä toiseen tsempattiin isompia, kokeneempia vastustajia vastaan ja ansaittiin aluefinaalipaikka.

Final Four -rosterin otettiin 10 vuonna 2000 syntynyttä ja kaksi 99-tyttöä. Vastaan tuli heti välierässä sarjan voittaja, EBT:n 99-joukkue. Valmentaja totesi pelin alkuun, että vastustajan penkillä istuu "enemmän kokemusta, pituutta ja lähes kaikkea muutakin". Pelaajilta toivottiin apinanraivoa tähän koitokseen. EBT johti parhaimmillaan 11 pisteellä, mutta niin vain tytöt punnersivat prässillä ja hyökkäyspään mallikkaalla viimeistelyllä itsensä voittoon! 

Seuraavana päivänä peli oli jo alkanut kun allekirjoittanut pääsi paikalle. Penkillä istuivat 12 pelaajan lisäksi kaikki loput 99-tytöt ja osa 00-tytöistä. Hiuksissa oli oranssia ja sinistä, myös valmentaja Jussilla. Peli eteni tasaisesti, koreja tehtiin molemmissa päissä ja fyysisesti isompaa Sykkiä vastaan erityisesti sulun puute vaivasi. Oma korirengas ei myöskään meinannut löytyä millään. Lopussa saatiin mieletön vaihde päälle: vastustajan syötöt katkottiin, pakotettiin menetyksiin ja omat pallot laitettiin koriin niin kaukaa kuin läheltäkin. Voitto oli LePyn 51-36!

Kiitos tästä kuuluu koko C-tyttöjen porukalle: kauden aikana on treenattu aktiivisesti, annettu kavereille vastusta treeneissä ja opittu mielettömästi uutta. Peleistä oppii, kun voittaa ja häviää tasaisesti. Keväällä kokonaisrekordi kolmesta sarjastamme oli hieman plussalla 18/14. Tällä kertaa aluefinaalipaikka aukesi yhdessä sarjassa. Kauden treenaamisen ja pelaamisen luoma kehitys tulee kuitenkin varmasti näkymään ja jatkumaan tulevilla kausilla. Onkin mielenkiintoista nähdä, mihin kaikkeen nämä tytöt vielä pystyvät. 

Saara Myllymäki