Miehet vaikeuksien kautta voittoon

18.2.2008

Nikke Rantio jatkaa hyviä otteitaan.
Nikke Rantio jatkaa hyviä otteitaan.
Ville Välikangas ja koko LePyn joukkue paransi otteitaan huomattavasti toisella puoliajalla.
Ville Välikangas ja koko LePyn joukkue paransi otteitaan huomattavasti toisella puoliajalla.

LePyn miesten edustusjoukkueen voittoputki sai jatkoa sunnuntaina kun Superit kaatuivat Kisahallissa merkillisten vaiheiden jälkeen luvuin 64-89 (46-31). Ensimmäisen puoliajan jälkeen Superit johtivat 15 pisteellä, mutta aneemisesta avauspuolikkaasta sisuuntunut LePy vei toisen puoliajan peräti 40 pisteellä!

Superit voittivat syyskauden kohtaamisen Leppävaarassa lukemin 86-102. Tällä kertaa joukkueella oli asettaa kokoonpanoonsa vain 5 pelaajaa, joten LePyn pyrkimys oli luonnollisesti pitää ottelussa yllä mahdollisimman kovaa tempoa. Ensimmäinen puoliaika sujui kuitenkin lepyläisiltä erittäin nihkeästi. Puolustuspeli oli oudon varovaista ja uneliasta, kun taas hyökkäyspeliä värittivät ohiheitot, menetykset ja väärät valinnat. Varsinkin ensimmäinen erä (23-7) oli LePylle todellinen tuskien taival. Superit pelasivat vuorostaan maltillisesti ja järkevästi, mikä on kokeneelle joukkueelle tunnusomaista. Kotijoukkueen hyökkäyspeliä edesauttoi myös erittäin varma heittopeli. Parhaimmillaan Superit johtivat noin parillakymmenellä pisteellä, vaikka peli tasoittuikin toisella neljänneksellä. LePyn hyökkäyspeli alkoi jo elpyä, mutta puolustus ei vieläkään toiminut kunnolla. LePyn kannalta masentavan ensimmäisen puoliajan kruunasi Tommi Blomin viime sekunnin kolmonen, jonka jälkeen siirryttiin puoliajalle tilanteessa 46-31.

LePyn tuskastunut valmentaja Kasper Kepsu käveli puoliajalla pari minuuttia ympyrää miettien millä ihmeellä päät painuksissa olevan joukkueen saisi heräämään. Tavoitteena oli saada puolustus kuntoon ja hyökkäyspäähän vauhtia ja järkeä. LePy teki hieman taktisia muutoksia niin puolustus- kuin hyökkäyspään suhteen jotka tällä kertaa osoittautuivat onnistuneiksi. Suurin syy parantuneeseen peliin oli kuitenkin tason nosto jonka jokainen pelaaja omalta osaltaan teki. Erityisesti näin tapahtui Ola Goussevin ja Ville Välikankaan kohdalla. Ensimmäisellä puoliajalla molemmat sotkivat ja sähläsivät minkä ehtivät, mutta toisella puoliajalla he olivat kuin uudesti syntyneitä.

LePyn aktiivinen pelitapa alkoi heti tuottaa tulosta kolmannessa erässä. Macke Konkari latasi pari kolmosta säkkiin ja piiskasi joukkuettaan taisteluun. Pirteästi viime peleissä esiintynyt Nikke Rantio teki tuhojaan tässäkin pelissä ja hänen hypärillään LePy kuroi eron kiinni jo erän puolivälissä. LePy vei erän ensimmäiset kuusi minuuttia 16-0. Tämän jälkeen meininki rauhoittui hetkeksi, mutta viimeiselle erätauolle mentiin LePyn komennossa lukemissa 52-56. Kolmas erä meni näin ollen LePylle murskaavasti luvuin 6-25!

Viimeisellä neljänneksellä LePy ratkaisi pelin nopeasti itselleen. Mikko Eloranta ja Nikke Rantio pelasivat vahvasti Supereiden korin alla nostaen sieltä tärkeitä koreja. LePy siirtyi pian yli kymmenen pisteen johtoon. Kotijoukkueen Henrik Kähkönen yritti koreillaan pitää joukkuettaan pelissä mukana, mutta Ville Välikankaan, ja jälleen erinomaisen pelin pelanneen Juha Latvalan, kolmoset naksauttivat Supereiden selkärangan poikki lopullisesti. LePyn hurmiohenkinen peli jatkui pelin loppuun saakka. LePyn nopeat hyökkäykset vyöryivät vuonna 1991 syntyneen Stefan Bäckmanin esimerkin innoittamana läpi kotijoukkueen väsyneen ja lannistuneen puolustuksen. LePy teki viimeisellä neljänneksellä yhteensä 33 pistettä Supereiden jäätyä 12 pisteeseen. Toinen puoliaika päättyi LePyn hyväksi peräti 18-58 ja koko ottelu lukemiin 64-89.

LePyn joukkueesta pääsivät jälleen kaikki miehet pisteiden makuun. Kuten yllä jo tuli todettua pelasivat Nikke Rantio, Juha Latvala ja Macke Konkari hyvät ottelut. Konkari taisteli kuin eläin onnistuen myös kaukoheittopelissään ja Latvala johti peliä jälleen mallikaasti. Molemmat kuuluivat myös niihin harvinaisiin pelaajiin, joiden peli sujui hyvin jo ensimmäisellä puoliajalla. Nikke Rantio pelasi korien alla väkevästi mutta heitti myös erinomaisesti kaukaa. Saldona 16 pistettä, eli miehen ennätys miesten joukkueen paidassa. Arvokkaimman erityismaininnan ansaitsee Pasi Luomala, joka pelasi mahdollisesti uransa viimeisen ottelun LePyn miesten edustusjoukkueessa. Kaiken kaikkiaan 14 kautta ”ykkösessä” pelannut Pasi on saamassa perheenlisäystä ja siirtymässä ensi kaudeksi LePyn Faijojen riveihin. Supereita vastaan Pasi teki 5 pistettä, haki useita hyökkäyslevypalloja ja pelasi varmaotteisesti läpi ottelun. Kotijoukkueesta parhaiten onnistuivat liukkaasti ajanut Marko Törnblom ja tarkasti heittänyt Henrik Kähkönen.

LePyn voittoputki venyi nyt kahdeksan ottelun mittaiseksi. Lohkon kärkikamppailussa FC Passe voitti PuHu 3:sen, mikä merkitsee sitä että LePy on nyt neljän pisteen päässä PuHusta. LePyllä on vielä teoreettiset mahdollisuudet nousta lohkokakkoseksi karsijan paikalle. Seuraavalla kierroksella joukkueet kohtaavatkin toisensa todellisessa ”neljän pisteen ottelussa”. Ottelu pelataan Leppävaaran liikuntahallissa 23.2. klo 17:15 ja sinne toivotaan runsaasti lepyläisiä kannustamaan miehet voittoon!

Pisteet/levypallot:

LePy: Konkari 19/5, Rantio 16/5, Latvala 12/10, Eloranta 9/6, Goussev 7/7, Välikangas 7/2, Bäckman 6/0, Luomala 5/6, Saarme 4/5, Somervuo 2/7, Reunanen 2/0

Superit (pisteet): Kähkönen 23, Törnblom 15, Blom 11, Pendolin 9, Jousisto 6