LePyn A-tytöt valtakunnalliseen I divisioonaan!

24.9.2013
LePyn A-tytöt pelasivat tiensä valtakunnalliseen I divisioonaan. Edellisen kerran LePyn tyttöjoukkue pelasi valtakunnallista sarjaa kaudella 2003 - 2004!

 

 

LePyn A-tytöt lähtivät SM-karsintaturnaukseen tietoisina vastustajien kovasta tasosta. Wartti Capitals oli voittanut keväällä A-tyttöjen SM-sarjan, missä TuRi sijoittui seitsemänneksi. Hongan B- ja A-tytöt olivat puolestaan kauden 2012 - 2013 valtakunnallisen ykkösdivisioonan kakkonen ja kolmonen.

 Joukkueen tavoitteena viikonlopun turnauksessa oli pääsy jompaankumpaan valtakunnalliseen sarjaan. Turnauksen viidestä joukkueesta kaksi parasta pääsisi SM-sarjaan, kolmas ja neljäs valtakunnalliseen I divisioonaan, ja viidenneksi jäänyt Eteläisen alueen I divisioonaan.

Lauantaiaamuna ennen kello 9:ää Honkahallilla kokoontui aavistuksen verran hermostunut mutta päättäväinen LePyn A-tyttöjoukkue. Pukukopissa peliin saatiin loistava lataus, ja tyttöjen fiilis oli korkealla. Peli alkoi hyvin, ja ottelu oli aluksi erittäin tasaväkinen. Kolme ensimmäistä erää tytöt toteuttivat sovittuja kuvioita, ja siitä saaduista paikoista saatiin onnistumisia. Maltti oli avainasemassa lopputuloksessa. Viimeisessä erässä maltti oli tipotiessään, ja ajauduttiin ottamaan hätäisiä puolittaisia ratkaisuja. Lopputulos Hongalle 67-53, ja LePy lähti keskittymään seuraavaan matsiin. Nella loukkaantui ottelussa ja joutui seuraamaan turnauksen loput matsit katsomosta.

Kello 17 kohdattiin viime kauden SM-sarjajoukkue Turun Riento. Turulta oli sivussa 193-senttinen maajoukkuesentteri Elli Koskinen, mutta heillä oli silti kentällä kookas ja hyvin liikkuva joukkue. Kaksi ensimmäistä erää oli tasaista ja meni TuRin johtaessa. Puoliajan jälkeen TuRi näytti miten SM-sarjatason joukkue puolustaa tehden LePyn hyökkäyksen erittäin hankalaksi. LePy päätti peluuttaa penkkiä suurimman osan ajasta ja säästellä seuraavan päivän Wartti-peliä varten. Oli kuitenkin ilo huomata, että vaikka avausviisikko enimmäkseen lepäilikin, lopputulos oli kohtalainen: loppulukemat 50-85 TuRille.

Sunnuntaihin mennessä oli siis lämmitelty tarpeeksi viikonlopun tärkeintä ottelua varten. Vastassa oli vanha tuttu, Wartti Itä-Helsingistä. Tämä ottelu käytännössä ratkaisisi molempien joukkueiden kauden 2013 - 2014 sarjapaikan, joten kentälle asettui vastakkain kaksi erittäin jännittynyttä joukkuetta. Ensimmäinen erä Wartille 10-6. Toisen erän alussa LePyn kipsi pysyi päällä, kunnes Jussi otti kaksi aikalisää ja piti tytöille kunnon puhuttelun. Tämän jälkeen kentälle marssi tyttöjoukkue, jolla oli tavoite kirkkaana mielessä, ja tulosta alkoi syntyä. Yleisön kannustaessa äänekkäästi Wartin syötöt katkottiin, oman korin alusta vartioitiin tiukasti ja hyökkäyspäässä haettiin ratkaisupaikat maltilla. Taas koettiin takaiskuja, kun Annin nilkka taittui. Onneksi Jupen poppakonsteilla jalka saatiin pelikuntoon illan Capitals-matsiin. Toisen erän päättyessä LePy oli mennyt johtoon 19-21, ja yleisö tuskin pysyi penkeissään! Kolmannessa erässä LePyn johto kasvoi 11 pisteeseen, ja lopussa Wartilta loppui sekä kunto että usko, joten loppulukemat LePylle 41-60. Näin LePy oli jo käytännössä varmistanut paikan valtakunnallisessa I divisioonassa.

Viikonlopun viimeinen vastustaja Capitals oli jo varmistanut pääsynsä SM-sarjaan, joten sunnuntai-illan myöhäisotteluun ei jäänyt kummallekaan joukkueelle erityistä latausta. Viikonlopun kolmas takaisku oli Sofian Wartti-matsissa kipeytynyt etureisi, jolla juokseminen oli vaivalloista. Kentällä pikakäynnin jälkeen Sohvi istui ottelun lopun penkillä. LePy otti kohtaamisen puhtaana harjoitusotteluna ja suhtautui rennosti lopulta yli 60 pisteen tappioonsa. Ottelu Wartille 33-95, mutta tärkeintä oli se, että joukkue saavutti tavoitteensa, ja ensimmäisen kerran 10 vuoteen LePyllä on nyt (tyttö-) joukkue valtakunnallisessa sarjassa!

A-tytöt pelaavat kaudella 2013 – 2014 neljää eri sarjaa: Eteläisen alueen I, II ja III divisioonaa sekä valtakunnallista I divisioonaa, jonka kotiottelut pelataan lauantaisin Leppävaaran liikuntahallilla. Ensimmäinen ottelu pelataan lokakuussa – kerromme heti kun tiedämme koska!  Tervetuloa kannustamaan!