Miehille kirvelevä tappio Karkkilassa

30.1.2006


Miesten edustusjoukkue hävisi sunnuntaina Karkkilan Urheilijoille tasaisen ottelun jälkeen luvuin 66-62.

Syyskaudella Karkkilalla ei ollut vastaavassa koitoksessa sanan sijaa Leppävaarassa kun LePy vei pisteet lähes 30 pisteen turvin. Tällä kertaa ei LePyllä kuitenkaan ollut paras mahdollinen pelaajamateriaali käytössä. Poissa olivat niin Olli Hirmasto kuin Kalle Ristolakin, lisäksi Markus Konkari oli puolikuntoinen. Leveämpää materiaalia olisi tarvittu, sillä toisella jaksolla avainpelaajien väsymys johti osittain hyökkäyspelin hyytymiseen.

Ottelun ensimmäinen neljännes oli tasaista vääntöä. Karkkilan parimetrinen Tomi Sakala riehui alussa LePyn korin alla tehden kotijoukkueen neljä ensimmäistä koria. Peli oli fyysistä tuomareiden salliessa molemmilta joukkueilta melko kovat otteet. LePyn puolustuspäällä oli vaikeuksia Karkkilan skriinipelien kanssa ja KaU pääsi vapaisiin heittopaikkoihin niin korin alla kuin kolmosviivan takana. Toisella neljänneksellä LePy sai puolustuksen kuntoon. Auttamispeli onnistui ja skriinit puolustettiin tehokkaasti. Näin ollen KaU pystyi LePyn puristuksessa tekemään ainoastaan 11 pistettä koko neljänneksellä. Hyökkäyspäässä LePyn heitot upposivat kohtuullisen hyvin, etenkin Kasper Kepsulla joka heitti kaksi kolmosta sisään. Puoliajalle mentiinkin tilanteessa 35-40.

Toinen puoliaika alkoi LePyn kannalta hieman nihkeästi ja KaU kiri eron umpeen. Kolmannen jakson puolivälissä LePyn peli loksahti kohdalleen. Puolustuspää pysyi tiiviinä ja joukkue juoksi hienoja nopeita hyökkäyksiä. Kun hitaissakin hyökkäyksissä kuviot onnistuivat mallikkaasti, pääsi LePy 11 pisteen karkumatkalle (40-51). Tilanne näytti LePyn kannalta todella hyvältä, mutta riemu ei kestänyt pitkään. Karkkilan aikalisän jälkeen LePy ei enää kolmannella jaksolla onnistunut korinteossa, samalla kun KaU kuroi jälleen eron umpeen. Viimeiselle erätauolle mentiin näin lukemissa 49-51.

Viimeisellä neljänneksellä LePyn hyökkäyspeli oli jälleen tehotonta. Palloa ei vain yksinkertaisesti saatu koriin helpoistakaan paikoista. Puolustuspäässä alkoi väsymys painaa jaloissa ja aggressiivisuus katosi. Näin ollen hyytyivät myös LePyn nopeat hyökkäykset. KaU siirtyi pitkästä aikaa johtoon tilanteessa 62-61 kolmen kovan kolmosen jälkeen. LePyllä oli monta paikkaa pistää peli tasoihin, mutta niin Kasper Kepsun kuin Jussi Nikulankin yritykset epäonnistuivat. Näin KaU pääsi riemuitsemaan hyvän taistelun jälkeen vasta kauden kolmannesta voitosta.

LePylle häviö tiesi sitä että kamppailu suorasta säilymisestä vaikeutui. Kauden jäljellä olevissa peleissä olisi erittäin tärkeää että LePy onnistuisi kääntämään tiukat ottelut hyväkseen, jotta tilanne helpottuisi. Seuraavaksi LePyä vastaan asettuu perivihollinen Kori-80 Keravalta. Ottelu pelataan Lepuskin hallissa lauantaina klo 17:00.

Pisteet/levypallot: 
LePy: Markku Haavisto 14/9, Kasper Kepsu 14/7, Janne Saarme 12/2, Jussi Somervuo 11/5, Jussi Nikula 6/8, Markus Konkari 3/1, Abdi Mohammed 2/0, Mikko Eloranta 0/1, Mikko Ritala 0/1 
KaU (pisteet): Tomi Sakala 19, Niko Nieminen 18, Jarkko Ilonen 13

Miesten II-divarijoukkueen sivuille